31/1/16

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Ζητήστε τον στα περίπτερα όλης της χώρας

Διαβάστε στο φύλλο που κυκλοφορεί στα περίπτερα από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου:

Αφιέρωμα: 20 χρόνια Ίμια. Ο Ευθύμιος Πέτρου γράφει: «Τι πραγματικά χάσαμε στα Ίμια».«Καρέ - καρέ η κρίση του Αιγαίου».Ντοκουμέντο: η συγκλονιστική μαρτυρία ενός Έλληνα αξιωματικού «Το 1996 θα στέλναμε τους Τούρκους στον πάτο της θάλασσα;» Αποκλειστικό. Πήγαμε στο κρησφύγετο του Διγενή. Συνέντευξη: Η Έλλη Χριστοδουλίδου η γυναίκα που έκανε το σπίτι της κρησφύγετο για τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ μιλά αποκλειστικά στον «ΕΚ». Άρθρο ανάλυση του Χρήστου Μπίσδα: «Είσαι ο ψηφοφόρος ηλίθιε» Μνήμη Νικολάου Ντερτιλή. Γράφει ο Πέτρος Μυλωνάς : «Και νεκρός ενίκα» Γιώργος Δημητρούλιας: «Η Μαρίν Λεπέν φραγμός στην παγκοσμιοποίηση» «Το μνημόνιο και ο πατριωτικός πόλεμος του Στάλιν» άρθρο του Σπύρου Χατζάρα. Ο Νίκος Τζιόπας γράφει: «Η λογική στο αριστερό απόσπασμα» 1975 το κατασκευασμένο «πραξικόπημα Πιτζάμα» Όταν η Νέα Δημοκρατία δίωκε τα «σταγονίδια». Και ακόμα:

Συνέντευξη με τον Μάνο Κώνστα: Ο Γ.Γ. του «Εθνικού Μετώπου» μιλάει στον «ΕΚ» «Η επιδείνωση της κατάστασης θα καταστήσει τον εθνικισμό την μόνη διέξοδο»
Ρεπορτάζ: - Η πρώτη Οργανωτική Συνδιάσκεψη της Λ.Ε.Π.ΕΝ.
- Ο Γιώργος Καρατζαφέρης επαναδραστηριοποιεί τον ΛΑ.Ο.Σ.;
«Ελλάδα-Ευρώπη ώρα μηδέν» άρθρο του Ηλία Ηλιακόπουλου «Η κουλτούρα του εθνικολαϊκισμού και οι προοπτικές του αυτόνομου κινήματος» γράφει ο Άγγελος Δημητρίου. Ευριπίδης Ρηγόπουλος: «2016, το έτος του αριστερού πιθήκου!» «Πέρα από την Κοινή Λογική» άρθρο του Γιάννη Κουριαννίδη Ο Ν. Αγαπηνός γράφει για τον θάνατο του Ιωάννη Μεταξά: «Η Ελλάδα χάνει τον ηγέτη της» «Το δίκαιο του ισχυροτέρου κατά τον Καλλικλή» από τον Γιώργο Καραμαδούκη.
Ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος γράφει: «Ο Εθνικισμός είναι η ποίηση του 21ου αιώνα».
Και όπως πάντα οι μόνιμες στήλες μας: Ακρότητες με τον Γιώργο Δασκαλάκη, τα νέα των εθνικιστικών κομμάτων απ' όλον τον κόσμο από τον Δημήτρη Μπογιώτη, η σατυρική στήλη του Δημήτρη Β., τα πολιτιστικά με τον Γιώργο Πισσαλίδη, οι παρουσιάσεις των νέων βιβλίων και οι εθνικές εκδηλώσεις του μήνα που πέρασε.

Τριπλή βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Δαμασκό

Τουλάχιστον 45 άμαχοι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη μεγαλύτερη σιιτική συνοικία της Δαμασκού, Kούα Σουντάν, κοντά στο τέμενος Σαγίντα Ζεϊνάμπ όπου βρίσκεται θαμμένη η κόρη του Αλή και εγγονή του Μωάμεθ, Λαιλά.
Η περιοχή είναι μια από τις πιο καλά φρουρούμενες περιοχές της Δαμασκού.

  Το Υπουργικό Συμβούλιο της Συρίας καταδίκασε τις βομβιστικές επιθέσεις και ο πρωθυπουργός Γουαέλ Ναντέρ αλ Χαλκί, τόνισε ότι ο στόχος των εγκλημάτων των τρομοκρατών είναι να ανεβάσουν το ηθικό των ηττημένων τρομοκρατικών οργανώσεων από τις μεγάλες νίκες του Συριακού Αραβικού Στρατού σε όλα τα μέτωπα*, και επανέλαβε ότι τα εγκλήματα των τρομοκρατών δεν θα αποτρέψουν τους Συρίους από τη διαδικασία της εθνικής συμφιλίωσης.
Ο Σύρος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα κράτη που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες αναλαμβάνουν την ευθύνη αυτών των εγκλημάτων.

* O Συριακός στρατός απέκρουσε τις τελευταίες ημέρες τις μεγάλες επιθέσεις των τρομοκρατών στη Χάμα, στο Γκολάν και την Ντειρ εζ-Ζορ, ενώ συνέχισε την επίθεση του στο Χαλέπι και την Νταράα.

Νόβακ ο Βασιλιάς

 
 Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρήκε  απέναντι του στον  τελικό του Όπεν της Μελβούρνης τον Σκωτσέζο  Άντι Μάρεϊ , τον κέρδισε με 3-0,(6-1, 7-5, 7-6), και κατέκτησε για έκτη φορά το Γκραν Σλαμ της Αυστραλίας , ισοφαρίζοντας στην κορυφή της λίστας των νικητών τον  Ρόι Έμερσον, ο οποίος είχε κατακτήσει το  τουρνουά το 1961, το 1963, το1964, το 1965, το 1966, και το 1967.
Σε σύνολο τίτλων  Γκραν Σλαμ, ο μεγάλος  Σέρβος τενίστας έφτασε  τους 11, όσους έχουν  ο Ρομπ Λάβερ και ο Μπγιορν Μποργκ. Πιο μπροστά του, έχει τον  Ρόι Έμερσον με 12. Αυτούς φέτος θα τους ξεπεράσει και μπορεί να ισοφαρίσει με λίγη τύχη  τον Πιτ Σάμπρας και τον  Ράφαελ Ναδάλ  που έχουν από 14.
Τον εβραίο  Ρότζερ, που τον ξεφτίλισε στα ημιτελικά,  θα τον φάει του χρόνου.

PANOS KALITSIS HAIR & MAKEUP ARTIST

Βγήκαν πιστόλα και μαχαίρια στο ΣΥΡΙΖΟΣΤΑΝ

Εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια έχει συνεργαστεί αποκλειστικά με τα μεγαλύτερα ονόματα της show business.Τα περιοδικά φιλοξενούν συνεχώς δουλειές του και στο ενεργητικό του προστίθενται δεκάδες εξώφυλλα που γίνονται ανάρπαστα. Η λίστα των πελατών του πλούσια και εντυπωσιακή, καθώς περιλαμβάνει διαφημιστικές καμπάνιες, μουσικά video clips, fashion shows, tv shows, διαγωνισμούς ομορφιάς, editorial μόδας.

Mετά τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου, τη στιγμή που έμπαινε με το αυτοκίνητό του στο γκαράζ του σπιτιού του στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, μαζί με τη σύζυγό του, δύο άγνωστοι πυροβόλησαν στο στήθος και στα πόδια, τον πασίγνωστο κομμωτή της ελληνικής showbiz.
Ο κομμωτής, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς». Η Συριζο-αστυνομία φύλαγε στη Ρηγίλλης για να μη γίνει η συγκέντρωση για τα Ίμια. Η ελληνική showbiz έχει και το κόστος της.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η σύζυγος του μακιγιέρ και κομμωτή , Έλενα Χριστοπούλου είπε: «Η πρώτη σφαίρα πήγαινε για εμένα...Με έβγαλαν έξω...Τους είπαμε, «μην ξαναρίξετε»... Χτύπησαν τον Πάνο εξ επαφής».

  -Πάντως αποκλείω να ήταν συμβόλαιο θανάτου από δυσαρεστημένους από … κούρεμα.

  -Χθες υπήρξε και ένας νεκρός.
Ένας άνδρας ελληνικής υπηκοότητας, 43 ετών που διασκέδαζε στο κέντρο της Αθήνας τσακώθηκε με έναν άλλο άντρα στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Αργότερα ο 43χρονος βρέθηκε πεσμένος στο δρόμο, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, με τραύματα στο λαιμό και τον θώρακα.Για την υπόθεση έχει προσαχθεί ένας άντρας αλβανικής καταγωγής.

Για τον Αλλαχ και τον Αμπνουλάχ

Η σερμαγιά των Ροτσιλντ

Ο Εκλέκτωρ της Εσσης Γουλιέλμος (Wilhelm I., Kurfürst von Hessen), το 1769 , επειδή ήταν μόνο 26 χρονών προσέλαβε ανεπισήμως ως σύμβουλό του για την είσπραξη των φόρων («Hoffaktor») τον Mayer Amschel Rothschild. Μετά το θάνατο του πατέρα του Φρειδερίκου, (31 Oκτωβρίου1785), ο Γουλιέλμος κληρονόμησε μία από τις μεγαλύτερες περιουσίες της τότε Ευρώπης.
  Τη διαχείριση της περιουσίας ανέλαβε ο Μάγιερ, ο οποίος έγινε επισήμως επιστάτης του Γουλιέλμου το 1801.
Ο πλούτος του Γουλιέλμου ήταν η πηγή που χρηματοδοτούσε τις τράπεζες στην Ευρώπη, και ζο΄λυσαν καλά από τους τόκους και ο Μάγιερ και ο Γουλιέλμος. Το μεγάλο κόλπο έγινε με την εξαφάνιση του χρυσού του Γουλιέλμου για να μην πέσει στα χέρια του Ναπολέοντα, και ο οποίος κατέληξε στο Λονδίνο, στον θείο του Γουλιέλμου Γεώργιο Γ. 
   Αυτά τα χρήματα, έδωσαν στον στο Nathan Mayer, τη δυνατότητα να αναλάβει τεράστιο όφελος τη χρηματοδότηση του στρατού του Ουέλλιγκτον στην Πορτογαλία και την Ισπανία.

Αν είσαι μάνα και πονείς πες μου ποιος είναι ο Παναγής!

Κυριακάτικες δηλώσεις

- Ο υφύ Μάρδας, καθότι πανεπιστημιακός και ξέρει, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία του Κούλη για Γιαλαντζί νεοφιλελέ. Ο αυθεντικός φιφελέ, είναι ο buon cuscino, (καλός εξάδελφος) Άξελ.
Στην εκδήλωση που μίλησε ο βεριτάμπλ Φιλελέ Yφύ, ήταν και ο αριστερός φιλελέ Σωκράτ Φάμελ, αλλά και μερικοί βεριτάμπλ αγρότες,  που πιάστηκαν στα χέρια με την περιφρούρηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι οι φιλελέ γλύτωσαν τις καρπαζιές .
Προς το παρόν.

-O Μανώλης (Γλέζος) επανήλθε και είπε: «Ζητώ συγγνώμη από τον λαό που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα».

ΥΓ. Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα

30/1/16

Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια δια αγγλικής χειρός

Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας

Όπως αποκαλύψαμε ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Δούκας του Ουέλλιγκτον, ενέκρινε, 10/22 Μαΐου 1829, «για να δοθεί ένα μάθημα στον Καποδίστρια» , την εισήγηση του υπουργού εξωτερικών λόρδου Αμπερτήν και του αρμοστή των Επτανήσων Ανταμ, για να εξαπολυθεί επικοινωνιακός πόλεμος κατά του Καποδίστρια.

Με βάση την απόφαση της αγγλικής κυβέρνησης εκδόθηκε στην Υδρα η εφημερίδα Απόλλων του πράκτορα Πολυζωίδη. Η εφημερίδα προπαγάνδιζε απροκάλυπτα την αποστασία αλλά και την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια και ασκούσε «αμείλικτη» πολεμική εναντίον του.

Πριν τη δολοφονία, η συγκεκριμένη εφημερίδα δημοσίευε άρθρα του Αλέξανδρου Σούτζου, που δημιουργούσαν το κατάλληλο «κλίμα» που θα οδηγούσαν στον φόνο του «τυράννου» Καποδίστρια από τους τυραννοκτόνους οι οποίοι θα αναδεικνύονταν σε ήρωες. Πολιτικός καθοδηγητής των πρακτόρων ήταν το φερέφωνο της Αγγλίας, Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, και ο έτερος πράκτορας Σπυρίδων Τρικούπης.

Η δολοφονία του Καποδίστρια οργανώθηκε από από τον μασόνο, πράκτορα των Άγγλων φρούραρχο του Ναυπλίου τον Αλμέιντα και τον Ρώμα. Η Στοά της Πορτογαλίας, αναγνωρίστηκε άλλωστε το από το Λονδίνο, με την προσωπική παρέμβαση του Δούκα του Σάσσεξ.

Ο κυβερνήτης ,πυροβολήθηκε εκ του σύνεγγυς και από πίσω και αυτό δείχνει τον μονόχειρα και μονόφθαλμο ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΖΩΝΗ που δεν ήταν «σωματοφύλακας του Καποδίστρια», αλλά τοποθετήθηκε στη φρουρά του από τον Αλμέιντα εκείνο το πρωί. Ο Αντόνιο Φιγκέιρα ντ’ Αλμέιντα, (Antonio Figueroa d’Almeida, 1781 – 1847), ήταν πορτογάλος αξιωματικός που υπηρέτησε υπό τους Άγγλους και τον Ουέλλιγκτον στον πόλεμο της Ιβηρικής Χερσονήσου εναντίον του Ναπολέοντα.

  Ο αγγλο-πορτογαλικός Στρατός στην Ιβηρική (Exército Anglo-Luso ή Exército Anglo-Português) ήταν υπό τις διαταγές του στρατηγού Arthur Wellesley. Τα πορτογαλική τάγματα εξοπλίστηκαν με βρετανικά όπλα, και εκπαιδεύτηκαν με τα βρετανικά πρότυπα και καλά αναδιοργανωθεί.
Στις 22 Απριλίου 1809 ο Wellesley έγινε διοικητής του Βρετανικού Στρατού στη χερσόνησο, και ταυτόχρονα διορίστηκε από την πορτογαλική κυβέρνηση ως Διοικητής του πορτογαλικού στρατού. Στη συνέχεια οι δύο στρατοί υπό τις διαταγές του, μετατράπηκαν σε ένα ενιαίο ολοκληρωμένο στρατό.
Συνήθως, οι μεραρχίες συγκροτούνταν από δύο βρετανικές και μια πορτογαλική ταξιαρχία, ενώ η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε δυο βρετανικά συντάγματα και ένα πορτογαλικό. Ο Αντόνιο Φιγκέιρα ντ’ Αλμέιντα σύμφωνα με την έρευνα του διευθυντή ιστορίας του πορτογαλικού στρατού συνταγματάρχη Henrique Lima Ferreira, γεννήθηκε στην Elvas και ήταν ο γιος του λοχία του 3ου συντάγματος πυροβολικού Μανουήλ Φιγκέιρα ντ’ Αλμέιντα και εγγονός του Francisco Xavier de Almeida, που ήταν στρατιώτης του ίδιου συντάγματος. Κατατάχτηκε στο σύνταγμα πυροβολικού του πατέρα του στις 3 Νοεμβρίου 1796.
Μετά από 13 χρόνια μετατάχτηκε στο Ιππικό που το εκπαίδευαν οι Άγγλοι και έγινε επιλοχίας του 8ου συντάγματος Ιππικού, του οποίου διοικητής ήταν ο συνταγματάρχης Τζον Μπράουν.Με το Ιππικό συμμετείχε στις επιχειρήσεις του 1810, 1811 and 1812, και διακρίθηκε στην μάχη του Fuentes de Canto.
Στις 15 Φεβρουαρίου 1815 ο δοικητής του συντάγματος João Pereira de Lacerda , πρότεινε την προαγωγή του σε αξιωματικό. Στις 19 Ιουνίου 1815 του προτάθηκε να ακολουθήσει τη μεραρχία εθελοντών που στάλθηκε στο Μοντεβίδεο αλλά δεν δέχθηκε.
  Οι Τελευταίες πληροφορίες για τον Φιγκέιρα ντ’ Αλμέιντα στο αρχείο του πορτογαλικού στρατού ήταν η έκθεση του ταγματάρχη Hugh Owen, στις 4 Μαρτίου 1816 , μια δήλωση ασθενείας στις 30 Ιουνίου του ίδιου έτους, και η πρόταση για την απόλυση του που υπογράφηκε 20 Φεβρουαρίου 1817.
Το 1823 πολέμησε με τους «Φιλελεύθερους» συνταγματικούς κατά των Γάλλων του Δούκας Ανγκουλέμ και μετά το «Κομιτάτο» του Λονδίνου τον χρειάστηκε στην Ελλάδα και τον έστειλαν μαζί με τον πράκτορα Φαβιέρο.

Το 1825, τον έστειλαν στην Ελλάδα και κατατάχθηκε στο τακτικό σώμα του πράκτορα Φαβιέρου. Μετά την εκστρατεία στη Χίο έμεινε εκεί , αλλά με την άφιξη του Καποδίστρια γύρισε στο Ναύπλιο και διορίστηκε επιθεωρητής του τακτικού στρατού (1829) και αργότερα φρούραρχος Ναυπλίου (1830).
Μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια και την ανατροπή του Αυγουστίνου , η Διοικητική Επιτροπή των «συνταγματικών» , (Ιωάννης Κωλέττης, Ανδρέας Ζαΐμης, Γεώργιος Κουντουριώτης , Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος), τον προβίβασαν στον βαθμό του στρατηγού «για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Ελλάδα». Η Αντιβασιλεία τον διόρισε φρούραρχο της Αίγινας με τον βαθμό του συνταγματάρχη (1833), και τον επόμενο χρόνο διορίστηκε φρούραρχος στο Μεσολόγγι και με αυτή την ιδιότητα κατέστειλε το κίνημα του συνταγματάρχη Ν. Ζέρβα (1837).
Μετα ξαναέγινε φρούραρχος στο Ναύπλιο.
Το 1839 ,ο πράκτωρ Αντόνιο Φιγκέιρα παντρεύτηκε την ανιψιά του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, Ζωή.

29/1/16

Το παρακράτος απαγόρευσε τελικά τη συγκέντρωση τιμής για τους; ήρωες των Ιμίων

           Να ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο
Ο Αττικάρχης στην υπηρεσία του Σόρος, της Αντι-ΦΑ,
και της ΟΠΛΑ

«Ακυρώνουμε την φασιστική φιέστα των Ιμίων» έλεγε το παράρτημα της Διεθνούς Χούντας, (Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά).Απαγορεύεται λέει το Κράτος του αριστερού Παρα-Κράτους.
Και επεβλήθη ο ΝΟΜΟΣ του ρυφιάνου! Η αριστερή διεθνιστική Χούντα ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ!

Χρήστος Παππάς: Συγχαρητήρια στους Έλληνες αγρότες! Εύχομαι και προτρέπω και άλλες κοινωνικές τάξεις να εξεγερθούν.

Αγρότες, εργάτες, νεολαία, στρατιώτες, πρωτοπόροι των Εθνικών Αγώνων και η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο πλευρό τους.

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς στην δευτερολογία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου άμυνας αναφέρθηκε στους δοκιμαζόμενους Έλληνες αγρότες, τους εργαζόμενους και τους στρατιώτες που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του ελληνικού Έθνους, και μίλησε για τους πεσόντες των Ιμίων, που μόνο η Χρυσή Αυγή θα τιμήσει το Σάββατο 30-1-2016 έξω από την Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Κύριε Πρόεδρε, να κάνω γνωστό στο Σώμα ότι την έκθεση AGROTICA στη Θεσσαλονίκη δεν θα την εγκαινιάσει ο κ. Αποστόλου, διότι πολιόρκησαν το Βελλίδειο Ίδρυμα τριάντα χιλιάδες περίπου εξεγερμένοι Έλληνες αγρότες, οι οποίοι έλαβαν την απάντηση της Αριστεράς με χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ.
Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν –υπολογίζεται, όπως προανέφερα, ότι ήταν τριάντα χιλιάδες, μία μεγαλειώδης συγκέντρωση, μία μεγάλη διαμαρτυρία- και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.
Μάλιστα, στις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, είδαμε να έχουν φτιάξει μέχρι και σκιάχτρα που έλεγαν «δεν θα γίνουμε σκιάχτρα στη γη μας».
Ήταν συγκινητικές οι στιγμές που είδαμε τα αδέρφια μας, τους Έλληνες αγρότες, τους δοκιμαζόμενους αγρότες, να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο, σε έναν αγώνα, ο οποίος γίνεται, θα έλεγα, εκατόν δεκαέξι χρόνια μετά.
Μία πραγματική αγροτική εξέγερση, ένας αγώνας εθνικός και κοινωνικός, ενάντια στους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες, οι οποίοι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους φιλελεύθερους της Δεξιάς και οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους στην ένδεια και στην καταστροφή.

Συγχαρητήρια στους Έλληνες αγρότες! Εύχομαι και προτρέπω και άλλες κοινωνικές τάξεις να εξεγερθούν. Και να πω ότι οι αγρότες είναι η ραχοκοκαλιά του έθνους μας. Οι αγρότες, οι εργάτες, η νεολαία, οι στρατιώτες είναι οι πρωτοπόροι των εθνικών αγώνων και η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο πλευρό τους.
....
Κύριε Υπουργέ, θέλω να ρωτήσω και εσάς –και χαίρομαι που έχετε πάρει τη θέση στα βουλευτικά έδρανα- και τον κ. Καμμένο, ο οποίος ενδεχομένως θα το δει σε ένα κλειστό κύκλωμα –δεν ξέρω αν οι υποχρεώσεις του και οι συναντήσεις του με τους Ισραηλινούς επισήμους τού επιτρέπουν να παρακολουθήσει τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες- αν οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους. Δηλαδή, το προσωπικό σιτίζεται σωστά; Στεγάζεται; Υπάρχει καθαριότητα; Γιατί διάβασα στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης ένα κείμενο με τίτλο «Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση προβλημάτων των προσφυγικών ροών».
Λέει ότι έχουν διατεθεί μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2016 συνολικά περί τις διακόσιες χιλιάδες μερίδες συσσιτίου, μηχανήματα για διαμόρφωση χώρων, για διαμόρφωση hot spots, πενήντα δύο οικίσκοι, εκατόν δέκα οικίσκοι, κλινοσκεπάσματα του στρατού κ.λπ. Τι γίνεται; Αυτή είναι η αποστολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων; …….

... Κλείνω, κύριε Πρόεδρε, και λέω ότι τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ως Χρυσή Αυγή, ως ελληνικό εθνικιστικό κίνημα. Τιμούμε, μέρες που είναι , τους πεσόντας στα Ίμια, αυτή την τραγική ημερομηνία και ιστορική στιγμή, το 1996, τους τρεις πεσόντας Αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού. Είμαστε το μόνο Κόμμα που τιμάμε τους πεσόντες των Ιμίων εδώ και είκοσι χρόνια με καθιερωμένη συγκέντρωση κάθε τέλος Ιανουαρίου, όπως θα γίνει και φέτος στην Πλατεία Ιμίων έξω από την Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Θα είμαστε εκεί ενωμένοι δυνατοί να βροντοφωνάξουμε «Αθάνατοι!» στους ηρωικούς πεσόντας, όπως και να βροντοφωνάξουμε «Αθάνατοι!» στους πεσόντες του Εθνικιστικού Κινήματος, τον Μανώλη Καπελώνη και τον Γιώργο Φουντούλη. Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ch.-pappas-agrotes-ergates-neolaia-stratiwtes-prwtoporoi-twn-ethnikwn-agwnw#ixzz3ydPUUCwm  

Περί του Μεταξά και της δικτατορίας

Διαβάζω τους διαφόρους κατ’ επάγγελμα ρουφιάνους που επαναλαμβάνουν το «δικτάτορας». Ο Μεταξάς υπήρξε κοινοβουλευτικός πρωθυπουργός. Τη δικτατορία την έκαναν τα ανάκτορα μετά από συμβουλή των Άγγλων και την υποστήριξε ο πραξικοπηματίας Παπάγος που είχε κάνει και το πραξικόπημα της 10ης Οκτωβρίου 1935 με τον Κονδύλη.

  Το 1936 ο Γεώργιος δεν «συνέπραξε» στη δικτατορία Μεταξά, αλλά επέβαλε τη δικτατορία επειδή το κόμμα των Φιλελευθέρων μετεκλογικά «έκανε παιχνίδι με τους κομμουνιστές, (Σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα), που είχαν αναλάβει την πολιτική πρωτοβουλία. 
 Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 1936 που έγιναν με απλή αναλογική και ευρεία περιφέρεια, το Βενιζελικό Κόμμα Φιλελευθέρων του Θεμιστοκλή Σοφούλη έλαβε 37,26% και εξέλεξε 126 βουλευτές. Το Λαϊκό Κόμμα του Παναγή Τσαλδάρη έλαβε 22,10% και έβγαλε 73 βουλευτές. Η δεξιά Γενική Λαϊκή Ριζοσπαστική Ένωσις των Γεώργιου Κονδύλη , Ιωάννη Ράλλη, (Κόμμα Ανεξάρτητων Λαϊκού Κόμματος), και Ιωάννη Θεοτόκη, (Εθνικό Λαϊκό Κόμμα) πήρε 19,89% και έβγαλε 63 βουλευτές. Το Παλλαϊκό Μέτωπο (ΚΚΕ) πήρε 5,76% και έβγαλε 15 έδρες, ο Δημοκρατικός Συνασπισμός, των Καφαντάρη ,Παπανδρέου , Παπαναστασίου 4,21% και 7 έδρες, το Κόμμα Ελευθεροφρόνων του Ιωάννη Μεταξά 3,94% και 7 έδρες, το Μεταρρυθμιστικό Εθνικό Κόμμα του Σωτήρη Γκοτζαμάνη 1,40 % και 4 έδρες , ο βενιζελικός πρώην πρόεδρος στρατοδικείου Αθηνών, Νικόλαος Κουσουρελάκης που κατέβηκε στην Κρήτη 1,08% και 3 έδρες , το Αγροτικό Κόμμα του Ιωάννη Σοφιανόπουλου 1 έδρα ενώ ένας βουλευτής ήταν ανεξάρτητος. Εκτός βουλής είχαν μείνει ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Επομένως τα βενιζελικά κόμματα (Λαϊκό,Δημοκρατικός Συνασπισμός, Κουσουρελάκης,Σοφιανόπουλος ) είχαν 137 βουλευτές, τα αντιβενιζελικά (Λαϊκό Κόμμα, Γενική Λαϊκή Ριζοσπαστική Ένωσις, Μεταξάς, Γκοτζμάνης), 147, οι Κομμουνιστές ήσαν 15 και ένας ο ανεξάρτητος.
Οι δύο αστικές παρατάξεις προσέγγισαν μυστικά το Παλλαϊκό Μέτωπο για να στηρίξει μια κυβέρνηση που θα σχημάτιζαν είτε με ψήφο εμπιστοσύνης είτε με ψήφο ανοχής. Οι διαπραγματεύσεις τελεσφόρησαν μεταξύ του κόμματος των Φιλελευθέρων και του Παλλαϊκού Μετώπου και έτσι υπογράφηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1936 το μυστικό συμφωνητικό που ονομάστηκε "Σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα".
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Παλλαϊκού Μετώπου, αναλάμβανε την υποχρέωση να υποστηρίξει τον υποψήφιο του κόμματος των Φιλελευθέρων για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, και να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, των Φιλελευθέρων. Το κόμμα των Φιλελευθέρων αναλάμβανε την υποχρέωση να προβεί στην «κατάργηση του Νόμου 4229 (περί ιδιωνύμου αδικήματος) και πασών των τροποποιήσεων αυτού, ως και των επιτροπών ασφαλείας.
Την παροχή αμνηστίας εις πάντας τους πολιτικούς καταδίκους, εξορίστους, καταδικασμένους κλπ. Την καθιέρωσιν ως μόνιμου εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής. Την ελάττωση εντός διμήνου της τιμής του άρτου κατά δύο τουλάχιστον δραχμάς, την κατάργησιν της προσωποκρατήσεως διά χρέη προς το δημόσιον διά ποσόν μέχρι 3.000 δραχμών και εφαρμογή πενταετούς χρεοστάσιου, άνευ όρων, διά χρέη των αγροτών προς ιδιώτας και τράπεζας και την εφαρμογή των κοινωνικών ασφαλίσεων».

Κατά την θυελλώδη συνεδρίαση για την εκλογή προέδρου της Βουλής στις 6 Μαρτίου 1936, το ΚΚΕ στήριξε την υποψηφιότητα του Θεμιστοκλή Σοφούλη.
Στη συνέχεια το ΚΚΕ για να εκβιάσει τον Σοφούλη δημοσίευσε το σύμφωνο, οπότε ο αρχιπραξικοπηματίας Παπάγος  ως αρχηγός του ΓΕΣ, και ως εκπρόσωπος των τριών επιτελείων να «ενημερώσει το βασιλιά Γεώργιο Β΄ ότι ο στρατός δεν ήταν διατεθειμένος να ανεχθεί κυβέρνηση Φιλελευθέρων που θα στηριζόταν σε ψήφους ή σε ανοχή των κομμουνιστών».
Στις 13 Απριλίου 1936 πέθανε αιφνιδίως από ανακοπή καρδιάς ο εντολοδόχος οικουμενικός πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Δεμερτζής και ο Γεώργιος Β΄ ανέθεσε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιωάννη Μεταξά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, τον οποίο ψήφισαν και οι Φιλελευθεροι υπό την απειλή όμως του περιστρόφου του Παπάγου.
Στις 26 Απριλίου και 3 Μαΐου 1936, σοσιαλιστές και κομμουνιστές κέρδισαν τις εκλογές στη Γαλλία και 6 μέρες μετά, στις 9 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη ξεσηκώθηκαν οι καπνεργάτες, οι πρόσφυγες και οι φτωχοί.
 Η αστυνομία και ο στρατός, για να καταστείλουν τις ταραχές έριξαν στο ψαχνό και σκότωσαν 11 άτομα. Κατόπιν τούτου ἡ δικτατορία του βασιλιά και του Παπάγου ήταν αναπόφευκτη.
  Ο Βασιλιάς κατήργησε το Σύνταγμα του 1911, αλλά κράτησε τον Μεταξά.
Όταν ο Μεταξάς πέθανε ,η διδακτορία του Βασιλιά συνεχίστηκε , και μετά τη δολοφονία του Κορυζή από τον Διάκο ο Γεώργιος Κυβερνούσε μόνος του. Μετά πήρε τον Τσουδερό του και διέφυγε αεροπορικά στην Κρήτη και από εκεί στην Αίγυπτο. Ο Γεώργιος υπό την πίεση των Άγγλων ανακάλεσε τα διατάγματα του το 1942.

Τη θεωρία για «δικτατορία Μεταξά» την ανέπτυξαν ο Γεώργιος και ο Τσουδερός Που σε αναφορά του στον Ηντεν έγραφε:

-with Metaxas’s death his dictatorship had come to an end.
-“August 4, 1936, is legally invalid and politically non-existent.
-The Tsouderos government “are neither exercising dictatorial authority nor continuing the policy of August 4.
- The fact that we are carrying on the Government without a parliament is due to the necessity imposed by the enemy occupation of our country;
-the 1911 Constitution is for the time being still the country’s best charter; - after the war a free democratic constitution under the King will be established ... subject to popular approval;
- the Government under my presidency are ready soon after the conclusion of peace to hand over the administration to a new Government acceptable to public opinion.

Ο στρατός λοιπόν βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Βασιλιά των Άγγλων και του Παπάγου, και όχι του Μεταξά, και τα σχέδια για τη γραμμή «Μαζινώ» ήταν του Παπάγου και των «αργυρώνητων των Αθηνών».

Σπύρος Χατζάρας

That is the question

Ήταν υπάλληλος στην επικράτεια του Τρισέ, του Παπαδήμου, του Στουρνάρα, του Μπράγκι. Υψηλόμισθο και αριστερό παπαγαλάκι των τοκογλύφων στην Τραπέζα της Ελλάδος. Και πριν ένα χρόνο, πήρε 7000 και κάτι σταυρούς, και βγήκε τρίτος βουλευτής. Επομένως, έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίζει τη 17Ν. Και κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να έχει μια «διαφορετική αντίληψη», να «μιλάει, για κάποια συγκεκριμένα άτομα για να δημιουργήσει μια αναταραχή, να ξεσηκωθεί ο λαός και να πάρει την εξουσία...».
Επομένως το ηθικό ερώτημα είναι.

Αν πυροβολήσει κάποιος, που έχει «ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου», με ένα 45αρι το αριστερό παπαγαλάκι των τοκογλύφων, που κρυβόταν χρόνια στη φασιστική φωλιά της Τραπέζης της Ελλάδος, αυτό θα είναι κακό ή καλό για τη Δημοκρατία και το Λαό;
Ιδού το ερώτημα;

Πνεύμα και ηθική

Τα πιάσανε τα λεφτά τους οι εφοριακοί!

Συνελήφθη από τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αχαρνών, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Κυριάκος Καραταΐδης, διότι είχε κυλικείο δίχως άδεια σε νόμιμη ακαδημία ποδοσφαίρου, που ανήκει στην εταιρία του ,"ΚΑΡΑΤΑΪΔΗΣ – Sports Development ΕΠΕ".

ΜΑΡΙΤΣΑ ΠΕΝΤΑΔΕΙΩΤΤΙΣΑ

Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρισσό κριάρια
και στης Μαρίτσας την ποδιά σφάζονται παλληκάρια
Μαρίτσα Πενταδιώτισσα, μωρή δασκαλοπούλα,
  εσύ τα ΄καμες ούλα!".

Ο Ηλίας για την Τηλε-Χούντα και τους αρχιδιαπλεκόμενους

29 Ιανουαρίου 1941. Ο Μεταξάς δηλητηριασμένος πέρασε στην αιωνιότητα

Ο Προστάτης του Λαού και Κυβερνήτης των «ΟΧΙ» δολοφονήθηκε από την SOE*

  O Ιωάννης Μεταξάς, o αρχηγός του κόμματος, των Ελευθεροφρόνων, που στις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου 1936 είχε λάβει το 3,94% των ψήφων και εξέλεξε 7 βουλευτές έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Βασιλιά Γεώργιο Β’ και έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή με 241 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 4 αποχές. Έτσι έγινε πρωθυπουργός. Με την ψήφο της Βουλής. ( Στις εκλογές του 1926 το Κόμμα των Ελευθεροφρόνων είχε λάβει το 15%).

Η αναστολή των άρθρων του συντάγματος και η δικτατορία της 4ης Αυγούστου αποφασίστηκαν από τους Άγγλους, τον Βασιλιά, και τον Παπάγο του. Εκείνοι έκαναν τη δικτατορία και όχι ο Μεταξάς.

 Ο Μεταξάς, μόλις δέκα χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος με το ΙΚΑ, την καθιέρωση του 8ωρου, την αργία της Κυριακής, τη δεκαπενθήμερη πληρωμένη αδεία, την απαγόρευση εργασίας των ανηλίκων, ενώ διέγραψε τους τοκογλυφικούς τόκους και κατάργησε την προείσπραξη του φόρου του ελαιολάδου που είχαν επιβάλει οι ξένοι «δανειστές». Αυτός ήταν ο "φασίστας" Ιωάννης Μεταξάς, που έθεσε την Εθνική Ανεξαρτησία την Αξιοπρέπεια και το Συμφέρον του Ελληνικού Λαού πάνω από τα ξένα συμφέροντα.

Το 1936 η Εθνική κυβέρνηση του Μεταξάς αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του χρέους της Ελλάδας στη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique και προσέφυγε στο Διαρκές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαιοσύνης. Στο υπόμνημα της η Κυβέρνηση της Ελλάδος , τόνιζε ότι προέχουν, «τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού, η προστασία της υγείας και η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας», και ότι «ανάμεσα στην πληρωμή του χρέους και στην εξασφάλιση για το Λαό κατάλληλης διοίκησης, και των προϋποθέσεων για ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, επέλεξε το δεύτερο», διότι, «καθήκον του Κράτους είναι, να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών».

Τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, στις 3το πρωί ο Μεταξάς αφού διάβασε το ιταλικό τελεσίγραφο απάντησε γαλλικά «Allors c' est la guerre» που έμεινε στην Ιστορία ως «ΟΧΙ».

Στις 31 Δεκεμβρίου 1940, την 63η ημέρα του πολέμου, είπε το τρίτο ΟΧΙ, στη βοήθεια των Άγγλων και για αυτό τον δηλητηρίασαν. Εγραψε τα΄’οτε στο ημερολόγιο του.

« Οι Αγγλοι πιέζουν να φέρουν δυνάμεις. Πιέζουν δια ένα σύνταγμα αντιαεροπορικόν και ένα λόχον τανκς δια Θεσσαλονίκην. Δεν έχουν τίποτε άλλο. Αποκρούομεν δια γνωστούς λόγους, λέγουν ότι Κυβέρνησίς των επιμένει. Φρασεολογία Αρχιστρατήγου. Είσθε με την Κυβέρνησίν μας εις πλήρη αντίθεσιν γνωμών. Το επανέλαβε τρεις φορές κατά την μακράν συζήτησιν- ομαλωτάτην - κατά την οποίαν υπερίσχυσα. Διαβεβαιώ ότι δεν θα κάνωμεν ποτέ χωριστήν ειρήνην και ότι δεν παλεύομεν δια την νίκην, αλλά δια την τιμήν και μόνον. Ο Πάλερετ μου έσφιξε το χέρι . Ο Ουέιβελ με συνεχάρη. Και οι δύο συγκινημένοι. Μεσημέρι πρόγευμα εις Πάλερετ. Εχει γούστο με όλα αυτά να με ξαναβγάλουν οι εν Λονδίνω γερμανόφιλον!»

* Περισσότερα στο βιβλίο μου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ

Επιθυμούν οι Έλληνες το γένος οθωμανομουσουλμανική μουφτία;

ΠΡΩΤΗ ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Επαναδημιουργία τού Ελληνικού Κράτους. Επαναδημιουργία τού Κράτους των Ελλήνων, του κράτους ΕΛΛΑΣ≡HELLAS αναγνωρισμένου διεθνώς.
1.Διενέργεια δημοψηφίσματος διά τήν Επαναφορά/Δημιουργία, Θεσμοθέτησιν καί Λειτουργίαν «ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ» (Γερουσίας) 5000 εκλεκτόρων, διά τήν εκλογήν της Εκτελεστικής Εξουσίας και εκλογήν 50 Γερουσιαστών. 2.Δημιουργία 5μελούς Συνταγματικού Δικαστηρίου. Σταδιακή επαναφορά του Συντάγματος του 1974 (1911).
3.Κατάργησις όλων των αντισυνταγματικών νόμων αρχομένων από τό 1996. Κατάργησις του Μισελληνικού και αντισυνταγματικού ισχύοντος Νόμου περί παραχωρήσεως της Ελληνικής Ιθαγενείας.

Τό Κράτος των Ελλήνων .

Α. Αναδημιουργία του Ελληνικού Στρατού εις τά επίπεδα του 1989. (Θητεία 18 μηνών μέ προοπτική επαγγελματικής απασχολήσεως από τού 13ου έως τού 18ου μηνός, ως φρουρών των συνόρων). Εθελοντική θητεία νέων ανδρών άμα τη συμπληρώσει τό 21ον έτος της ηλικίας των. Ως καί εθελοντική θητεία νεαρών γυναικών άμα τη συμπληρώσει τό 21ον έτος της ηλικίας των, διά 3-6 μηνών θητεία – απασχόλησιν εις το Ελληνικόν Στράτευμα. Σταδιακή απομάκρυνσις της Frontex, ανάληψις καθηκόντων υπό Ελλήνων διά Ευρωπαϊκων κονδυλίων. Επιστράτευσις/πρόσληψις επί τριμήνου αποστράτων, πρός κάλυψιν αναγκών των συνόρων της χώρας.
Β.Αναδιάρθρωσις οργάνων Εκτελεστικής καί Νομοθετικής Εξουσίας. Μείωσις των Υπουργείων εις 16 και τών Βουλευτικών εδρών είς 200 με παράλληλον ανάληψιν ευθυνών εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας υπό των 50 Γερουσιαστών. Επαναδημιουργία των Υπουργείων 1.Προεδρίας, 2.Συντονισμού (Οικονομίας), 3. Εθνικής Αμύνης, 4. Εσωτερικών, 5.Εξωτερικών, 6.Παιδείας και θρησκευμάτων, 7.ΠΕΧΩΔΕ, 8.Δημοσίας Τάξεως, 9.Αγροτικής Οικονομίας και Δασοπροστασίας, 10. Ενεργείας, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, 12.Ελληνικής Πολιτείας (Πολιτισμού), 13.Βορείου Ελλάδος και παραμεθορίων περιοχών,
14. Αναπτύξεως, τουρισμού και μεταφορών, 15.Εργασίας, 16. Αιγαίου και Ναυτιλίας καί Εναλίας Οικονομίας.

Νέα απο την Σουηδία

Τα νέα απο τον παγωμένον βορρά είναι όντως παγωμένα δια αλλοδαπούς υποψηφίους κατοίκους. Συμφώνως με το Rapport της Σουηδικής Τηλεοράσεως η αίτησις ασυλίας 80.000 απερρίφθη απο την Σουηδικήν Κυβέρνησιν και θα απελαθούν. Ευτυχώς που ο καιρός καλυτέρευσε (η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξυ 0 και - 5°). Όπως γίνεται αντιληπτό ένα οργανωμένο κράτος αμύνεται με τον καλύτερον τρόπο.
Το Μέγα Ερώτημα λοιπον είναι: Επιθυμούν οι Έλληνες το γένος Ελληνικόν κράτος ή οθωμανομουσουλμανική μουφτία;

Γεώργιος Δ. Κανελλόπουλος
Ουψάλα

27/1/16

Κακός χαμός με το Βαλόντια

Καλά το Mπι-Μπί-Σι, και τα τοιαύτα, αλλά και το Μακεδονία ΤιΒι και η Ιωάννα του ποδοσφαιριστή «ρεπορτάζ» για την «κρυφή» περιουσία του Βαλόντια;
Κακός χαμός σας λέω.

ΥΓ. Ρε συ Σαββίδη τι κάθεσαι και τους κοιτάς;

Ανησυχίες

Μου γράφει ένας που ανησυχεί
Και πως εξηγείς Σπύρο Χατζάρα ότι το 85% των δημοσιογράφων του Russia Today είναι Εβραίοι; Άμα θες, θα σου φτιάξω και μια λίστα με τα πραγματικά τους εβραϊκά ονόματα...

  Για το CNN, FOX, ABC, NBC, BBC, και δεν συμμαζεύεται δεν ανησυχεί;
Για τον KOULIS και τον AXEL μήπως;
Εδώ κολάει το Κάθε πράγμα στον καιρό του... κι ο κολιός τον Αύγουστο!

Τα ψιλά-ψιλά και τα χοντρά- χοντρά

Η κοπέλα ανήκει στη διεύθυνση χειροκροτητών. Για ψιλά, δουλεύει και σιγά- σιγά ανεβαίνει ψηλότερα.

Αποδείχτηκε το αγγλικό πραξικόπημα κατά του Καποδίστρια

Συγκλονιστική Αποκάλυψη. Το http://kapodistrias1821.blogspot.gr
που ανοίγει τα Αγγλικά Αρχεία, δημοσίευσε χθες δυο βρετανικά έγγραφα που αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία τον αγγλικό σχεδιασμό για την οργάνωση του Αντικαποδιστριακού Αγώνα και για την δολοφονία του Κυβερνήτη, με εντολή των Ρότσιλντ, Ουέλλιγκτον και εκτέλεση του Δ. Ρώμα ,σεβάσμιου της κόρης της Στοάς του Λονδίνου, της Στοάς της Ζακύνθου.

Το ένα, ντοκουμέντο , είναι ιδιόχειρο σημείωμα του υπαλλήλου του Ρότσιλντ, του Καθάρματος Δούκα του Ουέλλιγκτον, ο οποίος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Κυβερνήτη, που βρίσκεται στο αρχείο Ουέλλιγκτον , με κωδικό «Docref=WP1/1022/8» και έχει ημερομηνία 10/22 Μαΐου 1829.
Στο έγγραφο αυτό ο Δούκας του Ουέλλιγκτον που κυβερνούσε την Αγγλία στο όνομα του Ρότσιλντ, έδινε εντολή στον λόρδο Αμπερτήν για την έναρξη επικοινωνιακού πόλεμου κατά του Καποδίστρια, από τις εφημερίδες, στα νησιά του Ιονίου, και της Πελοποννήσου, «για να συνειδητοποιήσει ο Καποδίστριας ότι και άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το όπλο, καθώς έκανε εκείνος».
Η Εντολή δόθηκε τον Μάιο του 1929 και στις 11 Μαρτίου 1831 βγήκε στην Ύδρα η εφημερίδα Απόλλων, από τον πράκτορα των Άγγλων Αναστάσιο Πολυζωίδη, που προπαγάνδιζε απροκάλυπτα την αποστασία από την κυβέρνηση του Ιωάννη Καποδίστρια και ασκούσε «αμείλικτη» πολεμική εναντίον του».
Το ντοκουμέντο που αποκάλυψε το http://kapodistrias1821.blogspot.gr  συνδέει άμεσα με αποδείξεις και όχι με υποθέσεις την αγγλική πολιτική με τους «συνταγματικούς» που την υπηρετούσαν και αποδεικνύει ότι όλοι τους δεν ήσαν «δημοκρατικοί» αλλά πράκτορες και ρουφιάνοι.
Το http://kapodistrias1821.blogspot.gr  παρουσιάζει σήμερα ακόμα δυο έγγραφα για τις προσπάθειες του Λονδίνου να υποχρεώσει τον Καποδίστρια να αποδεχτεί τους σχεδιασμούς του, και για την προσωπική αντιπάθεια του Ουέλλιγκτον δηλαδη του αφεντικού του για τον Καποδίστρια.
Μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ http://kapodistrias1821.blogspot.gr/2016/01/blog-post_81.html   και εδώ http://kapodistrias1821.blogspot.gr/2016/01/blog-post_27.html  

Οι Ρουφιάνοι δεν περνάνε

Κάποιοι έμμισθοί (σαγιάν;) προσπαθούν με σχόλια να περάσουν το επικοινωνιακό πόλεμο κατά του Πούτιν και από το δελτίο των 11. Μάταια.

Η αμερικανική "Δημοκρατία" στο απόσπασμα

Το FBI συνέλαβε τον επικεφαλής των κτηνοτρόφων που είχαν καταλάβει το καταφύγιο άγριας ζωής στο Όρεγκον , μαζί με άλλους πέντε καταληψίες. Ενας από τους κτηνοτρόφους ο Robert LaVoy που ήταν ο εκπρόσωπος τους δολοφονήθηκε. Η κατάληψη ωστόσο συνεχίζεται από άλλους.

Μόνο η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε τους ψευτομακεδόνες

Δυναμική παρέμβαση των Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής στην ιδρυτική συνάντηση των φίλων της Ρεπούμπλικα Ματσεντόνιγια.

Μαζεύτηκαν χθες 26 ευρωβουλευτές μετά από πρόσκληση μιας κροάτισας ευρωβουλευτού (Marijana Petir). Από τους έλληνες μόνο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαμαρτυρήθηκαν. Οι Φιλελέ πήγαν για ψώνια.

Ο Βλαδίμηρος γράφει ιστορία

Ο Ρώσος Πρόεδρος, στην εκδήλωση στο εβραϊκό μουσείο της Μόσχας , στην οποία ήταν παρόντες και ο πρόεδρος Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου, (EJC), κ. Μοσέ Κάντορ, που επισκέφθηκε τη Μόσχα και μίλησε στον Βλαδίμηρο για τον αντισημιτισμο , μίλησε για την εβραιοκατία της Μπουντ επί του κομμουνιστικού καθεστώτος. Στην ομιλία του με τους ραβίνους παρόντες, ο Πούτιν ανέφερε:
«Το 80 με 85% της πρώτης σοβιετικής κυβέρνησης ήταν εβραίοι. Αυτοί οι εβραίοι, οδηγούμενοι από λανθασμένες ιδεολογικές σκέψεις, συνελαμβαναν, φυλάκιζαν, καταπίεζαν , θρησκευόμενους διαφόρων δογμάτων,του Χριστιανισμού, του Ισλάμ του Ιουδαϊσμού και άλλων θρησκειών. Όλοι ήταν όλοι υπό διωγμό, δεν ξεχώριζαν κανέναν. Ευχαριστώ τον Θεό, που διαπιστώνω ότι αυτές οι ιδεολογικές παρωπίδες, αυτές οι λανθασμένες ιδεολογικές σκέψεις έχουν καταρρεύσει».
Ο Βλαδίμηρος έχει συνέπεια σε ότι λέει. Το καθεστώς των διώξεων και των εκτελέσεων ήταν εβραϊκό. Και διωκόμενοι ήσαν και οι ορθόδοξοι εβραίοι .
Και ο Στάλιν ανήκε στο 15%.

Του πέρασε του Ερντογάν

Ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ Staffan de Mistura δεν κάλεσε τους εκπροσώπους του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) στις συνομιλίες για την Συριακή Κρίση που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς. «Ο κ ντε Mistura έστειλε τις προσκλήσεις …. Η παρουσία του PYD προκαλούσε τα περισσότερα προβλήματα, και ο de Mistura μου είπε ότι δεν τους είχε στείλει επιστολή πρόσκλησης», δήλωσε ο Φαμπιούς .
Χθες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι συνομιλίες για τη Συρία θα αποτύχουν και δεν θα καταλήξουν σε πολιτική διευθέτηση χωρίς τη συμμετοχή των Κούρδων της Συρίας. Προς το παρόν του πέρασε του Ερντογάν. Η συνέχεια επί της οθόνης.

Διαφάνεια Παντού

Α ρε καημένε Τζέφρυ. Σε έδιωξαν νωρίς!

Ήθελε να μας κάνει Δανία του Νότου. Και η Δανία του Βορρά, η κανονική, που πέρασε νόμο που υποχρεώνει τους «προσφυγές» να παραδώσουν τα τιμαλφή τους , αξίας πάνω από 10.000 δανέζικες κορώνες, για να καλύψουν τις δαπάνες συντήρησης τους και που απαγορεύει στους πρόσφυγες να αιτούνται επανένωση με την οικογένειά τους για τρία χρόνια, βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας της Διεθνούς Διαφάνειας για τη διαφθορά, με 91 μονάδες, μπροστά από τη Φινλανδία (90), η Σουηδία (89), η Νέα Ζηλανδία, η Ολλανδία και η Νορβηγία.

Φανταστείτε να είχε μείνει ο Τζέφρυ, και να είμαστε Δανία του Νότου. Κατασχέσεις στα τιμαλφή των απρόσκλητων; Διαφθορά τέρμα. Καρτέλ γιόκ. Αλλά τον έδιωξαν νωρίς από το Καρτέλ της Εξουσίας.

Τώρα, ένα χρόνο στην αριστερά είμαστε στην 58η θέση σε 168 χώρες με 46 βαθμούς. Επειδή ο Ιάσωνας διόρισε τον Ορέστη με… διαφάνεια. Είμαστε όμως πάνω από την Τουρκία που παίρνει μόνο 42 βαθμούς. Η διαφθορά πάντως, «τσίμπησε» πέρσι, στην Αυστραλία, την Ισπανία και τη Βραζιλία.

Τις χειρότερες επιδόσεις σε «θέματα διαφάνειας», παρουσιάζουν η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία (8 βαθμοί), το Σουδάν (165ο, 15 βαθμοί) ,το Αφγανιστάν (166ο, 11 βαθμοί), το Ιράκ (161ο, 16) και η Συρία (154η, 18), το Νότιο Σουδάν και η Αγκόλα.

Κάτι τρέχει στη Γιουντενστράσσε

Τα δίνουν όλα για τη ...."φτωχολογιά"


Σόου για χαζούς στο κυνο-βούλιο. Καυγάς. Τσιφούτ koulis κατά τσιφούτ Αxel. Μνημόνιο της φιλελέ αριστεράς ή μνημόνιο της φιλελέ κεντροδεξιάς;
«Μάχη» των αχυρανθρώπων, για τις αποχρώσεις του γκρι στις εντολές Φραγκφούρτης Βερολίνου και Βρυξελών.
 Φοβερές ατάκες.
Ο Κούλης του είπε, «Ήσασταν με τα τρακτέρ μέχρι που πήγατε με το ΔΝΤ», ο ΑΞΕΛ ΔΝΤ του είπε, «Ταυτίζεστε με τις απόψεις του ΔΝΤ» και ο Εουκλείδης ο κεντροαριστερός, που μιλάει τη γλώσσα του δημοκρατικού εβραίου Λιού, είπε στον Κούλη, «χρησιμοποιείτε τη γλώσσα των Αμερικανών ρεπουμπλικάνων», αλλά δεν εννοούσε του Ντόναλντ. Έσκισε ο Κνίτης Κατρούγκαλος, που είπε ότι είναι ευνοημένοι οι μεσαίοι και μικροί αγρότες.
Όλα για τη φτωχολογιά. Βρίσκουν λύσεις, «κυρίως για τους πιο αδύναμους», όπως δήλωσε ο AXEL ΔΝΤ.
Μέσα στο χαμό έμεινε αναπάντητη η ερώτηση του «μανιάτη».
-Γιατί δεν γίνεται ανακεφαλοποίηση των Ταμείων όπως έγινε και με τις τράπεζες;

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής υπενθύμισε  πάντως στους Φιλελέ του αντισυνταγματικού Τόξου πως το κοινωνικό κράτος,  με το ΙΚΑ, την καθιέρωση του 8ωρου, την  αργία της Κυριακής, τη δεκαπενθήμερη αδεία, και  την απαγόρευση εργασίας των ανηλίκων θεσπίστηκαν από τον "φασίστα" Ιωάννη Μεταξά, ενώ κάποια χρόνια αργότερα ένας άλλος "φασίστας" διέγραψε τα αγροτικά χρέη.

Ο Αξελ στη μητέρα πατρίδα

Στο Ισραήλ μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, AXEL CIPRA (Εβραιόπουλος), συνοδευόμενος από εννέα υπουργούς, προκειμένου να συμμετάσχει στη διευρυμένη διμερή συνάντηση των δύο χωρών, με στόχο την προώθηση της ελληνο-ισραηλινής συνεργασίας. Θα ακολουθήσει η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου Ισραήλ την Πέμπτη.
Η συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσκεψης του AXEL CIPRÁ τον περασμένο Νοέμβριο.
Τον Άξελ θα συνοδεύουν στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός ΠροΠολίτη Νίκος Τόσκας, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η υπουργός παρά τω πρωθυπουργό - κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Παλαιστίνη, όπου θα συναντηθεί με.... Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

26/1/16

Ανοίγουμε τα αγγλικά Αρχεία για τον Καποδίστρια

Δυο βρετανικά έγγραφα που αποδεικνύουν τον αγγλικό σχεδιασμό στην δολοφονία του Καποδίστρια.


Το ένα, ιδιόχειρο σημείωμα του Καθάρματος , του υπαλλήλου του Ρότσιλντ, Δούκα του Ουέλλιγκτον που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Κυβερνήτη, που βρίσκεται στο αρχείο Ουέλλιγκτον με κωδικό «Docref=WP1/1022/8» με ημερομηνία 10/22 Μαΐου 1829, στο οποίο ο Δούκας του Ουέλλιγκτον συμφωνεί σχετικά με τη σκοπιμότητα ενός πόλεμου κατά του Καποδίστρια από τις εφημερίδες στα νησιά του Ιονίου, και της Πελοποννήσου, ο οποίος «μπορεί να είναι χρήσιμος ώστε να συνειδητοποιήσει ο Καποδίστριας ότι και άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το όπλο, καθώς και εκείνος, στο οποίο δίνεται επισης οδηγία στον πρόξενο κ Dawkins  να μεταφέρει στον Καποδίστρια, «ότι η συμπεριφορά του δεν έχει έγκριση».

Ας το δημοσιεύσουν ολόκληρο για να καταλάβουν όλοι ποιοι ήταν οι «δημοκρατικοί» αντιπολιτευόμενοι του Απόλλωνα. Στο πλαίσιο ακριβως αυτού του πολέμου που κήρυξε στον Καποδίστρια ο Ρότσιλντ δια του Ουέλλιγκτον βγήκε στην Ύδρα η εφημερίδα Απόλλων (11 Μαρτίου-30 Σεπτέμβρη 1831), η οποία εκδιδόταν από τον πράκτορα των Άγγλων Αναστάσιο Πολυζωίδη.
Η εφημερίδα δια του εκδότη της προπαγάνδιζε απροκάλυπτα την αποστασία από την κυβέρνηση του Ιωάννη Καποδίστρια, και «αμείλικτη» ήταν η πολεμική εναντίον του.
Το άλλο επίσης σημαντικό ντοκουμέντο βρίσκεται στα χαρτιά του Ουέλλιγκτον και είναι αναφορά του Dawkins από το Ναύπλιο της 18ης/30 Δεκεμβρίου 1831 για την μεταφορά της Ε' Εθνοσυνέλευσης από το Άργος στο Ναύπλιο που αναφέρει:

«18 Dec 1831 The General Assembly of the Greeks has met at Nauplia and has come out against the Capodistrias family even though John Capodistrias, the late president, made great exertions to obtain returns favorable to his authority».

«18 Δεκ 1831 Η Συνέλευση των Ελλήνων συνεδρίασε στο Ναύπλιο και εκφράστηκε κατά της οικογένειας Καποδίστρια, ακόμη και αν ο αείμνηστος πρόεδρος Ιωάννης Καποδίστριας, έκανε μεγάλη προσπάθεια για να επιτύχει την εκλογή αντιπροσώπων ευνοϊκών για την εξουσία του».

Το τραπεζικό Καρτέλ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, κ. Χρήστος Παππάς κατήγγειλε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όλες τις παράνομες ενέργειες της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έχουν ως αποτέλεσμα τα καρτέλ και οι πολυεθνικές να κατακλέβουν τον Έλληνα πολίτη και τόνισε: 
  «Γιατί δεν αναζητάτε από τις επιχειρήσεις που τιμωρούνται για πρακτικές Καρτέλ, και εννοώ η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της , τα χρήματα που ωφελήθηκαν αυτές, βάσει του νόμου για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα»;
Ο κ. Παπάς είπε ακόμα ότι η επιτροπή προστασίας των Καρτέλ δεν ασχολήθηκε ποτέ με το καρτέλ των καυσίμων και ιδίως με το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως, επίσης, δεν ασχολήθηκε ποτέ με το Καρτέλ των εμπορικών τραπεζών, όπου γίνονται «συμφωνίες κυρίων» για την διαμόρφωση των επιτοκίων και των χρεώσεων «εντός ορίων» ώστε να εμφανίζεται ένας μαϊμού ανταγωνισμός.
Το ότι υπάρχει Καρτέλ στο Πετρέλαιο Θέρμανσης δεν χρειάζεται καν έρευνα. Υπάρχει Ολιγοπώλιο και οι κοινές ανακοινώσεις των δυο διυλιστηρίων το λένε από μόνες τους.
Πριν αλέκτωρ φωνήσαι ο ευρωβουλευτής των Λαφαζανίστας έδωσε στην Ευρωβουλή πλήρη στοιχεία που δικαιολογούν μια πλήρη έρευνα για το τραπεζικό Καρτέλ που λειτουργεί σε βάρος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων και έδωσε αποδείξεις για το ληστρικό ύψος των προμηθειών των ελληνικών τραπεζών σε κάρτες και στις διατραπεζικές συναλλαγές.
Σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής σημειώνει, ότι «οι προμήθειες που εισπράττουν οι ελληνικές τράπεζες είναι έως και δέκα φορές μεγαλύτερες από το πλαφόν που επιβάλλει ο Κανονισμός 751/2015 της ΕΕ, που έχει τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Δεκέμβρη».
Και οι προμήθειες, με μικρές αποκλίσεις από τράπεζα σε τράπεζα, με βάση τις «συμφωνίες κυρίων», είναι υψηλές για ΟΛΕΣ.
 Όταν ο πελάτης της τράπεζας χρησιμοποιεί κάρτα, χρεωστική ή πιστωτική, οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με προμήθεια επί της συναλλαγής 0,5 - 3% και άνω, ενώ ο Κανονισμός 751/2015 επιβάλλει ανώτατη προμήθεια στις συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, 0,3% και 0,2% αντίστοιχα.
Επιπλέον, οι προμήθειες υπολογίζονται από όλες τις ελληνικές τράπεζες με τον του ΦΠΑ, καθιστώντας την χρέωση ακόμη πιο ακριβή.
Πέραν αυτών, «οι επιχειρήσεις χρεώνεται ακόμη και για κάθε πράξη συναλλαγής, αλλά και για τη μεταφορά χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης. Για διατραπεζική μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό χρεώνονται 2 έως και πάνω από 10 ευρώ, για ποσά 100-1.000 ευρώ» . Και αυτό γίνεται από όλες τις τράπεζες.
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Ταρπάζογλου είχε πει το ακόλουθο Κορυφαίο ψέμα. «Το θέμα των τιμών είναι κρίσιμο για τους καταναλωτές, αλλά δεν είναι δική μας αρμοδιότητα. Δεν είναι δυνατόν διαρκώς να μας ασκείται κριτική για το θέμα των τιμών, οι οποίες εμμέσως μόνο μπορούν να επηρεαστούν και προς αυτήν την κατεύθυνση οι παρεμβάσεις μας δεν υστερούν. Οι τιμές όλοι γνωρίζουν ότι έχουν πέσει σημαντικά σε όσα είδη δεν υπάρχει ανελαστικότητα της ζήτησης.»
  Οι τιμές όντως δεν είναι δικό του θέμα. ΟΚ. Δικό του είναι η πάταξη των Καρτέλ που διαμορφώνουν παράνομα και αθέμιτα τις τιμές. Και δεν κάνει τίποτα για τα Καρτέλ. Τρώνε χρήματα για να…. ερευνούν. Και έχουν στο διαρκώς στο «στόχαστρο» Καύσιμα και τρόφιμα.
Αλλά αυτή είναι η Ουσία της Κλεπτοκρατίας και της Καρτελοκρατίας.

Ινδία: Παρέλαση για την 67η Ημέρα της Δημοκρατίας

 
Νέο Δελχί, (26, Ιανουαρίου 2016). Η Ινδία παρουσίασε τη στρατιωτική της ισχύ κατά την 67η της παρέλαση της Ημέρας της Δημοκρατίας στην πρωτεύουσα της χώρας, με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ως επίσημο επισκέπτη, (για να πουλήσει τα Ραφάλ).

20 χρόνια από την προδοσία των Ιμίων

      Δεν ξεχνάμε και τιμούμε τους ηρωικούς νεκρούς μας

O Πούτιν και ο Πατριωτικός Πόλεμος

  Ο Βλαδίμηρος είναι μέγας τακτικιστής. Δεν θυμήθηκε τυχαία το «Μουστάκια». Προετοιμάζει την κοινή του γνώμη για τον νέο πατριωτικό πόλεμο με τη Παγκόσμια Διακυβέρνηση.
Για αυτό τόνισε ότι πρώτο του μέλημα είναι η διατήρηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για τους ανθρώπους της Ρωσίας. Η Πατρίδα φροντίζει τα παιδιά της, και εξασφαλίζει σε όλους ελευθερία , εργασία και ευημερία. Θυμίζω το λόγο του Στάλιν στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας στις 3 Ιούλιου 1941 στον οποίο είπε ότι ο πόλεμος είναι για την «Πατρίδα».
(Για να γίνει κατανοητή  η άμεση πολιτική αναλογία έκανα μικρές προσαρμογές).

« Μαζί με τον Κόκκινο Στρατό, ολόκληρος ο σοβιετικός λαός ξεσηκώνεται για την υπεράσπιση της πατρίδας. Ο εχθρός είναι σκληρός και ανελέητος. Έχει σκοπό του να κατακτήσει τη γη μας,
ν’ αρπάξει το στάρι μας και τα πετρέλαιά μας, τον καρπό της δουλειάς μας. Έχει σκοπό να καταστρέψει τον εθνικό πολιτισμό και την εθνική ανεξαρτησία των Ρώσων, και των άλλων ελεύθερων λαών της Σοβιετικής Ένωσης. Πρόκειται, για ζήτημα ζωής ή θανάτου του σοβιετικού κράτους, ζωής ή θανάτου των λαών της ΕΣΣΔ, που είτε θα είναι ελεύθεροι είτε θα υποδουλωθούν. Για να εξαλείψουμε τον κίνδυνο, που κρέμεται πάνω από την πατρίδα μας , είναι απαραίτητο οι άνθρωποί μας, να καταλάβουν όλη την έκταση του κινδύνου, που απειλεί τη χώρα μας, να εγκαταλείψουν την ξενοιασιά και τις χαρές των καλών καιρών και να κινητοποιηθούν, να αναπροσαρμόσουν όλη τη δουλειά τους πάνω σε νέο, πολεμικό ρυθμό, που δεν ξέρει οίκτο για τον εχθρό. Είναι απαραίτητο να μην υπάρχει θέση στις γραμμές μας για τους μεμψίμοιρους και τους δειλούς, για τους πανικόβλητους και τους λιποτάκτες. Ο λαός μας με τόλμη, και θάρρος, αγνοώντας το φόβο ρίχνεται με αυταπάρνηση στον απελευθερωτικό μας πόλεμο για την πατρίδα. Οι λαοί της Σοβιετικής Ένωσης βλέπουν τώρα πως ο εχθρός είναι αμείλικτος στη λυσσασμένη μανία του και στο μίσος του ενάντια στην πατρίδα μας που εξασφάλισε σε όλους τους εργαζόμενους την ελεύθερη εργασία και ευημερία. Οι λαοί της Σοβιετικής Ένωσης πρέπει να σηκωθούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, και της γης τους ενάντια στον εχθρό».

25/1/16

Και όμως ο Στάλιν είχε δίκιο

Ο Βλαδίμηρος ξεκαθάρισε σήμερα ότι ο Στάλιν είχε δίκιο και έριξε το ανάθεμα στον Λένιν. Ο Λένιν «φύτεψε μια ισχυρή βόμβα στα θεμέλια του κρατικού οικοδομήματος της Ρωσίας που εξερράγη αργότερα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας σε ένα περιφερειακό φόρουμ του κόμματος του στην Σταυρούπολη.
Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι ο Λένιν είχε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Στάλιν σχετικά με τις αρχές οικοδόμησης του μελλοντικού σοβιετικού κράτους και τόνισε ότι οι ιδέες του Στάλιν απορρίφθηκαν και η Σοβιετική Ένωση στηρίχτηκε στις ιδέες εκείνων που υποστήριζαν τη δυνατότητα απόσχισης .
«Το δικαίωμα της απόσχισης ήταν μια ωρολογιακή βόμβα που τοποθετήθηκε στα θεμέλια της κρατικής μας οντότητας και προκάλεσε την τελική διάλυση της χώρας».
Ο Πούτιν μίλησε ακόμα για την πεμπτοφαλαγγίτη και προδοτική πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμματος , στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποτέλεσμα η Ρωσία ν; ηττηθεί από τον ηττημένο .
Ο Πούτιν είπε ακόμα ότι ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος αλλά δεν ήταν ποτέ κομματόσκυλο και ούτε κομματικό στέλεχος. «Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν σκληροπυρηνικός υπέρμαχος της κομμουνιστικής ιδεολογίας», είπε, και τόνοισε ότι σε αντίθεση με πολλά στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν πέταξε την κομματική του ταυτότητα, που εξακολουθεί να την κρατάει στο σπίτι. Ο Πούτιν είπε ότι του άρεσαν οι Κομμουνιστικές και Σοσιαλιστικές ιδέες και ότι εξακολουθούν να τον εμπνέουν. Ταυτόχρονα κατήγγειλε τα εγκλήματα των κομμουνιστών, τις εκτελέσεις της οικογένειας του Τσάρου, και τις εκτελέσεις των ιερέων .
Ο Πούτιν επέκρινε την οικονομική πολιτική της Σοβιετικής Ένωσης αλλά αναγνώρισε ότι η σχεδιασμένη οικονομία κατάφερε να κινητοποιήσει πόρους και να αντιμετωπίζει προβλήματα στον τομέα της υγείας, στην εκπαίδευση και στην αμυντική βιομηχανία. Κάλεσε του Ρώσους να μελετούν την ιστορία ως σύνθετη εικόνα και όχι ως άσπρη η μαύρη . «Θα πρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά και να αναλύσουμε αντικειμενικά τα γεγονότα ώστε να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν», είπε.
Μιλώντας για τα σημερινά προβλήματα της ρωσικής οικονομίας τόνισε ότι πρώτο του μέλημα είναι η διατήρηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για τους ανθρώπους στη Ρωσία . Αυτή είναι η είναι προτεραιότητα. και το κύριο καθήκον των ρωσικών αρχών στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον είναι η διατήρηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για τους ανθρώπους. "Φυσικά, θα πρέπει να παρακολουθεί στενά το θέμα να διασφαλίζουν αξιοπρεπή επίπεδα διαβίωσης για τους ανθρώπους». Τα βασικά μεγέθη της ρωσικής οικονομίας επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον ,είπε, γιατί το ελλειμμα του προϋπολογισμού απεδείχθη μικρότερο από ό, τι αναμενόταν" ότι το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου παραμένει και ότι υπάρχουν μεγάλα συναλλαγματικά αποθέματα ενώ δημόσιο χρέος, παραμένει μικρό. Η Ρωσία θα πρέπει να βρεί εσωτερικούς πόρους για την ανάπτυξη σε συνθήκες οικονομικής αστάθειας που σχετίζονται με τις τιμές του πετρελαίου, τόνισε ο Πούτιν και είπε οτι δεν υπάρχει «κατάρρευση» του ρουβλίου, ενώ μίλησε για την προώθηση της ελευθερίας των επιχειρήσεων στη Ρωσία και τόνισε ότι η οικονομία θα πρέπει να απαλλαγεί από τη διαφθορά και τον νεποτισμό..

Στις 29 Ιανουαρίου αναμένεται να αρχίσουν οι συνομιλίες για τη Συρία

Ο Ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη Συρία Steffan de Mistura ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη ότι οι προσκλήσεις για τους συμμετέχοντες στις συνομιλίες για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία θα πρέπει να σταλούν αύριο, (26 Ιανουαρίου) , και ότι η αναμενόμενη ημερομηνία για την έναρξη των συνομιλιών, που θα διαρκέσουν για 6 μήνες, είναι η 29η Ιανουαρίου.

Οι άνωθεν και οι εργολάβοι τραβάνε το σχοινί στους αριστερούς

Το Ράιχ των Βρυξελλών  για άδειες και ΕΡΤ!

Ότι πέρασε ο Νωθρός που έκανε τον μάγκα με τον βασικό μέτοχο θα περάσουν και οι «αριστεροί» με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που η αριστερή τσογλανοπαρέα «δεσμεύτηκε» ότι θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων για τη… δόση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ζητάει ήδη εξηγήσεις από το υπουργείο Οικονομικών , για το νομοσχέδιο των τηλεοπτικών αδειών και για τον νόμο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, και περιμένει απαντήσεις εντός 20 ημερών.
Το μείζον ζήτημα που τίθεται, ειδικά για την ΕΡΤ, είναι η έναρξη εμπορικής δραστηριότητας με την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, κάτι που αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων!
Η παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι η πρώτη και σημαντικότερη ίσως θεσμική τρικλοποδιά που βάζουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών στην κυβέρνηση για το σχέδιο νόμου των τηλεοπτικών αδειών, με το οποίο διαφωνούν.

Συμφωνία με το Ιράν για την εξόφληση του χρέους

Κατά την επίσκεψη στην Αθήνα του αναπληρωτή υπουργού Πετρελαίου του Ιράν Amir Hossein Zamaninia, υπογράφηκε μνημόνιο για την εξόφλιση του χρέους των 755 εκ. δολαρίων προς το Ιράν της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συμφωνήθηκε ακόμα η επίσκεψη του Αξελ στην Τεχεράνη το Φεβρουάριο και η αγορά μετοχών των «Ελληνικών Πετρελαίων»,από Ιρανικές Εταιρείες.

Το αριστερό παραμύθι των (προνομιούχων) «αδύναμων» *

«Πρέπει να βρούμε λύσεις κυρίως για τους πιο αδύναμους», δήλωσε ο AXEL. Πάντως Ιανουάριο-Φεβρουάριο από το αίμα των μη αδύναμων ο περιούσιοι θα ρουφήξουν 1,680 δις για τόκους. Για χρεολύσια δεν ξέρω.
Οι αριστεροί πανηγυρίζουν για την βελτίωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Standard & Poor σε «σκουπίδια+».
Οι αγοραπωλησίες ελληνικών ομολόγων στην (Καρα-στημένη) ΗΔΑΤ, (Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων) , που αφορά σε «εξειδικευμένους επενδυτές σε ομόλογα χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης», τις δύο πρώτες εβδομάδες του 2016. ανήλθαν μόλις σε 35 εκατ. ευρώ.
Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησαν στο 9,44%, οι αποδόσεις των 2ετών ομολόγων στο 13,48% και των 5ετών τίτλων στο 11,12%. Για σύγκριση, το επιτόκιο για το 2ετές πορτογαλικό ομόλογο βρίσκεται στο 0,16% και το 10ετές στο 3%.
Τα ασφάλιστρα για την εξασφάλιση του κινδύνου να μη πληρωθούν τα ελληνικά ομολόγα έδειξαν ότι για τις «Αγορές» υπάρχει πιθανότητα (αριστερής) χρεοκοπίας 57%.

* Η μαμά του Ιάσωνα ήταν πάντα αδύναμη. Όχι όμως και ο Στάθης που ήταν πάντα χοντρός

Καιρός για σπέκουλα

Το πετρέλαιο ανέβηκε στα 31,59 δολάρια το βαρέλι και το ρούβλι ανατιμήθηκε σήμερα 6% και από τα 83,76 για ένα δολάριο έπεσε στα 78,7. Στο Νταβός πάντως δεν υπήρξε συμφωνία για το πετρέλαιο και οι «Αγορές» δεν ξέρουν αν η μακροπρόθεσμη τιμή θα είναι γύρω από τα 20,τα 30, τα 40, η τα 50 δολάρια. Καιρός για σπέκουλα.

Ιωάννης Καποδίστριας: Ο Εθνάρχης και η γέννηση του ελληνικού Πατριωτισμού

  Ξεβρακώνουμε τους «φιλέλληνες» της Στοάς του Λονδίνου και της Συναγωγής και τους ελληνόφωνους ρουφιάνους τους που δρουν και στην Βικιπαίδεια και διαδίδουν τα χοντρά ψέματα

γράφει ο Σπύρος Χατζάρας

Κανένας δεν έχει συκοφαντηθεί τόσο συστηματικά, τόσο εν ζωή όσο και μετά θάνατον, όσο ο αρχηγός της εθνικοαπελευθερωτικής Ελληνικής Επανάστασης, ο μεγαλύτερος όλων των Νέων Ελλήνων, ο Εθνάρχης Ιωάννης Καποδίστριας.
Και δεν πρόκειται για «λάθη». Είναι καθαρά πολιτικές προβοκάτσιες. Εργο κανονικών Ρουφιάνων δηλαδή.
Γράφουν ακόμα σήμερα «ανώνυμα» οι Ρουφιάνοι στο διαδίκτυο:
«Σύμφωνα με πληροφορίες που δίνει ο Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής, ο Καποδίστριας είχε καταγωγή από τη το ακρωτήριο Ίστρια της Αδριατικής (Capo d’Istria) στη Δαλματία και το παλιό όνομα της οικογένειας ήταν Βιττόρι. Στα 1477, η οικογένεια Καποδίστρια αναφέρεται στα αρχεία των ευγενών της Κέρκυρας ως καθολική. Η καταγωγή των Καποδίστρια κατ’ άλλους ήταν από τη Βενετία».
Στην Βικιπαίδεια, κάποιος άλλος ανώνυμος ρουφιάνος γράφει για τον Καποδίστρια:
  «Η καταγωγή των Καποδίστρια ήταν από το ακρωτήριο Ίστρια της Αδριατικής (Capo d'Istria), ενώ κατ' άλλους από τη Βενετία. Το αρχικό της όνομα ήταν Βιττόρι, ενώ πρώτος ονομάστηκε Καποδίστριας ο Βίκτωρ Βιττόρι που κατέφυγε το 1373 στην Κέρκυρα για πολιτικούς λόγους. Το 1477 η οικογένεια αναφέρεται στην Χρυσή Βίβλο των ευγενών της νήσου, ως καθολική».
Και επειδή είναι Βικιπαίδεια και όχι ψέματα παραθέτουν και την πηγή:
«Ραγκαβής Ρ. Ευγένιος, αναφέρεται στην «Κ. Παπαρρηγόπουλου, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», έκδοση "Ελευθερουδάκης".

Λοιπόν αποκαλύπτω το μέγεθος της Πουστιάς σε όλο της το μεγαλείο.
Πρώτον δεν πρόκειται για τον τουρκόσπορο Αλέξανδρο Ρίζο-Ραγκαβή αλλά για τον γιό του Ευγένιο Ρίζο Ραγκαβή, που ήταν γιός αγγλίδας και γεννήθηκε στην Αγγλία το 1850 και πέθανε το 1941. Αυτός ο ντενεκές, υποστήριξε ψευδώς και χωρίς να έχει καμιά απόδειξη ότι , «το 1477 η οικογένεια (Καποδίστρια) αναφέρεται στην Χρυσή Βίβλο των ευγενών της νήσου, ως καθολική».
  Και οι Ρουφιάνοι της Στοάς για να ντύσουν το ψέμα με κύρος γράφουν στην Βικιπαίδεια, ότι η πληροφορία αναφέρεται στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους του Παπαρρηγόπουλου, ενώ ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος πέθανε στις 14 Απριλίου 1891 στην Αθήνα, ενόσω ο ντενεκές Ραγκαβής υπηρετούσε στον ελληνικό στρατό και δεν είχε ακόμη με την «γενεαλογία και οικοσημολογία».
  Το βιβλίο του ,« Livre d'or de la Noblesse Ionienne», εκδόθηκε το 1927, και δεν είναι δυνατόν να το είχε υπόψη του και να το αξιολογήσει ο Παπαρρηγόπουλος.
Πρόκειται δηλαδή για χοντρή πλαστογραφία της έκδοσης από τον Ελευθερουδάκη και τη Στοά. Αλλά δεν μένουμε μόνο εδώ. Γράφουν ακόμα:
 «Τα μέλη της οικογένειας συνδέθηκαν με επιγαμίες με σημαντικές οικογένειες του νησιού όπως η Οικογένεια Βλασοπούλου, η Οικογένεια Γονέμη και άλλες», και αποκρύπτουν την πρώτη και την πιο σημαντική. Με την Οικογένεια Κοντόκαλη.

«Η οικογένεια Καποδιστρίου είναι αρχαιοτάτη, αναγομένη μέχρις αυτού του ΙΓ' αιώνος μ. Χ. Πρόγονός τις αυτής ανδραγαθήσας κατά το 1250 παρά τω αυτοκράτορι της Γερμανίας Φρειδερίκω τω Β' έλαβε τον τίτλον και την κομητείαν της Ιουστινουπόλεως, της είτα υπό των Βενετών ως πρωτευούσης καταστάσης της υπ' αυτών καταληφθείσης Ιστρίας , «Καποδίστριας» κληθείσης (Caput Histriae=Κεφαλή της Ιστριας = πρωτεύουσα της Ιστρίας). Δύο δε αδελφοί — πιθανόν οι τούτου υιοί — Βίκτωρ και Νικόλαος Βιττόρη (Καποδίστριαι) αφίκοντο τω 1329 ή 1373, κατ' άλλους, εις Κέρκυραν καταδιωκόμενοι παρά του υπερισχύσαντος εν τη πόλει Καποδίστρια κόμματος του Πατριάρχου της Ακυληίας, ούτινος επί κεφαλής ίστατο η κραταιά οικογένεια Γουέρκη, ήτις, τη αρωγή του πατριάρχου, επεδίωκε την κυριαρχίαν της πόλεως Καποδίστριας . Εν Κερκύρα αποκαταστάντων των δύο τούτων αδελφών,
ο Βίκτωρ ενυμφεύθη την μονογενή θυγατέρα του πλουσίου και ευγενούς Κερκυραίου κόμητος Κονδόκαλη. Εκ του γάμου δε τούτου έλκει το γένος η οικογένεια Βιττόρη η είτα Καποδιστρίου επικληθείσα . Το γένος τούτο τω 1477 προσεγράφη μεταξύ των ευγενών οικογενειών της Κερκύρας και εν έτει 1689 έλαβε τον τίτλον των ευπατριδών», όπως γράφει η Τρύφων Ευαγγελίδης αλλά και ο Νικόλαος Σπηλιάδης που έλαβε τις πληροφορίες αυτές από τους αδελφούς Καποδιστρια.

Η καταγωγή των Καποδίστρια λοιπόν δεν ήταν «από το ακρωτήριο Ίστρια της Αδριατικής (Capo d'Istria) όπως λένε οι αγράμματοι ρουφιάνοι της Στοάς αλλά από την πρωτεύουσα της Βενετικής Ιστριας, την Caput Histriae, δηλαδή την πόλη Capodistria , το σημερινό Κόπερ της Σλοβενίας.

Οι Ρουφιάνοι της Στοάς που μιλάνε ακόμα για την «υποστήριξη από την Αγγλία της Ελληνικής Ανεξαρτησίας κρύβουν τo Πρωτόκολλο του Λονδίνου της 16ης/28ης Νοεμβρίου 1828 που επέβαλε ο Ρότσιλντ και που προέβλεπε τη δημιουργία ενός αυτόνομου εσωτερικά, αλλά φόρου υποτελές ελληνικό κράτος κάτω από την οθωμανική κυριαρχία. Προσοχή! Αυτόνομο και Φόρου υποτελές στον Σουλτάνο. Αυτό επέβαλαν οι «Φιλέλληνες» της Στοάς του Λονδίνου.
Tο πρωτόκολλο του Λονδίνου της 16ης/28ης Νοεμβρίου 1828 υπογράφηκε μεταξύ των τριών Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία), μετά τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου (8/20 Οκτωβρίου 1827), και μετά την άφιξη του Καποδίστρια στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 1828 και μετά τη Διάσκεψη του Πόρου με τους πρεσβευτές των Μεγάλων Δυνάμεων το Σεπτέμβριο του 1828. Παρά το γεγονός ότι οι πρεσβευτές συνέστησαν μια ευρεία εδαφική βάση για το νέο ελληνικό κράτος, περιορισμένο στην Πελοπόννησο και τα νησιά των Κυκλάδων. που θα ήταν υποτελές στο Σουλτάνο. Το πρωτόκολλο τροποποιήθηκε στις 22 Μαρτίου/3 Απριλίου 1829 με το δεύτερο πρωτόκολλο του Λονδίνου.

Το καθίκι ο Ουέλλιγκτον, ο υπάλληλος του Ρότσιλντ, πριν την υπογραφή του πρωτοκόλλου της 16/28 Νοεμβρίου, 1828 έγραφε:
«In respect to Greece, I would confine the limits to the Peloponessas [Peloponnese], if possible, or as near as possible to the Isthmus of Corinth. I think that as Capo d'Istrias says that he cannot go on without foreign assistance, he renders it less expedient to give to Greece an extended frontier.Indeed, there never was such a humbug as the Greek affair altogether. However, thank God, it has never cost us a shilling and never shall.»

«Σε σχέση με την Ελλάδα, θα περιόριζα αν είναι δυνατόν τα σύνορα στην Πελοπόννησο , ή όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς τον Ισθμό της Κορίνθου. Νομίζω ότι όσο ο Capo d'Istria λέει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς ξένη βοήθεια, καθίσταται λιγότερο σκόπιμο να δοθούν στην Ελλάδα εκτεταμένα σύνορα frontier. Και πράγματι, δεν υπήρξε ποτέ μια τέτοια απάτη, όπως η Ελληνική υπόθεση. Ωστόσο, δόξα τω Θεώ, δεν μας έχει κοστίσει ούτε ένα σελίνι και ούτε πρόκειται».

Αυτός ήταν ο αλήτης Ουέλλιγκτον, ο υπάλληλος του Ρότσιλντ. «Δεν υπήρξε ποτέ μια τέτοια απάτη, όπως η Ελληνική υπόθεση. Ωστόσο, δόξα τω Θεώ, δεν έχει ποτέ μας κοστίσει ένα σελίνι και ούτε πρόκειται».

ΥΓ. Ρουφιάνοι της Στοάς στη Βικιπαίδεια γιατι δεν ανεβάζεται το... Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1828; Αλλά για τα πολλά ψέματα της Στοάς και των Ρουφιάνων της στο διαδίκτυο θα επανέλθω.

24/1/16

Υποχώριση της Μόσχας στο Συριακό

Ο ειδικός εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για τη Συρία προσκάλεσε στις συνομιλίες της Γενεύης την τρομοκρατική οργάνωση Στρατός του Ισλάμ (Jaysh al-Islam) όπως ζητούσαν οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία. Μια δεύτερη αντιπροσωπεύει της αντιπολίτευσης θα περιλαμβάνει τους Κούρδους όπως ζητούσε η Μόσχα.

Ενας χρόνος αριστερά;

Φτάνει και περισσεύει!

Ανοίγουμε τα Αγγλικά αρχεία για τον Καποδίστρια

Βήμα με Βήμα. Όλη η συνομωσία. Όλο το μίσος κατά των Ελλήνων και του Εθνάρχη

Πρώτο βήμα: Τα τηλεγραφήματα από τη Βιέννη και τη Βερόνα προς το Λονδίνο πριν το Συνέδριο της Βερόνα, που αποκαλύπτουν ότι ο τσάρος «είχε αφεθεί στα χέρια της Αγγλίας», ότι ο Μέττερνιχ και οι Άγγλοι συνωμοτούσαν για να «φάνε» τον Καποδίστρια, ότι τους Αγγλους τους ενδιέφερε η ναυσιπλοΐα και το εμπόριο στη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο περισσότερο από τον ελληνικό λαό, και ότι ο πρόξενος τους στη Σμύρνη μάζευε πληροφορίες από τους κατά τόπους «υποπράκτορες» έλληνες ρουφιάνους της εταιρίας της Ανατολής σε βάρος των Ελλήνων και του Καποδίστρια.
Οι κατά τόπους υποπρόξενοι Αγγλίας, που είχαν διορισθεί από την Ανατολική Εταιρία, και οι οποίοι έστελναν αναφορές στον πρόξενο της Σμύρνης που ήταν ο επικεφαλής του δικτύου αλλά και στον Μέιτλαντ στα Επτάνησα, ήσαν κατά την έκρηξη της επανάστασης το 1821 οι ακόλουθοι:
-Στην Αθήνα ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, που συνεργαζόταν με τους απογόνους του τέως υποπρόξενου Προκόπη Μακρή, του οποίου ο αδελφός Κωνσταντίνος δούλευε για την εταιρία στην Αλεξάνδρεια. - Στην Πάτρα ήταν ο Τζων Καρτράιτ . Οι αντιπρόσωποι της Λεβάντ Κόμπανι στη Ζάκυνθο και την Πάτρα ήσαν οι Εβραίοι έμποροι Strani ή Strané, που εμφανίζονταν με το όνομα ελληνοποιημένο όνομα Στρανής , και έκαναν εξαγωγή σφουγγαριών , ελαιόλαδου, κορινθιακής σταφίδας και ξυλείας ,και εισαγωγές αγγλικών υφασμάτων , πυροβόλων όπλων, και μαχαιροπήρουνων. ο επισης Εβραίος «Αναστάσης» Πασκουαλίγκος, (Pasqualigo), που το 1825 αντιπροσώπευε τα συμφέροντα της Ανατολικής Εταιρίας στην Τρίπολη, οι ολλανδικής καταγωγής Sargint, που είχαν εξαπλωθεί από την Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη, την Κέρκυρα, ο Ιγνάτιος Τζιοβάνι Χατζηγιανούλης, (Ignazio Giovanni Hadgi Yanuli), ο Παύλος Αντωνίου Χρυσομάλλης, με τον Giovanni Giudici στο Μεσολόγγι, οι Αντώνιος Μιχελής από τη Μήλο, του οποίο ο ανιψιός Πέτρος, ήταν ο πλοηγός του Κόρδιγκτον στο Ναυαρίνο, όπου και σκοτώθηκε, οι Βιτάληδες στη Σίφνο.
    Διαβάστε τώρα στο..... http://kapodistrias1821.blogspot.gr/2016/01/blog-post_24.html  τα τηλεγραφήματα του Αγγλου πρέσβη από τη Βιέννη και το Σημείωμα του ανθρώου του Ρότσιλντ, Ουέλλιγκτον.

Εθνική αυτογνωσία

Ξεβρακώνουμε τους φιλέλληνες της Στοάς του Λονδίνου και τους ελληνόφωνους ρουφιάνους τους που δρουν και στην Βικιπαίδεια. Αποκαλύπτουμε τη σχέση των   Ρότσιλντ με τo Πρωτόκολλο του Λονδίνου της 16ης/28ης Νοεμβρίου 1828. Διαβάστε στο ....
http://kapodistrias1821.blogspot.gr/2016/01/o-1628-1828.html


Εθνικό καθήκον η αλήθεια

Αποκαλύπτω τα φρέσκα χοντρά ψέματα της Στοάς του Λονδίνου και της Συναγωγής για τον Ιωάννη Καποδίστρια. Διαβάστε εδώ........

http://kapodistrias1821.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html

ΥΓ1. Έρχεται το νέο μου βιβλίο Ο Εθνάρχης Ιωάννης Καποδίστριας και η γέννηση του ελληνικού Πατριωτισμού .
YΓ2. Παρακαλώ πολύ να το διαδώσετε.....

23/1/16

Άκου τι είπαν! Νέα ΔΟΛια δημοσκόπηση

62% οι αριστεροί μακάκες και 42% Δεξιοί. Συνολο 104%


Οι ΔΟΛιοι ρώτησαν 100 μακάκες και εκείνοι τους απάντησαν: «Ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να περάσει τα μέτρα με τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό από τη Βουλή». 62,1%!
Οι 42,1% θεωρούν ότι «μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ μπορεί να τα εφαρμόσει καλύτερα».
Το 64,2%, των χαζών λέει ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση αλλά συγχρόνως το 62,1% αποδοκιμάζει τις ενέργειες του πρωθυπουργού διότι το σενάριο των άνωθεν θέλει οικουμενικό πρωθυπουργό. 34,8 από τους μακάκες που δεν «αποδοκιμάζουν» θεωρούν τον ALEXIS καταλληλότερο, ενώ οι 33,2 της Συναγωγής, θέλουν Κούλη.
 Το ΔΟΛιο συγκρότημα λέει πάντως ότι το 23,7% απορρίπτει και τον Κούλη και τον Αξελ.
Στην πρόθεση Ψήφου ανακάλυψαν ότι τα τηλε-κόμματα τα τηλε-μαξιλαράκια πάνε για βρούβες. Ο ΟΧΕΤΟΣ στο 2,1% , ο Πάνος Χικ στο 2,9% και ο κυρ-Βασίλης στο 2,4% . (με καπέλο). 7,5% Οι Καραγιόζ-μπερντέ. Οι Λαφαζανίστας στην Τρίτη Εθνική με 1,7%. FOFI-ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ στο 5,3%, και ΚΚΕ λτδ στο 4,1% Η Χρυσή Αυγή 5,8%. Κούλης 20,8% και Αξελ 19,5%.
Δηλαδή, τι είχες Γιάννη οτι είχα πάντα. Μηδέν εις το πηλίκο.

Στυγνός εκβιασμός

Με γκανγκστερικές μεθόδους η τσογλανοπαρέα του ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει τους «φτωχούς» και τους «πολλούς» για να αποδεχτούν και να προσυπογράψουν τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις για το καλό τους, διότι «υπάρχουν και χειρότερα». Μας κάνουν δηλαδή «προσφορές που δεν μπορούμε να απορρίψουμε».

«Για τον κίνδυνο να έρθει μείωση των κύριων συντάξεων και κατάρρευση του ασφαλιστικού, εάν δεν γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση, προειδοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Mega».

ΥΓ. Για το καλό μας ,που λέει και ο λόγος.

Τα ρωσικά Τ-90 στο μέτωπο στο Χαλέπι

Φρέσκες ενισχύσεις του Συριακού Στρατού έφθασαν σήμερα στο Ανατολικό και το νότιο Χαλέπι, ενώ εμφανιστήκαν και τα ρωσικά Τ-90 που εντάχθηκαν στην 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία που επιχειρείς το Χαλέπι.
Όλα δείχνουν ότι θα εκδηλωθεί μεγάλης έκτασης επίθεση και στο νότιο και το ανατολικό Χαλέπι, ενώ είναι ζήτημα εικοσιτετραώρων πια και η ολοκληρωτική ανακατάληψη από την 103 ταξιαρχία του Συριακού Στρατού της συνοριακής διάβασης με την Τουρκία αλ-Ραμπίγια στη βόρεια Λατάκια.
Πριν από λίγο, οι καταδρομείς του Συριακού Αραβικού Στρατού που επιχειρούν στα ανατολικό μέτωπο του Χαλεπιού ανέτρεψαν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο χωριό Κατάρ και επέβαλαν πλήρη έλεγχο στο χωριό και συνεχίζουν προς τη Βιομηχανική Περιοχή και την Παλιά Σχολή Πεζικού του Χαλεπιού ώστε να ανοίξουν δίοδο προς το βόρειο Χαλέπι .
Στα μέτωπα του Νότου η 15 ταξιαρχία, η 5η Τεθωρακισμένη και η 7η Μηχανοκίνητη επανέλαβαν από το πρωί σήμερα την επίθεση για την απελευθέρωση της Σείχ Μισκίν, της ελληνιστικής «Νεάπολης», που βρίσκεται πάνω στην Εθνική οδό 109, και είναι ένα από τα «κλειδία» για τον έλεγχο των συνόρων με την Ιορδανία.

22/1/16

Ρελάνς του ALEXIS. 8% πίσω του ο Κούλης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι η πλειονότητα των (χαζών) πολιτών , το 40%, πιστεύει ότι «οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα δημιουργήσουν ένα βιώσιμο και δίκαιο σύστημα». Αντίθετοι είναι το 32% και το 28% δεν ξέρει που του πάνε τα τέσσερα.
Το 36% λέει ότι φταίει το κακό ΔΝΤ Και όχι ο ALEXIS ενώ για το 27% φταίνε ο Κούλης και η Φώφη. Μόνο το 33% Θεωρεί ότι το ίδιο το πρόγραμμα είναι πρόβλημα.
Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ALEXIS συγκεντρώνει 24,7%. O Κούλης ακολουθεί με 16,6%, ενώ Τρίτη βάζουν την ΚΚΕ λτδ για να μην βάλουν τη Χρυσή Αυγή να συγκεντρώνει 7%. Η Φώφη βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 4,2%, οι Ημι-ανεξάρτητοι ακολουθούν με 3,1%, και εκτός Βουλής μένουν οι Λαφαζανίστας (2,9%), ο Κυρ-Βασίλης (2,4%) και ο ΟΧΕΤΟΣ (1,9%).

Το πετρέλαιο στα 30 δολάρια

Το πετρέλαιο για παραδόσεις του Μαρτίου έκλεισε στην Νέα Υόρκη στα 29.53 δολάρια το βαρέλι και στο Λονδίνο στα 29.25.

Η Μολδαβία δεν βλέπει ευρώ-όνειρα στον ύπνο της

Η αντιπολίτευση θα εκλέξει την Κυριακή στο Κισινάου «κυβέρνηση του Λαού», που θα βγάλει τη Μολδαβία από την κρίση που την οδήγησαν τα διεφθαρμένα ευρω-κόμματα και οι διεφθαρμένοι ευρω-πολιτικοί.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Κίνημα Πολιτών Αξιοπρέπεια και Αλήθεια , και το παλιό Αγροτικό Κόμμα που μετονομάστηκε σε «Το Κόμμα μας» θα διοργανώσουν στις 11:00 π.μ., της Κυριακή, μαζικό συλλαλητήριο που θα εκλέξει μία Εθνική Επιτροπή Σωτηρίας που θα επεξεργαστεί το πρόγραμμα, που θα βγάλει τη χώρα από την βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση που την οδήγησαν οι ευρω-πολιτικοί με τα ευρω-Οράματα.

Με τον Εβραίο δεν παζαρεύεις!

Ο Εβραίος είναι τσιγκούνης, μοχθηρός , μισαλλόδοξος, εγωιστής, εκδικητικός, και άπληστος . 
 Ο Εβραίος Σάιλοκ Ντάισελμπλουμ το ξέκοψε. Θέλω κρέας. Οι προτάσεις Κατρούγκαλου υπολείπονται των απαιτήσεων τους. Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Υπάρχουν δυο επιλογές, είπε: "Είτε νέα μέτρα από την Ελλάδα είτε Νεα Μέτρα" . Και η τσογλανοπαρέα ήθελε ελάφρυνση του χρέους μετά την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.
-Ασε τον Κούλη και τους άλλους μεταρρυθμιστές

Οι μάχες στη Συρία

Ο αρχηγός του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Βαλέρι Γερασόμοφ σε συνέντευξη του στην ρωσική δημόσια τηλεόραση τόνισε ότι οι ρωσική αεροπορικές επιθέσεις έχουν βοηθήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας να αναλάβουν την πρωτοβουλία για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου το 2011. Οι συροιακές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στην επίθεση σε 10 από τα 15 μέτωπα όπου διεξάγονται επιχειρήσεις, και το Συριακό επιτελείο προετοιμάζεται τρείς ακόμη επιθέσεις μεγάλης κλίμακας. « Η στρατηγική πρωτοβουλία σχεδόν σε όλα τα μέτωπα είναι στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων, έτσι ώστε αργά ή γρήγορα η αντίσταση του Ισλαμικού Κράτους θα σπάσει», είπε ο στρατηγός, και τόνισε ότι, «ο στρατός της Συρίας σε γενικές γραμμές αναγεννήθηκε αυτούς τους μήνες, ανέκτησε το επιθετικό του πνεύμα και απέκτησε αυτοπεποίθηση» .

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι οι τρομοκράτες στη Συρία κατέχουν όπλα ικανά να καταρρίψουν τα μεταγωγικά αεροπλάνα Συρίας που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στις πολιορκημένες περιοχές. «Κατέχουν όπλα, όπως το ZU-23 και άλλα που είναι σε θέση να χτυπήσουν στόχους σε ύψος 4.000 μέτρων, και ιδίως μεγάλα αεροσκάφη όπως το IL-76», είπε ο Υποστράτηγος Κονανσένκοφ που επιβεβαίωσε ότι έγιναν επιθέσεις από τρομοκράτες όταν η πρώτη παρτίδα της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας εστάλη στο Ντέιρ ελ-Ζορ. « Επειδή η παράδοση του φορτίου είναι πολύ επικίνδυνη στις περισσότερες περιπτώσεις, η προσγείωση γίνεται τη νύχτα, χωρίς φωτισμό».

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε ,μετα την επίθεση στην Ντέιρ ελ-Ζορ που αποκρούστηκε, έχει εξαπολύσει από χθες επίθεση από τις ανατολικές πλαγιές της οροσειράς κατά μήκος του κεντρικού δρόμου προς την πόλη Σαντάτ νοτιοανατολικά της Χομς, με στόχο την προώθηση προς τη Δαμασκό. Ο Συριακός στρατός συνεχίζει την προέλαση του προς τα τουρκικά σύνορα στη Βόρεια Λατάκια. Στην Παλμύρα και το Χαλέπι, το μέτωπο έχει ακινητοποιηθεί.

Ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις στη Μόσχα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Πούτιν συζήτησε για τη διασφάλιση της σταθερότητας στη Ρωσία , για την υποτίμηση του ρουβλίου, τις απειλές για τη Ρωσία από τις εξελίξεις στις αγορές , (πετρέλαιο φυσικό αέριο) καθώς και την κατάσταση στην Μολδαβία και την Νοβορωσία.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οι πρόεδροι της Ανω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο και της Δούμας Σεργκέι Ναρούσκιν , ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης Σεργκέι Ιβάνοφ, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας Νικολάι Πάτρουσεφ, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοιγκού , οι επικεφαλής της FSB Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ και της GRU Μιχαήλ Φρατκοφ , καθώς ο Ρωσος εκπρόσωπος στην Ομάδα Επαφής για την Ουκρανία, Μπόρις Γκριζλόφ.

ΥΓ. Σήμερα 80,57 ρούβλια αγόραζαν ένα δολάριο.