19/4/17

Η μεγάλη αλβανία

Ο Έντι , σε συνέντευξη του στην ευρωπαϊκή έκδοση του αμερικανικού ρουφιανο-περιοδικού «Politico», στην  ερώτηση για το "αν υπάρχει στο τραπέζι μια ένωση με το Κοσσυφοπέδιο" είπε:
«Όχι, γιατί ο μόνος τρόπος για να κρατήσουμε τα Βαλκάνια ειρηνικά.. είναι να κρατήσουμε ανοιχτό το δρόμο προς την ΕΕ. Κανείς δεν θα ήθελε να κλειστεί στον εαυτό του και να αναζητήσει μικρότερες ολοκληρώσεις. Όλοι θα ήθελαν να ενωθούν με τη Μεγάλη Ένωση. Αλλά αν δεν υπάρχει ελπίδα, αν δεν υπάρχει προοπτική, αν δεν υπάρχει χώρος, τότε, φυσικά, η μικρότερη Ένωση μπορεί να συμβεί».
Αμέσως αντέδρασε το Βελιγράδι.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε στο πρακτορείο Tanjug: « Θα ήθελα να μάθω από τη διεθνή κοινότητα τι θα έκανε εάν ο Βούτσιτς είχε μιλήσει για ενδεχόμενη ενοποίηση της Σερβίας με τη Σερβική Δημοκρατίας εάν δεν μπούμε στην ΕΕ. Είμαι βέβαιος ότι μόλις το άκουγαν θα κατηγορούσαν τη Σερβία ότι αποτελεί απειλή στην ειρήνη». Ο Ντάτσιτς, τόνισε ότι η δήλωση του Ράμα, είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι , «η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας είναι κοινή πλατφόρμα όλων των Αλβανών», και ότι, «αυτό, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και την Ευρώπη».

Περισσότερες φρέσκες ειδήσεις από τα βαλκάνια στο
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απο τα 55 εκ ψηφοφορων στην Τουρκια, ελαβαν μερος το 86% δλδ κατι παραπανω απο 47εκ.
Εξ'αυτων το 51,4% δλδ περιπου 24,5εκ θελουν προεδρικη ισλαμικη δημοκρατια και το 48,6% δλδ περιπου 22,8εκ οχι. Αν υπολογισουμε πως δηλωνει Κουρδος 1 στους 5 τοτε και τους αφαιρεσουμε απο τους 'ΟΧΙ' τοτε εχουμε 22.8-4.5 = 18.3εκ φιλοδυτικων εθνικιστων Τουρκων.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...