30/12/16

Το Εθνικό Κέντρο των Αλβανών στα Τίρανα

Ο Ράμα κάλεσε στα Τίρανα τα κόμματα των Αλβανων σταΣκόπια, (το DUI, τη Besa, τη Συμμαχία των Αλβανών και το DPA), για να τους παρουσιάσει την πλατφόρμα συνεργασίας τους στη Βουλή των Σκοπίων «προς όφελος των Αλβανών».
Οι ψευτοΜακεδόνες, το «φέραν από δω, το φέραν από κει» και τελικά κατέληξαν , ότι για όλα τους φταίει, «το Βετο του Καραμανλή». Σύμφωνα με τον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβανώφ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ,  καθυστερούν  την Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση», (της Μπουγιουρουμού), και αυτή, «η καθυστέρηση», και «η απογοήτευση» των ευρω-προσδοκιών και της ΝΑΤΟ-αισιοδοξίας» τους, «είναι υπεύθυνη για την πολιτική κρίση στη χώρα».
Πάνω κάτω τα ίδια έλεγαν όταν ξεκίνησε η υπόθεση των υποκλοπών.
Τότε, «ο Ζάεφ ήταν φερέφωνο της Αθήνας» και τις υποκλοπές τις έκανε η (θρυλική) ΕΥΠ.
Ο Έλληνας, ως εχθρός, είναι πολύ πιο βολικός από τον «αμερικανό φίλο», τους «αλβανούς εταίρους» και το Κράτος Δικαίου.
Κάποιος πρέπει να θυμίσει τον σκοπιανό πρόεδρο ότι η έδρα της ελληνικής διπλωματικής εκπροσώπησης στα Σκόπια, «δεν έχει οκτώ υπόγεια». 
Ο Πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ, κάλεσε την τις ηγεσίες του VMRO-DPMNE και της SDSM να βρουν τη δύναμη να συγχωρήσουν ο ένας τον άλλον και «να ενωθούν γύρω από τα εθνικά συμφέροντα του μακεδονικού λαού και τα κρατικά συμφέροντα της Μακεδονίας».
«Απευθύνω έκκληση για εθνική συμφιλίωση» είπε ο Ιβάνοφ, προσθέτοντας ότι, «θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην πρωτοφανή διαίρεση σε πατριώτες και προδότες», και προέτρεψε τα δυο μεγάλα κόμματα «να ενωθούν ενάντια στις προσπάθειες “ορισμένων" για να την «καντονοποίηση» του κράτους.
Ο κ. Ιβάνωφ αναφέρθηκε και στην «πλατφόρμα» των Αλβανών λέγοντας: «Ακούω ότι υπάρχει συζήτηση για τη διγλωσσία σε ολόκληρη την επικράτεια της Μακεδονίας. Το ζήτημα έχει ήδη επιλυθεί με την Πέμπτη τροπολογία του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Αχρίδας που ρυθμίζει το ζήτημα της επίσημης γλώσσας . Η επίσημη χρήση οποιασδήποτε γλώσσας στη Δημοκρατία της Μακεδονίας εξαρτάται από τα στατιστικά στοιχεία, και ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να δει κανείς μια ρεαλιστική εικόνα είναι μέσω μιας νέας απογραφής»,τόνισε ο Ιβάνοφ.
Η προηγούμενη απογραφή στα Σκόπια πραγματοποιήθηκε πριν από 14 χρόνια.
Το VMRO-DPMNE αμέσως χειροκρότησε το διάγγελμα του Προέδρου ,που «τάσσεται υπέρ της ενότητας και της συμφιλίωσης, την οποία σίγουρα όλοι οι πολίτες της Μακεδονίας ποθούν». Ο Αντόνιο Μιλοσόσκι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι το διάγγελμα , «προσδιόρισε επακριβώς τις δυσκολίες της Μακεδονίας, τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή σκηνή»,και ότι το VMRO-DPMNE συμφωνεί να αποκλειστεί ο επαναπροσδιορισμός της Μακεδονίας ως «διεθνικό» ή «διζωνικό», κράτος η να διαιρεθεί σε καντόνια».
Ο απερχόμενος πρόεδρος του Κοινοβουλίου Τράικο Βελιανόφσκι έχει συγκαλέσει τους νεους βουλευτές να παραστούν σήμερα στην εναρκτήρια συνεδρίαση του σώματος. Το νέο Κοινοβούλιο  θα έχει 82 άνδρες και 38 γυναίκες. Αυτή τη φορά η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δεν ανακήρυξε βουλευτές της Διασποράς, λόγω του ανεπαρκούς αριθμού των ψήφων.
Έτσι το Κοινοβούλιο θα έχει τελικά  μόνο 120 βουλευτές. VMRO-DPMNE 51, SDSM 49,DUI 10, BESA 5, Συμμαχία για τους Αλβανούς 3, και DPA 2.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παντα θα βολευει ο ''κακος Ελληνας'' τοσο στο εσωτερικο οσο και στο εξωτερικο. Απο κει και περα αποδεικνυεται ποσο ατοπη ηταν η ελληνικη αντιδραση τοτε, με τα συλλαλητηρια. Θα το λεγαμε Σλαβομακεδονια -με γλωσσα σλαβομακεδονικη,ιθαγενεια σλαβομακεδονικη και σιγουρα οχι ΜΚ στις πινακιδες- και θα λυναμε το ζητημα. Οπως ακριβως τα ειχαν συμφωνησει Μητσοτακης-Γκλιγκοροφ.

ΥΓ: Ας ειναι καλα ο ''Εθναρχης''& ο Αντρε....

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΣ ΒΟΘΡΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !

απο το 3'.13''


https://www.youtube.com/watch?v=yI3dJPPHkCw

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

Βενετία εχει πολλά μνημεία τα οποία έχουν μεγάλη ιστορική αξία για πολλά έθνη. Φυσικά, για τους Έλληνες, τα μνημεία που σχετίζονται με την ίδρυση και δραστηριότητα της Ελληνικής κοινότητας (Scuola e Nazione Greca η απλούστερα Scuola dei Greci) έχουν πολύ μεγάλη αξία . Τέτοια μνημεία είναι φυσικά ο Αγιος Γεώργιος των Ελλήνων, αλλά και τα κτήρια που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία της κοινότητας εκείνης το 1494.

Οι Μπούιοι/Αρβανίτες ήταν απ’ τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας εκείνης κι ο πολυπληθέστερος πληθυσμός της, στην αρχή τουλάχιστον. Θα βρείς τα ονόματα των Μπούιων/Αρβανιτών ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη αυτής της κοινότητας τον Νοέμβριο του 1494, όπως θα τους βρείς, λίγο αργότερα, να υπογράφουν και την αίτηση για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων.

Η Ελληνική κοινότητα δεν ήταν όμως η μόνη “εθνική” κοινότητα στην Βενετία. Υπήρχαν κι άλλες “εθνικές’ κοινότητες σ’ εκείνη την πόλη. Σε μικρή λοιπόν απόσταση απ’ τα κτήρια που στέγαζαν την Ελληνική Κοινότητα της Βενετίας βρίσκεται ένα άλλο κτήριο-μνημείο. Είναι το κτήριο που είναι γνωστό με την ονομασία “Scuola di Santa Maria degli Albanesi”. Το κτήριο αυτό στέγαζε τα χρόνια εκείνα την Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας, την “εθνική” κοινότητα των Αλβανών της Βενετίας οι οποιοι προερχονταν από τους πολεμιστες του Καστριωτη που κατεφυγαν εκει .

Η Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας ήταν αρχαιότερη απ’ την αντίστοιχη Ελληνική, ιδρύθηκε το 1447.
Την εποχή κατά την οποία οι πρώτοι Μπούιοι/Αρβανίτες αποβιβάσθηκαν στην Βενετία, στα τέλη του 15ου αιώνα, η Αλβανική Κοινότητα λειτουργούσε ήδη.

Σε εκείνο τον μακρινό τόπο οι Μπούιοι/Αρβανίτες, χωρίς κανέναν καταναγκασμό, επέλεξαν, τελείως ανεπηρέαστοι, να “συνταχθούν” με τους υπόλοιπους Ελληνες ηδη από τον 15ο αιωνα ,και όχι με τους Αλβανούς της Βενετιας.

Ανώνυμος είπε...

Που να δεις οι σημερινοί Αρβανίτες της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας με ποιους αρχίζουν και συντάσσονται. ΠΛΗΝ χρυσαυγιτών φυσικά. Εμφανίστηκα κάποτε με έναν Αλβανό κηπουρό από Αθήνα σε ένα χωριό της Βοιωτίας που τον πήγα εκεί για εργασίες. Πήγαμε και για καφέ και μου έκανε εντύπωση πως άλλοι ντόπιοι θαμώνες όλο γλύκες ήταν απέναντί του. Ο Αλβανός αποδείχτηκε κλεφταράκος και ορκίστηκα να μη ξαναφέρω Αλβανό. Άλλες φορές ρώτησα κάποιους αν ξέρουν κανά καλό οικοδόμο Έλληνα και με αγριοκοίταζαν. Όχι ένας αλλά όλοι ανεξαιρέτως που ρώτησα για να μου ρίξει κάποιος μπετά στη βάση της συρμάτινης περίφραξης, επί μήνες! Στο τέλος έφερα κάποιον από την Αθήνα. Αν ρωτήσεις αν ο τάδε Έλληνας μάστορας που δεν τον ξέρεις είναι Αλβανός, δεν θα σου πουν "Έλληνας είναι" αλλά Θα σου πουν "απ' το Τάδε είναι" (όπου Τάδε το χωριό). Λες και ντρέπονται να πουν ότι είναι Έλληνας.

Αρβανίτης και κομμουνιστής ίσον αλβανόσκυλο. Τέλος. Έπρεπε να τους δοθούν οικονομικά κίνητρα για αποποίηση της Ελληνικής υπηκοότητας και επιστροφή στο "Άρβανον" πακέτο με τους κατσαπλιάδες τα ξαδέρφια τους.