6/1/18

Τα Φώτα του 1945

Ξημέρωσαν τα Φώτα του 45 και οι Κομμουνιστές τραβήχτηκαν στην Πάρνηθα και το Λιόπεσι αφήνοντας πίσω τους παντού πτώματα.
Το Δράμα των Ομήρων συνεχιζόταν και η ΕΑΜοκρατία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στα Σκόπια, άρχισε δεύτερο Συνέδριο της «Αντιφασιστικής νεολαίας της Μακεδονίας» (NOMSM) στην οποία συμμετείχαν 1.000 αντιπρόσωποι και από  τη Μακεδονική νεολαία του Αιγαίου  και την Μακεδονία του Πιρίν.
Υπήρχαν αντιπροσωπείες  της  Σοβιετικής Νεολαίας , της Βουλγαρικής, της Ελληνικής, της Αλβανικής, της Σερβικής, της Κροατικής, της Σλοβενικής και του Μαυροβουνίου, καθώς και εκπρόσωποι της αγγλικής αποστολής.
Εκεί θα έπρεπε να απευθύνει "χαιρετισμό" ο Κόκκινος Αλέξης. 



Τα Φώτα του 1948 έληξε η μνάχη της Κόνιστσας. Για το λόγο αυτό ο πράκτωρ Τζόνυ Γουώκερ πήγε με τον Κόκκινο Οβριόπουλο στην Κάλυμνο. Δεν τον έπαιρνε να πάει στην Κόνιτσα.

Στις 6 Ιανουαρίου 1941 ο Ρούσβελτ υποσχέθηκε στους Αμερικανούς , Ελευθερία από το φόβο των γηρατειών με τις συντάξεις ,Ελευθερία από τον φόβο της ανεργίας και της Πείνας , Ελευθερία από τη Φτώχεια.
Αυτή ήταν η αμοιβή των Πολλών που θα έχυναν το αίμα τους για την... Ελευθερία.

Όλα τα αγεγονότα της 6ης Ιανουαρίου θα τα διαβάσετε εδώ http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2018/01/1148.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...