9/1/18

Ρουμανία: Ες αύριον τα σπουδαία

Η Εκτελεστική Επιτροπής του PSD ανέβαλλε την απόφαση για τον ανασχηματισμό που ζήτησε ο πρωθυπουργός Μιχάι Τουντόζε, αλλά βρήκε υπουργό Δασών. Θα είναι ο γερουσιαστής Ιόαν Ντένες Ναντ.Η «αντιπολίτευση» είχε στείλει μπροστά από τα γραφεία του PSD στο Βουκουρέστι περίπου 20 διαδηλωτές που εξέφραζαν τη «λαϊκή δυσφορία» κατά του Ντραγκνέα.Από το Κόμμα κάλεσαν την αστυνομία που τους πήρε για εξακρίβωση. Οι κάμερες πάντως τους αποθανάτισαν.
  Ο Μιχάι Τουντόζε είπε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής , ότι δεν θα εγκαταλείψει το ζήτημα του ανασχηματισμού που θα συζητηθεί στην επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή που θα γίνει στο Ιάσιο, στο τέλος του μήνα.
Ο Πρόεδρος του PSD Λίβιου Ντραγκνέα δήλωσε ότι συζητήθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, αλλά δεν έγινε αποτίμηση του έργου των Υπουργών, και ότι θα πρέπει να προηγηθεί «η ανάλυση των υπουργείων με καθυστερήσεις», ώστε το 2018 να είναι μια καλύτερη χρονιά για τη κυβέρνηση». Στον κυκεώνα των δηλώσεων για την συνταγματική μεταρρύθμιση που ξεκίνησε ο πρόεδρος Γιοχάνις, εισήλθαν και τα κόμματα των Ούγγρων της Τρανσυλβανίας, που ζητούν διεύρυνση της αυτονομίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...