1/2/18

Σαν σήμερα οι «καλοί κομμουνιστές» δολοφόνησαν, μέσα στην Κατοχή τον Αντιστασιακό και Αντιμοναρχικό φοιτητή Κίτσο Μαλτέζο

Ο Κίτσος Μαλτέζος, (14 Αυγούστου 1921 - 1η Φεβρουαρίου 1944), ήταν αντιστασιακός φοιτητής της Νομικής, που δολοφονήθηκε από το ΚΚΕ.
Ως μαθητής εντάχθηκε στην Ε.Ο.Ν. Τελείωσε το Γυμνάσιο στα εκπαιδευτήρια Μακρή.
Το 1942, ως φοιτητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εντάχθηκε στην ΟΚΝΕ για να κάνει αντίσταση, αλλά, στις αρχές του 1943 αποχώρησε εντάχθηκε στην ένοπλη εθνικιστική και αντιμοναρχική αντιστασιακή οργάνωση Ρ.Α.Ν (Ρωµυλία - Αυλών – Νήσοι) που την καθοδηγούσε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Βεντήρης, που χαρακτήριζε ως «ξένο το θεσμό της βασιλείας».

Τα μέλη της ΡΑΝ στα πανεπιστήμια συμμετείχαν στον Εθνικό Σύνδεσμο Ανωτάτων Σχολών, (ΕΣΑΣ), που έδινε μάχη με τους κομμουνιστές στα Αμφιθέατρα .

Ο Κίτσος Μαλτέζος, ως αντικομουνιστής, εκτελέστηκε από την ΟΠΛΑ μπροστά στο σπίτι του στις Στήλες του Ολυμπίου Διός επί της Λεωφόρου Αμαλίας.

Συντονιστής της επιχείρησης ήταν ο Άδωνις Κύρου. Οι εκτελεστές ήταν οι αδελφοί Μικές και Νόνος Κουρουνιώτες, (τα εγγόνια του αρχαιολόγου Κωνσταντίνου Κουρουνιώτη), ο Δήμος Χλιόβας και ο Φαίδων Αντωνόπουλος.
Ο Χλιόβας και ο Αντωνόπουλος δεν έφτασαν ζωντανοί στην απελευθέρωση.
Ο Μικές Κουρουνιώτης ήταν στα 200 κόκκινά καθάρματα που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.


Ο Λεωνίδας Κύρκος, συμμετείχε στο «Γραφείο» που ελαβε την απόφαση της δολοφονίας μαζί με τον μετέπειτα «φιλόσοφο» Κώστα Αξελό, τον μετέπειτα οικονομικό σύμβουλο του Σημίτη Γιάννη Σπράο και τον Άδωνι Κύρου.

Όλα τα γεγονότα της 1ης Φεβρουαρίου θα τα διαβάσετε εδώ.
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2018/02/h-1.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί δεν τιμωρήθηκαν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας;

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ....

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Η κυβέρνηση των Προδοτών έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 163 κομματόσκυλα συνεργάτες του Κεμάλ. Εξω από την Βουλή οι κλακαδόροι βασιλόφρονες ζητωκραυγαζαν "Ζητω ο Γούναρης"

Η κυβέρνηση Γούναρη επιβίωσε στις 19 Μαρτίου 1922, μιας ακόμη προσπάθειας Κοινοβουλευτικής ανατροπής της.  Τον Γενικό Συντονισμό της «Εθνική...