10/3/18

Ο φόρος της Σακούλας και η πράσινη ανάπτυξη

Οι ωραίοι και Ναζωραίοι Μάγκες είπα στο πόπολο ότι βάζουν φόρο στις σακούλες για το καλό της Γής. Ένας μαρτυριάρης γραφειοκράτης του ΔΝΤ ωστόσο , στην Ποντγκορίτσα Μαυροβουνίου, συνέστησε στην μετά-κομμουνιστική κυβέρνηση του κ. Μάρκοβιτς να «θεσπίσει «οικολογικούς φόρους» και να μειώσει συντάξεις και μισθούς του Δημίσου Τομέα» προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος.

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στο Μαυροβούνιο, Μάρτιν Πέτρι δήλωσε ότι «υπάρχουν φόροι που είναι πιο συμβατοί με την πράσινη ανάπτυξη, όπως οι περιβαλλοντικοί φόροι, καθώς και η φορολογία της κατανάλωσης». Όταν πρόκειται για περιβαλλοντικούς φόρους, εξετάζουμε την αύξηση του φόρου κατανάλωσης για τον άνθρακα και την πιθανή εισαγωγή ενός φόρου μονοξειδίου του άνθρακα», δήλωσε ο κ.Πέτρι.

Οι Πράσινοι φόροι και η φορολογία του καταναλωτή είναι «συμβατοί με την πράσινη ανάπτυξη».
Όπως σας το είχα πει.

Ο φόρος της σακούλας είναι «ένας έξυπνος πράσινος φόρος» που πληρώνει
ο καταναλωτής για την προστασία του περιβάλλοντος και είναι «αναπτυξιακός! 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Οι καταθέσεις με τραπεζική πληρωμή ενδέχεται να μην ολοκληρώνονται απο 01:00 - 01:30 λόγω επανεκκίνησης των συστημάτων της ΔΙΑΣ. Εφόσον πραγματοποιηθεί συναλλαγή στο εν λόγω διάστημα και δεν καταχωρηθεί άμεσα, η πίστωση μπορεί να διαρκέσει έως 48 ώρες.

Ανώνυμος είπε...

μέχρι τώρα για τα σκουπίδια χρησιμοποιούσες τις σακούλες από τα ψώνια σου στα σούπερ μάρκετ,αλλά τώρα αγοράζεις τις πλαστικές συσκευασμένες διαφόρων μεγεθών σακούλες σκουπιδιών από τα σούπερ μάρκετ.................................και ο νοών νοείτω

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...