12/4/18

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στις 12 Απριλίου/31 Μαρτίου ανέλαβε Γενικός Έφορος της «Ελληνικής Εταιρίας»


Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στις 31 Μαρτίου/12 Απριλίου 1820, στην αγία Πετρούπολη, υπέγραψε το ακόλουθο απέριττο πρωτόκολλο , με το οποίο αναγνωρίστηκε ως Γενικός Έφορος της «Φιλομούσου και Φιλανθρώπου Γραικικής Εμπορικής Εταιρίας», που ήταν «η Φιλογενική Κάσσα της Επανάστασης» και της οποίας το καταστατικό μετέφερε στον Υψηλάντη, ο Ξάνθος.
Το πρωτόκολλο που σώζεται στον κατάλογο χειρογράφων της «Φιλικής Εταιρίας», με τον αριθμό 642 ανεφερε:
«Κατά την άπαξ εγκριθείσα γνώμη, συνελθόντα τα μέλη της Ελληνικής Εταιρίας και συσκεφθέντα μετά ακριβούς ερεύνης και εξετάσεως, εγνώρισαν Έφορον Γενικόν της Ελληνικής Εταιρίας τον εκλαμπρότατον Πρίγκιπα κύριον Αλέξανδρον Υψηλάντην, ίνα εφορεύει και επιστατεί εν πάσιν, όσα κρίνονται άξια, ωφέλιμα και πρέποντα τη Ελληνική Εταιρία. Εις ασφάλειαν δε και βεβαίωσιν των εγκριθέντων βεβαιούται τη υπογραφή των εκάστου των μελών. Εν Πετρουπόλι τη 12 Απριλίου 1820. Αλέξανδρος Υψηλάντης, Ιωάννης Μάνος, Εμμανουήλ Ξάνθος».

Περισσότερα εδώ
http://kapodistrias1821.blogspot.gr/2018/04/blog-post.html
και στο βιβλίο μου ,
«Η Επανάσταση των Φιλογενών».

Επιτέλους να λάμψει η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης δεν έγινε αρχηγός της ανύπαρκτης «Φιλικής» στις 12 Φεβρουαρίου 1820!

1 σχόλιο:

avdargor είπε...

ρε χατζαρα τωρα που οι συριζεοι θα κανουν ελληνες με ένα κωλοχαρτο 800χηνες λενε "μετανάστες"....ποιοι θα ψηφιζουν εθνικια ωρε δια να σωθει η ελλας? χχαχα καλα ποσα σκατα ηταν οι μετανάστες εν ελλαδι? 2 μυρια συν?

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...