20/10/16

Ο Ντόναλντ το παλιοθήλυκο και η ΑΛΛΑΓΗ

Η Τρίτη αμερικανική τηλεμαχία τα είχε όλα. Ο Τραμπ, που διέκοψε 15 ήταν φορές την Χίτλερι την χαρακτήρισε τρεις φορές «παλιοθήλυκο», ενώ η Κλίντον τον είπε «μισογύνη» και «προδότη».
Ο Τραμπ κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι είναι διεφθαρμένα, είπε ότι οι εκλογές είναι στημένες, και ότι δεν ξέρει ακόμα αν αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών ενώ επιτέθηκε και στην Κλίντον τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφια καθώς είναι κατηγορούμενη για πολλά πράγματα.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η οικονομία, η μετανάστευση, η ανώτατη δικαιοσύνη η οπλοκατοχή οι εκτρώσεις και η εξωτερική πολιτική.
Ο Τραμπ δεσμεύτηκε ότι θα χτίσει το τείχος στο Νότο και ότι θα ισχυροποιήσει τη συνοριοφυλακή, και με αυτό τον τρόπο θα χτυπήσει και τα ναρκωτικά που μπαίνουν στη χώρα και αποτελούν το σημαντικότερο πρόβλημα στα νότια σύνορα των ΗΠΑ. «Σχετικά με τις απελάσεις, τόνισε : « Είτε έχουμε σύνορα, είτε όχι! Δεν μπορεί κάποιος να μπαίνει τόσο εύκολα σε μια χώρα και μετά να θέλει να γίνει πολίτης της». Για την οπλοκατοχή είπε: «Η δεύτερη τροπολογία είναι σημαντική για όλους τους Αμερικανούς και θα πρέπει να παραμείνει ως έχει». Για τη δικαιοσύνη είπε: «Αν εκλεγώ οι δικαστές θα πρέπει να σέβονται το Σύνταγμα και να τηρούν το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος», και ότι θα προχωρήσει στον διορισμό δικαστών «που θα είναι υπέρμαχοι της ζωής». Όσον αφορά στα ζητήματα της οικονομίας, ο Τραμπ είπε ότι θα μειώσει τους φόρους και ότι με την πολιτική του θα υπάρξει ανάπτυξη και αύξηση του ΑΕΠ, ενώ πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που οι πολίτες ψηφίσουν την Χίλαρι θα ζήσουν απλά μια συνέχεια της αποτυχημένης πολιτικής Ομπάμα για τέσσερα ακόμη χρόνια.
Στο πλευρό του Τραμπ βρισκόταν ο γεννημένος στην Κένυα ετεροθαλής αδερφός του Μπαράκ Ομπάμα, Μαλίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: