3/4/17

Σερβία:«Εθνάρχης» ο Βούτσιτς

Ο υποψήφιος του κυβερνώντος συνασπισμού Αλεξάνταρ Βούτσιτς ήταν ο νικητής των προεδρικών εκλογών σύμφωνα με τα προκαταρτικά αποτελέσματα του ιδιωτικού «Κέντρου για Ελεύθερες Εκλογές και την Δημοκρατία», (CeSID), που ανακοινώνει κατά παράδοση στη Σερβία τα αποτελέσματα αντί για την Κεντρική Κρατική Εφορευτική Επιτροπή.
Με το 100% των εκλογικών τμημάτων, ο Βούτσιτς εκλέγεται με το 55,7%, με δεύτερο τον Σάσα Γιάνκοβιτς 15,4%, τρίτο τον «υποψήφιο της πλάκας» και των κοινωνικών δικτύων Λούκα Μαξίμοβιτς (Μπέλι) με 9,6% , τέταρτο τον Βουκ Γέρεμιτς 5,7% και πέμπτο τον Βόισλαβ Σέσελι που έλαβε 4,5%.
Το «Κέντρο» περιμένει ότι στα επίσημα αποτελέσματα θα υπάρξει μικρή διαφοροποίηση των ποσοστών.
Ο περιχαρής «εθνάρχης» Βούτσιτς ανακοίνωσε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος λέγοντας ότι «από τα 3.700.000 ψηφοφόροι που πήγαν στην κάλπη, τον ψηφίσαν περισσότεροι από τα δύο εκατομμύρια» και ότι «κέρδισε καθαρά». «Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτή την εκδήλωση εμπιστοσύνης», είπε και πρόσθεσε ότι «η Σερβία έδειξε το που θέλει να πάει».
Ο Βούτσιτς ευχαρίστησε όλους τους πολίτες της Σερβίας, και τόνισε ότι τον ψήφισε η πλειοψηφία και στο Νόβι Παζάρ, και στα μέρη που ζει η Ουγγρική εθνική μειονότητα. μια «Ένα ειδικό ευχαριστών στο Koceljevi, το Dolejvcu, και το Žagubici, όπου μου εδωσαν περισσότερο από το 80% των ψήφων », είπε ο Βούτσιτς, που σημείωσε ότι έλαβε περίπου 430.000 ψήφους περισσότερους από όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους μαζί.
Ο «Βοσνιάρχης» κ. Λιάιτς ανακοίνωσε ότι το Νοβι Πάζαρ ψήφισε με 70% Βούτσιτς. Οι αλβανοί της κοιλάδας του Πρέσεβο έμειναν στο σπίτι και δεν πήγαν να ψηφίσουν. Η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Μάγια Γκόιτσκοβιτς, δήλωσε απόψε στην τηλεόραση «PINK», ότι η εντολή του απερχόμενου Πρόεδρου Τόμισλαβ Νίκολιτς λήγει στις 31 Μαΐου και ότι θα υπάρξουν διαβουλεύσεις μεταξύ των θεσμών για την μεταβίβαση της εξουσίας στον κ. Βούτσιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Η υποχώριση ήταν Επιτελικα΄σχεδιασμένη από τον Διάδοχο. 26 Απριλίου. Οι τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, κατέλαβαν το Βελεστίνο και τον Βόλο.

  Οι ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ  ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙΚΟΘΕΝ. (Περίμεναν όμως να γυρίσει την Αθήνα από την Κρήτη ο Βάσος )  ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ Ο ΒΟΛΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΕ...