7/4/17

Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Γιατί η ΔΕΗ να είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο ;
-Μα για να αντλήσει κεφάλαια για την συνέχιση του έργου της, αλλά και να το επεκτείνει.
Καλά, και  γιατί η ΔΕΗ, δηλαδή οι εκάστοτε διοικήσεις (!) δεν προχωρούσαν σε ομολογιακά δάνεια σταθερού επιτοκίου, οπότε με την εξόφληση των ομολόγων δεν θα γινόταν μεταβίβαση της κρατικής περιουσίας, (του Ελληνικού Λαού ), όπως γίνεται με την έκδοση και εισαγωγή στο χρηματιστήριο μετοχών της κραταιάς ΔΕΗ.
Όλες οι διοικήσεις είναι υπόλογες έναντι του Λαού, και όταν θα έλθει η Νέμεση, και θα έλθει, θα δώσουν λόγο.
Εργαζόμενοι Γρηγορείτε .
Χρίστος Α Αθανασόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.ethnos.gr/lina_papadopoulou/arthro/o_ratsismos_sta_sxoleia-65104003/

$$$$$

Ολοένα και περισσότερο υποχωρεί η ομοιογένεια και στη δική μας κοινωνία όσο εντείνεται η λαθρομετανάστευση. Αυτό είναι θετικό, καθώς η πολύχρωμη ανθρωπογεωγραφία επιτρέπει στο πνεύμα να ανοίξει ερχόμενο σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς.

Ταυτόχρονα όμως κάθε κοινωνία δικαιούται και υποχρεούται να έχει τα δικά της όρια, ούτε πολύ στενά, με αποτέλεσμα να καταπιέζει όσους δεν ανήκουν στην κυρίαρχη πολιτισμική νόρμα, πολίτες ή μετανάστες, ομογενείς ή αλλογενείς, ούτε όμως και ανύπαρκτα.

Η ενότητά της τελευταίας δεν μπορεί βέβαια να ερείδεται παρά στα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων και όχι στην πολιτισμική ομοιογένεια.


Η κρίσιμη αυτή ισορροπία δοκιμάζεται το πρώτον μέσα στο σχολείο, όπου συνυπάρχουν πλέον, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, ανάλογα με την περιοχή, παιδιά με διαφορετική εθνική καταγωγή. Σε προηγούμενες εποχές, ιδίως μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η εκπαίδευση αποτέλεσε τον μηχανισμό υποδοχής παιδιών διαφορετικής εθνοτικής προέλευσης. Και κατάφερε εν πολλοίς να βοηθήσει προς μια εξισωτική κατεύθυνση.

Ολα όμως τα παιδιά έχουν δικαίωμα όχι μόνον στην εκπαίδευση αλλά και σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον, χωρίς ρατσιστικές ή άλλου είδους επιθέσεις.

Τη σχολική αυτή πραγματικότητα, ιδίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φιλοδοξεί να αποτυπώσει και να βοηθήσει στη βελτίωσή της,το πρόγραμμα «Εχω δικαιώματα» (που οργανώνεται στο πλαίσιο του Erasmus+ ευρωπαϊκού πλαισίου) με συμμετοχή και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία είναι πράγματι σισύφειος. Και όσοι τον δίνουν γίνονται ανώνυμοι καθημερινοί ήρωες.

Οι ερευνητικά υπεύθυνες αν. καθηγήτριες Ελένη Χοντολίδου και η εγώ θα ήμασταν υπόχρεες προς εκπαιδευτικούς που θα ήθελαν και θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στο πρόγραμμα με τις εμπειρίες τους

Ανώνυμος είπε...

Απρίλιος 2017

Η Αριστερή Κίνηση «Θέλουμε Ομοσπονδία» έπιασε τις στράτες στο Καϊμακλί και την Αγλαντζιά και κάλυψε τις πινακίδες των Οδών με το όνομα του Αρχηγού της ΕΟΚΑ στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή με αυτοκόλλητα «Οδός Σάββα Μένοικου» και «Οδός Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων»! Οι δράστες, μάλιστα, φρόντισαν όπως το «κατόρθωμά» τους κυκλοφορήσει και στο διαδίκτυο με σχετική ταινία.


ΜΕΓΑΛΗ, όμως, τιμή για τον Σάββα Μένοικο αποτελεί η ενέργεια των δραστών, αφού είναι ευκαιρία να πληροφορηθεί ο κόσμος ότι πρόκειται για πρόσωπο που έχασε τη ζωή του το 1958 για ενέργειες σε βάρος της ΕΟΚΑ!

Έναν κομμουνιστή, ο οποίος υπακούοντας στις διασπαστικές εντολές της τότε ηγεσίας του ΑΚΕΛ, ενεργούσε σε βάρος του απελευθερωτικού αγώνα εξυπηρετώντας έτσι τους σκοπούς των Άγγλων αποικιοκρατών. Για τη δραστηριότητά του αυτή είχε συλληφθεί και δεθεί σε δέντρο προς παραδειγματισμό, όπου κάποια στιγμή πέθανε από καρδιά. Καταγόταν από τις Γούφες και το περιστατικό έγινε στο Λευκόνοικο.

Αν αξίζει το όνομα του ανθρώπου αυτού να μπει σε Οδούς, σε αντικατάσταση, μάλιστα, του ονόματος του Διγενή ο οποίος τιμήθηκε από Κύπρο και Ελλάδα, ας το κρίνει ο καθένας.

ΟΣΟ για την έμπνευση της «Αριστερής Κίνησης» να ονομάσει δρόμους σε «Οδούς Τ/κ αγνοουμένων», πρόκειται ναι για μια πολύ πατριωτική κίνηση για συναδέλφωση και κοινή συμβίωση των Ε/κ με τους Τούρκους αδελφούς, που αξίζει τον κόπο να τιμηθεί και από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και από το ΔΗΣΑΚΕΛ. Με επίσημη τελετή στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, του οποίου η κατακρήμνιση λόγω κακοτεχνίας αποτελεί έναν από τα μεγάλα επιτεύγματα της νυν βουλευτού του ΑΚΕΛ και πρώην Δημάρχου Λευκωσίας, Ελένης Μαύρου.

«Οδός Τ/κ αγνοουμένων»,

Προφανώς, γιατί αυτοί κατά την «Αριστερή Κίνηση» αγνοούνται. Οι χιλιάδες των Ελλήνων αγνοουμένων δεν αξίζουν της παραμικρής τιμής, γιατί δεν είναι αγνοούμενοι!

Δεν δολοφονήθηκαν από Τούρκους, δεν σφαγιάστηκαν, δεν εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από αδελφούς μακελλάρηδες.