16/8/17

Μπουγιουρουμού: Ήρθε η ώρα του ονόματος

Ο αλβανός αναπληρωτής πρωθυπουργός της πΓΔΜ Μπουγιάρ Οσμάνι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί πλήρως στην επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα στο ζήτημα του ονόματος, για να ανοίξει ο δρόμος στην ενσωμάτωσή στις ευρώ-ατλαντικές δομες.
Ο Οσμάνι, που είναι ο υπεύθυνος για την «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση» , είπε ότι η σημερινή επίσκεψή του στη Γερμανία, καις τη συνέχεια η επίσκεψη του στην Αθήνα, καθώς και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά στην Μπουγιουρουμού στο τέλος του Αυγούστου, «υπηρετούν τον ίδιο στόχο».
«Αυτό το θέμα αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Έχουμε ήδη λύσει σημαντικά θέματα. Το νόμο για τις γλώσσες και τη Συνθήκη με τη Βουλγαρία. Τώρα έχουμε την δύναμη να επικεντρωθούμε στο όνομα. Αναμένουμε να έχουμε πολλούς φίλους στο δρόμο, και αυτό είναι γιατί όλη η δραστηριότητα της κυβέρνησης γίνεται σε συντονισμό με όλα τα Κράτη, καθώς και με το νότιο γείτονά μας και άλλες γειτονικές χώρες.
«Θέλουμε να κλείσουμε αυτά τα ζητήματα και να κινηθούμε προς την ενσωμάτωση με την Ευρώπη», είπε ο Οσμάνι πριν το «μπρέκφαστ» με τους πρέσβεις των βαλκανικών χωρών.
Ο Οσμάνι είπε ακόμα ότι στο πλαίσιο της Συνθήκης φιλίας με τη Βουλγαρία, υπάρχουν συνομιλίες με την Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ζαχαρίεβα για να οργανωθεί μια συνάντηση των χωρών – φίλων της «Μακεδονίας» στη Σόφια, όπου η «Μακεδονία» θα παρουσιάσει τα σχέδιά της για μεταρρυθμίσεις.
«Είναι πολύ σημαντικό ότι οι τρεις χώρες που κατέχουν την μετέπειτα Προεδρία της ΕΕ, η Βουλγαρία, η Αυστρία και η Ρουμανία, έχουν συμφέροντα στην περιοχή και δεν θέλουν να παραμείνει μια μαύρη τρύπα στην ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Άλλες, φρέσκες, βαλκανικές ειδήσεις θα βρείτε όπως κάθε ημέρα στο άλλο μου μπλογκ...............
https://ta-mavra-nea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: