16/2/18

Νίκη της πραγματικής Κοινωνίας στη Βουλγαρία κατά του Κράτους Δικαίου των Διεθνιστών και της «Κοινωνίας των πουστρο- Πολιτών». Ο Ευρωμπορίσοφ έκανε πίσω για τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Το ΓΚΕΡΜΠ μετά την παραλίγο ανατροπή της κυβέρνησης, λόγω απειθαρχίας των βουλευτών, αποφάσισε να αποσυρθεί από το Κοινοβούλιο η κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, τη ελεύθερη επιλογή φύλλου και άλλες διατάξεις.
Το «παραλίγο κοινοβουλευτικό ατύχημα» για τον Μπορίσοφ συνέβη στην ψηφοφορία για την ανατροπή το Βέτο του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ, στον «οικολογικό νόμο» «περί χρήσεων γης, σπόρων και υλικού σποράς», που ψηφίστηκε στις 24 Ιανουαρίου.
Η πλειοψηφία στη Βουλή σχηματίστηκε με το «ζόρι». Για την απόρριψη του προεδρικού βέτο ψήφισαν 124 βουλευτές από τους 240.
  Η πλειοψηφία σχηματίστηκε από τους βουλευτές του κόμματος «Βόλια».

Μιλώντας στη βουλγαρική τηλεόραση, ο Μπορίσοφ, δήλωσε ότι το ΓΚΕΡΜΠ δεν θα προχωρήσει την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, λόγω έλλειψης υποστήριξης από τα πολιτικά κόμματα.
«Θα υιοθετήσουμε τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης μόνο εάν υπάρχει συναίνεση στη βουλγαρική κοινωνία», δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Εν τω μεταξύ το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών πήρε στο «ψιλό» τον Ευρωμπορίσοφ ο οποίος στην παρουσίαση της βουλγαρικής Προεδρίας στις Βρυξέλες είχε δηλώσει: «Ξέρετε, δύο πράγματα δεν μπορεί να εκλέξει ένας άνθρωπος. Τους γονείς του και τον Πρόεδρο της Ρωσίας».
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Μαρία Ζαχάροβα, τον θυμήθηκε και δήλωσε χθες: «Μερικές φορές οι ελπίδες γίνονται πραγματικότητα. Ο Μπόικο Μπορίσοφ θα έχει την ευκαιρία του. Μπορεί να πάρει ρωσική υπηκοότητα και να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Πολλές άλλες  βαλκανικές ειδήσεις θα βρείτε εδώ.....
https://ta-mavra-nea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: