24/12/16

Ο Χαφιές Πλουμπίδης ήταν ο καθοδηγητής των σήριαλ κιλλερς της ΟΠΛΑ

Ο πράκτωρ της Ιντέλιτζενς Σέρβις, ο άγιος Νίκος Πλουμπίδης ,μετά την αναχώρηση από την Αθήνα του πατρός Δημητρίου βγήκε από τη Γιάφκα της «Σωτηρίας», και πέρασε στην παρανομία.
Στη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη εξελέγη μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και «πολιτικός» υπεύθυνος της Στενής Αυτοάμυνας που εξελίχθητε στην ΟΠΛΑ.
Ο πολιτικός καθοδηγητής της ΟΠΛΑ ήταν ο «Άγιος» Πλουμπίδης με αρχηγό του Κλάδου εγχειρήσεων τον επίσης πράκτορα των άγγλων Στέργιο Αναστασιάδη. Όταν ήρθε στην Αθήνα καλοκαίρι του 1943, και τον οποίο τον έδωσε κανονικά ο Πλουμπίδης το 1949 όπως «έδωσε» και τον Μπελογιάννη. (Πάντως στη νεκρολογία που έγραψε ο σ.Φάνης το 1974 για τον Αναστασιάδη, δεν ανέφερε λέξη για την ΟΠΛΑ).
Εκτός του Πλουμπίδη και του Στέργιου Αναστασιάδη στην καθοδήγηση της ΟΠΛΑ δούλεψαν οι Κώστας Φαρμάκης, Γιώργος Αλευράς , Αλέκος Αντωνιάδης και εκδοροσφαγέας Νίκος Ανδρικίδης, που ήταν «Ακροναυπλιώτες» .
Κατά τα Δεκεμβριανά ο Ανδρικίδης διοικούσε την ΟΠΑΛ από του Ζωγράφου μέχρι τη Νέα Σμύρνη.
Βοηθός του Αναστασιάδη και επιτελάρχης των εκτελέσεων στην Αθήνα και τον Πειραιά ήταν ο Παντελής Κιουρτζής. («καπετάν Ανανίας») . Σαν δεξί του χέρι ο Κιουρτζής θα ορίσει έναν άλλο σφαγέα της Κατοχής, τον σύντροφο Ηρακλή Μπογιατζίδη.
Στρατοπεδάρχης του Ασύλου Κοκκινιάς ήταν ο σύνδεσμος του Πλουμπίδη στη Σωτηρία Γιώργης Καζιάνης, η Μπάρμπας. (παλιός καπνεργάτης).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Όταν τιμάς εντός της βουλής τον φονιά Πλουμπίδη της ΟΠΛΑ, υπάρχει θέμα...

Αποδεικνύεται ότι ο Τσίπρας ζει με το μίσος...

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...