6/11/17

ΟΙ «ΦΙΛΟΙ» της Μαρίας μετά τη Σισίνη πήγαν Κιβωτό

Η Μαρία των Αφεντικών σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της,  ομολόγησε ότι από την πρώτη στιγμή που συγκρότησε το νέο Προεδρείο της Κοινοπραξίας Κούλη- Συριζα-Αφεντικών αποκατέστησε γέφυρα επικοινωνίας με την Κυβέρνηση και τη Νεα Δημοκρατία και την Φώφη και άρχισε συνεννόησεις και τους ιδιοκτήτες των Μέσων.

 Με την τροπολογία που εκβιάζουν τον κόσμο να ψηφίσει ο Πετρόπουλος, ο Κυριακόπουλος, ο Καπάκος, ο Γκανάς, η Αντωνιάδου, ο Kαρούτζος, και Σία προβλέπεται: Αύξηση εισφορών-Μειώσεις μισθών και συντάξεων.  

1. Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν (περίθαλψη, επικούρηση, πρόνοια) το 7% των αποδοχών τους στον ΕΔΟΕΑΠ, αντί για 3%  που πλήρωναν, γεγονός που σημαίνει νέα μείωση μισθού. Με τον τρόπο αυτό σε ένα μισθολόγιο π.χ. 1.000 ευρώ οι κρατήσεις για περίθαλψη και επικούρηση θα είναι 70 ευρώ το μήνα.
Μαζί με αυτά, όμως, για τους προσεχείς 10 μήνες η μείωση θα είναι: 70+48=118 ευρώ γιατί θα καταβάλουν αναδρομικά εισφορές από 1.1.2017.
Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο, αμέσως μόλις ισχύσουν οι τροποποιήσεις, χάνεις σχεδόν ενάμιση μισθό τον πρώτο χρόνο (118Χ10=1180 euro).
Τα υπόλοιπα αποφασίζονται από το ΔΣ αφού στη τροπολογία ρητά αναφέρεται ότι:  
«Το ύψος των παροχών του ΕΔΟΕΑΠ καθορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. κατόπιν της εκπόνησης ετήσιας αναλογιστικής μελέτης».
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ ΩΣ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ. ΥΠΗΡΧΕ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΖΩΕΣ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΒΑΡΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΟΣ.

2. Συνταξιούχοι.
Οι επικουρικές συντάξεις δεν καταβάλλονται για δεύτερο μήνα και δεν προβλέπεται ρητά η συνέχιση.
Αντίθετα, προβλέπονται κρατήσεις 5%, στο ύψος των επικουρικών.
Είναι η εισφορά των συνταξιούχων για να συνεχίζεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους.
Αυτό σημαίνει ότι εισφορά θα πληρώνει, ο συνταξιούχος αλλά επικουρική μπορεί να μην παίρνει!!...
Άλλωστε δεν υπάρχει ρητή πρόβλεψη στην τροπολογία.
Και με τις αναδρομικές αυξημένες εισφορές που πρέπει να πληρώσει εφέτος (μαζί με τις αυξημένες τρέχουσες) ο συνταξιούχος, χάνει σχεδόν μια επικούρηση το χρόνο.
ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΛΕΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΛΟ ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

Έξωση σε ανέργους-απλήρωτους
Κοροϊδεύουν τους συναδέλφους με τα μπλοκάκια

3. Άνεργοι. Δεν αναφέρεται τίποτα στην τροπολογία. Στο σημερινό καταστατικό προβλέπεται ασφάλιστρο για την περίθαλψη τους. Στη συμφωνία όμως Καπάκου-Κυριακόπουλου (Α.Π. 1802/12.9.2017), που θα ενεργοποιηθεί με απόφαση του νέου Δ.Σ., αναφέρεται ότι θα υπάρξει «ειδικό ασφάλιστρο ανέργων, που θα προκύψει από αναλογιστική μελέτη ή μελέτη βιωσιμότητας», που θα γίνουν.

4. Απλήρωτοι. Δεν υπάρχει ούτε λέξη στη τροπολογία για τους απλήρωτους επειδή φαίνεται ότι είναι οι πρώτοι που θα φύγουν. Μέχρι τώρα ουδείς μπορούσε να τους αρνηθεί την περίθαλψη.

5. Μπλοκάκια. Παίζουν με την αγωνία και την ανασφάλεια των συναδέλφων χωρίς να τους λύνουν το πρόβλημα, τους κρατάνε απ΄ έξω και τους αφήνουν στο έλεος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας με εργασιακό μεσαίωνα και ωράριο λάστιχο. Οι αποφάσεις ζωής για συναδέλφους, που πέταξε στο δρόμο η εργοδοτική αναλγησία και κυβερνητικά πραξικοπήματα όπως το Μαύρο της ΕΡΤ ανήκουν στο παρελθόν.
Αντίθετα επιβραβεύονται οι πρωταίτιοι που έβαλαν τις χειροπέδες στο ραδιομέγαρο, αφού με τον τρόπο που καταρτίζονται οι εκλογικοί κατάλογοι ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ.
Μαζί του δικαίωμα ψήφου έχουν οι ΕΚΔΟΤΕΣ και ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ συν γυναιξί και τέκνοις , αφού ο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και άλλες κυρίες και κύριοι έχουν γίνει μέλη από τον Γκανά!!!...

6. Κουμάντο από τα αφεντικά Η κατάργηση των σχέσεων δημοσιογραφικών Ενώσεων και ΕΔΟΕΑΠ είναι από την αρχή η επιδίωξη της κυβέρνησης.
Το σχέδιο αποσκοπεί στη χειραγώγηση. Αυτό που επιδιώκουν οι εργοδότες και η κυβέρνηση.
Το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ γίνεται 11μελές, οι εκλογές δεν θα γίνουν από τις Γ.Σ. των 4 Ενώσεων.
Στο Δ.Σ. θα μπορεί να γίνεται Πρόεδρος ο εκπρόσωπος των εργοδοτών που διορίζει ο υπουργός. Άρα για ποιο αυτοδιοίκητο μιλάμε;
Οι κρίσιμες αποφάσεις θα χρειάζονται ομοφωνία, άρα το βέτο του εργοδότη ρυθμίζει τα πάντα.

7. Δεν επαρκεί ο πόρος.  Προβλέπεται εισφορά 2%. επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων ή εκμεταλλεύσεων (εργολάβων κ.λπ.) ΜΜΕ.
Ισχυρίζονται ότι θα μαζεύονταν 50 εκ. ευρώ. Δεν βγαίνουν οι αριθμοί και οι υπολογισμοί. Τα στοιχεία που έχουν τεθεί στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αναφέρουν τζίρο 1 δις ευρώ (αισιόδοξο σενάριο) που αντιστοιχεί σε 20 εκ. ευρώ έσοδα για τον ΕΔΟΕΑΠ.
Και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο εισπράξεων οι οποίες όμως δεν καλύπτουν ούτε τα τρέχοντα, ούτε βέβαια εξυπηρετούν τις οφειλές ( πχ το δάνειο των 10 εκ. ευρώ στον ΕΦΚΑ).  

Οι σημερινές ανάγκες του ΕΔΟΕΑΠ απαιτούν 30-32 εκ. ευρώ ετησίως για το σημερινό πληθυσμό ασφαλισμένων που υπολογίζονται σε 18.000.
Τι θα γίνει μόλις όμως προστεθούν άλλοι τόσοι και ίσως περισσότεροι, όπως αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο αρμόδιος υφυπουργός;  
Επίσης, η διεύρυνση ανεβάζει το κόστος ακόμη περισσότερο.
Με τις ανάγκες που δημιουργούνται και τις υποδομές που απαιτούνται να γίνουν στα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ πόσο γρήγορα οδηγεί σε… κραχ; Ομολογεί ο… σωτήρας. Ευλογεί ο Παππάς Ο ίδιος ο Καπάκος θεωρεί την δήθεν λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ θνησιγενή.
Το αποδεικνύει και η τελευταία ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που αναφέρει: «τους επόμενους μήνες να δούμε τις τυχόν αλλαγές και διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου ο ΕΔΟΕΑΠ να καταστεί βιώσιμος μακροπρόθεσμα..» και όχι μόνο δεν τολμάνε να πουν μια κουβέντα έστω, για την κυβέρνηση που χάρισε το αγγελιόσημο στους εργοδότες, την γλύφουν λέγοντας «οι προτάσεις του υπουργείου αποτελούν βάση στήριξης!!…».  
Κοροϊδεύουν τον κόσμο όταν μιλάνε για απαρτία και υπερψήφιση που έχει δήθεν εξασφαλισθεί εκ των προτέρων από την Παρασκευή!!...
Ή μήπως κάτι άλλο τρέχει; Το σημερινό καταστατικό (άρθρο 25) προβλέπει ότι: Ο σχηματισμός απαρτίας οφείλει να διαπιστωθεί πριν την έναρξη (εάν επρόκειτο για γενική συνέλευση) και να παρευρίσκεται το 1/2 των ταμειακώς εντάξει , ενώ κατά την ώρα της ψηφοφορίας, από το σύνολο αυτών των παρόντων, πρέπει να υπερψηφίσουν τα 3/4 .  
Τώρα ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τι τον εκβιάζουν να ψηφίσει…   Με την αντικαταστατική και αντιδημοκρατική διαδικασία που κάποιοι προωθούν, δεν παίζει ρόλο τι πλήρωσες ή τι πληρώνεις, ενώ τίποτα και ουδείς σου εγγυάται τι και αν θα πάρεις.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Την 1η Σεπτεμβριου η βρετανικη κυβερνηση με διαβημα της προς το Βερολινο προειδοποιουσε οτι η Μεγαλη Βρετανια "θα εκπληρωσει αδιστακτως τις υποχρεωσεις της προς την Πολωνια".
Στις 2 Σεπτεμβριου ο Τσαμπερλαιν πληροφορησε την Βουλη των Κοινοτητων οτι δεν υπαρχει ακομα απαντηση απο το Βερολινο.Ομως ειπε και αυτο:" Εαν οι γερμανοι συμφωνησουν να αποσυρθουν(απο τα πολωνικα εδαφη που ειχαν καταλαβει το πρωτο 48ωρο του πολεμου),η βρετανικη κυβερνηση ειναι διατεθειμενη να θεωρηση την κατασταση οτι ηταν η ιδια πριν οι γερμανικες δυναμεις διαβουν τα πολωνικα συνορα".Αλλα οι βουλευτες-ανεξαρτητου κομματος-εξεγερθηκαν,θεωρωντας τον πρωθυπουργο ενδοτικο.Σημειωθηκε οργιλη σκηνη και η κυβερνηση του Τσαμπερλαιν κιδυνευε να ανατραπει.
Στις 21:50 ο Τσαμπερλαιν τηλεφωνησε στον Νταλαντιε,λεγοντας του οτι η κατασταση ειναι σοβαρη και η κυβερνηση δεν μπορει να κρατησει αλλο.Ζητησε απο τον γαλλο ομολογο του,οι δυο χωρες να στειλουν ενα τελεσιγραφο απο κοινου στις 8 το πρωϊ της επομενης.Ο Νταλαντιε αρνηθηκε ζητωντας προθεσμια 48 ωρων επι πλεον,εως οτου η επιστρατευση ολοκληρωθει ανεμποδιστα και να επανδρωθει η Γραμμη Μαζινο.
40 λεπτα αργοτερα ο βρετανος υπουργος Εξωτερικων,λορδος Χαλιφαξ τηλεφωνησε στον γαλλο ομολογο του,Ζωρζ Μποννε,πιεζοντας επισεις για τελεσιγραφο απο κοινου,εκπνεον μαλιστα στις 12.00 της 3ης.Ο Μποννε,οχι μονο δεν συμφωνησε αλλα και διαμαρτυρηθηκε προς τον Χαλιφαξ οτι "η βρετανικη επιμονη για τοση βιασυνη δημιουργει ενταυθα αξιοθρηνητη εντυπωση".Ζητησε απο το Λονδινο να αναμεινη τουλαχιστον μεχρι το μεσημερι της 3ης πριν παρουσιασει οποιοδηποτε τελεσιγραφο στον Χιτλερ.Αλλα ο Χαλιφαξ απαντησε οτι ειναι αδυνατο για την κυβερνηση να αναμεινη τοσο πολυ,διοτι η πτωση της θα ηταν αναποφευκτη.Πληροφορησε λοιπον τον Χαλιφαξ οτι η βρετανικη κυβερνηση θα ενεργουσε " αφ'εαυτης".

Ανώνυμος είπε...

Το τηλεγραφημα του Χαλιφαξ προς τον βρετανο πρεσβευτη στο Βερολινο,σερ Νεβιλ Χεντερσον,εφτασε την 4η πρωϊνη Κυριακης 3 Σεπτεμβριου.Η ανακοινωση που την οποια επροκειτο να κανει,ξεκινουσε υπενθυμιζοντας τη νοτα της 1ης Σεπτεμβριου,στην οποια η Μεγαλη Βρετανια διεκυρηττε την προθεση της να εκπληρωσει τις υποχρεωσεις της προς την Πολωνια,εκτος αν τα γερμανικα στρατευματα απεσυροντο αμεσως.
"Παρ ολο οτι η ανακοινωση αυτη εγινε προ 24 ωρων και πλεον,δεν υπηρξε απαντηση,αλλα οι γερμανικες επιθεσεις κατα της Πολωνιας εξακολουθησαν και ενταθηκαν.Εχω κατα συνεπεια την τιμη να σας πληροφορησω οτι,εαν μεχρι της 11ης πρωϊνης,βρετανικη θερινη ωρα,σημερα 3 Σεπτεμβριου,δεν εχουν δοθη απο την γερμανικη κυβερνηση ικανοποιητικες διαβεβαιωσεις,εν σχεση με τα ανωτερω και να εχουν φθασει στην κυβερνηση της Αυτου Μεγαλειοτητος στο Λονδινο,απο την ωρα εκεινη θα υφισταται καταστασις πολεμου μεταξυ των δυο χωρων".
Μια ωρα αργοτερα,στις 05:00,ο Χαλιφαξ εστειλε συμπληρωματικο τηλεγραφημα,πληροφοροντας τον Χεντερσον οτι ο γαλλος πρεσβευτης Κουλοντρ,"δεν θα κανει παρομοια ανακοινωση προς την γερμανικη κυβερνηση μεχρι το μεσημερι της σημερον.Δεν γνωριζουμε ποια θα ειναι η γαλλικη προθεσμια αλλα θεωρουμε πιθανον οτι θα ειναι μεταξυ εξι και εννια ωρων".
Κατα τις πρωτες πρωϊνες ωρες,πριν την αυγη της Κυριακης,η βρετανικη πρεσβεια συναντησε δυσκολια στο να λαβη επαφη με την Βιλχεμστρασσε.Ειπαν στους βρετανους οτι ο Ριμπεντρομπ δεν θα ηταν διαθεσιμος στις 9 το πρωϊ.Αλλα ο πρεσβευτης θα ηδυνατο να παραδωσει την ανακοινωση του στον επισημο διερμηνεα της κυβερνησης,δοκτωρ Σμιτ.

Ανώνυμος είπε...

Το τηλεφωνο ξυπνησε το δρ.Σμιτ.Ηταν απο το υπουργειο Εξωτερικων και αφου τον ενημερωσαν για τα τεκτενομενα,τον καλεσαν να σπευσει επειγοντως.Λογω της Κυριακης,ο Σμιτ ειχε κοιμηθει περισσοτερο,ετσι οταν εφτασε με ταξι στο Υπουργειο Εξωτερικων ειδε τον βρετανο πρεσβευτη να ανερχεται την κλιμακα.Απο μια πλαγια εισοδο και χρησιμοποιοντας τον ανελκυστηρα του προσωπικου,ο Σμιτ κατορθωσε να ολισθηση στο γραφειο του Ριμπεντρομπ ακριβως την στιγμη που σημανε 9.00 και εγκαιρως οταν η γραμματεας του Ριμπεντρομπ εισηγαγε τον Χεντερσον."Εισηλθε με μια εκφραση πολυ σοβαρη",αφηγειται ο Σμιτ,"χαιρετησε δια χειραψιας αλλα αρνηθηκε την προσκληση μου να καθησει,παραμεινε ορθιος με επισημοτητα στη μεση του δωματιου".Ανεγνωσε το βρετανικο τελεσιγραφο, παρεδωσε στον Σμιτ ενα αντιγραφο και τον αποχαιρετησε.
Ο επισημος διερμηνεας εσπευσε προς την Καγκελλαρια,η οποια απειχε 100 μετρα απο το υπουργειο.Εξω απο το γραφειο του Φυρερ,στον μεγαλο προθαλαμο,βρηκε τους περισσοτερους εκ των υπουργων και αρκετους απο τους ανωτατους αξιωματουχους του Κομματος συγκεντρωμενους και αναμενοντας αγωνιωδως την ειδηση του.

"Οταν εισηλθα στο μεγαλο δωματιο", αφηγειται ο Σμιτ, " ο Χιτλερ καθοταν στο γραφειο του και ο Ριμπεντρομπ ηταν ορθιος διπλα στο παραθυρο.Υψωσαν το βλεμμα τους και με παρατηρουσαν με αναμονη.Σταματησα σε καποια αποσταση απο το γραφειο και κατοπιν μετεφρασα βραδεως το βρετανικο τελεσιγραφο. Οταν τελειωσα ακουλουθησε απολυτη σιγη."
"Ο Χιτλερ ηταν ακινητος με κοιταζε σαν να ημουν εγω ο Χεντερσον. Μετα απο ενα διαστημα το οποιο φανηκε αιωνας,ο Χιτλερ στραφηκε προς τον Ριμπεντρομπ,ο οποιος ειχε παραμεινει ορθιος διπλα στο παραθυρο.Τον κοιταξε με ενα αγριο βλεμμα,σαν του απατημενου συζυγου,ως εαν θεωρουσε οτι ο Υπουργος του των Εξωτερικων τον ειχε παραπλανησει ως προς την πιθανη ενεργεια της Αγγλιας".
Χιτλερ:" Και τωρα;"
Ριμπεντρομπ:"Προβλεπω οτι οι Γαλλοι θα εγχειρησουν παρομοιο τηλεγραφημα εντος μιας ωρας".
Ο Σμιτ βγηκε απο το γραφειο και σταματησε στον προθαλαμο για να γνωστοποιησει στους αλλους τι ειχε συμβει.Απολυτη σιωπη.Κατοπιν "...ο Γκερινγκ στραφηκε προς εμενα και ειπε:Αν χασουμε τον πολεμο,τοτε ο Θεος να μας λυπηθει"!
" Ο Γκεμπελς ορθιος σε μια γωνια μονος...καταβεβλημενος και απορροφημενος.Παντου στο δωματιο εβλεπα εκφαρσεις μεγαλης στεναχωριας".

Ανώνυμος είπε...

Λιγο μετα τις 11.00,οταν η προθεσμια του βρετανικου τελεσιγραφου ειχε εκπνευσει,ο Ριμπεντρομπ,καλεσε τον βρετανο πρεσβευτη για να του επιδωσει την γερμανικη απαντηση.
"Η γερμανικη κυβερνηση αρνηται να δεχθη,να αποδεχθη,πολλω δε μαλλον να εκπληρωσει το βρετανικο τελεσιγραφο". Ακολουθησε μια μακροσκελη δηλωση,η οποια μιλουσε για τις πολωνικες παραβιασεις εντος του γερμανικου εδαφους,την κακομεταχειρηση της γερμανικης μειονοτητας,κατηγορουσε την Βρετανια για ολα οσα συνεβησαν και απερριπτε "...εκ πειρας,να εξαναγκαστει η Γερμανια να ανακαλεσει τις δυναμεις της,οι οποιες ειναι παρατεταγμενες για την αμυνα του Ραϊχ". Διεκηρυξε οτι η Γερμανια ειχε αποδεχθει κατα την ενδεκατη ωρα προτασεις του Μουσσολινι για την ειρηνη και τονιζε,οτι η Βρετανια τις ειχε απορριψει.Και κατηγορησε την βρετανικη κυβερνηση οτι κηρυττε την καταστροφη και την εξοντωση του γερμανικου λαου.
Η γερμανικη απαντηση τελεωνε με την φραση:
" Η προθεση,κοινοποιηθεισα σε εμας κατα διαταγη της βρετανικης κυβερνησεως απο τον κ.Κιγκ-Χωλλ(1),να αχθη η καταστροφη του γερμανικου λαου ετι περαιτερω απο την γενομενη δια της Συνθηκης των Βερσαλλιων,λαμβανεται υπο σημειωση απο εμας,και δια τουτο θα απαντησουμε σε οποιοδηποτε επιθετικη ενεργεια εκ μερους της Μεγαλης Βρετανιας με τα ιδια οπλα και με την ιδια μορφη".
Ο Χεντερσον πηρε το αντιγραφο της γερμανικης απαντησης και ειπε:"Θα επρεπε να αφεθη στην Ιστορια να κρινη που ανηκει πραγματικα η κατηγορια".
Ριμπεντρομπ: "Η Ιστορια εχει ηδη αποδειξει τα γεγονοτα".

(1)Στεφεν Κιγκ-Χωλλ, αποστρατος αξιωματικος του βρετανικου ναυτικου και Μασονος.Αρθρογραφουσε στις μεγαλης κυκλοφοριας εφημεριδες εκφραζοντας την πολιτικη του Βαθεως Κρατους.Οι εμετικες επιθεσεις του κατα του Γ' Ραϊχ,(τις οποιες οι γερμανικες εφημεριδες αναδημοσιευαν αυτολεξει),ειχαν ενοχλησε ακομη και τον Χεντερσον. Η βρετανικη κυβερνηση απαντησε οτι του ειχε ζητησει να " παυση",αλλα αυτος "δεν επαυσε" και οι γερμανοι θεωρουσαν την ενεργεια αυτη του Λονδινου προσχηματικη.

Ανώνυμος είπε...

Οι Γαλλοι ειδοποησαν το γερμανικο Υπουργειο Εξωτερικων οτι θα κανουν νεο διαβημα στην κυβερνηση του Ραϊχ,στις 12.00. Ο Ριμπεντρομπ δεν ηταν διαθεσιμος να δεχθει τον γαλλο πρεσβευτη το μεσημερι.Ελαμβανε μερος σε μια μικρη τελετη στην Καγκελλαρια,οπου ο νεος Σοβιετικος πρεσβευτης,Αλεξαντερ Σκβαρτσεφ,ειχε γινει θερμα δεκτος απο τον Χιτλερ-μια περιπτωση που εδωσε εναν παραδοξο τονο στην ιστορικη εκεινη μερα.Ο Κουλοντρ ομως επεμεινε να ακολουθησει κατα γραμμα τις οδηγιες του και να παρουσιαστει στην Βιλχεμστρασσε ακριβως στις 12.00,εγινε κατα συνεπεια δεκτος απο τον Βαϊτζαικερ.Στην ερωτηση του πρεσβεως,αν ο υφυπουργος ηταν εξουσιοδοτημενος να δωσει "ικανοποιητικη απαντηση" προς τους Γαλλους,ο υφυπουργος απαντησε οτι δεν ειναι σε θεση να δωσει "ουδενος ειδους απαντηση".Ο Κουλοντρ χαρακτηρησε την απαντηση του Βαϊτζαίκερ ως " αρνητικη γερμανικη απαντηση ",την οποια ανεμενε πληρως και εγχειρησε στον υφυπουργο το επισημο τελεσιγραφο της Γαλλιας.Ο Βαϊτζαικερ αρνηθηκε να το δεχθει.Υπεδειξε,οπως " ο πρεσβευτης ειναι αρκετα καλος,να περιμενει λιγο και να δει τον Υπουργο αυτοπροσωπως".Ετσι ο Κουλοντρ αναγκαστηκε να περιμενει και στις 12:30 οδηγηθηκε στην Καγκελλαρια για να δει τον Ριμπεντρομπ.
Γνωριζοντας ποια γταν η αποστολη του γαλλου πρεσβευτη,ο Ριμπεντρομπ του ειπε οτι ο Μουσσολινι,οταν παρουσιασε τις προτασεις του περι ειρηνης την τελευταια στιγμη,η Γαλλια τις ειχε αποδεχτει(1),η Γερμανια επισεις συμφωνησε.Αλλα "την χθεσινη ημερα,αργα το βραδυ,ο Ντουτσε ειδοποιησε την γερμανικη κυβερνηση οτι η προταση ναυαγησε χαρις την αδιαλλαξια της βρετανικης κυβερνησεως".Ο Κουλοντρ απαντησε οτι:" Μηπως οι παρατηρησεις του υπουργου Εξωτερικων σημαινουν οτι η απαντηση στην γαλλικη ανακοινωση της 1ης Σεπτεμβριου ειναι αρνητικη;"
Ριμπεντρομπ: "Ja"
Τοτε ο πρεσβευτης ενεχειρισε στον υπουργο Εξωτερικων το τελεσιγραφο της Γαλλιας,προλογισας τουτο με την παρατηρηση οτι,"για τελευταια φορα πρεπει να τονιση την βαρια ευθυνη της κυβερνησεως του Ραϊχ οταν επιτεθηκε στην Πολωνια,χωρις κηρυξη πολεμου και αρνηθηκε την αγγλογαλλικη προταση να αποσυρθουν τα γερμανικα στρατευματα"/
Ριμπεντρομπ: "Τοτε η Γαλλια θα ειναι ο επιτιθεμενος".
Κουλοντρ:" Η Ιστορια θα κρινη περι τουτου"
(Την Κυριακη εκεινη στο Βερολινο ολοι οι μετεχοντες στην τελευταια πραξη του δραματος,εφαινοντο διατεθημενοι να επικαλουνται την κριση της Ιστοριας).

(1) Ο Γαλλος Υπουργος των Εξωτερικων Μποννε ειχε αποδεχτει τιην προταση Μουσσολινι(οπως αναφερει και ο Τσιανο στο Ημερολογιο του).Αρνητικοι ησαν ο πρωθυπουργος Νταλαντιε και τα περισσοτερα μελη του υπουργικου συμβουλιου.

Ανώνυμος είπε...

Συγκρίνεται τώρα το ημερολόγιο του Τσιάνο με το ημερολόγιο του Μεταξά;