6/3/18

Ο Τραπεζίτης ποτέ δεν πεθαίνει

Στις 4 Φεβρουαρίου 1738, έγινε στην Στουτγάρδη ο δημόσιος απαγχονισμός του Ιουδαίου τραπεζίτη Γιόζεφ Μπεν Ισσάχαρ Όπενχάιμ (Οπενχάιμερ).
Την εκτέλεση του Εβραίου χρηματοοικονομικού σύμβουλου του Δούκα της Βυρτεμβέργης, Καρλ Αλεξάντερ, παρακολούθησε ένα μεγάλο πλήθος θεατών.
Ο σκελετός του Γιόζεφ Μπεν Ισσάχαρ Οπενχάιμ, έμεινε να κρέμεται σε σιδερένιο κλουβί για έξι χρόνια.

Οι Αχασβήροι Οπενχάιμ παραπλανήθηκαν λίγο και ο 17χρονος Σολομών Οπενχάιμ άνοιξε ένα μαγαζί τραπεζικών εργασιών το 1789, στη Βόννη.
Εννέα χρόνια μετά, το1798, πήγε στην Κολωνία, και με τη χάρη του Γιαχβέ θεού, του Ονόματος, ανοιξε την Τράπεζα Σολομών Οπενχάιμ. (Sal. Oppenheim) .

Με τον γάμο του Αβραάμ Οπενχάιμ με την Μπαμπέτ Ρότσιλντ , η οικογένεια συνδέθηκε στενά με τον οίκο των Ρότσιλντ.

Το 1935 ο Βάλντεμαρ φον Οπενχάιμ , «εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί από μια σειρά θέσεων σε εποπτικά συμβούλια , αλλά και από πολλές θέσεις που κατείχε στον τομέα της εθελοντικής προσφοράς και του φιλανθρωπικού έργου και πλέον τον καλούσαν σε δημόσιες εκδηλώσεις. Η Κοινωνική ζωή της οικογένειας μειώθηκε στο ελάχιστο».
Αυτά του έκαναν οι «Ναζί».

Το 1935, η τράπεζα χαρακτηρίστηκε ως «μη Αρία», όχι γιατί οι Οπενχάιμ ήσαν Εβραίοι αλλά επειδή μετείχαν οι εβραίοι Wilhelm Chan και Otto Kaufmann, οι οποίοι παραιτήθηκαν και έφυγαν στις ΗΠΑ.
Η «δυσφημιστική εκστρατεία» κατά της Τράπεζας, έφτασε στο αποκορύφωμά της τον Μάιο του 1938, οπότε η Τράπεζα ανακοίνωσε την αλλαγή της επωνυμίας της σε «Pferdmenges & ΣΙΑ Ο.Ε.» 

Ο Βαλντεμάρ και ο αδελφός του Φρείντριχ Καρλ φον Οπενχάιμ ελαβαν από την γραμματεία της καγκελαρίας ένα έγγραφο που τους απάλλασσε από κάθε κακοποίηση. Ο Βαλντεμάρ προσέφερε της υπηρεσίες του και στον Φον Κανάρης Ωστόσο, μετά την απόπειρα κατά της ζωής του Χίτλερ στις 20 Ιουλίου του 1944, ο Βαλντεμάρ φον Οπενχάιμ και ο αδελφός του Φρείντριχ Καρλ συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν στις φυλακές της Γκεστάπο στην Κολωνία. Τότε η Τράπεζα διέκοψε τη λειτουργία της.

Αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες εβδομάδες αργότερα, και «κρύφτηκαν», μέχρι τις
5 Μαρτίου του 1945, όταν οι Αμερικανοί εισήλθαν στην Κολωνία.

Τότε πήραν ένα χαρτί από τους αμερικανούς ότι ήταν Αθώοι και από τον Απρίλιο του 1945 ξανάνοιξαν την Τράπεζα και έβαλαν ξανά την πινακίδα “SAl.Oppenheim”, σε ένα κτήριο που τους παραχώρησαν οι Αμερικανοί.

  «Ο Βαλντεμάρ έδωσε όλες τις δυνάμεις του για την ανοικοδόμηση της γερμανικής οικονομίας». Ο τραπεζίτης ποτέ δεν πεθαίνει.
Ο Κάρλ Φρείντριχ αφιερώθηκε στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, εκτός από την επαγγελματική εργασία.
Από το 1958 ήταν Πρόεδρος (και από το 1973 Επίτιμος Πρόεδρος) την οργάνωσης «Europa».

Η τράπεζα μέχρι το 2009 που πουλήθηκε στην Deutsche Bank είχε χαρτοφυλάκιο 138 δις και ήταν η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα. (Από το 2017 το εμπορικό σήμα OPPENHEIM, καταργήθηκε).

Περισσότερα για τις «κακουχίες» της Οικογενείας και τα κατορθώματα της για το καλό της ανθρωπότητας θα βρείτε εδώ. https://geschichte.oppenheim.de/en/family_tradition.htm
https://de.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Carl_von_Oppenheim

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο μαρξιστας Σκουρλετης (με τον αναρχοσυμμοριτη απογονο) ανακοινωσε οτι θα μοιραζει μπασταρδες ιθαγενειες σε ...αλλοφυλους απο αλλο γενος με νεο νομο ελληνοποιησεων

με 12 λενε χρονια νομιμης εποικισης στη χωρα

εδω γελανε γιατι το νομιμης ειναι ανεκδοτο

αφου κανεις εποικος δεν ηρθε στην ελλαδα νομιμα


αλλα εισεβαλλε και εποικισε

νομιμης κολααει στον εποικισμο απο νομος ειναι ο παρανομος εποικισμος.

ετσι που νομιμο ειναι το παρανομο

προκειται για την γνωστη τακτικη της δημιουργιας εθνοτικων και θρησκευτικων μειονοτητων με εποικισμο και ιαθαγενοποιηση τραβεστι


ειπε ομως και κατι ακομη

οτι ειδικα προνομια ελληνοποιησεων θα δοθουν σε λαθραιους

αναπηρους , γεροντες και βλαμμενους στο μυαλο


τι κοινο εχουν αυτοι?

ειναι ολοι τους μετα την ελληνοποιηση δικαιουχοι προνοαικων κρατικων παροχων

και θα συμπαρασυρουν σε επιδοματα και ελληνοποιησεις πολλαπλασιους νεους υγιεις και παμπονηρους εποικιστες...

ελληνοποιουν παρασιτα των ασφαλιστικων ταμειων εισαγομενους δρακουλες των ταμειων