13/10/16

Ο Κατοχικός Χρυσός της ΚΚΕ λτδ




Η κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητας,  έστειλε συνολικά περίπου δύο εκατομμύρια χρυσές λίρες στην Κατεχόμενη Ελλάδα για  «να λιπάνει τη μηχανή της Αντίστασης».  Και οι περισσότερες έπεσαν από την πλευρά του ΚΚΕ, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και σε Θεσσαλονίκη - Μακεδονία.

Σύμφωνα με την  έγγραφα, των βρετανικών υπηρεσιών, την περίοδο 1942-1944 ρίχτηκαν με  αλεξίπτωτο , συσκευασμένες σε βαρελάκια από αλουμίνιο, περίπου 1.300.000 χρυσές λίρες. Από αυτές 250-300.000 έπεσαν στις περιοχές του ΕΔΕΣ και το 1.000.000,  στην «Ελεύθερη Ελλάδα» του ΚΚΕ.
Περίπου άλλες 700.000 έφθασαν με τα υποβρύχια, είτε στη μυστική βάση της SOE στην Αντίπαρο, είτε στην Αττική.
Για τις «παραδόσεις», υπάρχουν όλες οι γραφειοκρατικές αποδείξεις στους ανάλογους φακέλους της SOE. Υπάρχουν και τα «τοπογραφικά» για τις περιοχές των ρίψεων, και οι ημερομηνίες και τα σήματα προς το Κάιρο  των συνδέσμων της SOE με τις επιβεβαιώσεις παραλαβής.
Για να αντιληφθούμε την σημασία της υπέρμετρης χρηματικής «βοήθειας» της Ιντέλιτζενς  Σέρβις προς το ΚΚΕ πρέπει να τη συγκρίνουμε με άλλα οικονομικά μεγέθη  εκείνης της εποχής.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, υπολόγισε το 1947, με βάση τις κατοχικές ισοτιμίες της χρυσής λίρας , το ανεξόφλητο  υπόλοιπο των δανείων προς τις γερμανικές αρχές Κατοχής στο ποσό των  3.670.610 χρυσών λιρών Αγγλίας.
Δηλαδή, το ΚΚΕ ενισχύθηκε  σχεδόν με το 1/2 του ποσού που δανείστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος, για την συντήρηση του ο γερμανικός στρατός. Με βάση αυτόν τον υπολογισμό , εφόσον το υπόλοιπο των δανείων προς τους γερμανούς είναι σε σημερινές τιμές 54 δις ευρώ,(χωρίς τους τόκους), η οικονομική βοήθεια της SOE προς το ΚΚΕ ξεπερνούσε  σε αγοραστική δύναμη τα 20 δις σημερινά ευρώ

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χοντρή κονόμα με μεγάλη ίστoρική σημασία ΑΛΛΑ είναι ιστορία που για να την καταλάβεις χρειάζεται και μυαλό και εάν είχαν οι αριστεροί – όχι η νομενκλατούρα και οι αρχηγοί , αυτοί έχουν και ΠΑΡΑ_ΕΧΟΥΝ- δε θα …

Το Πείραμα της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη

http://www.vice.com/gr/video/to-pirama-tis-viome-video

ΣΟΥΠΕΡ ΒΟΛΕΜΑ της πρώην του Διευθυντή του γραφείου Τσίπρα -ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ 3 θέσεις του δημοσίου!

http://arouraios.gr/2016/10/super-volema-tis-proin/

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ,
ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΖΑΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ…
ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ!



Κατά τα άλλα κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη οι αριστεροί , που δεν κυβέρνησαν και οι αριστεροί 53 που κυβερνούν, μαζί με τους αριστερούς που δεν κυβερνούν ακόμα και όταν ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!

Τις αυξήσεις στα παλικαριά της ΔΕΗ τις καθαρίστριες τους διορισμούς των 53 και του λαφαζανστρατα στρατούλα ποιος θα τα πληρώσει ρε μάγκες αριστεροί;
Οι τραπεζίτες και το κεφαλαίο!
ΡΕ αριστεροί το κεφαλαίο είναι τα κεφάλια μας , πάρτε το χαμπάρι!
Η αναδιανομή κατάντησε σκλαβιά και ακόμα κυνηγάτε τους πλειστηριασμούς αντί να κυνηγάτε την αριστερή πολιτική των φόρων για να διορίζονται τρομπίστες!

Όσο για τους πολυσυζητημένους πλειστηριασμούς που ακυρώνουν.
Έχουν σκεφτεί τα παιδιά της αριστερΆς πως έτσι εξυπηρετούν το κεφαλαίο και τους σχεδιασμούς του;
Βρε οι τόκοι τρέχουν και εάν ακόμα διαγραφεί κάποιο κόκκινο δάνειο ιδιοκτήτη η χρέος ,αυτό θα είναι στάχτη στα μάτια για να διαγραφούν τα κατακόκκινα δάνεια των καρχαριών με τα πολλά πολλά δις!
Μόλις τελειώσουν με την διαγραφή, για χάρη του κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη , τότε οι πλειστηριασμοί ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ.

Άντε τότε να δούμε οι καζακηδες λαφαζανηδες κκεδες πως θα τους σταματήσουν.
Α και που είστε σύντροφοι ,εάν πάτε έξω από κάθε σπίτι από τα πολλά εκατομμύρια που θα βγουν στο σφυρί 1) πρώτον θα πρέπει να είσαστε πολλά εκατομμύρια, πολλά περισσότεροι από τα εκατομμύρια των σπιτιών και 2) δεν θα σας περιμένουν οι φασίστες οι δεξιοί και όλοι οι εχθροί του λαού ΑΛΛΑ τα ευρωπαϊκά στρατά που ετοιμάζονται.

Παρτε τώρα και μια γεύση από τις πολλές για το πώς προέρχονται τα πολλά εκατομμύρια που χρειάζεται το τέρας σε φόρους για να συντηρηθεί.
Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Αυτός ο λαός που κάνει αυτοδιαχείριση – εκτός του γελοίου του εγχειρήματος που κατέληξε σε άπειρες δολοφονίες ‘εχθρών του λαού’ θα πρέπει να πληρώνει και τους κομισάριους του λαού. Α και που είστε σύντροφοι όταν θα χαλάσουν τα μηχανήματα και θα χρειάζονται αντικατάσταση πάρτε μαζί σας και κανένα μπλοκακι να κρατάτε σημειώσεις …για τα έξοδα του λαού εις τας Αμερικας μέχρι να φτιάξετε δικά σας …αεροπλανοφόρα, έως οτου καταφέρετε προλετάριοι όλων των χωρών να ενωθείται και να κάνετε την γη κατακόκκινη και κομμουνιστική που δεν θα χρειάζονται τα διαστημικά πολεμικά προγράμματα των κακών δεξιών καπιταλιστών!

Μάγκες αριστεροί χρεοκοπήσαμε πριν ξεκινήσει η αυτοδιαχείριση!
Ρωτήστε και τον Σκουρλετη και το γραφείο του ποιος θα το πληρώνει αφού δεν θα υπάρχει το κεφΑλαίο;
Τον Τσίπα και την συνοδεία του πήγε – με τα πόδια και χωρίς φαί; - ποιος θα τον πληρώνει;
Θα δουλεύουνε στην γραμμή παραγωγής και οι συνδικαλες βολευτες , θα δουλεύουνε τα συντρόφια υπουργάκια στα χωράφια το πρωί και το βράδυ στην βουλή;

ΤΑ κεφάλια μας θα τους πληρώνουνε αριστεροί και σας δουλεύουνε ψιλό γαζί!
Όταν θα αναστενάζουν οι αυτοδιαχειριστες θα πάθουν ότι επάθανε …και οι κουλάκοι!
Ξυπνήστε ρε επιτελούς , ξυπνήστε και γίνεται ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΞΙΟΙ

ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

(ΑΝΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ , ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΑΘΕΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ, ΟΠΟΤΕ ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ και ΟΣΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑ ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!)

Άντε γιατί η ανάπτυξη έρχεται με τρένο και το τρένο δεν έχει και φαγητό …και αυτοί οι συνδικάλες τρώνε και πολύ και τα προλεταριάκια ΝΥΞ ΦΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Gatestone Institute: Οι πρόσφυγες είναι επικίνδυνοι, είναι δυνάμεις κατοχής στην Ελλάδα
13/10/2016 - 01:54

Οι Έλληνες έχουν καταστραφεί από το Ισλάμ, από τη γενοκτονία του εικοστού αιώνα στην Τουρκία και την πιο πρόσφατη τουρκική κατοχή στην Κύπρο….

http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/275704-gatestone-institute-οι-πρόσφυγες-είναι-επικίνδυνοι,-είναι-δυνάμεις-κατοχής-στην-ελλάδα.html

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΟΛΟΙ

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

ΧΑΧ ΟΛΟΙ!


Λαϊκή Ενότητα: Δεν πάμε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά

«Σε αυτή τη συζήτηση για τον άλλο δρόμο των ρήξεων και των ανατροπών για την φιλολαϊκή διέξοδο και σε αυτή την προσπάθεια για ένα μέτωπο των αριστερών, ριζοσπαστικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων στρατεύεται η ΛΑ.Ε με όλες τις δυνάμεις της.
Σε αυτόν τον κοινό αγώνα θέλουμε να συναντηθούμε, πέρα από διαφορές, με τις άλλες ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις και με τον κόσμο του αγώνα και της αναζήτησης της πραγματικής αριστερής εναλλακτικής αλλά και με τον κόσμο που μπορεί να ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ αλλά σήμερα, ολοένα και περισσότερο, γυρνά την πλάτη σε έναν κομματικό μηχανισμό, που καθημερινά καπηλεύεται και εξευτελίζει την έννοια της Αριστεράς.
Για να μπορέσουμε να δικαιώσουμε τους αγώνες του λαού μας και να αναδείξουμε με τον πιο αξιόπιστο τρόπο την Αριστερά ως συνώνυμη με την αντίσταση, τη ρήξη, την ελπίδα, την προοδευτική και σοσιαλιστική προοπτική» καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΛΑΕ.

http://bankingnews.gr/πολιτική/item/275713-λαϊκή-ενότητα-δεν-πάμε-στο-συνέδριο-του-συριζα-–-ο-συριζα-δεν-έχει-καμία-σχέση-με-την-αριστερά.html

Ανώνυμος είπε...

Και ποιό είναι το λινκ για όλες αυτές τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες;

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που στην Αγγλία δεν κυβερνά η Αυτού Μεγαλειότητα αλλά το παραπλανητικά ονομασμένο Crown με έδρα μια περιοχή ενός τετραγωνικού μιλίου στο Λονδίνο όπου έχουν και την έδρα τους πολλές χρηματιστηριακές εταιρείες κλπ. Εκεί που θα έριχνε τις πυρηνικές βόμβες ο Πούτιν αν τα βομβαρδιστικά που προειδοποιητικά έστειλε πριν μερικά χρόνια συνέχιζαν την πορεία τους και ήταν φορτωμένα.

Από εκεί κυβερνιέται και το Ελλάντα μέσω εκπρόσωπου που βρίσκεται πάντα παρών στις συνεδριάσεις της εδώ "κυβέρνησης", όπως αποκαλύπτει ο στρατηγός Γεώργιος Αϊφαντής.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω πως θα λιπαινόταν η Αντίσταση με λίρες. Η Αντίσταση λιπαίνεται με όπλα και ξηρά τροφή. Αυτά χρειάζονταν οι αντάρτες, όχι λίρες...

Ανώνυμος είπε...

Για ενίσχυση αυτού που γράφεις, αναφέρω από την έκθεση του ΕΛΑΣ (Γενικό Στρατηγείο ΕΛΑΣ, Δ/νση Επιμελητείας)-10.8.1944, Επισμηναγός Ανδρέας Μωραίτης, το απολογιστικό του παράπονο:

"....Ούτω, ενώ σύμφωνα με τα συμπεφωνημένα έπρεπε να είχαν καταβληθεί από την 1.7.1943 μέχρι και τις 31.7.1944 λίρες χρυσές 468.553, κατεβλήθησαν μόνο 134.747, αναλυόμενες.... κλπ κλπ".

Δηλαδή υπήρχε συμφωνία για χρηματοδότηση, αλλά υπήρχε έλλειμα και μόλις μετά 10 ημέρες, από την 31η Ιουλίου 1944, εστάλη σχετική απολογιστική Έκθεσις προς το Αρχηγείο του ΕΛΑΣ. Τώρα ποιοί πήρανε αυτές τις 330.000 χρυσές λίρες και δεν τις παρέδωσαν στην Δ/νση Επιμελητείας... Είναι το ΛΟΤΤΟ που αναφέρεις ότι το κέρδισαν κάποιοι το διάστημα 1943-1945.

Στην διάθεσή σου το πρωτότυπο.

Λευτέρης

Ανώνυμος είπε...

Επισμηναγός; Είχε και αεροπορία ο ΕΛΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού, πέρασαν στις τάξεις του ΕΛΑΣ και κράτησαν τους βαθμούς τους. Από όποιο σώμα. Και επειδή πετάς κάποια σχόλια έτσι ειρωνικά, σχολίασε και το παρακάτω...

Αντιγράφω από επιστολή του Καπετάνιου (Διοικητή) της ΧΙΙΙ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, Θεόδωρου Καλλίνου-Αμάρμπεη, προς τον Σρατηγό Θρασύβουλο Τσακαλώτο (Αθήνα 3 Δεκεμβρίου 1988, Σωκράτους 48, τηλ. 2105235510).

....Την 11η Δεκεμβρίου 1944 η ΧΙΙΙ μεραρχία του ΕΛΑΣ, έδρευε στην περιοχή Μάνδρας-Χασιάς. Στην Μάνδρα την ίδια ημέρα έφθασε το Βρεττανικό Σύνταγμα Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την Αθήνα. Το σταματήσαμε και πήραμε διάταξη να το αφοπλίσουμε. Τηλεφωνώ στην Κ.Ε. του ΕΛΑΣ που ήταν στην Μονή Κλειστών πάνω από τη Χασιά. "Βρίσκομαι στην Μάνδρα με το 52ο Σύνταγμα. Έφθασε εδώ το Βρεττανικό Σύνταγμα της Θεσσαλονίκης. Θα το αφοπλίσουμε". Ο ΣΙΑΝΤΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ: "να το αφήσετε να περάσει". Με αγανάκτηση του απάντησα: "Αύριο αυτό το σύνταγμα θα μας πολεμάει στην Αθήνα". Μου απαντάει ο ΣΙΑΝΤΟΣ: "Να το αφήσετε να περάσει". Υπάκουσα και το άφησα να περάσει με κατεύθυνση την Αθήνα. Από το 1947 προβληματίζομαι γιατί έδωσε ο Σιάντος τέτοια εντολή.
ΑΦΟΥ Ο ΣΙΑΝΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....!!!!!!!!!

Το απόσπασμα είναι από την επιστολή-απάντηση του αναφερόμενου στις συνεντεύξεις του Στρ. Τσακαλώτου στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, τευχ. 644, 4 Δεκεμβρίου 1980 και στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 5 Μαρτίου 1981. Υπογράφει

Θεόδωρος Καλλίνος-Αμάρμπεης, Συντ/χης απόστρ.
Καπετάνιος της ΧΙΙΙ μεραρχίας του ΕΛΑΣ από Σεπτέμβριο 1944.

Μήπως είχε Ναυτικό ο ΕΛΑΣ??

σημείωση: η ΧΙΙΙ μεραρχία αποτελείτο από το 36ο, 42ο και 52ο Συντάγματα του ΕΛΑΣ.

Λευτέρης

Ανώνυμος είπε...

Άμα διαβάσεις φίλε ανώνυμε τα αρχεία του ΕΛΑΣ, και ειδικά τις αναφορές επιμελητείας (συντήρηση ανδρών, ζώων, υλικού) θα καταλάβεις τί τις ήθελαν τις λίρες. Αντί να ειρωνεύεσαι τα γραφόμενα, διάβασε και λίγο ιστορία, μέσα από πηγές και αρχεία, για να καταλάβεις τί έγινε και τί γίνεται. Και νομίζεις ότι τον αντικειμενικά πολυπληθή στρατό ο ΕΛΑΣ τον διαχειριζόταν χωρίς επιμελητεία? Εσύ για να πας από το σπίτι στην πλατεία, έχεις πεινάσει και χτυπάς 2 πιτόγυρα. Το παλικάρι που πολεμούσε στο βουνό, δεν είχε ανάγκη από φαγητό? Τόσο χαζός είσαι?

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω με παρεξήγησες φίλε μου. Δεν είναι ειρωνία, είναι απορία: Ένας επισμηναγός στην επιμελητεία; Και φυσικά όπως λες ένας στρατός χρειάζεται τρόφιμα, για αυτό και οι Άγγλοι έκαναν ρίψεις εφοδίων στην Δυτική Ελλάδα, όπου βρισκόταν ο ΕΔΕΣ του στρατηγού Ζέρβα. Μάλιστα ένας αντάρτης του ΕΔΕΣ σκοτώθηκε από ένα σακί αλεύρι! Δεν γνωρίζω να έκαναν οι Άγγλοι αντίστοιχες ρίψεις εφοδίων και για τους αντάρτες του ΕΛΑΣ... Αν αληθεύει αυτό που κυκλοφορεί ως φήμη, ότι δηλαδή έκαναν και ρίψεις χρυσών λιρών, αυτό μάλλον δείχνει ότι ήθελαν να διαφθείρουν τους αντάρτες, παρά να τους βοηθήσουν... Διότι οι αντάρτες χρειάζονταν τρόφιμα και οπλισμό, δεν χρειάζονταν λίρες...

Ανώνυμος είπε...

Αριστερά παραμυθάκια σε πλήρη δράση...

Ανώνυμος είπε...

Οι αναρχοσυμμορίτες που έσφαξαν τόσους γέρους και γυναικόπαιδα...

Οι κατσαπλιάδες που αν είχαν κερδίσει,
η Ελλάδα θα ξεκινούσε από τη Λαμία και κάτω...

Τί θα γίνει κ. Χατζάρα;
Για πόσο ακόμα θα ανεχτούμε ακόμα το απεσταλμένο τού ανεπάγγελτου Κουτσούμπα;

Έλεος πια με την κατακόκκινη προπαγάνδα του!

Ό "άγιος" Βελουχιώτης και ο "αθώος" Ε.Λ.Α.Σ...

Αηδία έχει καταντήσει!
Κάθε 2-3 μήνες, τα ίδια και τα ίδια!

Σεβαστείται, κ. Χατζάρα, τούς νεκρούς μας
από τα κομμουνιστικά κτήνη κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου!

Ανώνυμος είπε...

Εφ' όσον φίλε ανώνυμε απάντησες υπό τέτοιο ύφος, σου προτείνω να αναζητήσεις κάποια αρχεία, κυκλοφορούν σε βιβλιοπωλεία. Απλα΄ο κόσμος δεν δίνει σημασία κα δεν εμβαθύνει. Αν διαβάσεις την πλήρη έκθεση επιμελητείας μέρος της οποίας ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο, θα διαπιστώσεις ότι οι χρυσές λίρες δίνονταν σε αγρότες χωρικούς, και έπαιρναν διάφορα τρόφιμα, γι' αυτό και βρέθηκαν πολλοί επαρχιώτες με χρυσές λίρες μετά τον πόλεμο. Οι Άγγλοι σαν αυθεντικοί εκφραστές του δόγματος "διαίρει και βασίλευε" υποστήριζαν και ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ, περισσότερο χρυσό στον ΕΛΑΣ λόγω αριθμητικά μεγαλύτερου δηλωμένου στρατού, βάσει των συμφωνηθέντων. Ο σκοπός τους ήταν όχι η απελευθέρωση και η ανεξαρτησία της χώρας, αλλά η αιμορραγία και η αλληλοσφαγή των Ελλήνων. Ο πόλεμος άλλωστε για την Γερμανία είχε χαθεί, όπως αναφέρει στο ημερολόγιό του ο Ι. Μεταξάς (από τότε!!!!!), "... η Γερμανία δεν θα κερδίσει τον πόλεμο, γιατί υπάρχουν εμπόδια γι' αυτό". Πως το ήξερε από το 1941?
Με άλλα λόγια μην μπλέκεσαι με το οι Άγγλοι βοηθάνε τους δεξιούς και οι αριστεροί μπλα μπλα... Από τους μεγαλύτερους πράκτορες των Άγγλων ήταν οι ηγετικοί αριστεροί της κατοχικής και μετακατοχικής περιόδου και δεν δίστασαν να αιματοκυλίσουν την χώρα. Πήγαινε μία βόλτα στον Φενεό και διάβασε και αναρωτήσου ... Όλοι αυτοί που αναγράφονται ήταν συνεργάτες των Γερμανών? Στον Μελιγαλά το ίδιο? Με τόσους συνεργάτες οι Γερμανοί έπρεπε να είναι ακόμα στην Ελλάδα και να μην έχουν φύγει.
Σε παροτρύνω λοιπόν να αναζητήσεις αρχεία, για να διαπιστώσεις ότι όντως έπαιρναν λίρες. Τώρα το να τους διαφθείρουν όπως λες, είναι υπό συζήτηση. Οι πράκτορες είναι de facto διεφθαρμένοι. Απλά οι λίρες ήταν και για την αμοιβή τους. Και βέβαια τα χαλάσανε στην μοιρασιά.

με εκτίμηση και χωρίς κακίες
Λ.

Ανώνυμος είπε...

Τί θα γίνει κ. Χατζάρα;

Για πόσο ακόμα θα ανεχτούμε ακόμα
το απεσταλμένο τού ανεπάγγελτου Κουτσούμπα;

Έλεος πια με την κατακόκκινη προπαγάνδα του!

Ό "άγιος" Βελουχιώτης και ο "αθώος" Ε.Λ.Α.Σ...

Αηδία έχει καταντήσει!
Κάθε 2-3 μήνες, τα ίδια και τα ίδια!

Σεβαστείται, κ. Χατζάρα, τούς νεκρούς μας
από τα κομμουνιστικά κτήνη κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου!

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε στο 2016 και ενώ η χώρα έχει καταληφθεί από ΛΑΘΡΟ-πρωτόγονους,
τα αριστερά καθίκια
-όταν δε λιβανίζουν τούς ΛΑΘΡΟ-πρωτόγονους-
μας τα πρήζουν με το συμμοριτοπόλεμο, το Βελουχιώτη κτλ.

Ατυχής προσπάθεια παραπλάνησης ώστε
να κρυφτούν οι Μνημονιακές
και μη ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ τους!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε φίλε; Βλέπεις να κάνουν τίποτα για την λαθροεισβολή οι της Χρυσής Αυγής; Κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν αντιδρά. Είναι όλοι μέσα στο κόλπο...

Ανώνυμος είπε...

Τί θέλεις δηλαδή να κάνει η Χ.Α. *μόνη της*
με όλους τούς ΠΡΟΔΟΤΕΣ της Βουλής που καθημερινά λιβανίζουν τους ΛΑΘΡΟ;

Εδώ, δύο πάγκους αναποδογύρισε η Χ.Α. και έγινε χαμός...
Τί ζητάς από τη Χ.Α.; Να σφάξει τούς φιλοξενούμενους-εισβολείς;

Αν ήταν κυβέρνηση η Χ.Α., οι ΛΑΘΡΟ ούτε καν θα είχαν τολμήσει να παραβιάσουν
τα σύνορα! Όσο για τους ήδη υπάρχοντες με τα ψεύτικα χαρτιά,
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ όπως ορίζει ο Νόμος!

Το μόνο κόμμα που αντιδρά για τούς ΛΑΘΡΟ στη Βουλή είναι η Χ.Α.
Μόνο να δει κάποιος τις ομιλίες τους στη Βουλή, θα το διαπιστώσει!

"Είναι όλοι μέσα στο κόλπο..."

Όχι! Τέτοιοι συμψηφισμοί δεν είναι απλά αφελείς αλλά εκ του πονηρού!

Ανώνυμος είπε...

@Τρί Οκτ 18, 04:54:00 μ.μ.

"H X.A. είναι μέσα στο κόλπο..."

Σίγουρα...

-Γι'αυτό τούς έχουν κόψει τη χρηματοδότηση!

-Γι'αυτό τούς έχουν αποκλείσει όλα τα Μ.Μ.Ε.!

-Γι'αυτό τούς βρίζουν τα εβραϊοπροσκυνημένα ανθελληνοκάναλα!

-Γι'αυτό τούς έβαλαν φυλακή 18 μήνες!

-Γι'αυτό τούς σκότωσαν 2 μέλη!

κτλ. κτλ.


@Τρί Οκτ 18, 04:54:00 μ.μ.

Αν ήταν το βιολί, πουλί...

Αναρωτιέμαι: Τόσο Ηλίθιος ή απλά Βαλτός;

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...