12/2/17

Η Τευτονική Ορδή

Το Ιβάνγκόραντ, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Νάρβα, βρίσκεται ακριβώς πάνω στα ρωσο–εσθονικά σύνορα. Το Κάστρο το έκτισε, το 1492 ο Μέγας Πρίγκιπας της Μόσχας Ιβάν Γ΄ο εγγονός του Θωμά Παλαιολόγου για να σταματήσει την προέλαση των γερμανών καθολικών σταυροφόρων στο εσωτερικό της Αγίας Ρωσίας.
Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου το φρούριο του Ιβάνγκόραντ, υπέστη σοβαρές ζημιές. Μετά την κατάληψη του οι Ναζί δημιούργησαν της δύο στρατόπεδα αιχμαλώτων πολέμου. Το φρούριο απελευθερώθηκε στις 25 Ιουλίου 1944. Όταν το 1991 διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση, το Ιβάνγκοράντ έμεινε στη Ρωσία αλλά οι Εσθονοί ισχυρίζονται ότι τα σύνορα πρέπει να επανέλθουν στο καθεστώς του 1919.
Η διαμάχη κρατά μέχρι σήμερα, σε διπλωματικό επίπεδο, με τη Ρωσία να έχει κατοχυρώσει το status quo. Και τώρα οι στρατιώτες των ΗΠΑ ποζάρουν στα σύνορα της Ρωσίας, με το Ιβάνγκόραντ, όπως ακριβως και οι χοντροκέφαλοι «Τευτονες» πριν από αυτούς.
Τι να πει κανείς για αυτή την «απειλητική» φωτογραφία;
Από τη μία πλευρά, οι Αμερικανοί στρατιώτες και οι άνθρωποι που τους έστειλαν δεν διαθέτουν το μυαλό για να καταλάβουν ότι αυτή η τουριστική φωτογραφία ήταν μια κακή ιδέα. Και από την άλλη πλευρά, εκείνοι που στερούνται μυαλού δεν μαθαίνουν ποτέ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λαβράκι από τους καθεστωτικούς:

https://www.youtube.com/watch?v=ovD27q7_sY4

Ύμνοι της Χ.Α. στο τρίτο Ράιχ και τα Ες Ες

Δίσμοιρε Έλληνα, μεταξύ σκύλλας και χάρυβδης μόνιμα,
ή αλλιώς η κική και η κοκό. (Ποιά να διαλέξω;)

Ανώνυμος είπε...

Άλλος ένας:

http://www.dimokratianews.gr/content/71370/me-tis-dynameis-tis-thalassas

Με τις δυνάμεις της θάλασσας...

Τουλάχιστον ο άνθρωπος το δήλωσε απερίφραστα.

Ο Σι Τζινπίνγκ πρότεινε στον φαλακροκαγκελάριο να πάψεινα κάνει τον καμπόσο

  Ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η Κίνα είναι υπέρ της σύγκλησης διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, στην ...