28/12/17

Βρεφικές τροφές με σαλμονέλα, της γαλλικής εταιρείας «Λακταλίς»

Η Εισαγγελία του Παρισιού ερευνά την απόσυρση 1.000 παρτίδων από γάλατα για βρέφη της «Lactalis» που ήταν μολυσμένα με σαλμονέλα.
Στο Βιετνάμ τα μωρά θρέφτηκαν με 20.000 «παρτίδες μολυσμένου γάλακτος». Πριν τα Χριστούγεννα ανακοινώθηκε η απόσυρση 720 παρτίδων βρεφικού γάλακτος και άλλων προϊόντων, λόγω του κινδύνου μόλυνσης από σαλμονέλα.
Η απόφαση δεν αφορά μόνο τη Γαλλία, αλλά πιθανότατα και την Ελλάδα. «Η απόφαση αφορά την ανάκληση από την αγορά του συνόλου των βρεφικών προϊόντων που παρασκευάστηκαν ή συσκευάστηκαν στο εργοστάσιό μας στην Κραόν από τις 15 Φεβρουαρίου του 2017», ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η νέα απόσυρση αφορά σκόνες και δημητριακά για βρέφη μάρκας Picot, Milumel και Taranis.
Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει από ήπια γαστρεντερικά συμπτώματα μέχρι πιο σοβαρές μολύνσεις. Πριν από δύο εβδομάδες η ίδια εταιρεία είχε αποσύρει 625 παρτίδες (7.000 τόνους) βρεφικού γάλακτος.
Παρότι η Βουλγαρία δεν έχει εισάγει βρεφικό γάλα σε σκόνη, το οποίο να περιέχει το βακτηρίδιο της σαλμονέλας η γαλλική εταιρεία «Λακταλίς» και οι εκπρόσωποί της στη Βουλγαρία αποφάσισαν να αποσύρουν από την βουλγαρική αγορά τρία προϊόντα.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμιά συγκεκριμένη ενημέρωση και τα κανάλια και η κυβέρνηση πάνε να το περάσουν στη ζούλα το γάλα του Μακρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: