16/3/17

Ολλανδία: Μετά την κάλπη αρχίζει το παιχνίδι

Με το 95% των ψήφων καταμετρημένο ο Φιλελέ Ρούτε δεν κέρδισε .Χάνει 8 έδρες και βγάζει 33 βουλευτές. Χαμένοι και οι εταίροι του από το εργατικό Κόμμα (PvdA) του «Μπλούμ» που αποδοκιμάστηκαν πλήρως και έχασαν 29 έδρες.

Ο Βίλντερς είναι στους νικητές με 13%, παρά τη διάσπαση που του "φτειάξανε", που του πήρε 0,4%. Το Κόμμα της Ελευθερίας   είναι δεύτερη δύναμη με 20 έδρες, και ο Βίλντερς ήδη  ζήτησε να μπει στον  νέο κυβερνητικό συνασπισμό, με τους Φιλελέ και τους Χριστιανοδημοκράτες που επέστρεψαν από τον «Αδη» με 19 έδρες. Αυτοί μαζί με τη Χριστιανική Ένωση (ChristenUnie) που έχει 5, έχουν πλειοψηφία.
Από τις εκλογές προέκυψε δηλαδή καθαρή "δεξιά" και "χριστιανική" πλειοψηφία. Στην «Κεντροαριστερά» εκτός από τους Εργατικούς που αποδοκιμάστηκαν, έχασαν και οι Σοσιαληστες. Κερδισμένοι και οι κεντρώοι (D66) που έβγαλαν 19 και οι «πρασινοκόκκινοι» που τους ψήφισαν οι «χαζοχαρούμενοι» και έβγαλαν 14.
Στους νικητές και το κόμμα των πενηντάρηδων στα τελευταία μέτρα έκανε κοιλιά και αντί για 9-10 έβγαλε μόνο 4, ανεβάζοντας τη δύναμη του κατά 100% Στους νικητές των εκλογών το κόμμα των Ζώων που έβγαλε 5 από 3 και το Κόμμα των Τούρκων DENK που έβγαλαν 3.
Στους νικητές και το Forum voor Democratie που έκανε το δημοψήφισμα για την Ουκρανία που πήρε 1,8% και έβγαλε 2 βουλευτές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

VVD,Mark Rutte 21.2% , 33 έδρες, (-8)
PVV,Geert Wilders,13.1% 20 έδρες
CDA, 12.4% 19 έδρες
D66, 12.1%, 19 έδρες
SP,Emile Roemer, 9.1%, 14 έδρες
GL, Jesse Klaver, 9.0, 14 έδρες
PvdA, Lodewijk Asscher,5.7%, 9 έδρες (-29)
CU 3.4% 5 έδρες PvdD 3.2% 5 έδρες
50PLUS, Henk Krol, 3.1%, 4 έδρες
SGP, Kees van der Staaij,2.1% 3 έδρες
DENK,Tunahan Kuzu, 2.1% 3 έδρες
FvD,Thierry Baudet,1.8%, 2 έδρες

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μη περιμένετε απο λαούς τύπου Ολλανδίας,Δανιας και λοιπά εξωφρενικά πράγματα.Οι λαοί αυτοί ειναι στον κόσμο τους.Ουτε οικονομικά θέματα εχουν ουτε κανένα σοβαρό λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα.Τα συνήθη που είχαμε πριν το 2010 και εδω,.Ιταλια,Γαλλία,Ισπανία,Ελλαδα ειναι αυτές που εχουν τα προβλήματα.Δυστυχως σε αυτές τις χώρες δε βλέπουμε κατι εξωφρενικό.Και για τη Γαλλία δε ειμαι και πολυ αισιόδοξος.

Ανώνυμος είπε...

Η Λεπέν μένει τώρα ώστε να ηρεμήσουν οι περιούσιοι χρηματέμποροι.

Κοιμήσου Ευρώπη, κοιμήσου...
Το Ισλάμ θα σε ξυπνήσει μία και καλή...
Τότε θα είναι αργά, πολύ αργά...

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...