18/12/17

Η αλβανική κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ελλάδα πριν από τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ.

Η κυβέρνηση του κομμουνιστή Ράμα αποφάσισε να χρηματοδοτήσει εν μέρει την αναζήτηση και την εκταφή των λειψάνων των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν μαχόμενοι στο Αλβανικό έδαφος κατά τη διάρκεια του ιταλο-ελληνικού πολέμου.
Η διαδικασία αναζήτησης θα πρέπει να επικουρείται από εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα. Η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να αποδεχτεί παλιό αίτημα της Ελλάδα, για να υπάρξουν στρατιωτικά νεκροταφεία για τους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν στην Αλβανία. Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση θα απαλλοτριώσει τις αναγκαίες εκτάσεις για το ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο.
Ο τεως κνίτης Κοτζιάς χαρακτήρισε την απόφαση, ως «ένα τεράστιο βήμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στα δύο μέρη που αποδεικνύει ότι η διπλωματία μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από ό,τι κραυγές διαμαρτυρίας χωρίς περιεχόμενο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...