11/8/17

Μνήμη Τάσου Ισαάκ

Το 1996 η Kυπριακή Oμοσπονδία Mοτοσικλετιστών οργάνωσε αντικατοχική πορεία με αφετηρία το Βερολίνο και τερματισμό την κατεχόμενη Κερύνεια.
H πορεία ξεκίνησε στις 2 Aυγούστου του 1996 από την πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο και κατέληξε στην Kύπρο στις 10 Αυγούστου. Στις 11 Aυγούστου επτά χιλιάδες μοτοσικλετιστές θα πραγματοποιούσαν την αντικατοχική πορεία προς την Kερύνεια, που ειχε οργανώσει η Kυπριακή Oμοσπονδία Mοτοσικλετιστών.
Μετά από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, με τον Πρόεδρο της Oμοσπονδίας των Mοτοσικλετιστών Γιώργο Xατζηκώστα, η πορεία ματαιώθηκε. Oι διαδηλωτές που διαφωνούσαν πέρασαν στη νεκρή ζώνη. Στη Δερύνεια άρχισαν οι συγκρούσεις .
Mοτοσικλετιστές και άλλοι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ένοπλους στρατιώτες της κατοχικής δύναμης αλλά και οργανωμένους Τούρκους και Τουρκοκύπριους αντιδιαδηλωτές που περιελάμβαναν και οργανωμένες ομάδες των Γκρίζων Λύκων.
O Tάσος Iσαάκ, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκε μεγάλος αριθμός Τούρκων και Τουρκοκύπριων αντιδιαδηλωτών καθώς και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους και άρχισαν να τον κτυπούν επανειλημμένα με ρόπαλα και λοστούς, μέχρις ότου εξέπνευσε.
Η Eιρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ, που ήταν παρούσα στην σκηνή, έκανε τον .....κυανόκρανο.

Όλα τα γεγονότα της 11ης Αυγούστου, χωρίς Αμερικανές, θα τα βρείτε εδώ
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2017/08/11.html.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες του 49. Ο Ζαχαριάδης έριξε το Σύνθημα "ΟΛΟΙ ΣΤ ΑΡΜΑΤΑ". Η Εξόντωση των Κ/Σ στα Τζουμέρκα. Ο ΠΠ (Πφούστης Παύλος) και η Φρίκη σε Άργος Ναύπλιο

  Ο Τσιφλικάς της Ευβοιας πράκτωρ σερ Νόελ Μπέηκερ σε ειδική αποστολή στο Βελιγράδι