9/1/17

Βαλκανικές ειδήσεις

Στο Κοσσυφοπέδιο συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την σύλληψη του Χαραντινάι στη Γαλλία, και οι δικηγόροι του θα ζητήσουν αποφυλάκιση με εγγύηση.
Η Πρίστινα δεν επέτρεψε στον πρόεδρο της Σερβίας να μπει στο έδαφος της για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα στα σερβικά μοναστήρια. Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη κορυφώθηκε η αντιπαράθεση Σέρβων και μουσουλμάνων για τον εορτασμό της 9ης Ιανουαρίου στον οποίο οι Σέρβοι επιμένουν να συμμετάσχει και το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης που συγκροτείται από άνδρες της Σερβικής Δημοκρατίας. Στο ζήτημα παρενέβη και πήρε το μέρος των μουσουλμάνων η αμερικάνα Ταξίαρχος Ζιζελ Γουίλτζ που είναι επικεφαλής της δύναμης του ΝΑΤΟ, που δήλωσε ότι η συμμετοχή οποιουδήποτε μέλους των Ενόπλων Δυνάμεων της Β-Ε στο εορταστικό πρόγραμμα της 9ης Ιανουαρίου θα συνιστά παραβίαση του νόμου περί Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια το υπουργείο άμυνας απαγόρευσε τη συμμετοχή του Συντάγματος στην παρέλαση. Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ απάντησε ότι η απόφαση του Υπουργείου Άμυνας της Β-Ε να μην επιτρέψει στα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Β-Ε να συμμετέχουν στον εορτασμό της Ημέρας της Δημοκρατίας επιβεβαιώνει ότι είναι παράρτημα του ΝΑΤΟ. Στη Μπάνια Λούκα έφθασε αντιπροσωπεία του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου για να μετάσχει στις εκδηλώσεις, Στη Σερβία ο πρόεδρος Νίκολιτς δεν διευκρίνισε τις προθέσεις του όπως είχε υποσχεθεί αλλά τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι αντίπαλος του κ. Βούτσιτς. Στη Ρουμανία η κυβέρνηση του Σόριν Γκριντιάνου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 250 βουλευτές. Το κυβερνητικό πρόγραμμα προβλέπει ότι η Ρουμανία, μέχρι το 2020, θα γίνει η 13η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (επί του παρόντος βρίσκεται στην17η θέση) και το ΑΕΠ της θα αυξάνεται, σε ετήσια βάση, κατά 5,5%. Ωστόσο ενέσκηψε ο χιονιάς και ο κυβερνητικός μηχανισμός πιάστηκε στον ύπνο, οπότε η κυβέρνηση ,έμεινε «μετεξεταστέα» στην καθημερινότητα. Στην Αλβανία διαψεύδουν τα ρεπορτάζ των ιταλικών εφημερίδων για παρουσία «τζιχαντιστών» σε ορισμένα χωριά, κυρίως στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο. Ο Ράμα απάντησε στη «Repubblica» ότι «κάνει παραπληροφόρηση», και του απάντησε η «Corriere della Sera», τονίζοντας ότι , «οι πληροφορίες προέρχονται από τις ιταλικες υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς και από εκείνες των δυτικών χωρών, που προειδοποιούν για ριζοσπαστικοποίηση, και για μαύρες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους που κυματίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...