29/4/16

Η κατάληψη της Ελλάδας το 1941

Στις 29 Απριλίου 1941, στις 5.30 π.μ., η γερμανική διοίκηση διέταξε την διακοπή των επιχειρήσεων στον Ελληνικό χώρο.
Η Ελλάδα μπήκε στον πόλεμο την 424η μέρα του, (28 Οκτωβρίου 1940) και καταλήφθηκε την 607η. Μετά από 183 ημέρες.
Οι αιχμάλωτοι του εκστρατευτικού σώματος ήταν 6508 Βρετανοί, 2030 Αυστραλοί, 1614 Νέο Ζηλανδοί, και 3806 Κύπριοι και Παλαιστίνιοι.
Οι απώλειες των συμμάχων ήσαν μεγάλες 903 νεκροί 1350 τραυματίες και 13.000 αγνοούμενοι .
Από υλικό χάθηκαν. 104 άρματα μάχης, 192 πυροβόλα, 164 αντιαρματικά πυροβόλα , 40 αντιαεροπορικά , 1812 πολυβόλα, 8.000 φορτηγά και 209 αεροσκάφη.
Οι Γερμανοί είχαν 1318 νεκρούς και 3360 τραυματίες. Η κατάληψη της Γιουγκοσλαβίας στοίχισε στους Γερμανούς μόνο 166 νεκρούς και 392 τραυματίες. Οι ελληνικές απώλειες σε όλο το μέτωπο του ΤΣΑΜ ανήλθαν περίπου σε 1000 νεκροὺς καὶ τραυματίες.

Οι απώλειες των Ελληνικού Στρατού κατά την απόκρουση της Ιταλικής εισβολής μέχρι και την κατάληψη της Κορυτσάς ήταν περίπου 700 νεκροί. (Αξιωματικοί και οπλίτες). Αν προσθέσουμε σε αυτούς τους 145 ήρωες που έπεσαν μαχόμενοι για να αποκρούσουν την εαρινή στα Υψώματα 731 και 717 και τους 350 περίπου νεκρούς της μάχης των Οχυρών καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι από τους 14.638 νεκρούς Έλληνες του πολέμου οι 13.400 σκοτώθηκαν εντός της Αλβανίας σε «επιθετικές» επιχειρήσεις που "σχεδίαζαν" οι ανίκανοι Παπαγικοί καραβανάδες.
Χώρια τους ανάπηρους από τα κρυοπαγήματα.
Και εάν οι «σύμμαχοι» μας είχαν δώσει τον Νοέμβριο, τα φορτηγά και τα κανόνια που άφησαν πίσω τους τον Απρίλιο, θα τους είχαμε ρίξει τους Ιταλούς στη Θάλασσα.

Οι αμπραμχαμίτες η ΕΔΑ και ο Μακρυγιάννης

Η ΕΔΑ, η Χρυσή Αυγή , ο Εβανζελ Τούρκογλου,  και οι αμπραμχαμίτες συμφωνούν  για τον «στρατηγό Μακρυγιάννη» τους

Ο Γιάννης Βλάχος, (Βλαχογιάννης), ήταν Βλάχος. Και σαν τέτοιος δεν έβλαψε ποτέ το συμφέρον του. Βρήκε ως χορηγό τον αμπραμχαμίτη Μπεν-άκη από την Αίγυπτο, και με τα χρήματα και με συμβουλή εκείνου , «αλίευσε» μέρος των χειρογράφων του Σπηλιάδη στο τυπογραφείο του Χ. Νικολαΐδου Φιλαδελφέως και τα υπόλοιπα τα αγόρασε από τη χήρα του, για να μην εκδοθούν ποτέ.

Επειδή όμως ο Βλάχος Γιάννης, ως Βλάχος ήταν δίβουλος, δεν τα κατέστρεψε αλλά τα «παραχώνιασε», και έτσι τα βρήκε ο Παναγιώτης Φ. Χριστόπουλος που επιμελήθηκε την έκδοση το 2007 του τρίτου τόμου των απομνημονευμάτων Σπηλιάδη, που αναφερόταν στην δολοφονία του Καποδίστρια και τον οποίο οι αμπραμχαμίτες ήθελαν να εξαφανίσουν. Έτσι μάθαμε την αλήθεια.

Ωστόσο ο Γιάννης Βλάχος με χορηγό πάντα τον αμπραμχαμίτη Μπεν-άκη, εξέδωσε το 1907 το χειρόγραφο του Μακρυγιάννη με τον τίτλο «Απομνημονεύματα», με δική του επιμέλεια. Αλλά τότε τα ψέματα του ρουφιάνου δεν απέδωσαν.

Η «επιχείρηση» «άγιος-Μακρυγιάννης», στήθηκε μετά τον πόλεμο, από την «γενιά του 30», τους Σεφεριάδη, Θεοτοκά, Λορεντζάτο και τον εδαίτη Βουρνά, τον διάδοχο του Κορδάτου στην μαρξιστική παντογνωσία. Ο Βουρνάς μάλιστα βάφτισε τον τοκογλύφο- πράκτορα ,«πατριδοφύλακα».

Ο άγιος-Μακρυγιάννης ήταν το ιδεολογικό όπλο που χρειαζόταν η ΕΔΑ για να υποστηρίξει τον καλό "λαικό"- πατριωτισμό των μαρξιστών, έναντι των κακών δεξιών «εθνικιστών».

Τα «Απομνημονεύματά» του «ασπούδακτου αγωνιστή του 1821», τα προσκύνησαν, οι αμπραχάμ φρέντλι, Σεφεριάδης και Θεοτοκάς, και ο Ζήσιμος Λορεντζάτος, που ήταν «απαλλαγμένος από βιοποριστικές φροντίδες». Θαυμαστής του τοκογλύφου και ο «συνταγματολόγος», που είχε το πορτρέτο του, κρεμασμένο στο γραφείο του .

Εάν ο Εβανζέλ θαυμάζει τον «πατριδοφύλακα» της ΕΔΑ ,ο κ. Μιχαλολιάκος ως Εθνικιστής και η ιστοσελίδα του, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί με τα πρόσωπα που διαλέγουν να.... αποθεώσουν.

Σπ.Χατζάρας

Χαίρειν Υγείας, ευτυχείτε

Έχω ήδη διατυπώσει την άποψίν μου διά τό περιβόητον καί αλλοπρόσαλλον «Χρόνια πολλά». Κάποιος ηλίθιος επεχείρησεν να καταστρέψει και ισοπεδώσει την Ελληνικήν γλώσσαν όπου υπάρχει ποικιλία χαιρετισμών αναλόγως τό συμβάν ή τήν εορτήν.
Τό «ΧΡΟΝΙΑ», λοιπόν, είναι ανύπαρκτον εις τήν Ελληνικήν Γραμματείαν.
Τί πολλά καί τί ολίγα τουτέστιν;
Τό «ΧΡΟΝΙΑ», ένα σκιερόν κομμουνιστικόν εφεύρημα επισκιάζει τήν καθημερινότητα του βλαχοποιημένου και διεθνοποιημένου Γραικού.
Διά του λόγου τό ασφαλές διευκρινίζω ότι τό «ΧΡΟΝΙΑ» ουδέν υποδηλώνει όπως και γραμματικώς ουδόλως υφίσταται, διότι ούτε ουσιαστικόν είναι ούτε κλίνεται (ή μήπως λέγομεν τό χρόνι, τού χρονιού;).

 Αυτό και χιλιάδες παράδοξα και ισοπεδωτικά έχουν εμβολιασθεί είς τήν Ελληνικήν καθημερινότητα, τά οποία έχουν σκοπόν τήν πλήρην διασάλευσιν του Έλληνος Νού.
Μέ την ευκαιρία δέ της σημερινής ημέρας ΔΗΛΩΝΩ απεριφράστως και χωρίς επιφύλλαξιν ότι αρνούμαι να δεχθώ ότι η καταγωγή ΜΟΥ και όλων των συγγενών ΜΟΥ, κάθε άλλο παρά είναι από τον Άμπραχαμ είτε μεταγλωτισμένον «Αβραάμ», όπως διατυμπανίζουν και θέλουν την καταγωγήν όλων των Ελλήνων τὰ ιερά βιβλία των Ορθοδόξων είτε Καθολικών.
Εγώ επιμένω ότι η καταγωγή των Ελλήνων ως και εμού είναι εκ του Έλληνος.
Τὸ Ιερόν δὲ Τριήμερον του Έαρος οι Έλληνες από αρχαιοτάτων ετών εόρταζαν τή θυσίαν τού Αδώνιδος.
Δηλαδή όπως εν Μακεδονία συνεχίζεται η παράδοσις της περιφοράς του θυσιάζοντος Αδώνιδος ούτως και οι Έλληνες τιμούν το της ημέρας. Εν συνεχεία την Υποδοχήν της Λαμπρής αναβλαστήσεως της Φύσεως επί της Γαίας.
Τήν Έλευσιν της Σωτηρίας της Ζωής των όντων επί της Γής διά της Αναβλαστήσεως. Παραδόξως οι σημερινοί άνθρωποι τρώνε χαρτονομίσματα και πίνουν πετρέλαιον! Οι Έλληνες ΕΜΕΙΣ ουδέποτε υπήρξαμεν άθεοι, άθρησκοι είτε παγανισταί όπως παρομοίως ουδεποτε υπήρξαμεν απάτριδες και πολέμιοι της Φυλής ημών.
Άς όψονται λοιπόν όσοι εορτάζουν το «Πάσχαν» τὸ άλλων λαών εορταστικόν γεγονός. Αναφέρω όμως το εξής συγκλονιστικόν. Ανεκάλυψα ότι η Απαρχή Επιβολής και Παραχάραξεως των Ελληνικών ηθών καί Εθίμων, Λατρείας, Θρησκείας, δυστυχώς χρονολογείται από τό 1842.
Παρομοίως όπως και η παραχάραξις της Ελληνικής Ιστορίας, όπου επί παραδείγματι ό άγων εν ανυπαρξία εις τα Ελληνικά Γράμματα και τοκογλύφος Γιάννης Μακρυγιάννης ανεδύθη ως ο ιστορικός της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, το 1958 υπό της «Αυγής».

Ναί λοιπόν είμαι ΥΠΕΡ της Διαρκούς Ελληνικής Επαναστάεως έως ότου απαλλαγεί η Ελλάς, χώρα ηρώων και χώρα της Σημερινής Οικουμενικής Πολιτείας. Ανεξαρτήτως άν εις τὸν πλανήτην Γαίαν κυριαρχούν τοκογλύφοι αμπραχαμίται, εγκληματίαι, μονόφθαλμοι και έμποροι ναρκωτικών.
Ο δέ Βαρθολομαίος το 2010 επεσκέφθη την Νότιον Πελοπόννησον διά να δημιουργήσει εστίας υποδοχής βαρβάρων κλπ.
Αυτοί είναι. Προσκυνείστε τους! Δηλαδή γονυπετώς ως κύνες τιμήσατε αυτούς.

Γεώργιος Δ. Κανελλόπουλος
Ουψάλα

28/4/16

Πολύ κακό για το τίποτα

Πήγε ο Μπάμιας στην Αγγλία για να πείσει τους «μαύρους» ψηφοφόρους να ψηφίσουν Ευρώπη. Πριν την επίσκεψη, το όπου φύγει-φύγει, το σκεπτόντουσαν οι 39 στους 100. Αφού τους τρόμαξε ο Ομπάμας το αποφάσισαν οι 42. Τρείς περισσότεροι.
(Ευρώπη γουστάρουν οι 41).

Ο Εφιάλτης ο Μακρυγιάννης και η Πέμπτη Φάλαγγα (συνέχεια)

Τινές, της φυλής των Uaga ,επειδή δεν το χρησιμοποιούν το «ακατοίκητο» , νομίζουν ότι πρόκειται για «παραξενιά» ή για «κόλλημα» και δεν αντιλαμβάνονται ότι μιλάμε για την «Αλφαβήτα» της πολιτικής.

Τι είδους «Έλλην Εθνικιστής» είναι κανείς, όταν προσφέρει σπονδές στον Εφιάλτη;

Μακρυγιάννης, Ξάνθος, Πολυζωίδης κλπ, είναι πολύ μαύρα πρόσωπα. Κατάμαυρα. Που μας τα επέβαλε η ξένη κατοχή.

Και έρχεται τώρα, κάποιος που ισχυρίζεται ότι κάνει πόλεμο στην Ξενοκρατία, και προσκυνάει τους «Αγίους» της Ξενοκρατίας.

Από εκεί ξεκινάμε λοιπόν. Το πρώτο βήμα προς την Εθνική Ανεξαρτησία θα γίνει όταν ξεμπερδέψουμε με τους «εθνικούς» τοκογλύφους και ρουφιάνους.

Η Αριστερά το βούλιαξε και στατιστικά

Η κοκκινοσκουφίτσα το «πρωκτογενές» πλεόνασμα
το βιώσιμο χρέος και άλλα παραμύθια

       του Νίκου Ιγγλέση

Ανακούφιση και χαρά επικράτησαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την ανακοίνωση, (21η  Απριλίου 2016), της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2015.
Τα κυβερνητικά στελέχη και τα δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» πανηγύρισαν γιατί οι απαισιόδοξες προβλέψεις διαψεύσθηκαν και, την προηγούμενη χρονιά, «επιτεύχθηκε» πρωτογενές πλεόνασμα στον Προϋπολογισμό ύψους 1,1 δις ευρώ ή 0,7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).
Το ότι τα στοιχεία αυτά δεν υπάρχουν ούτε στην ανακοίνωση της Eurostat ούτε στο Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), αλλά προκύπτουν με αλχημίες, ουδόλως τους αποθαρρύνουν.
Η Eurostat και η ΕΛΣΤΑΤ, στις ανακοινώσεις τους, καταγράφουν για το 2015 δημοσιονομικό έλλειμμα 12.757 εκατ. ευρώ ή 7,2% του ΑΕΠ, το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και των 28 της ΕΕ.
Αυτό το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι διπλάσιο του 2014, που ήταν 6.476 εκατ. ή 3,6% του ΑΕΠ (βλέπε πίνακα).
Για να προσδιοριστεί το πρωτογενές ισοζύγιο (έλλειμμα ή πλεόνασμα) πρέπει να αφαιρέσουμε από το δημοσιονομικό έλλειμμα τους τόκους που πληρώθηκαν για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους.
Αυτή η αφαίρεση αποτελεί, τρόπον τινά, τον ορισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος ή ελλείμματος.
Οι τόκοι που πληρώθηκαν το 2015 ανήλθαν σε 6.703 εκατ.
Έτσι το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε σε 6.054 εκατ. ευρώ (12.757 – 6.703 = 6.054) ή 3,4% του ΑΕΠ, έναντι πλεονάσματος 705 εκατ. ή 0,4% του ΑΕΠ το 2014.
Προκειμένου να μετατραπεί το πρωτογενές έλλειμμα στο επιθυμητό πλεόνασμα έγινε το εξής τέχνασμα: από το έλλειμμα των 6.054 εκατ. αφαιρέθηκε ποσό 7.158 εκατ. που δόθηκε το 2015 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Με τον τρόπο αυτό το έλλειμμα των 6.054 εκατ. έγινε πλεόνασμα 1.104 εκατ. Μαγικά πράγματα!
Η αφαίρεση του ποσού της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έγινε με τη δικαιολογία ότι είναι μία μη επαναλαμβανόμενη δαπάνη, δηλαδή, δαπάνη που δε θα υπάρχει φέτος, το 2016. Αλλά τα 7,1 δις είναι ένα ποσό τράνζιτ, μπήκαν στα έσοδα του Προϋπολογισμού (με δανεισμό από τον ESM) για να δοθούν στις τράπεζες.
Αν τα αφαιρείς από τις δαπάνες, τότε πρέπει να τα αφαιρέσεις και από τα έσοδα. Το 2016 δε θα δοθεί το ποσό αυτό στις τράπεζες αλλά ούτε θα εισπραχθεί από τον Προϋπολογισμό ως έσοδο.
Αν τα 7,1 δις είναι μία μη επαναλαμβανόμενη δαπάνη είναι ταυτόχρονα και ένα μη επαναλαμβανόμενο έσοδο. Άρα θα πρέπει να αφαιρεθεί και από τα δύο σκέλη του Προϋπολογισμού (έσοδα – δαπάνες) με μηδενικό τελικό αποτέλεσμα. Έτσι το πρωτογενές έλλειμμα παραμένει στα 6 δις. όπως ανακοίνωσε και η ΕΛΣΤΑΤ. Πρέπει να θυμίσουμε ότι το ίδιο τέχνασμα είχε γίνει και τον Απρίλιο του 2014. Τότε από το πρωτογενές έλλειμμα των 15,8 δις. του 2013 αφαιρέθηκαν 19,2 δις. που είχαν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ένα πλεόνασμα 3,4 δις. ευρώ.
Μάλιστα, η τότε συγκυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου, προχώρησε ακόμη περισσότερο και άρχισε να μοιράζει ένα μικρό μέρος αυτού του υποτιθέμενου πλεονάσματος σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να διασωθεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, αλλά δεν τα κατάφερε.
Το πρωτογενές πλεόνασμα ή έλλειμμα έχει δευτερεύουσα σημασία για τα δημοσιονομικά μεγέθη μιας χώρας γιατί η πληρωμή των τόκων του Δημόσιου Χρέους είναι μια ανελαστική δαπάνη, δηλαδή, πρέπει να καταβληθεί οπωσδήποτε. Για το λόγο αυτό και η Eurostat, προκειμένου να διατηρήσει την αξιοπιστία της, δεν επικυρώνει στοιχεία για πρωτογενή πλεονάσματα ή ελλείμματα σε καμιά χώρα.
Με το τρίτο Μνημόνιο η Ελλάδα ανέλαβε την υποχρέωση να πετύχει, μέχρι το 2018, ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ή περίπου 6 δις. ευρώ.
 Για το σκοπό αυτό οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση πέρα από τις αυξήσεις των φόρων και τις περικοπές δαπανών ύψους 5,4 δις. που ήδη έχουν συμφωνηθεί και ένα εφεδρικό πρόγραμμα, «μια καβάτζα» 3,6 δις. ευρώ. 
 Το τελευταίο θα ενεργοποιηθεί αν το πρωτογενές πλεόνασμα δε φτάσει το 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
Το ΔΝΤ έχει εκφράσει σκεπτικισμό αν με το αρχικό πακέτο των 5,4 δις. μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος και υπολογίζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ανέλθει μόλις στο 1,5% του ΑΕΠ.
Η θέση του ΔΝΤ είναι ότι πρέπει είτε να ληφθούν τώρα το σύνολο των μέτρων (9 δις.) είτε να γίνει μία ρύθμιση στα επιτόκια του χρέους ώστε η Ελλάδα να πληρώνει κάθε χρόνο λιγότερους τόκους. Το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ή 6 δις. ευρώ είναι περίπου το ετήσιο ποσό που πρέπει να καταβάλει η χώρα μας, τα προσεχή χρόνια, στους δανειστές μόνο για τόκους.
Τα χρεολύσια, δηλαδή το κεφάλαιο του χρέους, δε θα αποπληρώνονται αλλά θα ανακυκλώνονται, θα παίρνουμε, δηλαδή, νέα δάνεια από τον ESM ή από τις χρηματαγορές (αν βγούμε από το Μνημόνιο) για να πληρώνουμε τα παλιά δάνεια που ωριμάζουν (λήγουν). Αυτό συμβαίνει και με τις χώρες που βγήκαν από το Μνημόνιο και τις οποίες οι ευρωλάγνοι θεωρούν ως παράδειγμα.
Η έξοδος από το Μνημόνιο σημαίνει ότι η ανακύκλωση του χρέους, περνάει από τον ESM και το ΔΝΤ στις αγορές και συνήθως, όπως έδειξε η περίπτωση της Κύπρου, με υψηλότερα επιτόκια.
Αν η Ελλάδα πετύχει, όπως απαιτούν οι δανειστές, πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δε θα χρειάζεται να δανείζεται επί πλέον ποσά για να πληρώνει το φόρο υποτέλειας, δηλαδή, τους τόκους του χρέους.
Η επιτυχία αυτού του στόχου θα καταστήσει, σύμφωνα με τους δανειστές, το χρέος βιώσιμο, δηλαδή, εξυπηρετήσιμο, ανεξάρτητα από την περαιτέρω εξαθλίωση των πολιτών και την καταστροφή της οικονομίας. Θέλουν δηλαδή, με άλλα λόγια, να πληρώνουμε τους τόκους του δυσθεώρητου χρέους από τους φόρους και τη μείωση των δαπανών (συντάξεις κλπ.) 
  Αν η χώρα μας χρειάζεται να δανείζεται και για την πληρωμή των τόκων τότε το χρέος θα αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, θα καταστεί μη εξυπηρετήσιμο, η ελληνική «αγελάδα» θα ψοφήσει και έτσι δε θα μπορούν πιά να την αρμέγουν. Σύμφωνα με τους δανειστές η Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει, μέχρι το 2018 περίπου 6 δις. για να μηδενίσει το πρωτογενές έλλειμμα και άλλα 6 δις. για να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, σύνολο, δηλαδή, 12 δις. ευρώ, Γι’ αυτό το λόγο επιβάλλονται οι αυξήσεις των φόρων και οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, που οι διάφοροι ευρωλάγνοι ονομάζουν μεταρρυθμίσεις».
Τα μέτρα αυτά θα αυξήσουν την ύφεση, τα φορολογικά έσοδα θα υστερούν των στόχων και πολύ σύντομα θα απαιτούνται νέα μέτρα. Αυτό που γίνεται, τα τελευταία έξι χρόνια, δεν είναι πρόγραμμα σωτηρίας αλλά πρόγραμμα λεηλασίας και αφανισμού της Ελλάδας. Απ’ όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι κανένα πρωτογενές πλεόνασμα, κανένα πακέτο μέτρων, όσο σκληρό κι αν είναι, καμιά βιωσιμότητα του χρέους, δεν είναι σε θέση να σώσει τον ελληνικό λαό και τη χώρα από την ολοκληρωτική καταστροφή.
Μοναδική λύση, επίκαιρη όσο ποτέ, είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη, ώστε να μην μπορούν οι δανειστές να μας εκβιάζουν με στέρηση της ρευστότητας και «ξαφνικό θάνατο» με το κλείσιμο των τραπεζών.
Στη συνέχεια, αφού θα έχουμε θωρακίσει την οικονομία μας με το νέο εθνικό νόμισμα, θα καταγγείλουμε τις Δανειακές Συμβάσεις και όποιο μέρος του χρέους αναγνωρίσουμε θα το αποπληρώσουμε σε δραχμές. 
 
Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στις 28-4-2016.

O Χριστός στο Καρφί

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς

Απόψε το βράδυ στις εκκλησίες τελείται ο όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής, κατά τον οποίο διαβάζονται τα 12 ευαγγέλια που περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά. Ανάμεσα στο 5ο και το 6ο Ευαγγέλιο, ψάλλεται το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς που αναπαριστούν  το Θείο Δράμα της Σταύρωσης.

Επιλεκτική Μνήμη

Οι «Mein Führer» χθες θυμήθηκαν ότι πέθανε ,(με το παλιό), ο σκατόψυχος πράκτορας των Άγγλων, αλλά το ότι μπήκαν στην Αθήνα ,(με το νέο),το 1941, οι άλλοι «Mein Führer» το… ξέχασαν.

  Σαν σήμερα ,28 Απριλίου 1941. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Ναύπλιο, ενώ οι γερμανικές εμπροσθοφυλακές εισέρχονται στην Καλαμάτα. Περίπου 8.000 στρατιώτες από την Κοινοπολιτεία και τη Γιουγκοσλαβία που περίμεναν να εκκενωθούν με πλοία αιχμαλωτίστηκαν.
Τα αγγλικά πλοία μόλις φάνηκαν οι Γερμανοί ανοίχτηκαν στην θάλασσα, έχοντας επιβιβάσει μόνο 322 άνδρες.
Ο λοχίας Τζακ Χίντον της 2ας Νεοζηλανδικής Μεραρχίας ηγήθηκε αντεπίθεσης για την ανακατάληψη της προκυμαίας. Οι Γερμανοί αιφνιδιάστηκαν και είχαν 41 νεκρούς και 60 τραυματίες. Η αντεπίθεση Χίντον, που πυροβολήθηκε στο στομάχι και αιχμαλωτίστηκε έγινε μάταια. Τα αγγλικά πλοία είχαν φύγει.

27/4/16

Οι Mein Führer συνεχίζουν ακάθεκτοι να υπηρετούν την αγγλοκρατία

Η Ιστοσελίδα Χρυσής Αυγής χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ,
  θρηνεί και οδύρεται για τον σκατόψυχο, τον πράκτορα και ρουφιάνο της αγγλοκρατίας, Μακρυγιάννη.
«Σαν σήμερα το 1864 πέρασε στην αιωνιότητα ο Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης», γράφουν.(Snif)
 Άντε, με το καλό να μοιρολογούν και τον Εφιάλτη.

-100% στην υπηρεσία της Αγγλοκρατίας και της Ιστορίας που κατασκεύασαν οι δολοφόνοι του Καποδίστρια, οι Χρυσαυγίτες.

100% λάθος συζήτηση

Παρακολουθώ μια λάθος συζήτηση για ψήφο στη Χρυσή Αυγή.
Όμως όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος ο «αρχηγέ μου», κ. Μιχαλολικάκος, «Όποιοι δεν είναι 100% με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι 100% εναντίον της»!
Επομένως όσοι δεν είμαστε 100% με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είμαστε 100% εναντίον της!
Σιγά μη τους ψηφίσουμε κιόλας. Δεν γενάτε τέτοιο ζήτημα.
 Άλλωστε και η Χρυσή Αυγή αναζητά μόνο 100% υποστηρικτές του Μακρυγιάννη, της αγγλοκρατίας, του Ποιλυζωίδη, του Ξάνθου, και της Στοάς του Λονδίνου.
Και φυσικά, τους 100% «Αρχηγέ μου».
Ήγουν ,“Mein Führer.

Ο Τραμπ σάρωσε, αλλά το σύστημα είναι απάτη

Ο Τραμπ υποστηρίχτηκε από το 58,2% των «εγγεγραμμένων» ρεπουμπλικάνων που ψήφισαν χθες στις προκριματικές.
Στο Κονέκτικατ πήρε 58%, στο Ντέλαγουερ 61%, στο Μέριλαντ 54%, στη Πενσυλβάνια 57% και στο Ροντ Άιλαντ 64%. Συνολικά 1,333,884 ψήφισαν Τραμπ, που έλαβε όμως μόνο 112 αντιπροσώπους και έφθασε τους 956. Θέλει ακόμα 281.

Απομένουν: Η Ιντιάνα στις 3 Μαΐου με 57 αντιπροσώπους και πλειοψηφικό. Στις 10 Μαΐου η Νεμπράσκα με 36 αντιπροσώπους και πλειοψηφικό και η Δ. Βιρτζίνια με 34. Στις 17 Μαΐου το Όρεγκον που θα βγάλει 28 αντιπροσώπους με απλή αναλογική , και στις 24 Μάιου είναι η Ουάσιγκτον με 34 αντιπροσώπους . Στις 7 Ιουνίου το πανηγυράκι θα κλείσει με τη Καλιφόρνια (172), τη Μοντάνα (27), το Νιού Τζέρσεϊ, (51) το Νέο Μεξικό, (24) και τη Νότια Ντακότα (29).
Από τους αυτούς τους 458 αντιπροσώπους μόνο οι 249 θα είναι «λαϊκοί».
Οι άλλοι θα είναι «κομματόσκυλα».

Ο Τραμπ, ακόμα και αν κερδίσει όλους τους λαϊκούς Θα χρειάζεται την υποστήριξη και από 32 «κομματόσκυλα».

Ο Τραμπ έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία για το «στημένο παιχνίδι» και τα κομματόσκυλα, «που απορρίπτουν την θέληση των ψηφοφόρων».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters / Ipsos περισσότεροι από τους μισούς αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι το σύστημα ανάδειξης των υποψηφίων για το Λευκό Οίκο από τα δύο πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ είναι «στημένο».

Η Cia, ο Soros, και το μολότοφ πάρτυ της Αθήνας

Ο Κανόνας 21 του εγχειρίδιου της Cia για τις πορτοκαλί εξεγέρσεις λέει,
-Delivery of symbolic objects

Η Cia ήταν στους δρόμους της Αθήνας τον Δεκέμβρη του 2008.
Μαζί με τον βρικόλακα Τρότσκι, τον Αξελ Τσιπρά και τον Αβάπτιστο.

26/4/16

Οι Ντεμέκ «Μεκεντόνσκι» είναι πιο μάγκες

Μπορεί να μη τους γουστάρω μπορεί να είναι γυφτοσκοπιανοί αλλά είναι πιο μάγκες από εμάς. Πιάσανε στα πράσα το «εγχειρίδιο» της έγχρωμης επανάστασης του Σόρος. Δεν το βρήκαν στο Κίεβο, δεν το βρήκαν στην Αθήνα το 2008, οι νωθροί του Νωθρού, δεν το βρήκαν στο Κάιρο, και το βρήκαν οι Σκοπιανοί. Μπράβο τους και ας με στεναχωρεί.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Δεν μας φτάνει ο Τσίπρας
είναι κι οι εφιάλτες του κλάδου


Πριν βάλει λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ ο Τσίπρας, σπεύδει να του παραδώσει τα κλειδιά η τρόικα του ΔΣ.
   Ήδη το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή και το άρθρο που καταργεί το αγγελιόσημο είναι το μόνο που εφαρμόζεται αμέσως μετά την ψήφιση του. Όλα τα άλλα άρθρα ισχύουν μετά την 1-1-2017.
    Σοκ όμως προκαλεί η πρόταση του ταμία του ΔΣ Τάσου Παπαϊωάννου, με την οποία συμφωνεί το δίδυμο Τάτση - Καρούτζου που είναι να κηρύξουν σε πτώχευση τον οργανισμό και να γίνει στάση πληρωμών.

Παρά την αντίδραση των υπολοίπων 6 μελών που καταψήφισαν την πρόταση, 
 το θέμα παραμένει ανοιχτό. Αυτό φάνηκε στην έκτακτη σύσκεψη της Παρασκευής στα γραφεία του οργανισμού, με την συμμετοχή εκπροσώπων από τις δημοσιογραφικές ενώσεις καθώς και βουλευτών δημοσιογράφων.
   Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του αντιπροέδρου της Βουλής και άλλοτε δημοσιογράφου Γ. Βαρεμένου. 
 Αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το θέμα «Δεν θα δώσω λογαριασμό είπε, τι θα ψηφίσω».
Tο πέρασμα του Γ. Βαρεμένου από τη σύσκεψη ήταν σύντομο. Όλη του η πρεμούρα από το πρωί ήταν για τα εμφυτεύματα.
Μήπως δεν προλάβει να τα βάλει και κλείσει ο ΕΔΟΕΑΠ.
Άλλοι συνάδελφοι με κλεισμένα ραντεβού υπέστησαν όμως το μαρτύριο της σταγόνας, αφού ουδείς φρόντισε να τους ενημερώσει ότι δεν είχε διατεθεί προσωπικό ασφαλείας.
 Οι γιατροί ήταν στις θέσεις τους, αλλά ο αρμόδιος από την διοίκηση του οργανισμού για το προσωπικό είχε στήσει μια χαρά καψόνι , ώστε να μην υπάρχει έστω μια νοσηλεύτρια ή ένας διοικητικός για να βάζει την υποχρεωτική σφραγίδα σε παραπεμπτικά και συνταγές για φάρμακα.
   Τι τους νοιάζει αν ο άλλος δεν έχει λεφτά για να πάει στο φαρμακείο ή αν πρέπει να βρει να πληρώσει και ιδιώτη γιατρό για να του τα γράψει.
Εργαζόμενοι του οργανισμού και ασφαλισμένοι που κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο, έψαχναν απεγνωσμένα για μια λέξη ελπίδας από όποιον εύρισκαν μπροστά τους.
Η πόρτα του ΕΔΟΕΑΠ ήταν κλειδωμένη από χθες, μια και κάποιοι φαίνεται ότι ήθελαν να κλείσουν τον οργανισμό από τώρα ή να φτιάξουν κλίμα στα μέτρα τους, με σκοπό στην αναμπουμπούλα να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα τους στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ.
   Και νά 'σου η πρώην της ΕΣΗΕΑ με Lexus και ντουντούκα, να ζητάει άφεση αμαρτιών, παρόλο ότι με τον Καρούτζο, την Ελένη και τα ρέστα μας έχουν σκάψει το λάκκο από καιρό. 
  Το δίδυμο της συμφοράς Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου καταργεί οριστικά το αγγελιόσημο και δίνει τα έσοδα αυτά πεσκέσι στους καναλάρχες και την νεοδιαπλοκή που μαγειρεύει ο Τσίπρας με εξαπτέρυγα Παπά και Σπρίντζη. Συνοδοιπόροι τους όμως από τις μέρες του Τρίμη στην ΕΣΗΕΑ, οι τρείς του προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ μαζί με την Αντωνιάδου.
Άλλωστε τους ίδιους πελάτες έχουν και θέλουν να τους βολέψουν, με την διαγραφή οφειλών (από εκδότες, διαφημιστικές, ισολογισμούς ΔΕΚΟ) και σκανδάλων που θα φέρει το δικό τους λουκέτο. Καίγονται ποιος θα προλάβει πρώτος να δώσει το πακέτο στο καναλάρχες.
Ο τζίρος του αγγελιόσημου, με μειωμένη την διαφημιστική δαπάνη υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Και το deal της κυβέρνησης είναι να τα δώσει προίκα στους 4-που μπορεί να γίνουν και 5- υποψήφιους για τις άδειες η σαν αντιστάθμισμα σε κάποιους που θα μείνουν έξω από την μοιρασιά.   
Μαζί με τον Τσίπρα υπάρχουν και εφιάλτες του κλάδου πίσω από το λουκέτο…

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

25/4/16

Η Ελευθερία χαμογελά στην Αυστρία και ελπίζει


Ο υποψήφιος του Κόμματος της Ελευθερίας στις χθεσινές προεδρικές εκλογές στην Αυστρία συγκέντρωσε το 36,4% επιβεβαιώνοντας την ιδεολογική και πολιτική κατάρρευση των Κεντροδεξιών και Κεντροαριστερών.
Ο Νόμπερτ Χόφερ έγραψε ιστορία επιτυγχάνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα των εθνικών δυνάμεων στην Αυστρία από το 1945.
Ο ηγέτης του FPÖ Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, δήλωσε ότι , «Αυτή είναι η αρχή μιας νέας πολιτικής εποχής», ότι , «εκφράστηκε η τεράστια και μαζική δυσαρέσκεια με την κυβέρνηση» , ότι, «ο αυστριακός λαός έγραψε με την ψήφο του πολιτική ιστορία», και ότι , «ο Νόμπερτ Χόφερ ως πρόεδρος, θα ενεργεί ως προστάτης του αυστριακού λαού».
Συμμετέχοντας στον πανευρωπαϊκό ενθουσιασμό για την Νίκη του Νόμπερτ Χόφερ η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν , χαιρετίστηκε το «όμορφο αποτέλεσμα», και δήλωσε ,«Μπράβο στον αυστριακό λαό».
Στις επαναληπτικές εκλογές στις 22 Μαΐου ο Νόμπερτ Χόφερ του FPO θα αντιμετωπίσει τον Οικολόγο-Πράσινο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν, που έλαβε 21%. Οι καραβοτσακισμένοι υποψήφιοι του άλλοτε κραταιού κεντροδεξιού ÖVP Αντρέας Κολ, καθώς και ο σοσιαλδημοκράτης Ρούντολφ Χούντσντορφερ πήραν περίπου το 11% ο καθένας, ενώ η ανεξάρτητη (εφεδρεία) Ίρμαρντ Γκρις, ψηφίστηκε από το 20%.


Ενώ οι αυστριακοί πήγαιναν στις κάλπες οι μισθοφόροι του Σόρος επιτέθηκαν στην Αυστριακή αστυνομία στο αλπικό πέρασμα, «Brenner Pass», που βρίσκεται στη συνοριακή διάβαση στα σύνορα με την Ιταλία, υποστηρίζοντας την ελεύθερη είσοδο ,των «μεταναστών».
Οι ακτιβιστές του Σόρος φορούσαν πορτοκαλί σωσίβια, «σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου, προσπαθώντας να φθάσουν στις ακτές της ΕΕ».

Αύριο κρίνεται το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Αύριο ψηφίζουν με πλειοψηφικό οι Ρεπουμπλικάνοι στο Ντέλαγουερ, (για 16 αντιπροσώπους), στο Μέριλαντ ,(για 38 αντιπροσώπους) και στην Πενσυλβάνια για 71 αντιπροσώπους.
Το Κονέκτικατ (28) και το Ροντ Άιλαντ (19) έχουν αναλογικά συστήματα.
Στις δημοσκοπήσεις ο Τραμπ προηγείται στην Πενσυλβάνια με 49%, στο Μέριλαντ με 43% και στο Κονέκτικατ με 49%.
Δηλαδή, αύριο το βράδυ ο Τραμπ, μπορεί να έχει 1035 αντιπροσώπους στο συνέδριο από τους 1237 που του χρειάζονται για το χρίσμα.
 Και η Καλιφόρνια στις 24 Μαΐου θα του δώσει 172.
 Δηλαδή από τις άλλες 9 προκριματικές θα χρειάζεται μόνο 30 από τους 330 αντιπροσώπους που θα εκλεγούν.

Σερβικές εκλογές. Νίκη Βούτσιτς και Θρίαμβος Σέσελι

Η συμμετοχή ήταν χαμηλή, όπως αναμενόταν. 56,34% .
Μετά την «επεξεργασία» των αποτελεσμάτων από το 95% των εκλογικών τμημάτων η Κρατική Εφορευτική Επιτροπή (RIK) ανακοίνωσε ότι ο Συνασπισμός, «Σερβία Νίκη - Αλεξάνταρ Βούτσιτς» έλαβε το 48,22% των ψήφων, και εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία με 131 έδρες αν και εκλέγει 27 λιγότερους.

  Ο Συνασπισμός SPS-JS (Ντάτσιτς-Μάρκοβιτς-Πάλμα) έλαβε 11,02% και θα έχει 30 έδρες, το Ριζοσπαστικό Κόμμα έλαβε 8.05% και βγάζει 21 βουλευτές, το Δημοκρατικό Κόμμα του κ. Πάιτιτς 6.05%, η λίστα, «Φτάνει πια - Σάσα Ραντούλοβιτς» 5,99% , ο συνασπισμός SDS-LDP-LSV έλαβε το 5,03% και ο συνασπισμός Dveri-DSS έλαβε 5,0%. Από τα κόμματα των μειονοτήτων , οι Ούγγροι της Βοϊβοντίνα θα έχουν 4 έδρες, (1,62%), και οι μουσουλμάνοι του Σάντζακ θα έχουν 4 έδρες.

  Ο αρχηγός του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος ,(SNS), Αλεξάνταρ Βούτσιτς έσπευσε να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα ως «υποστήριξη για τις μεταρρυθμίσεις, τις διεθνείς δεσμεύσεις και την ενσωμάτωση στην ΕΕ».
Το κατά πόσο το 48,22% εγκρίνει τις δεσμεύσεις του Βούτσιτς με τις ΗΠΑ και τον ευρω-μονόδρομο απομένει να αποδειχθεί στη ζωή.

Το αποτέλεσμα πάντως αποτελεί και νίκη των Πατριωτικών Πολιτικών Δυνάμεων που μπαίνουν στη Βουλή. Το Ριζοσπαστικό Κόμμα του κ. Σέσελι που έλαβε 8,05% , παρότι δεν είχε χρήματα και ήταν αποκλεισμένο από την Τηλεόραση και ο συνασπισμός Dveri-DS με 5%, παρόλο που 0,61% των ψήφων καταναλώθηκε από διάφορους «βαλτούς»…. ρωσόφιλους.

Στους νικητές και ο κ. Πάιτιτς τον οποίο στήριξε η εκλογική βάση του Δημοκρατικού Κόμματος σε βάρος των Τάντιτς-Τσέντα-Τσάνακ , και ο (Φιλελεύθερος) κ. Σάσα Ραντούλοβιτς που κατάφερε να πάρει σχεδόν 6%.

24/4/16

Τα μυστήρια της Συναγωγής

Ο Εβραίος φιλάνθρωπος δισεκατομμυριούχος βιομήχανος και Επενδυτής Κάρολος Κοχ, (Το τσάι πάρτυ), δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το ABC, ότι η Χίλαρι Κλίντον θα μπορούσε να γίνει καλύτερη πρόεδρος από όλους τους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους.

Σαλόμ εντ όβερ

Ξενοκρατία-Εβραιοκρατία

Αβάπτιστος,(από μάνα και γιαγιά), Φον Αντωνάκης,(από μάνα και γιαγιά), Άξελ Τσιπρά, (από μάνα και Πατέρα), Κούλης, (από μάνα, πατέρα, και παππούδες).

Το Δόγμα των όπου γης και Πατρίς

Να γιατί ο Κούλης και ο Άξελ Τσιπρά είναι ...Έλληνες


YΓ. Στις 05/044/2016 με τίτλο «Όπου γης και πατρίς» έγραφα: «Το ποντίκι που γεννήθηκε σε στάβλο είναι άλογο, και ο οβριός που γεννήθηκε στην Ελλάδα είναι Έλληνας!». http://deltio11.blogspot.gr/2016/04/blog-post_45.html.
Μου αρέσει ότι και άλλοι σκέπτονται με αυτό τον τρόπο.

Ο ταχύς εξισλαμισμός της Ελλάδος είναι πολιτική του θιάσου Τσιπρά-Σόρος

Βερολίνο: «Δεν υπάρχει αίτημα της Αθήνας προς τους εταίρους για να πάρουν πρόσφυγες από την Ειδομένη»

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του πρωθυπουργού της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελο, περί μετακίνησης προσφύγων κατευθείαν από την Ειδομένη προς το συγκεκριμένο Λάντερ ,(Länder) , ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι ,«δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς τους Ευρωπαίους εταίρους να πάρουν πρόσφυγες από την Ειδομένη», και πρόσθεσε: «Αντιθέτως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί τον εαυτό της ικανό να φροντίσει επαρκώς τους πρόσφυγες. Λαμβάνει γι αυτό βοήθεια από την ΕΕ, με προσωπικό και υλικό».

Η ελληνική δήθεν κυβέρνηση, η τσογλανοπαρέα, ο Θίασος του Τσιπρά, «θεωρεί τον εαυτό της ικανό να φροντίσει επαρκώς τους πρόσφυγες».

Ο «Γεροβασίλης» της Δωροθέας είπε ότι, «Κάθε κράτος πρέπει να φυλάσσει τα σύνορά του σύμφωνα με τα διεθνή νομικά στάνταρντ -αυτή είναι μια απαίτηση που αφορά κάθε κράτος», ενώ σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της «Βαλκανικής Διαδρομής», είπε ότι αποτελούσε στόχο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά όχι κατά τρόπο, ο οποίος θα ελαφρύνει το βάρος άλλων χωρών, επιβαρύνοντας την Ελλάδα».
Τα Σκόπια δηλαδή έβαλαν τον φράχτη στη Γευγελή με εντολή του Βερολίνου.

Ο «Γεροβασίλης» της Δωροθέας είπε ακόμα ότι άκουσε πως, «πολλοί πρόσφυγες φεύγουν από την Ειδομένη. Αυτό αντιστοιχεί σε αυτό που λένε συνεχώς η γερμανική και άλλες κυβερνήσεις: Πηγαίνετε εκεί όπου η ελληνική κυβέρνηση -και με ευρωπαϊκή στήριξη- σας προσφέρει καλύτερες και ασφαλέστερες δυνατότητες στέγασης. Ο προσωρινός καταυλισμός της Ειδομένης προφανώς δεν είναι δρόμος που οδηγεί επιτυχώς στην Ευρώπη. Εάν, λοιπόν, επιπλέον άνθρωποι το υιοθετούν αυτό, είναι καλό», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, που τόνισε για μία ακόμη φορά ότι είναι απαραίτητη μια μόνιμη λύση που θα περιλαμβάνει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη και, υπό αυτή την έννοια, η συμφωνία που έκανε η ΕΕ με την Τουρκία είναι ένας δρόμος προς μια τέτοια μόνιμη λύση, στην οποία ερχόμαστε πιο κοντά με την εφαρμογή της».
Η «μόνιμη λύση», είναι ο εξισλαμισμός της Ελλάδος

23/4/16

H Πεντάλφα του Κούλη

Όχι ότι κρύβεται. Τους το είπε ξεκάθαρα.

-«Αυτά είναι τα «5 Άλφα» της νέας κυβερνητικής μας πρότασης» ! Και οι φιλελέ τον χειροκρότησαν......

-Κούλης-Νεα ΕβραιΟΚΡΑΤΙΑ

Και όμως λεφτά υπήρχαν

Ιδιωτικό Νομισματοκοπείο σε χωριό στις όχθες του Δούναβη

Η Κρατικής Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας παρουσία του Εισαγγελέα του Πλέβεν εισέβαλε σε παράνομο Νομισματοκοπείο στο χωριό Ντελιάνοβτσι στην περιοχή του Σβιστόβ.
Κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, αξίας 2.5 εκ. ευρώ. Συλλήφθηκαν τρία άτομα δυο από τους οποίους έχουν καταδίκες για τα ίδια αδικήματα. Για τον έναν υπήρχε ένταλμα της Ιντερπολ από το 2014.
Η επιχείρηση ξεκίνησε, μετά από σήμα που έλαβε η βουλαγαρική Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας πως στο εξωτερικό πλασάρονται πλαστά ευρώ που έχουν τυπωθεί στην Βουλγαρία.

Βουλευτικές εκλογές στη Σερβία

Κυριακή των Βαΐων ψηφίζουν στη Σερβία. Ο «τζόγος» είναι μεγάλος καθώς όλα θα κριθούν από τη συμμετοχή και τα άκυρα. Οι δημοσκοπήσεις δεν βρήκαν άκρη.

 Η συμμετοχή παίζει από το 56% μέχρι το 63%. Ανάλογα παίζουν και τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων.

Πρώτος θα είναι χωρίς αμφιβολία ο Βούτσιτς και ο Συνασπισμός του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS). Το ποσοστό που θα πάρει παίζει από το 44,5% μέχρι το 49%.

Δεύτεροι θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα οι Σοσιαλιστές του Ντάτσιτς, με ποσοστά μεταξύ του 11,5% και του 13,5%. Αν πέσουν κοντά στο 11,5% μπορεί να βρεθούν τρίτοι καθώς ο Σέσελι και το ιστορικό Ριζοσπαστικό Κόμμα ,είναι το μεγάλο ερωτηματικό των εκλογών, με ποσοστά μεταξύ 8,3% και 12,5% .

Πολύ καλά πήγε στις δημοσκοπήσεις και ο συνασπισμός Dveri και DSS, που κινείται μεταξύ του 8% που είναι το ταβάνι τους και του 6,3%, ενώ ορισμένες δημοσκοπήσεις τους έδωσαν 5,5%. Πάντως θεωρείται βέβαιο ότι και τα δυο πατριωτικά και φιλορωσικά κόμματα θα είναι στη Βουλή.

Η (αμερικανική) Συμμαχία Τάντιτς-Τσέντα, (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, Σύνδεσμος Σοσιαλδημοκρατών της Βοϊβοντίνα και Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα), θα είναι στη Βουλή, με ποσοστά γύρω στο 5,5%, ενώ μάχη για να περάσουν το 5% θα δώσουν ο κ.Πάιτιτς που έχει τη σφραγίδα του Δημοκρατικού Κόμματος και ο κ. Ραντούλοβιτς με το κίνημα , «Φτάνει πιά».

    Εάν μπουν όλοι ,το εκλογικό σύστημα θα γίνει απλή αναλογική, και ο κ. Βούτσιτς δεν θα διαθέτει τους 126, που χρειάζεται για τη δεδηλωμένη, αλλά θα σχηματίσει κυβέρνηση πιθανότατα σε συνεργασία με τους Ούγγρους της Βοϊβοντίνα που θα έχουν 5-6 βουλευτές. Άλλο σύμμαχο δεν θα βρει εύκολα γιατί τσακώθηκαν με τον κ. Ντάτσιτς , ο οποίος στοχεύει πλέον την προεδρία της Δημοκρατίας.

Η προάσπιση των Ελληνικών συμφερόντων

Η Αγγλική διπλωματία, και γενικά η αγγλική εξωτερική πολιτική, διατυπώνεται με την φράση , « η Αγγλία δεν έχει εχθρούς ή φίλους, έχει μόνο συμφέροντα», ( κατά την έκφραση Αγγλου διπλωμάτη.)
  Εμείς, οι Έλληνες, τι πράττουμε; Ταυτιζόμαστε στην άποψη «ανήκουμε εις την Δύση», ( παροιμιώδης έκφραση του Κών/νου Καραμανλή), ανεξαρτήτως αν αυτό βλάπτει τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
Πρέπει η Νέα Ελληνική ΔΥΝΑΜΗ πού θα Κυβερνήσει την Ελλάδα, ( διότι αυτό νομοτελειακά έρχεται ),να προσανατολίσει τις διπλωματικές της σχέσεις με γνώμονα τα Ελληνικά συμφέροντα.
  Όπου αυτά συμπίπτουν με τα συμφέροντα άλλων χωρών, να προάγει με αμοιβαιότητα τις σχέσεις αυτές , όπως π.χ. στην παρούσα χρονική συγκύρια με την ομόδοξη Ρωσία.
Η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων είναι ύψιστο καθήκον της Ελληνικής Δύναμις .

Χρίστος Α Αθανασόπουλος

Το Σάββατο του Λαζάρου

Πριν μπούμε στη Μεγάλη εβδομάδα του μαρτυρίου η εκκλησία μας γιορτάζει το Σάββατο του Λαζάρου,στο οποίο μνημονεύεται η Ανάσταση του επιστήθιου φίλου του Χριστού, και την Κυριακή των Βαΐων, την ανάμνηση της θριαμβευτικής είσοδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα έξι μέρες πριν υποστεί το σταυρικό θάνατο. Το Λαζαροσάββατο, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, οι νοικοκυρές ζύμωναν ειδικά ψωμάκια, τα λαζαρούδια, και τα παιδιά ,κυρίως τα κορίτσια,
(οι Λαζαρίτσες),γύριζαν στα σπίτια και τραγουδούσαν τα κάλαντα του Λαζάρου. Τα Κάλαντα αυτά έχουν πολλές τοπικές παραλλαγές.

 Μερικές στροφές

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια, ήρθε των Βαγιών η εβδομάδα.
Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια, ήρθε η Κυριακή που τρων’ τα ψάρια.
Ξύπνα Λάζαρε και μην κοιμάσαι, ήρθε η μέρα σου και η χαρά σου.
Πού ήσουν Λάζαρε; Πού ήσουν κρυμμένος; Κάτω στους νεκρούς, σαν πεθαμένος.

------------------------------
Δε μου φέρνετε, λίγο νεράκι, που 'ν' το στόμα μου πικρό φαρμάκι.

-----------------------------------------

Βάγια, Βάγια και Βαγιώ. τρώνε ψάρι και κολιό. Και την άλλη Κυριακή, τρώνε το ψητό τ’ αρνί
------------------------------------------------

Λέγε Λάζαρε, τι είδες στον Κάτω Κόσμο που επήγες; Είδα φόβους, είδα τρόμους, είδα βάσανα και πόνους.
------------------------------------------------------------------

Αν είναι με το θέλημα και με τον ορισμό σας, Λαζάρου την Ανάσταση να πω στ’ αρχοντικό σας.
---------------------------
Τότε κι ο Χριστός δακρύζει και τον Άδη φοβερίζει:
-Άδη, Τάρταρε και Χάρο. Λάζαρον θα σου τον πάρω. Δεύρο έξω Λάζαρέ μου, φίλε και αγαπητέ μου. Παρευθύς από τον Άδη, ως εξαίσιο σημάδι, Λάζαρος απενεκρώθη, ανεστήθη και σηκώθη.
Λάζαρος σαβανωμένος και με το κηρί ζωσμένος.
Εκεί Μάρθα και Μαρία, εκεί κι όλη η Βηθανία. Μαθητές και Αποστόλοι τότε ευρεθήκαν όλοι, δόξα τω Θεώ φωνάζουν, και το Λάζαρο εξετάζουν.
-Λάζαρε, πες μας τι είδες, εις τον Άδη που επήγες;
-Είδα φόβους, είδα τρόμους, είδα βάσανα και πόνους. Δώστε μου λίγο νεράκι, να ξεπλύνω το φαρμάκι.
----------------------

22/4/16

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ !!!

Ήθελα να ξέρω, ή δεν μπορούν να καταλάβουν, λόγω ανικανότητας ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν . 
 Τι σόι διαπραγματεύσεις είναι αυτές πού γίνονται επί ενάμιση χρόνο τώρα, και εμείς, δηλαδή η Ελληνική πλευρά, όλο, βήμα βήμα υποχωρούμε στην επαίσχυντη συμμορία των διεθνών τραπεζιτών.
Στο σημερινό, σημείωμά μου, θέλω να επισημάνω ότι την αδύναμη, ανήμπορη, ανάξια, ή ενδεχομένως μάλλον εκουσίως ενδοτική Κυβέρνηση, πού σήμερα κυβερνάει την Ελλάδα μας, την ‘ Παίζουν’ οι αχρείοι τοκογλύφοι με τις λεγόμενες δήθεν διαπραγματεύσεις. 
 Η τετραρχία ΕΕ, ΕΚΤ, ΟΝΕ, και ΔΝΤ, είναι όργανα των Εβραίων σιωνιστών, δηλαδή της συμμορίας των κακοποιών τοκογλύφων. 
 Όταν ο ένας ‘θεσμός’ συμφωνεί, διαφωνεί ο άλλος και κατ΄αυτόν τον τρόπο μας σέρνουν στην καταστροφή. 
 Το GREXIT πού μας απειλούν είναι ένα μεγάλο ΨΕΜΑ, ποτέ δεν θέλουν να μας αφήσουν από τον θανάσιμο εναγκαλισμό πού μας έριξε ο ολετήρας Σημίτης.
Μία είναι η ΛΥΣΗ έξω από όλους τους κακοποιούς αυτούς ‘θεσμούς΄ και το ΝΑΤΟ, για να σωθούμε. Τόσο απλά. 
 Διότι ο ανυποψίαστος και άπειρος στα οικονομικά θέματα Λαός τρομοκρατείται, όταν ακούει GREXIT, από τους πληρωμένους δυστυχώς έιδήμονες΄ και όλο το εγχώριο άθλιο συμπίλημα.

Χρίστος Α Αθανασόπουλος

Αμέρικαν εξπρές από το Ριάντ στο Σεράγιεβο

Τίποτα δεν μένει μυστικό πιά. Ούτε τα σούρτα-φέρτα του διευθυντής της CIA . Ο Τζων Μπρέναν μετά το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου συναντήθηκε με τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών από έξι αραβικά Κράτη με στόχο «το συντονισμό των προσπαθειών στις συγκρούσεις στο Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη»,πήγε ξαφνικά στο Σαράγεβο.

  Η επίσκεψη δεν ανακοινώθηκε και ανώνυμες κυβερνητικές πηγές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είπαν σε δημοσιογράφους ότι συναντήθηκε με τους επικεφαλής της «Αντιτρομοκρατικής». Χθες και προχθές η Ιντερπόλ έλκανε μια θεαματική επιχείρηση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την Κροατία, την πΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και τη Σλοβενία, αλλά όχι στο Κόσσοβο και επιστράτευσε 5000 αστυνομικούς εκτός από τους δικούς της.
Αφού έκαναν ελέγχους σε 43000 άτομα συνέλαβαν 14, και βρήκαν 40 πυροβόλα όπλα, έξι κιλά εκρηκτικών, 11 χειροβομβίδες και 1.300 σφαίρες. Έπιασαν ακόμα 52 κιλά χασίσι, 14,5 κιλά λαθραίου χρυσού και 250.000 ευρώ σε μετρητά.

Ο στόχος του Μπρέναν στο Σεράγιεβο δεν ήταν να κλείσει ο Βοσνιακός διάδρομος για όπλα και χρήματα για τους τρομοκράτες που δρουν στην Δ. Ευρώπη. Αυτός ήταν και ο στόχος της δράσης της Ιντερπόλ. Τα όπλα , και τα εκρηκτικά που κατασχέθηκαν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη επρόκειτο να πάνε κατευθείαν στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Ευρώπη.

Στόχος του Μπρέναν ήταν να ζητήσει να εμποδιστεί κάθε δραστηριότατα των Σιιτών, με βάση τα στοιχεία που του έδωσαν στο Ριάντ.
Οι αμερικανοί δεν ανησυχούν για το «λαθρεμπορίου όπλων από την Τουρκία»ουτε για την αυξημένη και πολύ αρνητική δραστηριότητα της Τουρκίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αλλά και στα Βαλκάνια αφού οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας πιέζουν την Ευρώπη δημιουργώντας ένα κύμα προσφύγων προκειμένου να αποσπάσουν τις παραχωρήσεις που θέλουν από τη Γερμανία.

Φυσικά οι ΗΠΑ, ζήτησαν από τον Ιζετμπέκοβιτς συγκεκριμένες δράσεις «για να βρεθούν οι αποθήκες οπλών των Ισλαμιστών», να διακοπή η ροή των κονδυλίων μέσω της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και μέτρα ελέγχου των ισλαμικών ομάδων και την διακοπή της θρησκευτικής προπαγάνδας που αναπτύσσεται ανενόχλητα.
Αυτές οι δράσεις που συντονίζονται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία ,που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα συνεχιστούν απλά θα πρέπει να γίνουν και μερικές συλλήψεις τωρα που φωνάζουν οι εφημερίδες των ευρωπαίων

Εξάγουν Ρουβίκωνες στα Σκόπια

Ο Σόρος μίσθωσε τους Ρουβίκωνες και τους πέρασε στα Σκόπια για να κάνουν επεισόδια για τους Σκοπούς της Αμερικανικής Πρεσβείας.
Ένας άλλος «Έλληνας» του Σόρος είναι το μέλος της LGBT κοινότητας στην Θεσσαλονίκη Αθανάσιος Μαυράκης που ξοδεύει περισσότερο χρόνο στην πΓΔΜ παρά στην Ελλάδα, και δραστηριοποιείται στις κινητοποιήσεις στο Μοναστήρι.

Μαθήματα Πράσινου Ιουδαϊσμού

Η Ιουδαϊκή ημέρα της γης σήμερα

Μην ξεχνιομαστε....ημέρα της γης σήμερα...
Για δες καιρό που διάλεξαν να απεργησουν οι δημοσιογράφοι...ποιος θα ευαισθητοποιήσει το πόπολο για σβήσιμο φώτων ;

Στα Σκόπια που έχουν άλλου είδους προβλήματα ένωσαν τις δυνάμεις τους η UNDP του ΟΗΕ, οι πράκτορες της USAID και η Πρεσβεία της Σουηδίας, για να τιμήσουν την Ημέρα της Γης 2016 με τη φύτευση δέντρων στην αυλή του δημοτικού σχολείου "Παρθένιος Ζωγράφος". ("Partenij Zografski").


3 Jewish Values for Earth Day

Rabbi Evan Moffic Congregation Solel Rabbi

  Protecting our planet is not just a scientific or political issue. It is a religious, spiritual imperative. We find this truth embodied in three core Jewish values. The first is captured in the Hebrew phrase l’dor v’dor, the imperative that we pass on our earth “from generation to generation.” This imperative goes back all the way to Adam and Eve. The Bible tells us that God placed Adam in the Garden of Eden to “till and tend.”
The Hebrew words have specific connotations. The Hebrew word for “tend” is used Jewish law to imply a legal sense of guardianship. In effect, God has made us trustees of the earth. Part of our obligation is to keep it in good condition for the benefit of future generations.
The second critical value is bal tashchit. In Hebrew that means “do not destroy.” It is a religious value that also goes back to the Bible. In the book of Deuteronomy, the Israelites were specifically commanded not to destroy the fruit-bearing trees of an opposing city when in battle. The sages saw this law as an example of a broader imperative. They extended it to peacetime as well as war, other objects as well as trees. The broader imperative is this: We don’t have a right to destroy anything of potential human benefit, even if it is our own property.
Why I Never Throw Anything Out How might this work in our lives?
Let’s say we are moving, and we have a usable table and chairs that we don’t really need any more. We might think we can dispose of it as we would wish. Jewish law, however, tells us that we may not. We are obliged to seek its further usage — by giving it away or selling it — rather than destroying it. To destroy it would violate our role as stewards of what ultimately belongs not to us, but to God
. The final critical value is shomrei adamah, which means “guardians of the earth.”
As human beings, we are endowed with great power. Unlike other animals, we can manipulate nature. This has enormous benefits: technology, buildings, civilization. But it also has dangers: war, pollution, disease.
With our enormous power comes significant responsibility.
Foremost among them is sustaining our world. That means we have the responsibility to do what we can to conserve energy. That means we have the responsibility to speak out for laws that curb waste and pollution.
-----------------------------------
Tu B'Shvat (the 15th day of the Hebrew month of Shvat, which is today) is known as the "birthday of the trees" to Jewish children around the world. It has become a little bit like Jewish Earth Day, with tree-planting as the main event. Compared with other Jewish holidays, many of which commemorate freedom from oppression or a covenantal pact between the Jewish people and the Creator, Tu B'Shvat may seem a little, well, light. But, in fact, Tu B'Shvat has a meaning deeper than the seeds that we may plant on that day. Looking inside the Torah, we find that there is a profound linkage between man and trees. Right in the beginning, in the first chapter of Genesis, we learn of the interconnectedness of man and nature.
Judy Gruen


ΥΓ. Όσοι δεν τα βγάζετε πέρα με τα αγγλικά δοκιμάστε το μεταφραστή.

Η αναθεώριση της Ιστορίας

Η Σόφια και το «Ρωμαϊκό» παρελθόν της

Η ορδή των Μογγόλων στην οποία μετείχαν και οι  Βούλγαροι, την κατέστρεψε και τη λεηλάτησε το 447 μ.χ, αλλά ξαναχτίστηκε από τον Ιουστινιανό και υπέστη τις συνεχείς επιδρομές των Βουλγάρων, μέχρι την οριστική της κατάληψη από τον Κρούμο το 809.
Η «Σοφία» ήταν ένας Θρακικός οικισμός που ονομαζόταν Σαρδική, και κατά τον 4ο π.Χ. αιώνα, ανήκε στον Φίλιππο της Μακεδονίας και μετά στον Μέγα Αλεξάνδρο και τους επιγόνους. Περίπου το 29 π.Χ., κατελήφθη από τους Ρωμαίους και κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Τραϊανού ,(98-117), μετονομάστηκε προς τιμή του Ulpia Serdica και έγινε το διοικητικό Κέντρο της περιοχής.
Εκεί γεννήθηκε ο Γαλέριος.
Όταν ο Διοκλητιανός διαίρεσε την Δακία σε Dacia Ripensis, (στις όχθες του Δούναβη), και Dacia Mediterranea, η Ulpia Serdica έγινε η πρωτεύουσα της Dacia Mediterranea.
Στην Ulpia Serdica εκδόθηκε το 311 από το Γαλέριο, το πρώτο διάταγμα νομιμοποίησης του Χριστιανισμού, που χορηγούσε το καθεστώς του «religio licita».
Όλα αυτά δεν θα είχαν ιδιαίτερη σημασία εάν δεν εμφάνιζαν οι βούλγαροι τα ερείπια της Ulpia Serdica ως μερος της Ιστορίας τους, ενώ μερος της Ιστορίας τους είναι η καταστροφή της.
Πάνω κάτω δηλαδή είναι η ίδια πρακτική με αυτή των Τούρκων στην Ιωνία και την Κωνσταντινούπολη και τον Μακεδονισμό.
Ο έπηλυς, διεκδικεί ως δικά του και τα κόκκαλα των νεκρών που σκότωσαν οι πρόγονοι του.
Το ίδιο κάνουν και οι Τσίπταροι που θέλουν και αυτοί «ιστορία» και διεκδικούν εδάφη και πεθαμένους.
Και σου λέει τώρα ο κάθε πράκτορας ότι οι Σουλιώτες ήταν Τσίπταροι .

Ναι ρε καθίκια. Ουτσεκάδες ήταν και ο Μπόταρης και οι Σουλιώτες . Ξαδέρφια του Θάτσι.

Τι τους χαζεύετε μωρέ!

Βαράτε τους!

Απεργούν οι δημοσιογράφοι αλλά κανείς τους δεν μπούκαρε στην ΕΣΗΕΑ για να δείρει τον Σύντροφο Σαββίδη, τον αρθογράφο της Αυγής και Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΣΥ, που απεργεί και αυτός αν και συνταξιούχος.
Οι Σαββίδες φταίνε.
Και φταίνε και οι φίλοι τους και οι ακόλουθοί τους.
Οπότε κάνε αυτό που μπορείς.
Δείρε το κομμούνι δίπλα σου.

Επεβλήθη κομμουνιστικό Καθεστώς

Οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΟΥΜΟΥ συμφώνησαν σε όλα με τους Κομμουνιστες της Νέας Υόρκης.
Ότι αποφύγαμε το Δεκέμβρη του 44 και με τη Νίκη στο Γράμμο και το Βίτσι το επέβαλαν ο σ. Κατρολύγκαλος και ο εβραίος θιασάρχης.
Το κόκκινο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μοιάζει με «συμβόλαιο θανάτου» καταδικάζει τους Έλληνες να δουλεύουν 40 χρόνια και να περιμένουν να πάρουν σύνταξη φιλοδώρημα.

21/4/16

H αριστερή πλευρά του ζητήματος

Από σήμερα εκπομπή «η Αλήθεια δεν έχει χορηγό» έγχρωμη-Σινεμασκόπ

Όπως κάθε Πέμπτη στις 12:00 (και σε επανάληψη στις 21:00) μαζί σας η εκπομπή «η Αλήθεια δεν έχει χορηγό».
 Ο Σπύρος Χατζάρας με μία ακόμη εκπομπή ελεύθερης ενημέρωσης με ειδήσεις και αποκαλύψεις για όσους φαίνεται ότι κυβερνούν αλλά και κυρίως για όσους δεν φαίνονται.
Μία εκπομπή που λέει όλα εκείνα τα οποία κάποιοι θέλουν να σας κρύψουν.
Αν θέλετε να βγείτε στον “αέρα” του ραδιοφώνου καλέστε στο 6945258240 στον ίδιο αριθμό μας βρίσκετε και στο viber, ή στείλτε τα μηνύματα σας στο axisradio@hotmail.com  και στο info@elkosmos.gr  για να διαβαστούν στον αέρα του σταθμού.

Ράδιο-Τ/Ο, http://www.elkosmos.gr

20/4/16

Μεγάλη Νίκη του Πούτιν

Ολλανδικό δικαστήριο ανέτρεψε χθες απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της Χάγης, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία θα έπρεπε να καταβάλει στους εβραίους μετόχους της Yukos του Χανταρκόφσκι 50 δισεκατομμύρια.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης δεν είχε δικαιοδοσία να κρίνει την υπόθεση.
Η Μόσχα κέρδισε μια μεγάλη νομική και πολιτική νίκη.

ΗΠΑ-Τραμπ

Με 60% κερδίζει στη Νέα Υόρκη ο Τραμπ.

19/4/16

Tη λύση θα δώσει ο λαός


Αυτοί φταίνε που δε με διαβάζουν

http://deltio11.blogspot.gr
17/4/16
Συρία: Το ΜΠΑΑΘ κέρδισε τις εκλογές

http://www.xryshaygh.com  

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 - 13:24

Θρίαμβος Άσσαντ στις εκλογές της Συρίας - Τα δυτικά ΜΜΕ έκρυψαν την είδηση.

YΓ, ΧΑ,χα,χα!

Ε-Έρχεται η «Ελπίδα» και η «ανάπτυξις»

Ο κύκλος εργασιών στον κλάδο της βιομηχανίας , εμφάνισε τον Φεβρουάριο του 2016 πτώση κατά 15,1% έναντι πτώσης 10% τον Φεβρουάριο του 2015.
Κατά το διάστημα Μαρτίου 2015 - Φεβρουαρίου 2016, ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 10,7% έναντι μείωσης 2,6% την αντίστοιχη περίοδο 2014 - 2015. Η μεγαλύτερη συρρίκνωση εντοπίζεται στον κλάδο των ορυχείων - λατομείων (3,2%) και των μεταποιητικών βιομηχανιών (15,4%).

Ο κύκλος εργασιών της αγοράς Σούπερ Μάρκετ μειώθηκε κατά 7,2% τους δύο πρώτους μήνες του 2016. Ο κύκλος εργασιών του Ιανουαρίου ήταν 6% κάτω από τον αντίστοιχο του 2015, ενώ η πτώση του τζίρου το Φεβρουάριο ήταν 8,3%.

Ελληνική Πομπηία: 19 Απριλίου 1941

Ήταν Μεγάλο Σάββατο. Μετά τη δολοφονία του Κορυζή από τον Διάκο στην Αθήνα, επικράτησε το απόλυτο χάος ακυβερνησίας .
Ο Βασιλιάς και ο άγγλος πρέσβης Πάλερετ αναζητούσαν εναγωνίως κάποια προσωπικότητα να χρήσουν ως Πρωθυπουργό χωρίς όμως να βρίσκει κανένα πρόθυμο, σε σημείο ώστε για πρώτη φορά στην σύγχρονη Ελληνική πολιτική Ιστορία να αναλάβει Πρωθυπουργός ο ίδιος ο Βασιλιάς!
Οι προελαύνοντες Γερμανοί καταλαμβάνουν την Λάρισα και το αεροδρόμιο της , ενώ το Σύνταγμα «Leibstandarte SS Adolf Hitler» της πρώτης μεραρχίας Πάντσερ, καταλαμβάνει τα Ιωάννινα, περικυκλώνοντας την υποχωρούσα Στρατιά της Ηπείρου. Αργότερα μπήκαν και στην Καλμπάκα.
Ο Γουέιβελ, έφθασε αεροπορικά στην Αθήνα για να ενημερώσει τον βασιλιά Γεώργιο Β ' ότι η κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητος αποφάσισε την εκκένωση του εκστρατευτικού Σώματος , για να αποφευχθεί η περαιτέρω καταστροφή της χώρας. Οι Άγγλοι δημιουργούν την γραμμή Άμυνας των Θερμοπυλών. Στη συνέχεια ο Πάλερετ και ο Γεώργιος αναθέτουν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Τσουδερό.
Ο επίσκοπος Ιωαννίνων Σπυρίδων συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τσολάκογλου, τον Δεμέστιχα και τον Μπάκο και συναποφάσισαν να ζητήσουν ανακωχή από τον ίδιο τον Χίτλερ. Αποφάσισαν επίσης τον σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργία του Σπυρίδωνος. 
  Στη Γιουγκοσλαβία , άρχισε η μεταφορά στη Γερμανία 300.000 Σέρβων στρατιωτών αιχμαλώτων πολέμου.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σφοδρός βομβαρδισμός του Λονδίνου από 712 γερμανικά βομβαρδιστικά. 2300 άμαχοι σκοτώθηκαν.

Λαμόγιοστάν

Λεφτά με ουρά για τους γιατρούς χωρίς ζαρτιέρες
και τα παιδιά του Σόρος
Businessman and philanthropist George Soros accepts the International Rescue Committee's 2013 Freedom Award. The award is presented in the form of a photographic portrait of Albert Einstein, at whose suggestion the IRC was founded. From L. to R. Jonathan Soros, IRC president David Miliband, George Soros. Photo: IRC


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει άμεσα 83 εκατ. ευρώ στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και σε έξι διεθνείς ΜΚΟ, (Danish Refugee Council, International Rescue Committee, Save the Children, OXFAM, Médecins Du Monde, Arbeiter-Samariter-Bund), που θα συνεργαστούν με ελληνικές ΜΚΟ που διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση της κατάστασης επί τόπου για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των «προσφύγων» στην Ελλάδα.
Η βοήθεια αφορά στην παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, τρόφιμα, καλύτερες συνθήκες υγιεινής, χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους για παιδιά και προσωρινά καταλύματα.

Τα λαμόγια της ΜΚΟ «Save the Children» θα εισπράξουν 7 εκ ευρώ για να προσφέρουν τους επόμενους 12 μήνες στην ηπειρωτική Ελλάδα και όχι στα νησιά, χώρους φιλικούς για τα παιδιά των προσφύγων, άτυπες εκπαιδευτικές δράσεις , και ψυχο-κοινωνική υποστήριξη. Θα γίνουν επίσης στοχευμένες παρεμβάσεις, σε συνεργασία με τις ελληνικές εθνικές αρχές για τους ασυνόδευτους ανήλικους.
Η δυστυχία των άλλων είναι πηγή πλουτισμού για τους «μάγκες ανθρωπιστές». Έχουν να φάνε και οι κότες τους.

Θέλω να δω τον Πάπα!

Μετά τον Πάπα, έρχεται ο 6ος Στόλος, με ένα Παπα ΝΑΑΑ!

Η Ξενοκρατία, ο Ψαράς, ο Ντέιβιντ Χάρις, ο Μακρυγιάννης και ο Ξάνθος

Όταν λέμε ξενοκρατία, εννοούμε πρώτα και κύρια «Εβραιοκρατία», και εν συνεχεία Αγγλοκρατία και Αμερικανοκρατία.
Πηγή όλων των κακών για το Έθνος και την Πατρίδα είναι η εξάρτηση από τους Εβραίους. Και η εξάρτηση ξεκίνησε με τα δάνεια της Αγγλίας.
Οι δανειστές, που δολοφόνησαν τον Καποδίστρια και ανέτρεψαν τις εθνικές πολιτικές δυνάμεις, μαζί με το τότε μνημόνιο και τη δικτατορία τους επέβαλαν και μια δική τους εκδοχή της Ιστορίας.
Η νόθα «Ιστορία» της Ξενοκρατίας-Εβραιοκρατίας , κατασκευάστηκε για να σκεπαστούν τα ίχνη της προδοσίας, για να συγκαλυφθούν οι πράξεις και οι ευθύνες των «πρακτόρων» και των «ιδιοτελών», για το καθεστώς της εξάρτησης που επεβλήθη στην Ελλάδα και τους Έλληνες, μέσω των δανείων των Ρότσιλντ και της εξαγοράς των ιδιοτελών. Έ
τσι σχεδόν αυτόματα περάσαμε , από την Τουρκοκρατία, που κράτησε 368 χρόνια, στην Αγγλοκρατία, (1824-1947), και αμέσως μετά, στην Αμερικανοκρατία, και τώρα, στην υποταγή στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Όπως ο ψευδομάρτυρας Ψαράς, βρήκε το «καταστατικό» της Χρυσής Αυγής ακριβώς έτσι και ο ψευδομάρτυρας Ξάνθος είναι δημιουργός της Επανάστασης και πήγε να προτείνει στον Καποδίστρια να γίνει αρχηγός. 100% τάλε κουάλε.

Το γελοίο είναι, ότι ο κάθε «χρυσαυγίτης» θεωρεί τον Ψαρά ψεύτη αλλά η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, τιμά τον «πρόγονο» του Ψαρά, Ξάνθο, που τον επικαλείται η Εβραιοκρατία και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εβραϊκής Κοινότητας, Ντέιβιντ Χάρις που έδωσε εντολή στο Σαμαρά να κλείσει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και να στείλει τα στελέχη της πακέτο στη Δικαιοσύνη.

Η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής τιμά επίσης τον πρόγονο του Ντογιάκου, τον Πολυζωίδη, τον συνωμότη, τον εκδότη της πατσαβούρας της αγγλοκρατίας του Απόλλωνα, το δεξί χέρι του Μαυροκορδάτου. Ντέιβιντ Χάρις, Ψαράς, Ντογιάκος, έχουν ευθεία και άμεση σχέση με τον Ξάνθο, τον Πολυζωίδη και τον Μακρυγιάννη.

ΥΓ. Μερικοί χαζοί, πάνε να αλλάξουν κουβέντα, γιατί απλά δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν. Κάποιος μου έγραψε για το «τί είναι εφικτό και αν κάτι μπορεί να γίνει κάτι κοινοβουλευτικά». Και λέω ότι είναι απόλυτα εφικτό να πάψεις να προωθείς τα καθάρματα της αγγλοκρατίας ως εθνικά πρότυπα, και να διαπαιδαγωγήσεις σωστά τα μέλη σου και τους οπαδούς σου.
Από εκεί ξεκινάμε. Από το «γνώθι σαυτόν». Οι σκιές του παρελθόντος είναι ο ευκολότερος αντίπαλος.
Αλλά η εξαφάνιση τους θα συμβάλει στην αφύπνης του Έθνους.
 Και αυτό προσπαθώ να κάνω.
Να ρίξω φως, για να σβήσουμε τις σκιές της Εβραιοκρατίας, από το μυαλό των Ελλήνων.   

Άρχισαν να «ξυπνάνε» ακόμα και οι γυφτοσκοπιανοί

Ψευτομακεντόνσκι διανοούμενοι, μιλώντας στην Τ/Ο NOVA των Σκοπίων ζήτησαν χθες από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας τους , να απαγορεύσει αμέσως τη δράση των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα της «Ανοιχτής Κοινωνίας» του Σόρος και να θέσει εκτός νόμου το Ίδρυμα.
Ξύπνησαν και οι γυφτοσκοπιανοί, που γουστάριζαν το ΝΑΤΟ και τις «ευρωατλαντικές δομές». Εδώ σε εμάς ,που όλοι κοιμούνται, ούτε οι «Έλληνες Εθνικιστές», ούτε ο «Αρχηγέ μου», δεν έχουν ζητήσει καν τον φορολογικό έλεγχο της δράσης του Ιδρύματος της «Ανοιχτής Κοινωνίας» και των ΜΚΟ που υποστηρίζει , ούτε κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για να ζητήσουν την εισαγγελική έρευνα της σχέσης των ΜΚΟ του Σόρος με τους λαθρέμπορους ανθρώπων, που κουβαλάνε τους απρόσκλητους, και τους αλληλέγγυους.
Βέβαια, τους έχω προτείνει και να καταθέσουν πρόταση νόμου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να τεθεί εκτός νόμου ο Βαχαμπισμός αλλά πέρα βρέχει.
Προς το παρόν κάνουν «λιτανείες» για τους πράκτορες της Εβραιοκρατίας, Πολυζωίδη, Μακρυγιάννη, και Ξάνθο.

18/4/16

Θράσος γεννά τους τυράννους

Φυσικά και έχω απόλυτο δίκιο. Θα μπορούσαν στη Χρυσή Αυγή, αν δε διεκδικούσαν το αλάθητο του Πάπα, να αρχίσουν να μιλάνε για εξισλαμισμό, και να κατεβάσουν τις αναρτήσεις τους για τον πράκτορα Πολυζωίδη και τον ψευδομάρτυρα Ξάνθο,χωρίς να μου πουν μπράβο.
Αλλά δεν έχουν καμιά διάθεση βελτίωσης. Νόμος είναι το δίκιο του Φύρερ. Άλες Καπούτ.
Τώρα μερικούς του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού της «Θύρας 7», τους αφήνω μετεξεταστέους. Το Κόμμα οδηγός, ο «ηγέτης μας», και τα άλλα γραφικά, μας τα δίδαξε ο γέρο Αίσωπος με την ιστορία, «Γεωργού παίδες στασιάζοντες». ( Ἀτὰρ οὖν καὶ ὑμεῖς, ὦ παῖδες, ἐὰν μὲν ὁμοφρονῆτε, ἀχείρωτοι τοῖς ἐχθροῖς ἔσεσθε· ἐὰν δὲ στασιάζητε, εὐάλωτοι).
Υπάρχει και σώς από λαϊκή Σοφία. «Μπρος στα κάλη τι είναι ο πόνος»; «Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι», «όλοι ενωμένοι», και άλλα τέτοια.
Σε αυτούς όλους θα απαντήσω με τον Σοφοκλή. ...

«θράσος γεννά τους τυράννους. θράσος, που αν φουσκώσει μάταια με ό,τι άκαιρο είναι κι ανώφελο, κι ανέβει στην πιο αψηλή κορφή,θα πέσει σε γκρεμό βαθύ».

ὕβρις φυτεύει τύραννον• ὕβρις, εἰ πολλῶν ὑπερπλησθῇ μάταν, ἃ μὴ ᾽πίκαιρα μηδὲ συμφέροντα, ἀκρότατον εἰσαναβᾶσ᾽ αἶπος ἀπότομον ὤρουσεν εἰς ἀνάγκαν,

Το Δικό μου Δόγμα 100%

Όποιος δεν είναι 100% κατά των ξένων πρακτόρων και των ρουφιάνων τους είναι ο ίδιος 100% πράκτορας.

To δόγμα 100% και το δελτίο των 11

Μου γράφει ένας αναγνώστης: «Σας θυμίζω τί γράφατε τις παραμονές των προηγούμενων εκλογών κε Σπύρο: «Η Ελλάδα που μας ενώνει, ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Όλοι όσοι σε προηγούμενες εκλογές ψήφισαν «για την Πατρίδα» , όσοι ψήφισαν ενάντια στη «διεθνή τραπεζιτική μαφία», και τη Χούντα των Ρόθτσιλντ , όσοι «εξαπατήθηκαν στο παρελθόν από τον Καμένο και τον Καρατζαφέρη, πρέπει να ψηφίσουν τώρα Χρυσή Αυγή σε μια Πατριωτική Πανστρατιά, σε έναν Εθνικό Συναγερμό, για μια Ελεύθερη Ελλάδα.Για Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη». http://deltio11.blogspot.gr/2015/09/blog-post_67.html  
Και απαντώ.

Πολύ καλά το έγραψα. Έκτατε μεσολάβησε όμως το «δόγμα του 100%». Που διατυπώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο.
«Όποιοι δεν είναι 100% με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι 100% εναντίον της! Και είναι «ρουφιάνοι του συστήματος».
Αν μου το είχαν πει πριν φυσικά και δεν θα τους ψήφιζα. Διότι 100% με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σημαίνει ότι αποδέχεσαι την αγγλοκρατία, ότι θεωρείς τον επιτυχημένο τοκογλύφο πράκτορα και ρουφιάνο Μακρυγιάννη, ως  εθνικό πρότυπο, ότι πιστεύεις τα ψέματα της Στοάς της Αγγλίας και των δολοφόνων του Καποδίστρια, ότι δήθεν ο Ξάνθος του πρότεινε να αναλάβει αρχηγός της Επανάστασης και Εκείνος αρνήθηκε, και ότι τιμάς ως εθνικό πρότυπο τον πράκτορα των Άγγλων συνωμότη,  Πολυζωίδη.
Αν τα έλεγαν αυτά προεκλογικά φυσικά και δεν θα τους ψήφιζα.
Και οφείλω να σας πω ότι είχα θεωρήσει ως ειλικρινή τα υπομνήματα στην Ανάκριση και δεν περίμενα την επιστροφή στο…. Mein Führer. (Αρχηγέ μου).

Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΒΡΙΟΥΣ

«Ατυχίες» και «επιτυχίες»

Οι εθνικιστές δεν είναι ούτε Φιλελέ, ούτε Νεοφιλελέ

Ο Μαρτυριάρης ντε Σάντ, που μας απεκάλυψε τις απόκρυφες «τελετές» των μεμυημένων, δημοσίευσε, το 1791 τις «ατυχίες της αρετής». Για αυτό έβαλα τον τίτλο , «Οι ατυχίες των Ελλήνων Εθνικιστών», σε παλαιότερη ανάρτηση για να κάνω πλάκα με τις « επιτυχίες».

Ακριβώς όπως έπεφτε από βιασμό σε βιασμό η δύστυχη Ζυστίν του Σαντ, οι «έλληνες εθνικιστές», οι επιτυχημένοι Χρυσαυγίτες, πέφτουν από ατυχία σε ατυχία. Τη μια, φιλοδοξούν να «γράψουν Ιστορία», και ξοδεύουν τους περιορισμένους πόρους του διωκομένου Κινήματος τους, για να βγάλουν και περιοδικά που υμνούν και εξυμνούν, ως δήθεν εθνικά πρότυπα, τους υπαλλήλους και πράκτορες της ξενοκρατίας, τους Μακρυγιάννηδες, τους Ξάνθους και τους Πολυζωίδηδες. Και από εθνικιστές καταλήγουν χειροκροτητές των πρακτόρων. Ατυχία.
(Να μου πεις εδώ κοτζάμ Μουσολίνι ήταν πράκτορας του ΜΙ5).

Μετά, άλλη «ατυχία». Ως καλοί «εθνικιστές», ορισμένοι τα βάζουν με τον κρατισμό (των αριστερών), και θέλουν λιγότερο κράτος και ιδιωτική οικονομία, ακριβώς όπως οι Εβραίοι τραπεζίτες. «Εθνικιστές», που δεν είναι «αριστεροί» αλλά πολύ δεξιοί, μέχρι Φιλελέ και Νεοφιλελέ, και καταλήγουν να φωνάζουν ζήτω του Ρότσιλντ, όπως ο Μάκης ο Φιλελέ.

Όπως έχω γράψει ξανά δεν αρκεί η γύμναση των μυώνων για να γίνει κανείς εθνικιστής . Ούτε φυσικά καλλιεργείται ο πατριωτισμός με την ανάγνωση των εγχειριδίων του" καλού προδότη", που συνιστούν η ξενοκρατία, η εβραιοκρατία και η Στοά. 

   Ο πατριωτικός, είναι τρίτος δρόμος. Και είναι δύσβατος και κακοτράχαλος. Θέλει κόπο, μόχθο, αρετή και τόλμη.

Και δεν είναι ο κάθε «Mein Führer» και κάθε «viva il duce», αληθής Πατριώτης. Το αντίθετο θα έλεγα.

17/4/16

Συρία: Το ΜΠΑΑΘ κέρδισε τις εκλογές

Η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή της Συρίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εκλογών για τη Συνέλευση του Λαού που διεξήχθησαν στις ελεύθερες περιοχές στις 13 Απριλίου. Στις εκλογές είχαν δικαίωμα συμμετοχής 8.834.994 εγγεγραμμένοι , εκ των οποίων 5.085.444 ψήφισαν . Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 57,56%.
O Επικεφαλής της επιτροπής, δικαστής Hisham al-Shaar, ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων που κέρδισαν τις έδρες στη συνέλευση.
Οι υποψήφιοι οι οποίοι ήσαν στην λίστα του συνασπισμού του Μπάαθ με το Συνασπισμό Εθνικής Ενότητας εξασφάλισαν τις 200 από 250 έδρες του κοινοβουλίου.
Στη Γενεύη ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των σαλαφιστών της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει η Σαουδική Αραβία, Mohammed Alloush ,δήλωσε ότι ,«το καθεστώς Άσαντ αναγκάστηκε να αποδεχθεί την πολιτική μετάβαση», ότι πολιτικός στόχος, (της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ), είναι ο σχηματισμός εντός 4 μηνών μεταβατικής κυβέρνησης με πλήρεις εξουσίες χωρίς τον Άσαντ ή του καθεστώτος του.
Στα μέτωπα η 105 Ταξιαρχία επιτέθηκε για την κατάληψη του υψώματος Tal Sawwan στην Ανατολική Γκούτα στην περιφέρεια της Δαμασκού, ενώ άλλες μονάδες αποκατέστησαν τον πλήρη έλεγχο στην περιφέρεια της αεροπορικής βάσης al-Sin της Δαμασκού. Στο νότιο Χαλέπι ο Συριακός Στρατός αντεπιτέθηκε και ανακατέλαβε τα χωριά στην πεδιάδα Χανασέρ που είχε καταλάβει τις τελευταίες μέρες το ισλαμικό Κράτος, απέκρουσε νέα επίθεση των Ισλαμιστών στην Ντείρ ΕζΖορ, και εισέβαλε στο παλαιστινιακό στρατόπεδο της Δαμασκού Γιαρμούκ, όπου οι παλαιστινιακές πολιτοφυλακές απωθήθηκαν από τους ισλαμιστές.

Αρχηγέ μου= “Mein Führer”

Άκουγα τα απανωτά, «αρχηγέ μου», στη εκδήλωση των επιτυχημένων, στην αίθουσα Γερουσίας στη βουλή και έλεγα, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;
Και μετά το σκέφτηκα.
"Αρχηγέ μου" , θα πεί “Mein Führer”. “My leader”, αγγλιστί!
Για λόγους προφανώς «εκσυγχρονισμού», κόπηκαν, το ατυχές «εγερθήτω», το «αρχαιοελληνικό» Χάιλ, και το χτύπημα της προσοχής.
Αλλά το, “Mein Führer”. Εκεί!
Τον αράπη κι αν τον πλένεις…..

Μαθήματα προπαγάνδας

Η φωτογραφία αυτή από τις «διαδηλώσεις» των εντεταλμένων των ΗΠΑ στα Σκόπια, είναι 100% επιστημονικά σχεδιασμένη.
Η πρωταγωνίστρια, που έβγαλε το κραγιόν της στην πρώτη γραμμή είναι επαγγελματίας που αμείβεται με 20 ευρώ την ημέρα (χωρίς μπλοκάκι) και διδάχθηκε τον ρόλο της σε σχολή διαδηλωτών στην Αχρίδα.
Ο φωτογράφος της κοινοπραξίας Soros & Cia και περίμενε για να τοποθετηθεί το προϊόν στο διαδίκτυο. Το μήνυμα είναι απλό.
Η «Αθωότητα» των «αγνών παιδιών» που διαδηλώνουν μπροστά στη βία των «διεφθαρμένων πολιτικών» όπως είπε το Στέητ Ντηπάρτμεντ.
Το ίδιο επιστημονικά σχεδιασμένη ήταν και η φωτογραφία αυτή από την Αθήνα.

Το Κέντρο παραγωγής «πορτοκαλί πολιτικής» λειτουργεί στο Βελιγράδι.
Εκεί, ο εκπαιδευμένος από τη Cia Σρντζαν Πόποβιτς, (που μετείχε του φοιτητικού κινήματος Οτπορ μαζί με τον πράκτορα Τσέντα Γιοβάνοβιτς, για την ανατροπή του Μιλόσεβιτς), έχει δημιουργήσει από το 2003 το Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies (CANVAS), δηλαδή ,το Κέντρο Εφαρμοσμένης μη βίαιης δράσης και στρατηγικής, (Καμβάς), που έχει συνεργαστεί με ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας σε περισσότερες από 50 χώρες, προωθώντας μοντέλα μη-βίαιης αντίστασης για την επίτευξη των πολιτικών και κοινωνικών στόχων των ΗΠΑ.

Ο «Καμβάς» στηρίζεται από την USAID, τη Cia, και το Ιδρυμα Σόρος και η δράση του έχει απαγορευτεί στη Ρωσία.
  Οι μαθητές -πράκτορες του Πόποβιτς έδρασαν στο Κίεβο στην Πορτοκαλί Επανάσταση, στην Αθήνα το Δεκέμβρη του 2008, αλλά και στην Αραβική Άνοιξη. Τώρα δουλεύουν για τη «Δημοκρατία στα Σκόπια.
Μόνο που εκεί είναι μικρός ο τόπος και τα πράγματα βγαίνουν πιο εύκολα στη φόρα. Άσε που η μυστικοί του Γκρουέφσκι είναι πολύ καλύτεροι από τους δικούς μας.
Οι ακτιβιστές του Πόποβιτς εκπαιδεύτηκαν σε σεμινάρια που έγιναν στην Αχρίδα και οι δαπάνες για ξενοδοχεία και φαγητό καλύφθηκαν από αμερικανικές, ολλανδικές , και Βρετανικές «ΜΚΟ».
Μόνο που οι Σκοπιανοί τα παρακολουθούν και τα καταγράφουν, όπως και τις συναντήσεις του Πόποβιτς με τον Ζάεφ. Ενω για τις συναντήσεις με τους «εταίρους» στην Αθήνα το 2008 η ΕΥΠ δεν πήρε χαμπάρι.

Εν τω μεταξύ, κάποιοι ακτιβιστές στα Σκόπια έχουν παραδεχθεί ανοιχτά ότι πληρώνομαι για να διαμαρτυρηθούν, και ότι στους διαδηλωτές δίνεται πρόγραμμα από έναν «διαχειριστή» για το τι πρέπει να κάνουν και πού.
Ο πυρήνας των «επαγγελματιών» μαζεύει γύρω του παιδιά 14-15 ετών, οργανωμένους χούλιγκαν των γηπέδων αλλά και ποινικούς και μπορούν να δίνουν και κάποιο χαρτζιλίκι για την «ιδέα». Το χαρτζιλίκι στα Σκόπια αυτές τις ημέρες είναι 1.000 δηνάρια. Τόσα παίρνουν και οι βίαιοι "Ρουβίκωνες" που λειτουργούν για να υπογραμμιζόσουν τη δράση των μη βίαιων.

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...