13/2/18

13 Φεβρουαρίου 1999. Κορυφώνεται το Δράμα Οσταλάν στο Ναιρόμπι και η ατιμία και προδοσία των πασοκο-σημιτικών που έχουν αποφασίσει την παράδοση του στους Τούρκους

Το «Φάλκον» που μετέφερε τον Οτσαλάν και τη συνοδεία του προσγειώθηκε στο Ναϊρόμπι στις 11 το πρωί της 2ας Φλεβάρη, και στην συνέχεια ο Κούρδος ηγέτης εγκαταστάθηκε στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία.
Οι Αμερικανοί γνώριζαν από την αρχή τις κινήσεις Οτσαλάν.
Την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου , ο διοικητής της ΕΥΠ Χαρ. Σταυρακάκης ο οποίος έχει πληροφορηθεί το αίτημα Οτσαλάν για παροχή πολιτικού ασύλου, είπε στον ταγματάρχη Καλεντερίδη που συνόδευε τον Οτσαλάν: Να του πεις ότι είναι ηλίθιος. Να του πεις να τσακιστεί να φύγει γρήγορα και να πάει όπου θέλει. Πέτα τον έξω, ρε Σάββα, να τελειώνουμε».
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Φεβρουαρίου έφτασε στο Ναϊρόμπι ο Έλληνας δικηγόρος του Οτσαλάν Φαήλος Κρανιδιώτης
Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ζήτησε να συσκεφθεί ιδιαιτέρως με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και μετά τη σύσκεψη, ζήτησε από τις ελληνικές αρχές σαν άνθρωπος και όχι ως αρχηγός του ΡΚΚ την εφαρμογή του ελληνικού και διεθνούς δικαίου και τον σεβασμό υποχρεώσεων της Ελλάδας βάσει των διεθνών συμβάσεων, που είχε υπογράψει και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τη προστασία ζωής του. 
Στη συνέχεια ο πρέσβης Κωστούλας ανακοινώσε στους Κενυάτες; ότι εκκρεμεί αίτηση ασύλου του Οτσαλάν και, μέχρι την επίσημη απάντηση Ελλάδας, ήταν απαραίτητη η προστασία της ζωής του. 
Στη συνέχεια, ο Καλεντερίδης δέχθηκε κλήση από τον αρχηγό ΕΥΠ, οποίος παρουσία των Πάγκαλου, Παπαδόπουλου, Πετσάλνικου. με οργίλο ύφος, τον διέταξε «να πετάξει αμέσως διά της βίας έξω από πρεσβευτική κατοικία τον Οτσαλάν και κατηγόρησε τον Καλεντερίδη ότι στήριζε τον Οτσαλάν και δεν υπάκουε στις εντολές της υπηρεσίας. Οι Σύζυγοι του Οτσαλάν απειλούσαν να αυτοπυρποληθούν στον Κήπο της Πρεσβείας.
Την επομένη 14 Φεβρουαρίου έφτασε στο Ναιρόμπι η «ποδοσφαιρική» ομάδα Μπόμπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: