1/3/17

πΓΔΜ-BJRM: Ο Ιβάνωφ δεν δίνει την εντολή στον (Προδότη) Ζάεφ

Ο Πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ με διάγγελμα του «προς το λαό» ανακοίνωσε ότι αρνείται να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ζάεφ, αποκαλώντας τον έμμεσος προδότη.
Ο Πρόεδρος της πΓΔΜ ανακοίνωσε πως «ούτε η συνείδησή του, ούτε το Σύνταγμα» του επιτρέπουν να αναθέσει την εντολή στον Ζάεφ και τόνισε ότι «σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος», δεν μπορεί να δώσει την εντολή «σε όποιον διαπραγματεύεται την κυβερνητική πλατφόρμα με άλλες χώρες» με τις οποίες «εκβιάζει το μακεδονικό λαό», και «θέτει σε κίνδυνο την ενότητα του κράτους, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του».
Ο Πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ στο διάγγελμα του είπε ότι ζήτησε από τον Ζόραν Ζάεφ ως προϋπόθεση για να του αναθέσει την εντολή να απορρίψει και να καταδικάσει δημοσίως την αλβανική πλατφόρμα «που είναι πλατφόρμα άλλου κράτους».
Ο Ζάεφ προηγουμένως ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τα αλβανικά κόμματα για να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.
Ο Ιβάνοφ δήλωσε ότι «εξεπλάγη από την πλατφόρμα των αλβανικών κομμάτων», διότι,«το περιεχόμενο της πλατφόρμας παραβιάζει το Σύνταγμα της πΓΔΜ", και πηγαίνει «ενάντια στην ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Μακεδονίας», και τόνισε οτι « η πλατφόρμα προετοιμάστηκε σε μια άλλη χώρα, και με τη μεσολάβηση ενός άλλου κράτους».
Ο Πρόεδρος της πΓΔΜ προειδοποίησε ότι «η αποδοχή της πλατφόρμας των ξένων» είναι μια πράξη που τιμωρείται από το νόμο και ότι «η ενότητα του μακεδονικού κράτους θα χανόταν με την αποδοχή της πλατφόρμας, ενώ το μέλλον του θα τίθονταν υπό αμφισβήτηση».
Ο Ιβάνοφ είπε επίσης ότι «αναμένει η διεθνής κοινότητα να καταδικάσει την πλατφόρμα, διότι συνιστά παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Μακεδονίας», Παρακολουθήστε ζωντανά: Μαζική διαμαρτυρία μπροστά από κυβέρνηση.
Αμέσως μετά το Διάγγελμα «πλήθη λαού» συρρέουν μπροστά στην έδρα της κυβέρνησης όπου επρόκειτο να εξελιχτεί η τρίτη «μαζική διαμαρτυρία της Κίνησης Πολιτών» αλλά μετατρέπεται σε διαδήλωση υποστήριξης του προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...