24/3/17

Βέτο από το Πεζοδρόμιο για τον Αγκίμ Ζαεβίκι

Το λαϊκό χάπενιγκ στα Σκόπια, (του οποίου η δυναμική έχει υπερφαλαγγίζει τα μεγάλα κόμματα), άρχισε να θέτει τους δικούς του όρους προς τους «πολιτικούς». 
Χθες, 25η ήμερα των κινητοποιήσεων έβαλαν βετο προς τον Ζάεφ και είπαν ότι για να εκλεγεί κάποος πρόεδρςο του Κοινοβουλίου πρέπει να καταγγείλει την πλατφόρμα των Τιράνων.
Ο «όρος» είχε διατυπωθεί πρωτγα από τον πρόεδρο Ιβάνοφ προς τον Αγκίμ Ζαεβίκι προς τον οποίο τόνισε ότι για να τους δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνσης πρέπει πρώτα να καταγγείλει δημόσια την πλατφόρμα των Αλβανών. Τώρα τον όρο επαναλαμβάνει ο λαός προς τους βουλευτές που θα ψηφίσουν για πρόεδρο του Κοινοβουλίου.
Το ψήφισμα της χθεσινής 25ης συγκέντρωσης που διάβασε ο Μπόγκνταν Ιλιέφσκι, από το Βέλες τόνιζε: «Για 25η συνεχόμενη ημέρα, πάνω από 200.000 Μακεδόνες από κάθε πόλη και χωριό βγήκαν έξω στους δρόμους. Επαναλαμβάνουμε, ότι ο Ζάεφ δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση, και ότι κανείς δεν μπορεί να είναι πρόεδρος του Κοινοβουλίου, εάν δεν έχει καταγγείλει την πλατφόρμα των Τιράνων , και αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας. Αν θέλετε μπορείτε να μας δοκιμάσετε . Δεν φοβόμαστε κανέναν. Είμαστε ελεύθεροι. Μας είναι εύκολο να είμαστε ελεύθεροι γιατί λέμε την αλήθεια. Έχουμε θάρρος, διότι δίνουμε μια τίμια μάχη, μια μάχη για τη χώρα μας . Μας βλέπετε. Μπορείτε μνα μετρήσετε και πόσοι είμαστε .Οι άνθρωποι έχουν ξυπνήσει και κάθε μέρα οι αριθμοί μας αυξάνονται. Φτάνει πια με τους εκβιασμούς και τους κινδυνολόγους σας. Σε όλη μας τη ζωή είχαμε τα κεφάλια κάτω και ακούγαμε τους δυτικούς μας φίλους. Φτάνει πιά . Τα κεφάλια ψηλά και η σπονδυλική στήλη μας είναι ευθεία. Δεν θα σκύψουμε σε κανέναν».

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τις δυτικές χώρες να συνειδητοποιήσουν πλήρως τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της πΓΔΜ. «Η σημερινή κατάσταση στην ΠΓΔΜ είναι πιο περίπλοκη, και θα μπορούσα να τη περιγράψω σαν μια κρίση, που από πολλές απόψεις δημιουργήθηκε τεχνητά, και η οποία οδηγεί σε διχασμό της Κοινωνίας», είπε ο Λαβρόφ και εξέφρασε την ελπίδα ότι «η Δύση αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο αυτών των προσπαθειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...