12/11/17

Ο Κόραξ επιμένει

Μου απάντησεΚαι από αυτή τη φράση του Μακρυγιάννη στα απομνημονεύματά του, βγάλατε το συμπέρασμα ότι είναι τοκογλύφος; Εσείς δεν έχετε δανείσει χρήματα ποτέ σε κάποιον; Πάει να πει ότι είστε τοκογλύφος; Καθόλου οπαδός του Μακρυγιάννη δεν είμαι κ. Χατζάρα, τον οποίο τον θεωρώ έναν απλό οπλαρχηγό και όχι βέβαια στρατηγό... Είμαι όμως οπαδός της ιστορικής τεκμηρίωσης και όχι των αφορισμών...».

Τα χρήματα, 100 γρόσια, τα έδωσε το 1831 και τα «έκλεγε» το 1850, 19 ολόκληρο χρόνια μετά .και δεν του κάνει εντύπωση του … «Κόρακος», που θεωρεί τον εμποράκο «απλό οπλαρχηγό».

Μικρέμπορος ήταν. Δεν ήταν ποτέ «οπλαρχηγός».

Προσκολλήθηκε στον Γκούρα και έγινε Ζαπιές στην Αθήνα, κλέβοντας και εκβιάζοντας τους «εύπορους».
Μετά ως κερδοσκόπος, συγκρότησε δυο μισθοφορικά σώματα, και εισέπραττε από το προϊόν των δανείων μισθούς για δεκαπλάσιους.
Στο τέλος, τον προσέλαβαν ο Κουντουριώτης και ο Μαυροκορδάτος
για σωματοφύλακα στην Ύδρα.

Ουδέποτε ήταν «Οπλαρχηγός» κ. Κόρακα. Λάθος σας τα είπαν στη Στοά του Ηρακλέους

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον αποκαλεις "Τοκογλυφο".....αν ομως ηταν, θα τον ειχε καταγραψει ως τοκογλυφο τουλαχιστον ενας που θα ειχε πεσει θυμα της τοκογλυφιας.(του).
Μπορεις σε παρακαλω να αναφερεις καποιον ο οποιος κατηγορησε τον Μακρυγιαννη για τοκογλυφια;
Ποιους ευπορους εκβιαζε και εκλεβε; Εκαναν αυτοι οι ευποροι αναφορα εναντιον του;Και αν ναι υπαρχει καταγεγραμμενη;








Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός κ. Χατζάρα ότι μετά από 20 χρόνια έκλαιγε τα λεφτά που έχασε, δείχνει μάλλον ότι ο Μακρυγιάννης ήταν σπαγγορραμένος... Για τοκογλυφία που αναφέρετε, υπάρχουν μόνο εικασίες και μόνον από σας...

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...