12/12/17

Τα τερατώδη ψέματα των κομμουνιστών για τον Δεκέμβρη του 44

Έχουν πάντα δίκιο, «αγωνίστηκαν» με ψυχή απέναντι στο πάνοπλο και υπουλο εχθρο που σκότωνε αρρώστους και γυναικόπαιδα. Τα έλεγαν τότε και τα επαναλαμβάνουν τώρα. Τα χρόνια πέρασαν, αλλά οι Κόκκινοι δεν αλλάζουν. 
Σε κάθε δυο λέξεις λένε τρία ψέματα. Επειδή έγραφα σήμερα για τα γεγονότα της 12ης Δεκεμβρίου έπεσα πάνω σε σωρό από ψέματα.

Γράφουν για την επίθεση στα «Παραπήγματα». «Μετά την ολοκληρωτική κατάληψη της Σχολής Ευελπίδων ο ΕΛΑΣ κινητοποιήθηκε κατά των βρετανικών εγκαταστάσεων στα «Παραπήγματα» (Μέγαρο Μουσικής), όπου έδρευε σημαντική στρατιωτική δύναμη, συνεπικουρούμενη από τανκς και πυροβολικό. Έπειτα από πολύωρη μάχη, που κράτησε έως τις πρωινές ώρες της επόμενης μέρας, ο ΕΛΑΣ επικράτησε, πιάνοντας 200 περίπου Βρετανούς αιχμαλώτους και αρκετό οπλισμό».

Τι καταλαβαίνει κανείς;
Τα έβαλαν με τα άρματα και τα πυροβόλα και νίκησαν και πήραν 200 αιχμαλώτους.
Λοιπόν οι Βρετανοί που αιφνιδιάστηκαν, είχαν 18 νεκρούς 48 τραυματίες και 108 αιχμαλώτους εκ των οποίων 2 αξιωματικοί. Οι 108 αιχμάλωτοι έγιναν 200.
Ο «μέγας Κομμουνσιτής» ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης έγραψε: «Στη λυσσαλέα σύγκρουση οι Βρετανοί είχαν 150 νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους».
Ενώ ο αριθμός είναι κοντά στην πραγματικότητα βάζοντας τους νεκρούς πρώτα θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση των 150 νεκρών.

Τέλος πάντων ο ΕΛΑΣ άφησε πίσω τα πτώματα 30 δικών του και 100 τραυματίες που τους μάζεψαν οι εγγλέζοι. 

Την ίδια ημέρα οι «Ριμινίτες» έδιωξαν τον ΕΛΑΣ από τη Σωτηρία.

Στα Νοσοκομείο στρατωνιζόταν το ΙΙΙ/42 Τάγμα δύναμης 400 ανδρών.
Για τους κομμουνιστές το Τάγμα έγινε λόχος.
Η επίθεση του 3ου λόχου της ταξιαρχίας άρχισε στις 07.00 το πρωί και η μάχη τελείωσε στις 6 το απόγευμα. Για τους κομμουνιστές , «οι μάχες κράτησαν έως αργά τη νύχτα».
Οι Ελασίτες άφησαν πίσω τους 50 πτώματα και 150 παραδόθηκαν
Και μπαίνει στην αφήγηση και η ουρά ότι «στο «Σωτηρία», οι Χίτες βασάνισαν απάνθρωπα τους αρρώστους».
Ουδείς Χίτης υπήρξε. Και ο στρατός αποχώρησε στη βάση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...