26/11/17

Συγκρίσεις της τωρινής Κόκκινης Τραπεζικής Δικτατορίας με την Στρατιωτική

Το στρατιωτικό καθεστώς της «Επαράτου» σε όλη την διαδρομή του δεν έκανε μειώσεις μισθών και συντάξεων. Η «επάρατη» έδωσε αυξήσεις, αλλά δεν επέβαλε μειώσεις. Αυτό το έκανε η Κόκκινη Τραπεζική Χούντα, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Λεβί.
Η «Επαράτος» είχε λιγότερους λαϊκούς φόρους από την «φιλάνθρωπη» και «φιλολαϊκή» «αμερικανονατοϊκή» και Τραπεζική Χούντα Τσιπρά- Τζώνυ Γουώκερ!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To Βήμα σε παλαιότερο άρθρο του χτυπάει όπως όλοι τον εύκολο αντίπαλο.

Τελείωσαν οι περιπέτειες των έργων τέχνης που θέλησε να σφετεριστεί το καθεστώς των συνταγματαρχών. Τώρα, για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, παρουσιάζονται στο κοινό
Στο φως η «αμαρτωλή» Συλλογή Πασσά.
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=176600#commentForm

Φυσικά ποτέ τους δεν μελέτησαν το έργο του Ιωάννου Πασσά και γιατί να το κάνουν άλλωστε ?. Πότε ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για τον Ελληνισμό.?
Το σχόλιο είναι από αναγνώστη που απαντά στο άρθρο....

Ο Πασσάς σε προσάρτημα στο βιβλίο του " η αληθινή προιστορία" Εκδόσεις του "ΗΛΙΟΥ" λέει "μένεα πνέων εναντίον μου διέλυσε δια του Ν.581 την 24ην Μαρτίου 1977 και με την ψήφο 6 μόνον βουλευτών το "Μουσείον Ευρωπαϊκής και Ανατολικής Τέχνης" που είχε συσταθεί δια δικών μου και μόνο δαπανών την 25η Απριλίου 1965 υπό Κυβ. Γεωργίου Παπανδρέου δια του Ν. 4464/65 και κατόπιν δικής μου δωρεάς και με την ψήφο και των 300 βουλευτών" και λίγο παραπάνω "διότι αποκάλυψα την τότε φυγομαχίαν του... ", τον θεωρεί υπεύθυνο για την επικράτηση της 21ης Απριλίου του 1967. Και τον χαρακτηρίζει επί λέξει "εγωπαθή, εμπαθέστατο, ιδιοτελή και αχάριστο" . Κάτι ανάλογο δεν είχε πει και η Ελ. Βλάχου;