5/1/17

πΓΔΜ-BJRM: Η Εφορία (επιτέλους) «βάζει χέρι» στις ΜΚΟ

Η Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων, (UJP), ανακοίνωσε χθες ότι μετά από ελέγχους, θα καταθέσει αγωγές για «ξέπλυμα χρήματος» και «παράνομες δωρεές σε πολιτικές δραστηριότητες που ξεπέρασαν κατά πολύ τα προβλεπόμενα από τους νόμους», εναντίον πολυάριθμων ΜΚΟ στην πΓΔΜ.
Οι εφημερίδες του VMRO-DPMNE γράφουν ότι τα στοιχεία υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό αλλά οι φορολογικές αρχές δεχόντουσαν πιέσεις από την αμερικανική πρεσβεία για να μην προβούν σε ενέργειες εναντίον των ΜΚΟ που χρηματοδοτούσαν ανοιχτά τις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, αλλά και τις δραστηριότητες της αντιπολίτευσης.
«Ωστόσο, με τις αλλαγές στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, και την αναμενόμενη αλλαγή του προσωπικού στην αμερικανική πρεσβεία , η UJP αισθάνθηκε «ασφαλής» για να προχωρήσει στη διερευνήσει των εκατομμύριων των δολαρίων που διακινήθηκαν». ΟΙ φορολογικές αρχές ασχολήθηκαν καταρχήν με τις μεγάλες μεταφορές χρημάτων από ΜΚΟ του Κουβέιτ, της Αλβανίας, της Κιργιζίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Ιορδανίας, για μερικές από τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι οργανώσεις που εξυπηρετούν «ξένες μυστικές υπηρεσίες», όπως η CIA.
Ο εκπρόσωπος της SDSM Πέτρε Σιγκέλοφ σε συνέντευξη Τύπου , ζήτησε από την Οικονομική Αστυνομία να εργαστούν «επαγγελματικά» και επέμενε ότι «δεν υπήρχε ανάγκη να διερευνηθεί η προέλευση των κεφαλαίων των ΜΚΟ».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΟΣ 1ον ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

FROM GREEK GANG OF SOROS WITH BOBOLOVES


ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΣΟΡΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΑΘΗΝΩΝ...

http://www.ethnos.gr/grafikotites/


Ενας «μικρός Ερντογάν»
Σε κυνήγι μαγισσών επιδίδεται ο «μικρός Ερντογάν», όπως αποκαλούν πλέον τον Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκόπια.
ΕΘΝΟΣ
8:59,


Ο πρώην πρωθυπουργός, που, όπως όλα δείχνουν, δυσκολεύεται να βρει συμμάχους στα αλβανικά κόμματα και να σχηματίσει κυβέρνηση, επιδίδεται σε μια κλιμάκωση του αυταρχισμού.
Επιχειρώντας να ντοπάρει τους οπαδούς του και να ρίξει σε άλλους τις ευθύνες για το ότι δεν πήρε την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, προχώρησε σε μια επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του μεγαλοεπιχειρηματία Τζορτζ Σόρος και όσων συνθέτουν την ανοιχτή κοινωνία με μια ποικιλία έκφρασης στην ΠΓΔΜ, προαναγγέλλοντας μια «δυναμική» αντιμετώπισή τους, όπως είχε κάνει πριν από λίγους μήνες.
Η συνέντευξη που έδωσε ο Ν. Γκρούεφκσι σε μια εβδομαδιαία εφημερίδα για τις μετεκλογικές εξελίξεις μετατράπηκε σε έναν μονόλογο κατά του Τζ. Σόρος, της οργάνωσής του Ανοικτή Κοινωνία και των 20 ΜΚΟ στην ΠΓΔΜ, που, όπως είπε, χρηματοδοτούνται όλες από αυτόν.
Οπως υποστήριξε, ο Τζ. Σόρος διαθέτει στη χώρα έναν σύγχρονο στρατό, χωρίς τουφέκια και πιστόλια όπως άλλοτε, αλλά έναν στρατό με χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ που επιχειρούν την ιδεολογική διάβρωση και τον έλεγχο της ενημέρωσης, με ιδιοκτήτες ΜΜΕ, διεφθαρμένους δημοσιογράφους, καθηγητές, διανοούμενους, αναλυτές, ακτιβιστές κ.λπ., καθώς και ισχυρά ξένα ΜΜΕ που προσπαθούν να επιβάλουν τις δικές τους πολιτικές στη χώρα. Επίσης υποστήριξε ότι όλοι αυτοί στήριξαν και στηρίζουν τον Ζόραν Ζάεφ και το κόμμα του, επικαλούμενος ότι ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Ανοικτής Κοινωνίας μέχρι το 2015 Βλαντιμίρ Μίλτσιν είναι στέλεχος του SDSM.
Ευρωπαϊκά ΜΜΕ, όπως η «DW», έβλεπαν χθες πίσω από όλα αυτά μια κλιμάκωση του αυταρχισμού, ενώ ακολούθησε ένα μπαράζ αποκαλύψεων για όσους έχουν συνεργαστεί μέχρι σήμερα με τον Τζ. Σόρος και την Ανοιχτή Κοινωνία που εκθέτει τον... Γκρούεφσκι. Με πρώτο τον σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκιόργκι Ιβάνοφ -άνθρωπο του ίδιου του Γκρούεφσκι- ο οποίος ήταν μάλιστα στο ΔΣ της Ανοιχτής Κοινωνίας από το 2002 έως το 2004. Επίσης μια σειρά γνωστά στελέχη του VMRO-DPMNE συνεργάστηκαν στο παρελθόν και χρηματοδοτήθηκαν από την Ανοιχτή Κοινωνία, ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι.