14/9/17

2/14 Σεπτεμβρίου 1812. Η είσοδος του Ναπολέοντα στη Μόσχα

Ο Ναπολέων το βράδυ, της 1ης/13ης Σεπτεμβρίου βρισκόταν με το κύριο γαλλικό Σώμα απόσταση 30 μιλίων από τη Μόσχα , κοντά το χωριό Περχούσκοβο .
Τρεις ώρες πριν τα μεσάνυχτα, της 1ης/13ης Σεπτεμβρίου ο στρατηγός Κουτούζοφ αποσύρθηκε από το στρατόπεδο και αποφάσισε να αποσυρθεί από τη Μόσχα και κατευθύνθηκε προς το Κολομένσκογιε.
Οι άλλες γαλλικές φάλαγγες ήταν: Το Πολωνικό Σωμα στην Καλούγκα κοντά στο το χωριό των Λίκοβο, και το 4ο σώμα του αντιβασιλέα της Ιταλίας ήταν στο Ζβενίγκοροντ δρόμο στη δεξιά όχθη του ποταμού Μόσχοβα.
Το πρωί της Δευτέρας 2/14ης Σεπτεμβρίου ήταν κρύο και είχε συννεφιά.
Η γαλλικη προέλαση ανακόπηκε από την γκρεμισμένη γέφυρα στο Γιούντινο, και μέχρι να επισκευαστεί από το μηχανικό ο Ναπολέων πήγε στο χωριό Σπασκόγιε 12 μίλα από τη Μόσχα, όπου συνομίλησε με τον Μυρά.
Η οπισθοφυλακή του Κουτούζοφ πέρασε τον Μόσχοβα στις 18.00 το βράδυ της 2/14 Σεπτεμβρίου και περίπου την ίδια ώρα εμφανίστηκε μπροστά στην Μόσχα η γαλλική εμπροσθοφυλακή, υπό τη διοίκηση του Στρατάρχη Μυρά.
Την ίδια νύχτα ξέσπασαν οι πρώτες πυρκαγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...