13/2/18

Ο Τσιπρά Οβριόπουλος είναι ένοχος για τα αδίκημα της «εξαπάτησης του λαού» και πρέπει να τιμωρηθεί. Στην αρχαία Αθήνα θα τον είχαν εκτελέσει !

Η υπέροχη έννοια του πολιτικού αδικήματος της «εξαπάτησης του λαού» , λειτουργούσε στην Αθηναϊκή Δημοκρατία του Περικλή και είναι πολιτικά, ηθικά και νομικά, αξεπέραστη.

Μ’ αυτό το αδίκημα , καταδικάστηκε σε θάνατο, από την Εκκλησία του Δήμου, ο στρατηγός Μιλτιάδης, επειδή έπεισε τους Αθηναίους το 489 πΧ να του χορηγήσουν 70 πλοία, προκειμένου να καταλάβει την Νάξο και την Πάρο.
Και την μεν Νάξο την κατέλαβε αλλά απέτυχε να καταλάβει την Πάρο ύστερα από 26 μέρες πολιορκίας.

Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα κατηγορήθηκε από τον Ξάνθιππο, για εξαπάτηση του λαού και ότι έκανε την εκστρατεία για προσωπικούς λόγους και για ίδιο όφελος. εναντίον της Πάρου.
Ο Μιλτιάδης που είχε τραυματιστεί από βέλος στο μηρό κατά τη διάρκεια της πολιορκίας, μεταφέρθηκε με φορείο στη δίκη του γιατί το πόδι του είχε μολυνθεί και είχε πρηστεί και δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Τον υπερασπίστηκε ο αδερφός του ο Στησαγόρας.

Ο Μιλιτιάδης, ο νικητής του Μαραθώνα, καταδικάστηκε αρχικά σε θάνατο αλλά μετά η ποινή μετατράπηκε σε πρόστιμο 50 ταλάντων, που ο Μιλτιάδης δεν μπόρεσε να πληρώσει, και για αυτό , επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει , κλείστηκε στη φυλακή, όπου πέθανε λίγο αργότερα από τη γάγγραινα.
Το πρόστιμο πλήρωσε αργότερα ο γιος του Κίμων.

Ο Μιλιτιάδης λοιπόν καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε στους Αθηναίους.

Εάν ίσχυε σήμερα ο νόμος της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, θα είχε εκτελεστεί ο Αβάπτιστος,  θα είχε εκτελεστεί ο Φον Αντωνάκης με τα κάλπικα Ζάππεια, και θα όδευε ήδη για το Κώνειο ο Οβρεόπουλος Τσιπρά. 

Προτείνω λοιπόν άμεσο «υπερκομματικό δημοψήφισμα» για την άμεση θέσπιση του νόμου για την ποινικοποίηση της «εξαπάτησης του λαού», και επαναφορά της θανατικής καταδίκης.
Για να εκτελεστούν αναδρομικά, οι πολιτικοί απατεώνες που εξαπάτησαν τον λαό, όπως ο Αβάπτιστος και ο Οβριόπουλος. Όπως εκτελέστηκαν οι έξι.
   Μόνον έτσι θα σωθεί η Ελλάδα του μέλλοντος. Σπυρίδων Χατζάρας

ΥΓ.Το δημοψήφισμα μπορεί να γίνει μαζί με το ερώτημα
για το τι πιστεύουμε για την Μακεδονία της τρίτης Διεθνούς και για την 5η Ολομέλεια της ΚΚΕ λτδ στους Ψαράδες.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Από το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ βιβλίο "Αρχαίο Ελληνικό Δίκαιο" του συμπατριώτη μου νομικού Παναγιώτη Κυριακόπουλου:

1. "Τας των Αρχόντων ουσίας ενεχυράζεσθαι, έως αν λόγον αποδώσι την πόλιν",
ήτοι «Υποθήκευση της περιουσίας των εκλεγομένων αρχόντων, μέχρι να αποδώσουν λογαριασμό γιά τα πεπραγμένα τους».
2. "Εάν τις υποσχόμενος τι τον δήμον εξαπατήση, εισαγγελίαν είναι περί' αυτού, κάν αλώ, θανάτω ζημιούν»,
ήτοι, «Οι ψευδείς υποσχέσεις, διδόμενες ενώπιον του λαού, τιμωρούνται με θάνατο».

Και κυρίως,

3."Τους δωροδοκούντας ή θανάτω ζημιούσθαι ή δεκαπλούν τού έξ αρχής λήμματος εκτίνειν",
ήτοι, «Οι δωροδοκούμενοι, ή καταβάλουν το ποσό εις το δεκαπλάσιο στο δημόσιο ταμείο ή, τιμωρούνται με θάνατο».

Υ.Γ. Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε ΟΛΟΥΣ το ανωτέρω βιβλίο. Θα καταλάβουν γιά ποιά Δημοκρατία μιλάνε οι σημερινοί πολιτικοί λεχρίτες και ποιά είναι η ΑΛΗΘΙΝΗ δημοκρατία.

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...