5/9/17

Ο Καποδίστριας ήταν ο ηγέτης της Επανάστασης του 1821

του Σπύρου Χατζάρα

Η λαϊκή παροιμία, « το ψέμα έχει κοντά πόδια», δεν έχει εφαρμογή στην νεότερη ελληνική ιστορία, καθώς η παραχάραξη, των ιστορικών δεδομένων, με τα ψέματα του Ιωάννη Φιλήμονα , του Ξάνθου και των πρωταγωνιστών της δολοφονίας, το 1831, στο Ναύπλιο, του Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας ,κόμη Ιωάννη Αντωνίου Καποδίστρια , συνεχίζεται 177 χρόνια.
Οι δολοφόνοι του Καποδίστρια και οι κληρονόμοι τους, ακόμα προσπαθούν να θάψουν την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ο Καποδίστριας σχεδίασε και διηύθυνε την Επανάσταση και υλοποίησε το όραμα των ΦΙΛΟΓΕΝΩΝ της Κέρκυρας, των «Λαμπρινών», των Αδελφών του Φοίνικα και των ΙΑΚΩΒΙΝΩΝ του ΡΗΓΑ για την Απελευθέρωσης της Ελλάδος .
Η βάση κάθε πλαστογραφίας προσφέρθηκε με το «Ιστορικό Δοκίμιο περί της Φιλικής Εταιρίας» του Ιωάννη Φιλήμονα, ο οποίος το αντάλλαξε με τη ζωή του και που κυκλοφόρησε «εσπευσμένα» στο Ναύπλιο το 1834, λίγο μετά την άφιξη του Όθωνα, και ενώ το πογκρόμ κατά των «Καποδιστριακών» βρισκόταν στην κορύφωσή του .
Επί του «Δοκιμίου» οικοδομήθηκε ο «πύργος της Βαβέλ των ψεμάτων», που αποτελούν την «επίσημη» Ιστορία για την οργάνωση της Ελληνικής Επαναστάσεως Το δεύτερο «ντοκουμέντο» είναι τα «απομνημονεύματά» του Ξάνθου πού μετά από διαδοχικές «αναπροσαρμογές», πήραν την τελική τους μορφή το 1845.
Ο Ι. Φιλήμονας και ο Ε. Ξάνθος, είναι οι δύο μόνες και συνεργαζόμενες πηγές της «Ιστορίας» των δολοφόνων του Καποδίστρια που διδάσκεται (δυστυχώς) στα σχολεία μας.
Όπως μας είπε ο Αναγνωσταράς, που αρχικά τον εμφάνισαν ως «συνιδρυτή» ο Εμμ. Ξάνθος έφυγε από την Οδησσό, ( όπου είχε μεταβεί για «να πουλήσει λάδια»), τον Οκτώβριο του 1814 , με το παλιό, και ως το 1817, εργαζόταν και ζούσε στην Κωνσταντινούπολη, και δεν είχε καμία επαφή με τους άλλους δύο.
Ο Τσακάλωφ ως τον Μάιο του 1814 βρισκόταν σίγουρα στο Παρίσι, και τον Σεπτέμβριο έμενε στην Βιέννη για το Συνέδριο. Επομένως, «διαδοχικές συναντήσεις» των συνιδρυτών δεν έγιναν σε καμιά «ταβέρνα» το 1814, ούτε συναποφασίστηκε , από τους τρεις, η ίδρυση επαναστατικής εταιρίας.
«Φιλική Εταιρία» δεν υπήρξε ποτέ, αλλά υπήρξε η «εταιρεία των Φίλων του Γένους» , των Φιλογενών, που είχε ιδρυθεί το 1800 στην Κέρκυρα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως εννοούν ως "Φιλική Εταιρεία" την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, που ιδρύθηκε το 1811;

first3 είπε...

Ένα είναι σίγουρο, ότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές και στην προκειμένη περίπτωση η καθεστηκυία τάξη, αυτοί δηλαδή που κατέλαβαν την εξουσία σκοτώνοντας τον Καποδίστρια και δεν την άφησαν ποτέ μέχρι σήμερα. Αυτά πάνω κάτω συμβαίνουν σ' όλα τα κράτη της γης όπου μπερδέφτηκαν τα ξένα συμφέροντα. Εμείς κάτω εκεί στην πλατεία ανεμίζουμε με πάθος τα κομματικά μας σημαιάκια ακόμη, ενώ στα πολυτελή σαλόνια οι πραγματεφτάδες θα μοιράζουν το βιος μας, όπως και σήμερα. Θα το καταλάβουμε ποτέ; Μπορεί και όχι...
Πάρα πολλοί από τους αγωνιστές του '21 επώνυμοι και ανώνυμοι εξανδραπονδίσθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, αφού δεν συναίνεσαν στην κατεστημένη εξουσία. Ένας από τους αξιόλογους, εντελώς παραγκωνισμένος, που θα άξιζε να προβληθεί είναι ο Θεόφιλος Καϊρης, ο οποίος προσφώνησε τον Καποδίστρια κατά την άφιξή του...

Ανώνυμος είπε...

Φανταστητε τον Σπυρο να βρισκοταν σε στουντιο με θεμα την Επανασταση και στον πανελ να ηταν Βερεμης Τατσοπουλος και λοιποι,να τους πεταγε τις πρωτογενεις πηγες και τα στοιχεια στα μουτρα και να ρεζιλευε τους "εγκυρους ιστορικους"!(Την επομενη ο παρουσιαστης της εκπομπης θα ειχε απολυθει).
Τα παιδια στο σχολειο μαθαινουν την "ορθη"(της Στοας) ιστορια του '21 και των προηγηθεντων αυτης.
Τα παιδια των κομμουνιστων μαθαινουν την Επανασταση απο το βιβλιο του Γιανη(με ενα ν) Κορδατου "Η κοινωνικη σημασια της ελληνικης επαναστασεως του 1821"(Γιανης Κορδατος,εκδ.1924).
Αφου αναλωνει ολοκληρη σχεδον την θεματολογια του προσπαθωντας να αποδειξει οτι η Επανασταση ηταν...Ταξικη(εναντιον των...μεγαλοτσιφλικαδων και των κοτζαμπασηδων εγινε η Επανασταση και οχι εναντιον των Τουρκων,ταδε εφη Γιανης με ενα ν),στο τελος φτανει στον Καποδιστρια,οπου αναφερει οτι καλως δολοφονηθηκε "ο Τυραννος" και ορθως ο οχλος(ο καθοδηγουμενος απο τους πρακτορες και τα φερεφωνα τους)κυνηγησε τους οπαδους του "αντιδημοκρατη",διοτι ηταν(ο οχλος) "πολιτικα συνηδειτοποιημενος"!!!(οι αμορφωτοι και ξυπολητοι δλδ! Ο Κορδατος χρησιμοποιει μαρξιστικη ορολογια για να περιγραψει γεγονοτα εναν αιωνα πισω).
Αναφερει και τις πηγες του περι Καποδιστρια:Τα αρχεια της Υδρας!!!
Αυτες τις δυο "Ιστοριες" μαθαινουν οι ελληνες,την επισημη της Στοας των βιβλιων και την μαρξιστικη του Κορδατου,παλι στο σχολειο ως "συμπληρωματικη" απο κομμουνισταραδες "φιλολογους" και "ιστορικους".
Αυτες οι κατασκευασμενες εκδοχες ειναι-μεχρι σημερα-η επισημη ιστορια της Επαναστασης.

Ανώνυμος είπε...

Οι Αγγλοτοιούτοι πλαστογράφησαν τα πάντα για να βγάλουν τον Ρωσικό παράγοντα από την ιστορία.