22/8/17

1716.Το Θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος που έσωσε την Κέρκυρα.


 Μετά από 50 ημέρες πολιορκίας από τους Τούρκους, (στην οποία διακρίθηκαν  μαχόμενοι στα τείχη ο Φραγκίσκος και ο Βίκτωρ, (Νικηφόρος) Καποδίστριες) , ξημέρωσε ο Θεός την ημέρα της 11ης/22ας  Αυγούστου 1716, και οι πολιορκημένοι της Κέρκυρας είδαν τα χαρακώματα των Τούρκων γεμάτα νερό και  στο λιμάνι επέπλεαν σκόρπια πτώματα Τούρκων ενώ η θάλασσα ήταν γεμάτη κομμάτια ξύλου.

Η καταιγίδα της προηγούμενης νύχτας προκάλεσε μεγάλες  ζημιές στον Οθωμανικό στόλο και οι Τούρκοι αποφάσισαν εσπευσμένα την αποχώρηση τους στο Βουθρωτό.  Στους Βενετούς περιήλθε μεγάλη ποσότητα πολεμικού υλικού και αιχμαλωτίστηκαν οι Οθωμανοί στρατιώτες που λόγω της σύγχυσης εγκαταλείφθηκαν στο νησί.
Οι Κερκυραίοι απέδωσαν το θαύμα στον Άγιο Σπυρίδωνα .Οι Ενετοί  όρισαν να τιμάται η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα στις 11/22 Αυγούστου , πραγματοποιώντας λιτανεία του σκηνώματος του, δώρισαν στον Ναό μια ασημένια κανδήλα, και χορηγούσαν το έλαιο που χρειάζεται κάθε χρόνο!
Όλα τα γεγονότα της 22ας Αυγούστου, (χωρίς αμερικανιές), το Κίνημα Κονδυλη και την πρώτη αεροπορική επιδρομή στην ιστορία θα τα βρείτε εδώ 

http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2017/08/22.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Σπυρίδωνας να κάνει το θαύμα του και να σε βγάλει από την πλάνη σου Χατζάρα. Ας προσευχηθούμε στον Άγιο.