29/12/17

Ο Ζάεφ ψάχνει Ατλαντική Ομοψυχία για να «λύσει» τη διαφορά με την Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός της Μάα Κυ Ντούνια Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε στην Βουλή του την προθυμία να συνεργαστεί με όλα τα κόμματα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ώστε να μην χαθούν οι ευκαιρίες που προσφέρονται στην Μάα Κυ Ντούνια στο επόμενο έτος.
Ο Ζάεφ είπε ότι παραμένει η δυνατότατα συνεργασίας «με όλα τα κόμματα» και με εκείνους που ήταν μέρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. - «Η Συμμαχία των Αλβανών» υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που είναι προς το συμφέρον των πολιτών και προς όφελος της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Πιστεύω ότι μέσα από γόνιμη συζήτηση δεν κλείνουν ποτέ τις πόρτες της συνεργασίας», είπε ο Ζάεφ για τον κ. Σέλα, που εγκατέλειψε το Συνασπισμό.
«Θέλω να συνεργαστούμε και με την Μπέσα και το VMRO-DPMNE, διότι είμαι πεπεισμένος ότι η Μάα Κυ Ντούνια έχει μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσει», είπε ο Ζάεφ, που πλέον δεν έχει τυπικά την δεδηλωμένη.
«Το πρώτο εξάμηνο του 2018 είναι μια μεγάλη ευκαιρία, να πάρουμε ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, και υπάρχει η δυνατότητα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο του να λάβουμε πρόσκληση για ένταξη», είπε, και τόνισε ότι , «η συνεργασία, όλων , είναι αναγκαία για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα».
Ο τέως «εταίρος», μετά ψηφοφορία για το νέο υπουργό Υγείας, ο οποίος έλαβε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των 69 παρόντων δήλωσε ότι ο Ζάεφ πήρε άλλη μια υπουργική θέση, για το κόμμα του αλλά έχασε ένα πολύ σοβαρό εταίρο από την άποψη των μεταρρυθμίσεων και την υπέρβαση της πολιτικής κρίσης, και τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας δεν τους ενδιέφερε «για να συνεχίσουν, την μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά για επιχειρηματικά σχέδια».
Ο Σέλα είπε ότι ο εταίρος του κ. Ζάεφ, ο κ. Αχμέτι και το DUI πέφτουν κάθε μέρα στο αλβανικό εκλογικό σώμα, και ότι «οι Αλβανοί θέλουν επίσης Αλλαγή», τονίζοντας ότι κατά τον ίδιο τρόπο που το DUI στήριζε τον Γκρουέφσκι τωρα στις δημοτικές εκλογές συνεργάστηκε με τη SDSM. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτές τις τοπικές εκλογές ήταν ότι ο Ζάεφ απέτρεψε τη δημοκρατία και την αλλαγή από του να φθάσουν και τους Αλβανούς.
Ο Ζάεφ εκτός πραγματικόττηας δήλωσε ότι το πρόβλημα με τον κ. Σέλα δεν ήταν το DUI αλλά το υπουργείο που του προσφέρθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...