25/3/18

Πως ο γιουγκοσλαβικός Στρατός με την Κοπριά ξεφτίλισε το «έξυπνα όπλα» των χαζών αμερικανών

Το σχέδιο για την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία είχε ετοιμαστεί πολύ πριν το Ραμπουγιέ, και η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ είχε επεξεργαστεί τη λίστα των στόχων που υποβλήθηκε για έγκριση στην πολιτική ηγεσία το φθινόπωρο το 1998.
Τα σχέδια αυτά τα πληροφορήθηκε τον Οκτώβριο του 1998, ο επικεφαλής της αντικατασκοπίας του Γιουγκοσλαβικού Στρατού στρατηγός Γιόβαν Μιχαήλοβιτς, που κατασκεύασε τον μύθο ότι η Ρώσοι παρέδωσαν μυστικά στον Μιλόσεβιτς S-300.
Στο σχέδιο αυτό συνεργάστηκαν εν αγνοία των ρουφιόνταν των αμερικανών στο Κρεμλίνο αξιωματικοί της ρωσικής στρατιωτικής αντικατασκοπίας, που «σκηνοθέτησαν τις φωτογραφίες των εκπαιδευόμενων Σέρβων», οι οποίες μέσω ενός ηλιθίου Σερβου έφτασαν στα χέρια ενός επιδοτούμενου δημοκρατικού δημοσιογράφου, που τις έδωσε στη Cia.
Οι του Γιέλτσιν δεν μπορούσαν να διαβεβαιώσουν τους αμερικανούς ότι ο Μιλόσεβιτς δεν έχει «αγοράσει» από τη μαύρη αγορά τους S-300, και ζήτησαν χρόνο για να κάνουν απογραφές σε όλες τις μονάδες και τις αποθήκες.
Οι αμερικανοί διαπίστωσαν οριστικά ότι ο Μιλόσεβιτς δεν είχε S-300, τον Ιανουάριο του 1999, αλλά τότε είχαν εμπλακεί στην «πρωτοβουλία» του Ραμπουγιέ.
Έτσι αναβλήθηκε η επίθεση και δόθηκε ο χρόνος στους Γιουγκοσλάβους να μετακινήσουν τις μονάδες τους και το υλικό, και να αδειάσουν τα εργοστάσια «στόχους» από τα μηχανήματα.
Σε αυτό χρόνο, κατασκευάστηκαν τα τανκ μαϊμού, τα αεροπλάνα μαϊμού, και οι κούκλες, ξύλινοι στρατιώτες, που χτυπούσε αλύπητα το ΝΑΤΟ.
Ένα φθηνό όπλο απέναντι στις «έξυπνες βόμβες» ήταν η Κοπριά, και η ανακάλυψη οφείλεται σε Σέρβο αξιωματικό που κατάλαβε ότι οι «έξυπνες βόμβες» που έπεσαν την πρώτη νύχτα στο Πρίζρεν, «διάλεγαν» τις αποθήκες που οι Αλβανοί στοίβαζαν την Κοπριά.
Αμέσως η Κοπριά έγινε «αντιαεροπορικό αξεσουάρ», όπως και τα κάνιστρα με νερό στις οροφές των τανκ. Απλή ανθρώπινη ευφυΐα.

ΥΓ. Οι φρουροί των άδειων στρατοπέδων, πολλοί από τους οποίους σκοτώθηκαν, παρέμειναν στις θέσεις τους στο πλαίσιο της παραπλάνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...