27/2/18

Ο σύντροφος Ζάεφ δεν αλλάζει το ΑΣΝΟΜ

ΣΚΟΠΙΑ. Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel», απέρριψε ως αβάσιμες τις ελληνικές ενστάσεις περί «αλυτρωτισμού» λέγοντας ότι «η πΓΔΜ δε έχει εδαφικές βλέψεις προς την Ελλάδα». Ο Ζάεφ είπε ότι η πΓΔΜ θεωρεί απαράδεκτη την ελληνική απαίτηση για αλλαγές στο Σύνταγμα καθώς και την πρόταση το όνομα του κράτους να μην μεταφράζεται στα αγγλικά. «Δεν βλέπω κανένα λόγο για το αίτημα να αλλάξει το όνομα στο Σύνταγμα, αυτό προσβάλει την αξιοπρέπεια μας. Αυτή είναι η υπερηφάνεια μας και η ταυτότητά μας». Δήλωσε. «Το Σύνταγμα μπορεί να αλλάξει, αλλά αυτά που θα αλλάξουμε μπορεί να αλλάξει και πάλι. Η πιο σημαντική εγγύηση για την Ελλάδα είναι ότι η λύση στη διαφωνία ονόματος θα είναι βιώσιμη. Αυτό γίνεται μέσω των διεθνών συμφωνιών, που θα επικυρωθούν και θα ισχύσουν για τους διεθνείς οργανισμούς», είπε και τόνισε, πως «η Ελλάδα χρειάζεται έναν αξιόπιστο συνεργάτη, και όχι ένα σύντροφο χωρίς αξιοπρέπεια.» Είπε ακόμα ότι, «κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία μας», ότι «η πΓΔΜ και η Ελλάδα, πρέπει να ενθαρρύνονται, από τη διεθνή Κοινότητα, αλλά ότι η πίεση προς τις δύο πλευρές δεν είναι ο σωστός δρόμος για τη λύση», και ότι «οι μόνες «βλέψεις» από την πΓΔΜ στρέφονται προς τις ελληνικές παραλίες». «Μας αρέσει να καταλαμβάνουμε τις όμορφες ελληνικές παραλίες και τα νησιά κάθε καλοκαίρι. Πάνω από ένα εκατομμύριο Μακεδόνες ταξιδεύουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Ξοδεύουμε τα χρήματά μας εκεί. Μας αγαπούν την Ελλάδα, και υπάρχουν πολλές επαφές μεταξύ των επιχειρηματιών και των τουριστών», και ότι «δεν μπορεί να φανταστεί ότι μπορεί να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα». «Η αποτυχία είναι αδιανόητη για τη Μακεδονία, για ολόκληρη την περιοχή και σε κάποιο βαθμό για την ΕΕ», δήλωσε ο Ζάεφ.

ΣΚΟΠΙΑ. Ο Ζόραν Ζάεφ πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, για να μετάσχει στην Διεθνή επενδυτική διάσκεψη ανακοίνωσε ότι επίκειται ανασχηματισμός, λόγω της αναμενόμενης διεύρυνσης της Κοινοβουλευτική Ομάδας που στηρίζει την κυβέρνηση με νέες προσχωρήσεις. Ο Ζάεφ είπε ακόμα ότι συνεχίζει να ελπίζει ότι η αντιπολίτευση θα επιστρέψει γρήγορα στο Κοινοβούλιο.

ΣΚΟΠΙΑ. Ο Πρεσβευτής του Κράτος Δικαίου, (των ΗΠΑ), Τζες Μπέιλι, σε ομιλία του σε εκδήλωση για το Κράτος Δικαίου στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, που φιλοξενήθηκε στο Κοινοβούλιο, επέκρινε το έργο του Συμβουλίου των Εισαγγελέων, και την εκλογή της εγγονής του Προέδρου του Συμβουλίου Κόλε Στέργιοφ, Μαρία Γιόργκεβα , ως Εισαγγελέα για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς. Μιλώντας για τις «μεταρρυθμίσεις» στο δικαστικό σώμα, ο Πρεσβευτής του Κράτος Δικαίου , δήλωσε ότι με τις επίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου των Εισαγγελέων, «έκανε το κοινό έχει χάσει αρκετή από την εμπιστοσύνη του στο δικαστικό σώμα», μίλησε για «φαινόμενα νεποτισμού», είπε ότι αρκετοί δημοσιογράφοι ενθαρρύνονται από «κάποιους να γράφουν άρθρα σχετικά με το πώς εξελέγησαν οι εισαγγελείς, και «είπε ότι είναι απαραίτητο όλες οι αποφάσεις να δημοσιοποιούνται και ότι τα δικαστικά όργανα πρέπει να είναι πιο διαφανή και ανοιχτά στο κοινό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...