15/1/18

ΣΚΟΠΙΑ. Στο Τσάκ πέρασε η αδελφική συμφωνία Ζάεφ-Μπορίσωφ

Στην κολοβή Βουλή των Σκοπίων ήταν παρόντες 66. Από αυτούς, οι 61 ψήφισαν για την επικύρωση του Συμφώνου Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας με τη Βουλγαρία. Ένας είπε παρών και 4 πήγαν προς νερού τους.
Οι άλλοι 54 έκαναν αντιπολίτευση και μποϋκοτάζ.
Ο Μπορίσωφ από το Αζερμπαϊτζάν χαιρέτισε την επικύρωση που έδειξε ότι «η επιθυμία μας να οικοδομήσουμε σύγχρονες, ευρωπαϊκές σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης είναι κοινή», και πρόσθεσε ότι «το ευρωπαϊκό μέλλον της Μακεδονίας είναι μια από τις κύριες προτεραιότητες της πολιτικής της Βουλγαρίας».
Πριν από 26 χρόνια, στις 15 Ιανουαρίου 1992 , ενώ η ΕΟΚ  αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Σλοβενίας και της Κροατίας από τη Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, η Βουλγαρία πρώτη παγκοσμίως πρώτο αναγνώρισε  την ανεξαρτησία της «Ρεπούμπλικα Ματσεντόνιγια» από την Γιουγκοσλαβία.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, άσχετο, αλλά για διάβασε τι βασανιστήρια τραβάει στη φυλακή το παπαδοπαίδι:

http://www.zougla.gr/file.ashx?fid=2352039

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω κ. Χατζάρα να σχολιάζεις τις δηλώσεις του Πούτιν περί κομμουνισμού... Ο φίλος σου ο Βλαδίμηρος παρομοίασε τον Κομμουνισμό με τον Χριστιανισμό! Τι άλλο θα ακούσουμε; Τελικά, κατά βάθος παραμένει κομμούνι...

Ανώνυμος είπε...

Τρία πουλάκια κάθονταν στού Πάκι τό κεφάλι,
τόνα κοιτάει τόν Ολυμπο τά΄λλο τη Περιστέρα,
τό τρίτο τό καλύτερο μονολογάει καί λέει:
Μαύρα μαντάτα έρχονται σ΄αυτόν το μαυρο-Κούλη,
καί στής Μαρέβα τήν ποδιά κλαίει κι΄αναστενάζει,
στέλνει καί τή Μπακογιαννιά στή Μπίλντεμπεργκ να πάει,
πέρνει τ΄αμίλητο νερό,σκύβει καί προσκυνάει,
-Ωρα καλή σας άρχοντες,- Καλώς τή περδικούλα,
τί έχεις καί βουρλίζεσαι? τ΄ έχεις κι΄αναστενάζεις?
-Μαύρα ονείρατ΄άβλεπα ,μαύρα κακαριασμένα,
με συγκεντρώσεις καί πανό μπρός το Λευκό το Πύργο,
κι΄ήταν ο Πάνος κι΄Οβριός σε ράχη ανεβασμένοι,
με φουστανέλα κεντητή ,καί μ΄ ασημένιες πάλες,
κοιτώ ζερβά κοιτώ δεξιά βλέπω κι΄αναστενάζω,
τόν Κούλη καί τόν Αδωνη σε μιά γωνιά σκημένους.
-Δεν έχεις φόβο νά σκιαχτείς,τρομάρα γιά νά κλάψεις,
γιατί είσ΄η μάνα τού Κωστή ,πεθερικό τής Σίας,
γι΄αυτούς γεννάει κι΄ο κόκκορας,τ΄αϊδόνι κακκαρίζει,
καί ό μαλάκας ό λαός νυχτόμερα κεντάει,
τό κόκκινό τους τά χαλί πάνω γιά νά πατήσουν...





Πέτρος είπε...

Καλησπέρα σας, κ.Σπυρο! Αληθεύει η είδηση που δημοσίευσε η εφημερίδα "δημοκρατία" ότι ο Πουτιν ηρε την αναγνώριση που είχε παράσχει κάποτε στα Σκοπια με το όνομα "μακεδονια"?

Ayonizomenos είπε...

Η απόφαση των ΕΠΑ για την άμεση επίλυση υπέρ της FYROM, του όνοματος του κρατικού μορφώματος συζητήθηκε/επιβλήθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την τελευταία επίσκεψη του στις ΕΠΑ. Αμέσως με την επιστροφή του τελευταίου πλήθυναν τα σχετικά δημοσιεύματα. Οι Αμερικανοί θέλουν την FYROM, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, επειδή στο μέλλον -στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης- θέλουν να προβούν σε αλλαγές συνόρων. Το θέμα της Βαρντάσκα ξεκίνησε το 1944, άλλαξε όνομα και να που οδηγηθήκαμε σήμερα. Αντί να απαιτούμε να πάρει την παλιά της ονομασία, να συνομολογούμε για ένα όνομα που εξόφθαλμα φαίνεται ότι θα μας δημιουργήσει καταστροφικά προβλήματα στο μέλλον. Για παραδείγμα αναφέρω την υπόθεση της συμφωνίας Ζυρίχης-Λονδίνου και που οδήγησε αυτή την Ελλάδα και την Κύπρο. Υπενθυμίζω ακόμα και τις ετήσιες εκθέσεις του Στέητ Ντηπάρμεντ για καταπιέσεις μειονοτικών ομάδων στην Ελλάδα. Απο που δικαιολογείται μια υπηρεσία ξένης χώρας να παραβιάζει κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου για να αναφέρεται στα εσωτερικά άλλης χώρας; Επίσης διάφορα προβλήματα όπως το θέμα με τους Βλαχόφωνους λύθηκε σύμφωνα με τον τρόπο που περιγράφει ο απόστρατος στρατηγός Γρυλάκης στο βιβλίο του. Για την ιστορία η Ρουμανία για να επιτρέψει την είσοδο της Σερβίας στην ΕΕ, την ανάγκασε να υπογράψει ότι έχει Βλαχική μειονότητα στο έδαφός της. Η Ελλάδα θα επιβάλει το ίδιο στην Αλβανία για την Ελληνική μειονότητα; Γιατί οι Ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεν είχαν απαιτήσεις απο τις χώρες της χερσονήσου του Αίμου που εντάχθηκαν στην ΕΕ;
Οι ΕΠΑ, επέβαλαν το σύγχρονο φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης θέλοντας να μετατρέψουν τα υπόλοιπα κράτη σε μεγάλες ή μικρές Αμερικές. Γι’ αυτό το λόγο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν προωθούνται σε άλλες χώρες όπως μας έλεγαν αλλά παραμένουν στην Ελλάδα, μαθαίνουν Ελληνικά, τα παιδιά πάνε σε Ελληνικά σχολεία, δημιούργειται τζαμί, κ.λπ Η Ελλάδα θα είναι η νέα πατρίδα τους.
Οι ΕΠΑ κτίστηκαν πάνω στα κηρύγματα των προτεσταντών παστόρων για τον εκλεκτό νέο Ισραήλ που σφαγίασε τους γηγενείς ερυθρόδερμους, μετέτρεψε σε σκλάβους τους Αφρικανούς, κ.λπ. Γι’ αυτό και το όνομα προήλθε απο τη λέξη JER-USA-LEM.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, είπε ο Βλαδίμηρος να μας ανταποδώσει το καλό που του κάναμε, όταν συμφωνήσαμε στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας!

Η προδοσία του 1941. Η 16η Απριλίου, ήταν Μεγάλη Τετάρτη. Στις Θερμοπυλες έγινε η του Τενεκέ Διαγγελέα που δεν διοικούσε τίποτα με τον Καραγκιόζη Σύμμαχο στον οποίο ο Βασλιάς και ο θείος του ειχαν παραδωσει ...εν λευκώ.

Ο Παπάγος που εκπροσωπούσε πλέον μόνο τον εαυτό  του, επειδή φοβόταν την ολοσχερή καταστροφή των Αθηνών , είπε αυθόρμητα στους Άγγλους ότι θ...