16/10/16

16 Οκτωβρίου 1943. Δρομολογήθηκε το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από την SOE και το ΚΚΕ

Η μάχης της Κερπινής

Η 117η Jäger Division της Βέρμαχτ, ήταν ελαφρά μεραρχία πεζικού που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1943 στην Κροατία για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων ασφαλείας. Προήρθε από την αναδιοργάνωση της 717ης Μεραρχίας Πεζικού , η οποία είχε συγκροτηθεί τον Απρίλιο του 1941 και πολέμησε στο Στάλινγκραντ . Από τη Γιουγκοσλαβία η 117η Jäger Division, που διέθετε 3 συντάγματα (737ο , 749ο , και 670ο ) και 2 ανεξάρτητα τάγματα, μεταφέρθηκε στην Πελοπόννησο τον Μάιο του 1943.
Όταν τελείωσε ο πόλεμος παραδόθηκε στον αμερικανικό στρατό στην Σιλεσία το Μάιο του 1945.
Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 1943 η επαρχία Καλαβρύτων τελούσε υπό Ιταλική κατοχή, μετά ανέλαβαν οι Γερμανοί.

Στις 5 το απόγευμα της 15ης Οκτωβρίου 1943 συγκροτήθηκε στην αυλή του Σχολείου στο Αίγιο ένα μικτό απόσπασμα , από τον πρώτο και τον πέμπτο λόχο του 749 Συντάγματος , που ο στρατιώτης ALOIS PÜHRINGER στην αφήγηση στο Μόναχο – τον Οκτώβριο του 1982, χαρακτήρισε ως «μπουλούκι», 92 ανδρών.
Ο στρατιώτης Άλοις Πύρινγκερ που διασώθηκε από τη μάχη της Κερπινής είπε το 1982: «Παραταχτήκαμε στην αυλή του Σχολείου στις 5 το απόγευμα της 15 ης Οκτωβρίου 1943. Δεν ήταν ακριβώς ο 5/749, αλλά ένα ποικίλο μπουλούκι. Είμαστε 92 άνδρες. Εκεί παρουσιάστηκε ο Λοχαγός Schober. Δεν τον γνωρίζαμε. Πιστεύαμε ότι θα έχει μαχητική πείρα γιατί είχε έλθει από το μέτωπο της Ρωσίας. Αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δε συνέβαινε. Μας είπαν ότι θα βαδίσουμε για τα Καλάβρυτα να επιβάλλουμε την τάξη που είχε διασαλευτεί από τους αντάρτες. Τίποτα άλλο. Πήραμε μαζί μας πυρομαχικά για τον ατομικό οπλισμό και μερικές χειροβομβίδες. Μαζί μας δεν είχαμε ούτε μυδραλιοβόλο ούτε ERW ούτε και ασύρματο. Είμαστε κανονικά οπλισμένοι με ένα πολυβόλο. Ο Αρχηγός της ομάδος και ο αντικαταστάτης του κρατούσαν οπλοπολυβόλο. Το ίδιο και εγώ είχα οπλοπολυβόλο. Ξεκινήσαμε το πρωί της 16.10.1943 με φορτηγά αυτοκίνητα όσο ήταν δυνατόν. Μετά πήραμε το ποτάμι και συνεχίσαμε την πορεία με τα πόδια. Μερικοί συνάδελφοί είχαν πυρετό από ελονοσία. Στη διαδρομή βρήκαμε μερικά ζώα, για να μεταφέρουν τα πυρομαχικά. Το απόγευμα φθάσαμε σε ένα χωριό».

Το απόγευμα την ώρα του Εσπερινού το μικτό γερμανικό απόσπασμα δέχθηκε την επίθεση του ΕΛΑΣ. από πολυάριθμη ομάδα 350 ανταρτών με επικεφαλής τους Νικολόπουλο, Σφακιανό, Κατσικόπουλο και τον αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού που είχε περάσει στον ΕΛΑΣ Νίκο Μουτούση .
Ο Σόμπερ αιφνιδιάστηκε. Παρά τα καταιγιστικά πυρά που δεχόταν, κατόρθωσε να καταφύγει μαζί με τους άντρες προς τη θέση «Δρυμώνας» όπου παρέμεινε σε θέσει αμύνης, και πέρασε τη νύχτα της 16ης προς την 17ην Οκτωβρίου 1943. Αργά το απόγευμα της 17ης Οκτωβρίου 1943, ο Σόμπερ κατάκοπος και χωρίς πυρομαχικά παραδόθηκε μαζί με τους άντρες του, αφού κατέστρεψαν τα όπλα τους.

Από την διήμερη μάχη της Κερπινής οι Γερμανοί είχαν 4 νεκρούς και τρείς βαριά τραυματίες, ενώ ο ΕΛΑΣ είχε 6 νεκρούς, που ήταν οι Γεώργιος Γιδάς, Αθανάσιος Μυλωνάς, Αθανάσιος Ζεβέρδας, Ιωάννης Καλούσης, Βασίλειος Λεμπέσης και ένας ανώνυμος με το ψευδώνυμο «Όλυμπος». 11 Γερμανοί διέφυγαν. Οι υπόλοιποι 75 (μαζί με τον Λοχαγό), και οι τρείς τραυματίες παραδόθηκαν.

Ήταν η πρώτη και μοναδική κατά μέτωπο επίθεση του ΕΛΑΣ κατά Γερμανικού τμήματος, και η πρώτη φορά που ο ΕΛΑΣ κράτησε αιχμαλώτους.
Οι αιχμάλωτοι της «μάχης της Κερπινής» μεταφέρθηκαν στην αρχή στα Καλάβρυτα όπου διαπομπεύτηκαν και στη συνέχεια στα Μαζέικα όπου παρέμειναν μέχρι την 6 Δεκεμβρίου , όπου τους έβαζαν να δουλεύουν στα κτήματα για τα φαγητό τους.
Οι Γερμανοί πρώτα ζήτησαν την απελευθέρωση των αιχμαλώτων και άρχισαν διαπραγματεύσεις με την διαμεσολάβηση του τότε Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Θεόκλητου (Παναγιωτόπουλου) και του αρχηγείου ΕΛΑΣ Πελοποννήσου. Εκπρόσωπος της Μητρόπολης στις διαπραγματεύσεις ορίστηκε από τον Θεόκλητο ο αρχιμανδρίτης Κωνστάντιος Χρόνης, μετέπειτα Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.
Από την πλευρά του ΕΛΑΣ συμμετείχαν οι Δημ. Μίχου και Ε. Λασάνης και τον Γερμανό μέραρχο εκπροσωπούσε ο λοχίας των S.D Konrand Dohnert.
Τις επιστολές που ανταλλάχθηκαν ανεπίσημα μεταξύ του αρχιμανδρίτη Κωνστάντιου, του στελέχους του ΕΑΜ Αιγίου Ανδρέα Παπαδημητρίου,(Καπετάν Θαλασσινού), και του Πελοποννησιακού γραφείου ΚΚΕ , τις μετέφραζε ο βιομήχανος χάρτου του Αιγίου Α. Φιλιππόπουλος.
Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν 20 ημέρες και την τελική απόφαση να μην γίνει ανταλλαγή των αιχμαλώτων έλαβε το Πελοποννησιακό γραφείο του ΚΚΕ, αφού «μελέτησε» την γνώμη των συνδέσμων της SOE. 
Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, οι 75 Γερμανοί αιχμάλωτοι μεταφέρθηκαν, (και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η γιγαντιαία χερσαία «επιχείρηση Καλάβρυτα»), στη περιοχή Μάζι του Χελμού , όπου και εκτελέστηκαν το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 1943, ενώ τα πτώματα τους ρίχθηκαν σ’ ένα βάραθρο 80 μέτρων. Την διαταγή για την μεταφορά από τα Μαζέικα στο Μάζι και την εκτέλεση τους υπέγραψαν (με ημερομηνία 4-12-1943) οι τρείς επικεφαλείς του αρχηγείου ΕΛΑΣ βορειοδυτικής Πελοποννήσου Αχιλλέας, Αλέξανδρος και Μίχου. Οι δύο πρώτοι ήταν κομματικά στελέχη του ΚΚΕ ενώ ο Μίχου (Δημ. Μίχου ή Γερο-Μίχος από τους Λαπαναγούς) στρατιωτικός διοικητής). Η απόφαση για την εκτέλεση ελήφθη με υπόδειξη της Αγγλικής Αποστολής (Άντονυ Άντριους, Τζών Στήβενς και Ντάνκαν Μακμάλεν ) που παρακολουθούσαν τα γεγονότα. Την εκτέλεση ανέλαβε η ομάδα του λοχαγού Χρ. Στασινόπουλου του 9ου Συντάγματος ΕΛΑΣ Αρκαδίας, με την συμμετοχή του λοχαγού Αργυρόπουλου και 20 ανδρών τους. Από τους ομήρους Γερμανούς διασώθηκαν δύο, που είπαν ότι στην εκτέλεση οι Έλληνες τους έδεναν με σύρμα ανα έξη και ότι πυροβολούσαν δυο ξένοι, που μιλούσαν Αγγλικά. Αυτοί οι δύο εκτέλεσαν τους γερμανούς αιχμαλώτους. Οι Γερμανοί, μάζεψαν 79 πτώματα, (4+3+72) και τους έθαψαν στην Τρίπολη στις 23 Δεκεμβρίου.

53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ώστε Άγγλοι ήταν οι εκτελεστές... Λες Χατζάρα το ίδιο να έγινε και στον Μελιγαλά;

Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...

Για ολα αυτα οσοι ενδειαφερονται μπορουν να διαβασουν τα βιβλια του εκλιποντος Χερμαν Φρανκ Μαγιερ.
1) Η αναζητησις
2) Απο την Βιεννη στα Καλαβρυτα. (τα αιματηρα ιχνη της 117 Μεραρχιας Κυνηγων).
Ομως Σπυρο αργησες , ο Μαγερ ειναι ηδη φιλτραρισμενος μεσα στα εργαστηρια του Περισσου.
Το ΙΕΡΑΤΕΙΟ αποφανθηκε οτι ειναι αναξιοπιστος και εργαστηκε μεροληπτικα με μονο κινητρο την αποκατασταση του πατρος του.
Σπυρο με ποιους πας να τα βαλεις ; Με αυτους που παρουσιαζουν το εγκλημα στο Κατυν ως εφευρημα της αντιδρασης ; Της συνομωσιας κατα του κομμουνισμου ;

Με τους ηλιθιους που την δεκαετια του '70 εκαναν γιορτες και πανηγυρια υπερ της παγκοσμιας Ειρηνης. Και στα Πανο τους απεικονιζονταν ζωγραφιες με τους ''λαους'' να σπανε πυραυλους οπου ειχαν μονο Αμερικανικα σηματα ... Γιατι ως γνωστον φονιαδες των λαων ειναι μονο οι Αμερικανοι ... Αλλως τε οι Ρωσοι δεν ειχαν πυρηνικα η δεν σκοπευαν να τα χρησιμοποιησουν γιατι ... Αγαπουσαν τους ''λαους'' και την Ειρηνη την ειχαν αραβωνιαστει επισημα.

- Επισης δεν ηταν παιδομαζωμα ηταν παιδοσωσιμο.
- Δεν ηταν υποδουλωση της ανατολικης Ευρωπης αλλα απελευθερωση απο τους καπιταλιστες.
- Δεν ηταν αυτοι ξενοδουλοι (ας επαιρναν εντολες απο την Μοσχα) αλλα ολοι οι υπολοιποι συλληβδην ηταν φασιστες και μαυρη αντιδραση.
- Δεν πουλησαν αυτοι την Μακεδονια πρωτοι πριν τον Μητσοτακη αλλα και δεν ασχολουνται κιολας με το θεμα.
- Δεν ειχαν σκοπο να αιματοκυλησουν την Ελλαδα καθ' υποδειξην εξωθεν δυναμεων αλλα ηθελαν μονο να λευτερωσουν την χωρα απο τους καπιταλιστες.
- Εκαναν μονο αυτοι αντισταση οταν ολοι οι αλλοι ηταν Γερμανοδουλοι.

Και παει λεγοντας ...
Ας ειναι καλα η γαμοδεξια που τους διορισε τους εξοπλισε και τους εκανε τις πλατες για να γινουν καθεστως μετα το '74. Ας ειναι καλα η γαλαζια παραταξη μαζι που καταφερε μεγαλυτερη ζημια κι απ τον ιδιο τον Ζαχαριαδη .
Ολοι λενε :
''Μπορει η αριστερα να εχασε τον πολεμο αλλα κερδισε την προπαγανδα'' ''επιβληθηκε πολιτιστικα'' ...
Λαθος κυριοι δεν κερδισε τιποτα , δεν εχτισε τιποτα , δεν δημιουργησε τιποτα .
Απλα εγινε ο αποδεκτης δωρων της εξουσιας γιατι ετσι βολευε καποια συμφεροντα.
Η αστικη δημοκρατια εγκαθιδρυσε την αριστερα για να εχει αλλοθι ...
Και γιατι βεβαια ο διεθνισμος και η αναρχια αυτου του χωρου ταιριαζει με το κλιμα της Νεας Ταξης των Βρυξελλων.
Ενα πανβρωμικο σιχαμενο παιχνιδι συμφεροντον με θλιβερους κομπαρσους τους ιθαγενεις μαο μαο .
Και μην ξεχνατε το συστημα μας θελει ολους ΦΑΣΙΣΤΕΣ !!! ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ !!!
λαε θυμησου το χωμα που πατας λευτερωσε ο Αρης και ο ΕΑΜ ΕΛΑΣ - ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ.
Πουτανες στα κρεβατια σας πλακωσε αστυνομια !

Ανώνυμος είπε...

Τι μας λέτε δηλαδή ρε παλικάρια; Ότι οι αντάρτες του ΕΛΑΣ δεν έπρεπε να επιτεθούν στους Γερμανούς κατακτητές; Έπρεπε να μυρίσουν τα νύχια τους ότι οι εγκληματίες Ναζί κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών θα έκαναν αντίποινα στον άμαχο πληθυσμό; Τότε ποιός ο λόγος να υπάρχει εθνική αντίσταση; Να κάθονταν στα σπίτια τους, όπως κάνουμε εμείς σήμερα...

Ανώνυμος είπε...

Πότε οι συμμορίτες-κατσαπλιάδες άρχισαν τις επιθέσεις στους Γερμανούς;
Μόλις οι Γερμανοί επιτέθηκαν στη Σοβιετία! Όχι πριν!
-Γιατί;
-Επειδή, η Σοβιετία είχε με τούς Γερμανούς σύμφωνο μη επίθεσης
γνωστό ως σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ.

Μόλις οι Γερμανοί βάδισαν ενάντια στη μαμά Σοβιετία,
τα εδώ αριστερά-καθάρματα θυμήθηκαν πως οι Γερμανοί είναι κακοί!

Ξεχάσαμε τί έγραφε ο βΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ για τον Ελληνικό Στρατό
που πολεμούσε στην Πίνδο το 1940;

Είπαμε, οι διεθνιστές-μπολσεβίκοι να έχουν παραχαράξει την Ιστορία
αλλά όχι και έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Κατά παράβαση όλων των διεθνών συμφωνιών και ηθικών προ πάντων , ο λενιν και ο σταλιν εκτελούσαν κατά εκατομμύρια αθώους Χριστιανούς συνανθρώπους μας!
Οι μαο μαο φιλελε αριστεροί , επειδή ήταν Χριστιανοί τους ονόμασαν εχθρούς του λαού!
Ποίου λαού;
Αυτοί οι Χριστιανοί δεν έπρεπε να κάνουν αντίσταση απέναντι στην γενοκτονία τους, στην αρπαγή της ατομικής ιδιοκτησίας τους και στην σκλαβοποίηση τους;

Απλά ας φανταστούν οι αριστεροί και οι φιλελε να κάνουν τα ίδια σε εμάς – έχουν αρχίσει ήδη και τα κάνουν - και οι νυν Χριστιανικοί λαοί των άλλων χωρών – ο "μορφωμένος" λαός τους , οι τραγουδιστάδες τους οι ηθοποιάρες τους , οι “πνευματικοί” ηγέτες τους , όχι οι κυβερνήσεις τους- να λένε καλά τους κάνουν …διότι είναι φασίστες ,αντεπαναστάτες , κουλάκοι , εχθροί του λαού!

Έλληνες και Χριστιανοί ορθόδοξοι , είμαστε ο μοναδικός ορθόδοξος Χριστιανικός λαός που τιμά και σέβεται τους γενοκτόνους των Χριστιανικών πληθυσμών!
Είμαστε ο μοναδικός λαός της γης που κλείνει τα μάτια του μπροστά στο πιο αποτρόπαιο και φρικιαστικό αριστερό καθεστώς που υπήρξε ποτέ πάνω στον πλανήτη γη!
Εκατό εκατομμύρια συνάνθρωποι μας δολοφονηθήκαν βασανίσθηκαν με τα πιο αποτρόπαια και φρικτά βασανιστήρια και οι Έλληνες άγρον ηγόραζαν!
Δεν ξέρουν τίποτα για τον φόνο και τον δολοφόνο!!!

Οι ναζί και οι φασίστες είναι οι κακοί. Κακοί κάκιστοι, αλλά οι αριστεροί πολύ χειρότεροι, εάν συγκρίνουμε τα θύματα τους και τα βασανιστήρια τους.
Εάν δεν τα γνωρίζει, ως θα όφειλε , ο Ελληνικός λαός , ας ρωτήσει ο ίδιος γατί δεν του τα λένε τα 'φασιστικά ναζιστικά μμε" , οι καπιταλιστές και οι "δεξιοί" που κυβέρνησαν και κυβερνούν!

ΟΙ Έλληνες Χριστιανοί ορθόδοξοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία , θεοποίησαν τους αριστερούς και τους φιλελε που και αυτοί τιμούν και σέβονται τους αγώνες της αριστεράς!

Θεία δίκη όλα όσα τραβάμε και θα τραβήξουμε!

Ανώνυμος είπε...

Σοβιετία τους αποκαλείς, αλλά από αυτούς περιμένεις σήμερα να σώσουν την ανθρωπότητα... Ή μήπως δεν γνωρίζεις ότι ο Πούτιν είναι πρώην κομμουνιστής; Το δε ΚΚ διατηρεί ακόμη μεγάλη επιρροή στη ρωσική κοινωνία, κυρίως γιατί οι παλαιότεροι θυμούνται ακόμη ότι ζούσαν καλά, πριν έρθει ο Γκορμπατσώφ και τα διαλύσει όλα... Για αυτό και στη Ρωσία υπάρχουν ακόμη όρθια όλα τα σύμβολα και τα αγάλματα του κομμουνισμού και δεν αποκαθηλώθηκαν...

Ανώνυμος είπε...

Σιγά, μη περιμένω να με σώσει ο Πούτιν ή άλλος!
Συμφέροντα έχουν όλοι και δεν τούς
έπιασε καμμία καλοσύνη για την Ελλάδα!

Ναι επί κομμουνισμού, στη Σοβιετία, ζούσαν πολύ καλά...

-Τόσο καλά, που για μια τσάντα λεμόνια,
ναυτικός μας είχε πηδήξει γυναίκα Κομισάριο των Λιμένων!

Να μην γράψω τί έκαναν άλλοι ναυτικοί μας
σε συντρόφισσες-αξιωματικίνες που τις έτρεμαν όλοι στο λιμάνι,
για ένα LEVI'S ή για ένα Johnnie Walker...

Ναι επί κομμουνισμού, στη Σοβιετία, ζούσαν πολύ καλά...

-Τόσο καλά, που έτρωγαν κρέας και φρούτα κάθε του αγίου π.....
με δελτίο και αφού περίμεναν στην ουρά με τις ώρες!


Επίσης, κόψε τα παραμύθια όπως αυτά με Βελουχιώτη, Αντίσταση κτλ.

https://is.gd/lE1kwH


http://bit.ly/2em1ZwC

Ανώνυμος είπε...

@Τετ Οκτ 19, 01:48:00 μ.μ.

Aυτά να τα πεις στα συντρόφια σας τούς Κουβανούς!
Ή μήπως πρέπει να πω "ΠΡΩΗΝ" συντρόφια;

Το εργοστάσιο (Σοβιετία-κομμουνισμός) έκλεισε το 1989
αλλά τα συντρόφια τής εδώ αντιπροσωπίας (K.K.€. Ltd. - Offshore/902)
ακόμα να το καταλάβουν...

Αλήθεια, τί έμεινε τώρα; Μόνο η Β.Κορέα.
Ό τελευταίος καμμουνιστικός "παράδεισος"...

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις δίκιο φίλε. Αν συγκρίνεις με την σημερινή μνημονιακή Ελλάδα, παράδεισος ήταν ο κομμουνισμός...

Ανώνυμος είπε...

Όπως στον κομμουνισμό περίμεναν στην ουρά για λίγο κρέας & φρούτα,
το ίδιο γίνεται και στην σημερινή μνημονιακή Ελλάδα.
Καμμία διαφορά!

Άλλωστε, αυτό το μνημόνιο είναι αριστερό και
έχει ηθικό πλεονέκτημα αυτό το μνημόνιο.

Ανώνυμος είπε...

Οι χώρες τού πρώην ανατολικού μπλοκ,
που βίωσαν το πραγματικό πρόσωπο τού κομμουνισμού,
δε θέλουν να ξανακούσουν για κομμουνισμό!

Στην Ελλάδα, κάποιοι μιλούν για κομμουνισμό
'εκ τού ασφαλούς' χωρίς ποτέ να βίωσαν τα δεινά
του κομμουνισμού!

Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...

Λεει ο ανωνυμος μαλακας στο ( Πέμ Οκτ 20, 05:51:00 μ.μ.)
< παραδεισος ηταν ο κομμουνισμος σε σχεση με την σημερινη μνημονιακη Ελλαδα >

Ποσο χρονων εισαι ρε λακαμα ; 18 - 20 ;
Οταν ηρθαν οι Αλβανοι εδω το '92 - 93 που ησουνα ;
Και οχι μονο οι Αλβανοι αλλα και οι λοιποι πολιτες του κομμουνιστικου παραδεισου .
Ζωα ητανε ολοι τους αμορφωτοι , πεινασμενοι , αγριοι , ανηθικοι και εκαναν τα παντα για τα λεφτα.
Οι μονοι που ειχαν αξιοπρεπη εμφανιση και συμπεριφορα ηταν οι Πολωνοι και οι ''εντος Ρωσικης επικρατειας''. Η κορυφαια δε χωρα απο ολες του παραπετασματος ηταν η Γιουγκοσλαυια.
Καμια σχεση με το υψηλο επειπεδο μορφωσης και κουλτουρας και καλιεργειας που προπαγανδιζε το εδω ΚΚΕ και δουλευε τον κοσμο με παραμυθια της χαλιμας ....
Και μην ξεχναμε βεβαια τα ανεκδοτα του ΚΚΕ την δεκαετια του '70 περι Αλβανικου μοντελου ...
Τα ξερεις εσυ αυτα η χτες πεταξες την πιπιλα ; Τα εχουμε ζησει μεγαλε αυτα δεν μας τα ειπανε σε συγκεντρωση η σε επιδειξη για κατσαρολες ...
Παντως ακομα και τωρα οι Ελληνες ειναι αυτοι που πανε και γαμανε στο Σαντανσκυ ....
Γκεγκε μαλακοπιτουρα ;

Ανώνυμος είπε...

@Πέμ Οκτ 20, 05:51:00 μ.μ

Αν ο *καπιταλισμός* πεθαίνει,
ο *κομμουνισμός* έχει ήδη πεθάνει από το 1989, σύντροφε!

Και τα δύο *δεινά*, είναι παιδάκια τού σημιτισμού...

Ανώνυμος είπε...

Τι μας λες ρε ζοχάδα Τραμπάκουλα; Ότι όλοι όσοι ήρθαν από κομμουνιστικές χώρες με ένα κάρο διπλώματα, ήτανε σκουπίδια; Και πως καταφέρανε και προκόψανε, ενώ εμείς ψάχνουμε για φαγητό στα σκουπίδια;

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις Τραμπάκουλα, είναι ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία τι οικονομικό μοντέλο έχεις, αν δεν έχεις εθνική ανεξαρτησία...

Πάρε παράδειγμα τη Ρωσία. Μετά την οικονομική κατάρρευση στην οποία την οδήγησαν οι Γκορμπατσώφ και Γέλτσιν, σε λίγα χρόνια κατάφερε πάλι να σταθεί στα πόδια της. Γιατί είχε τις υποδομές της ΕΣΣΔ και τις πρώτες ύλες. Ο Πούτιν με έντονο κρατικό παρεμβατισμό, κατάφερε απλά να πάρει πίσω τον πλούτο της χώρας, που μετά την κατάρρευση είχε πέσει στα χέρια Εβραίων καπιταλιστών...

Αντίθετα, στην Ελλάδα, ούτε εθνική ανεξαρτησία έχουμε, ούτε υποδομές, ούτε βιομηχανία, ούτε βούληση να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας... Είμαστε το άβουλο γιουσουφάκι των ΗΠΑ και της ΕΕ... Οπότε, να συγκρίνεις την Ελλάδα, ακόμη και με κομμουνιστικές χώρες, όπως πχ η Βόρεια Κορέα, που έχει εθνική ανεξαρτησία και πυρηνικά όπλα, είναι λιγάκι αδόκιμο...

ΥΓ. Πάρε το χάπι για την πίεση και τα ξαναλέμε...

Ανώνυμος είπε...

Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία,
χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας,
χώρες της πρώην Σ. Ένωσης
όλες "πρόκοψαν" τόσο με τον κομμουνισμό
που τον αποτίναξαν και δεν τον θέλουν πίσω.

Νεότερο παράδειγμα η Κούβα...

Ανώνυμος είπε...

Εσύ φίλε είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι ακούς στις ειδήσεις; Δεν άλλαξε τίποτα στην Κούβα. Αυτό που άλλαξε ήταν η στάση των ΗΠΑ προς την Κούβα. Κατάργησαν το εμπορικό εμπάργκο και επέτρεψαν τον τουρισμό προς την Κούβα. Το είπε κι ο ίδιος ο Ομπάμα: "Τόσα χρόνια δοκιμάσαμε τα πάντα και δεν έγινε τίποτα, ας δοκιμάσουμε κι αυτό"...

Ανώνυμος είπε...

Mόνο των Η.Π.Α.,έ ;

Η επίδειξη μόδας τού Γαλλικού οίκου Chanel στην Αβάνα τί ήταν;
Κομμουνιστικής υφής;

Ξύπνα, κομμούνι!

Η Κούβα άνοιξε...τα πόδια της...
μπας και πάρει κανένα δολάριο/ευρώ
και χορτάσει την πείνα της!

Αν πετάξεις τις κόκκινες παρωπίδες σου,
ίσως αντιληφθείς τί συμβαίνει στον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Η Κούβα, εξυπνάκια, είναι μια χώρα - νησί με εθνική ανεξαρτησία και έτσι θα είναι όσο ζει ο Φιντέλ Κάστρο και αυτοί που την απελευθέρωσαν από την αμερικανοκρατία... Παράγει ένα σωρό προϊόντα, αλλά είναι πιό γνωστή για τη ζάχαρη, και τα πούρα της. Επίσης είναι γνωστή για το υψηλού επιπέδου σύστημα υγείας της.

Θες στα σοβαρά να συγκρίνεις αυτή την αξιοπρεπή χώρα με την ξεφτιλισμένη Ελλάδα, που είναι το υποπόδιο των ΗΠΑ και της ΕΕ; Τι ακριβώς παράγουμε εμείς; Ούτε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που έχουμε δεν είμαστε ικανοί να εξορύξουμε...

Και στα σοβαρά παρομοιάζεις την Κούβα με πουτάνα που ανοίγει τα πόδια της για να πάρει δολάρια; Και τι είναι τότε η Ελλάδα που ζητάει δανεικά κι αγύριστα από τα κράτη της ΕΕ και το Δ.Ν.Τ;

Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά: Η Κούβα θέλει απλά να πουλήσει τα προϊόντα της και να προσελκύσει τουρισμό, τα οποία δεν μπορούσε να τα κάνει, λόγω του άδικου αμερικανικού εμπάργκο... Δεν ζητάει δανεικά, ούτε ξεπουλάει τον εθνικό της πλούτο...

Ανώνυμος είπε...

@Δευ Οκτ 24, 04:18:00 μ.μ.

Δανεικά και αγύριστα;
Η Ελλάδα έχει πληρώσει τούς εβραϊοτοκογλύφους όσο λίγες χώρες!
Καθόλου αγύριστα!

Ρε μπολσεβίκε πολυτελείας (γιατί μόνον τέτοιους έχουμε στην Ελλάδα...),
αφού ο κομμουνισμός είναι τόσο τέλειος, γιατί κατέρρευσε;

Μόνο η Β. Κορέα έμεινε. Για πόσο ακόμα...

Για τράβα, να μιλήσεις ξανά για κομμουνισμό
στις πλείστες χώρες πού τον αποτίναξαν!

Αν θα ζήσεις, τυχερός θα είσαι...

Χαιρετισμούς στον Κουτσούμπα.
Τί επαγγέλλεται, είπαμε;

Ανώνυμος είπε...

Απεσταλμένο τού Περισσού,

Κάνε λίγο κράτει με το κουμμουνιστικό παράδειγμα-υπόδειγμα της Κούβας.

Τον Ιούλιο, πήγαν ο εξάδελφός μου και η γυναίκα του
για ταξίδι του μέλιτος και το μετάνιωσαν!

Ανέχεια όσο δε φαντάζεται κανείς!
Μια χώρα πού μαράζωνε για δεκαετίες και έκρυβε τη φτώχεια της.
Μέχρι που δεν άντεξε άλλο.

Ψωροπερηφάνεια ενώ ο λαός λιμοκτονούσε!

Ανώνυμος είπε...

Ρε Περισσό-μαγκα,

Πού τα γράφεις αυτά τα παραμύθια;
Αυτά συνεχίζουν να σας λένε στο Κ.Κ.€.-A.Ε.;

Γιατί χιλιάδες Κουβανοί το έσκαγαν και πήγαιναν στη Φλόριντα;
Δεν άντεχαν τόσο πλούτο, έ;
Ήταν όλοι τους αντικαθεστωτικοί, έ;
Για πήγαινε κατά Φλόριντα μεριά να σου πουν πόσο ωραία περνούσαν...
Όποιος ήταν τολμηρός, έφευγε αν μπορούσε!

Τελικώς, γιατί δε λέτε πως η ψωρο-περήφανη Κούβα
δεν άντεξε άλλο την ψωμολίμα της,
έκανε την ανάγκη φιλότιμο και τώρα πια καλοδέχεται
τα μέχρι πρότινος κακά αμερικανά;

Κούβα και Βενεζουέλα θα γίνουν πολύ καλύτερες "εταίρες"
των εβραϊο-τοκογλύφων από ό,τι έχει υπάρξει η Ελλάδα
γιατί η ανέχεια τους ήταν και είναι
πολύ χειρότερες από αυτήν της Μνημονιακής Ελλάδας!

Το τι διέδιδε η κομμουνιστική προπαγάνδα, άλλο θέμα...

Ανώνυμος είπε...

Άστα, ρε.

Ό πουρο-Φιντέλ στη χλίδα αλλά ο λαουτζίκος στην ψόφα!
Αλά Τσαουσέσκου...Το ίδιο μοντέλο εξαθλίωσης...

Τα ίδια σκ@τ@ με τους καπιταλιστές, οι κομμουνιστές.
Μόνο που διαλύθηκαν πρώτοι.

Ό αμετανόητος κομμουνιστής νομίζει
πως είναι καλύτερος από τον καπιταλιστή και αντιστρόφως.

Δημιουργήματα τού εβραϊσμού και τα δύο "μοντέλα" καταπίεσης...
Έτσι για να διχάζουν τούς ανυποψίαστους...

Ανώνυμος είπε...

Απότι ξέρω ο Κουτσούμπας επαγγέλεται ότι και ο Μιχαλολιάκος... Βουλευτές του κοινοβουλίου δηλαδή, που πληρώνονται από τα κορόιδα τους Έλληνες φορολογούμενους...

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθήστε ρε παλικάρια να είστε αντικειμενικοί... Η Κούβα είναι μια χώρα που έχει γεωργία, κτηνοτροφία, έχει αυτάρκεια, για αυτό και δεν πεινάει κανείς. Δεν είναι πλούσια χώρα, αλλά είναι αξιοπρεπής και εθνικά ανεξάρτητη. Δεν της υπαγορεύουν τι θα κάνει ούτε οι ΗΠΑ, ούτε το Δ.Ν.Τ, ούτε κανείς. Και έτσι θα είναι όσο ζει ο Φιντέλ Κάστρο. Πάρτε το απόφαση τσιράκια των Αμερικλανών...

Ανώνυμος είπε...

Οι ιδεολογικοί απόγονοι εκείνων που έκαναν προδοτική-αντιπολεμική προπαγάνδα στο μικρασιατικό μέτωπο, εκείνοι που πανηγύριζαν με την σύμπραξη της Σοβιετικής Ένωσης με την κεμαλική Τουρκία, εκείνοι που εντελώς ανθελληνικά και ξεδιάντροπα έγραψαν στη φυλλάδα τους τον Ιούλιο του 1935, ότι «όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρά Ασία, αλλά και την επιδιώξαμε»,
είναι απολύτως αναμενόμενο να… σεληνιάζονται όταν ακούνε
Συνειδητοποιημένους Έλληνες να λένε ότι τα σύνορα της καρδιάς τους βρίσκονται εκεί που οι ελληνόφωνοι κομμουνιστές πρόδωσαν με τις κατάπτυστες ενέργειές τους.

https://tinyurl.com/hl9ybgg

Ανώνυμος είπε...

@Τετ Οκτ 26, 03:05:00 π.μ.

Ό Μιχαλολιάκος δεν υπήρξε παιδί κομματικού σωλήνα.
Αντίθετα, ο σύντροφος είναι εκλεκτός της Παπαρήγας - αυτής με την κόρη στο Αμερικανικό σχολείο της Αγ. Παρασκευής...

Ατυχής, ο συμψηφισμός.

Δεν θα εξισώσω τούς βουλευτές της Χ.Α.
με τα τομάρια τού κλεπτοκρατικού τόξου.

Ατυχής, ο συμψηφισμός, ξανά!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι ατυχής ο συμψηφισμός; Την ίδια δουλειά κάνουν και το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Είναι αγωγοί εκτόνωσης της λαϊκής οργής... Οι βουλευτές και των 2 κομμάτων που πληρώνονται αδρά από τους Έλληνες φορολογούμενους παρακολουθούν απαθείς τον βιασμό της Ελλάδας και δεν κάνουν απολύτως τίποτα, παρά μόνο σκούζουν...

Οπαδοί της επανάστασης και της δικτατορίας του προλεταριάτου οι του ΚΚΕ, οπαδοί των στρατιωτικών πραξικοπημάτων και της απλής δικτατορίας οι της Χρυσής Αυγής, όταν όμως έρχονται τα μνημόνια από την ΕΕ και το Δ.Ν.Τ και οι πρόσφυγες- λαθροεισβολείς, όλοι αυτοί οι "επαναστάτες" του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής στέκονται σούζα... Ο μισθός να πέφτει κάθε μήνα και τα κορόιδα οι φορολογούμενοι να είναι καλά...

Ανώνυμος είπε...

Τί σχέση έχει η Χ.Α.
με το Κ.Κ.€. και το *υπόλοιπο κλεπτοκρατικό τόξο*
που είναι όλοι τους *ΥΠΕΡ* των ΛΑΘΡΟεποίκων;

Ψήφισε η Χ.Α.
τα Ν/Σ υπέρ των ΛΑΘΡΟ στη Βουλή
όπως το *υπόλοιπο κλεπτοκρατικό τόξο*;


ΛΑΘΟΣ συμψηφισμός, ΞΑΝΑ!


Με τη Χ.Α.,
ούτε που θα είχαν πατήσει οι ορδές των ΛΑΘΡΟεποίκων
αφού τα σύνορα
-όπως σε κάθε σοβαρή χώρα-
θα φυλάσσονταν !
Όσο για τους παρανόμως "νομιμοποιηθέντες",
αυστηρή επανεξέταση και απέλαση!

Ανώνυμος είπε...

@Τετ Οκτ 26, 03:25:00 μ.μ.

Άσε φίλτατε το παραμυθάκι περί κουβανής αυτάρκειας.
Το είδαμε και στην Βενεζουέλα.

Ελλείψεις του κερατά έχουν στην Κούβα.
Ρωτήστε και κανέναν που έχει πάει να σας πει
για τις δραματικές στερήσεις του λαού.

Άσε τη λέει ο Περισσός...

Με λίγα δολλαριάκια, όχι μία π......
αλλά ολόκληρη γειτονιά αγόραζες

Όσο νά ΄ναι,
ακόμα και στη Μνημονιακή Ελλάδα με λίγα €βραιό
δεν πηδάς γειτονιά...

Ανώνυμος είπε...

Δεν το ψήφισε η Χρυσή Αυγή το λάθρο -νομοσχέδιο, αλλά δεν έκανε και τίποτα για να το σταματήσει... Αυτό λέω, ότι μόνο σκούζετε και δεν προβάλλετε καμμία αντίσταση... Δηλαδή άμα έρθει κι ένα νομοσχέδιο που θα λέει ότι παραχωρούμε μερικά νησιά στην Τουρκία και ψηφιστεί στη Βουλή, εσείς πάλι θα κάθεστε και θα κοιτάτε; Πάνω από όλα η νομιμότης...

Ανώνυμος είπε...

Η αυτάρκης (λέμε τώρα...) Κούβα
ζητά Διαδίκτυο για τους *πρώτους* οικιακούς χρήστες!

Για φαντάσου, "πρόοδο" πού έχουν εκεί, στου Φιντέλ το νησί...

Ποιός θα το αναλάβει; η Αμερικανική Sprint!
Τσιράκι των Αμερικανών πια η πουρο-μπανανία!

Όσο για το ό,τι δεν πεινάει κανείς εκεί, μην παίρνεις και όρκο...
Τα ίδια λέγατε και για τη Βενεζουέλα των τσαβίστας...

Το ίδιο αριστερό παραμυθάκι. Μόνο που ξεθώριασε...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω είστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνετε τι θα πει "η Βενεζουέλα είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα μέλος του ΟΠΕΚ"...

Είναι κάτι που εμείς με τις ηγεσίες που έχουμε ούτε καν μπορούμε να το φανταστούμε... Αυτό το επίτευγμα λοιπόν κύριοι φανατικοί δεν σας αρέσει και θέλετε ντε και καλά η Βενεζουέλα από κυρίαρχο κράτος να γίνει ξανά δορυφόρος των ΗΠΑ; Θέλετε τα πετρέλαιά της να τα νέμονται οι 7 αμερικανικές αδελφές;

Τι να το κάνω βρε χοντροκέφαλοι το Ίντερνετ και το κινητό, άμα δεν έχω εθνική ανεξαρτησία; Άμα δεν μπορώ να αποφασίζω για την χώρα μου, για το παρόν και το μέλλον της; Ή μήπως δεν γνωρίζετε ότι η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ;

Ανώνυμος είπε...

@Πέμ Οκτ 27, 10:47:00 μ.μ.

Δηλαδή, επειδή το κλεπτοκρατικό τόξο
έχει την πλειοψηφία στη Βουλή και
ψηφίζει όλα τα Εθνοκτόνα νομοσχέδια,
θα ακυρώσω την παρουσία της Χ.Α. στη Βουλή;

Θα συμψηφίσω τη Χ.Α., πού δεν ψηφίζει τα Εθνοκτόνα Ν/Σ,
με ΟΛΟΥΣ τούς υπόλοιπους ΠΡΟΔΟΤΕΣ που τα ψηφίζουν;

Όχι, τέτοιοι συμψηφισμοί είναι έκ του πονηρού...

Για να έχουμε καλό ρώτημα,
εσύ που ειρωνεύεσαι τη Χ.Α. ως νομιμόφρονα,
τί "επαναστατικό" και "αντισυστημικό"
έχεις κάνει για να σταματήσεις τα εθνοκτόνα Ν/Σ;

-Μολότοφ στα ΜΑΤ;
-Κάψιμο οχημάτων;

Άσε μας, ρε επαναστάτη τού πληκτρολογίου...

Τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ δεν τους βλέπεις αλλά η Χ.Α. φταίει.
Αν οι γραικύλοι στέλνουν στη Βουλή όλα τα σκατά, η Χ.Α. πάλι φταίει.

Δύο πάγκους ΛΑΘΡΟ αναποδογύρισαν και είδες τί έγινε!

Συνέχισε να ψηφίζεις ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ή
να μην πας καν να ψηφίζεις!

Μετά σού φταίει η Χ.Α. για την κατρακύλα της χώρας!

Ακριβώς τα ίδια είχες γράψει και πριν μήνες!
Τα ίδια αναπαραγάγεις! Ακριβώς!

Ή παράφρων είσαι ή εκδούλευση εκτελείς!

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω ότι κανείς πλέον ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει εντός της Βουλής και τι "σθεναρή αντίσταση" προβάλλει η Χρυσή Αυγή μέσα στα έδρανά της... Και η Χρυσή Αυγή εκτινάχθηκε περισσότερο για τη δράση της εκτός Βουλής... Αφού τώρα έχετε επιλέξει να το παίζετε νομιμόφρονες και καλά παιδιά, θα πρέπει να παρακολουθείτε και απαθείς την καταστροφή της Πατρίδας... Και μην κατηγορείτε τον κόσμο που δεν σας ψηφίζει. Έχετε το ίδιο ποσοστό με το ΚΚΕ, που όποτε γουστάρει κλείνει το κέντρο της Αθήνας. Κι εσείς κρατάτε τους ψηφοφόρους σας χαλαρούς στους καναπέδες τους, σα να μην συμβαίνει τίποτα... Σαν να μην ξεπουλιέται η χώρα, σαν να μην πλημμυρίσαμε από λάθρο... Δηλαδή πρέπει να καταστραφεί τελείως η χώρα, για να κουνήσετε το δακτυλάκι σας;

Ανώνυμος είπε...

@Παρ Οκτ 28, 02:11:00 μ.μ.

Πάει πια και η Βενεζουέλα.
Το πολυδιαφημισμένο κομμουνιστικό "μοντέλο" της
δεν κατάφερε (και αυτό με τη σειρά του...)
να αντισταθεί στους κακούς καπιταλιστές!

Τα περί εθνικής ανεξαρτησίας, πέστα στο λαό της που λιμοκτονεί!
ΠΕΙΝΑ και ΑΝΕΧΕΙΑ!

Ελλείψεις σε βασικά αγαθά, τεχνολογική καθυστέρηση κτλ.
Τριτοκοσμικές συνθήκες!

Κατά τα άλλα, ψωρο-περηφάνεια.

Ρε Περισσόμαγκα,

Δε θα έπρεπε η κομμουνιστικά "υπέροχη"
και "παντοδύναμη" Βενεζουέλα
-σύμφωνα με την αριστερή προπαγάνδα-
να αντέξει στα παιχνίδια του ΟPEC;

Μόλις αυξήθηκε η Παραγωγή και έπεσε η τιμή τού πετρελαίου,
κατέρρευσε η καλή-κομμουνιστική Βενεζουέλα
όπως και η κακή-καπιταλιστική Σ. Αραβία!

Πού είναι η διαφορά τού καλού-κομμουνισμού από τον κακό-καπιταλισμό;

ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ αφού και τα δύο δεινά έχουν την ίδια περιούσια μήτρα...

Αλλά, που να το καταλάβεις!

Μετά, κατηγορείς τούς άλλους ως χονδροκέφαλους...

Ανώνυμος είπε...

@Πέμ Οκτ 27, 10:47:00 μ.μ

Στις εκλογές, εσύ κάνε ό,τι θέλει ο θείος Σόρος:
Μην πας να ψηφίσεις ή
αν πας, (ξανα)-ψήφισε *κλεπτοκρατικό* τόξο, Πειρατές κτλ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ελληναράδων αυτό πράττει.

Δώσε στη Χ.Α. τη δυνατότητα να κυβερνήσει και μετά τα λέμε!
Το κάνεις; ΟΧΙ!
Ζητάς τα Ρέστα από τη Χ.Α. για τις ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ των άλλων;
Έ, όχι και τόσο ΘΡΑΣΟΣ! ΟΧΙ!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί , εσύ εξυπνάκια Χρυσαυγίτη νομίζεις ότι ο εθνικοσοσιαλισμός έχει διαφορετική μήτρα; Εβραϊκά είναι τα ονόματα των περισσότερων συνεργατών του Χίτλερ...

Ανώνυμος είπε...

Παρ Οκτ 28, 03:27:00 μ.μ.

-Είδες τη Χ.Α. να είναι στα Μ.Μ.Ε. σαν ΟΛΟΥΣ τούς υπόλοιπους; ΟΧΙ!
-Είδες τη Χ.Α. να έχει κρατική επιχορήγηση σαν ΟΛΟΥΣ τούς υπόλοιπους; ΟΧΙ!

Ζητάς, από τη Χ.Α. να κάνει τα καραγκιοζιλίκια τού Κ.Κ.€.;

Κλείνει το κέντρο το Κ.Κ.€. και τί έγινε;
Απλώς, εμποδίζει τον κοσμάκη να μετακινηθεί
Μετά, βάζει διαφημίσεις Τραπεζών στο βΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ!
Η απόλυτη ΞΕΦΤΙΛΑ!

Άσε, ρε!

Περιμένω πότε θα ξεκινήσει την επανάσταση ο Περισσός
για να σώσει τη χώρα με τις μεγάλες διαδηλώσεις κτλ.
Σαν τα καραγκιοζιλίκια που έκαναν οι δήθεν Αγανακτισμένοι...

Όμως, όταν έρχεται η ώρα της κάλπης, ψηφίζουν ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ή δεν πάνε καν να ψηφίσουν!

Κατά τα άλλα, φταίει η Χ.Α. για την κατάντια της χώρας!

Ανώνυμος είπε...

@Παρ Οκτ 28, 03:27:00 μ.μ.

1) Εσύ, τί έχεις κάνει *ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ* για να σταματήσεις
το ξεπούλημα της χώρας και την πλημμυρίδα των ΛΑΘΡΟ;


2) Εσύ, τί έχεις να προτείνεις στη Χ.Α.;


3) Τί ψηφίζεις;

Ανώνυμος είπε...

@Παρ Οκτ 28, 03:53:00 μ.μ.

Εθνικιστής είμαι και έχω κάθε δικαίωμα αυτο-προσδιορισμού.

Τώρα, αν εσύ και οι περιούσιοι ιδρυτές & αφέντες τού Κ.Κ.€.,
θέλετε να παρουσιάζετε ως εθνικοσοσιαλιστές και φασίστες
τούς εθνικιστές ανά τον κόσμο, ο θείος Σόρος είναι μαζί σας!

Ανώνυμος είπε...

@Παρ Οκτ 28, 03:53:00 μ.μ.

"Εβραϊκά είναι τα ονόματα των περισσότερων συνεργατών του Χίτλερ."

Έτσι, εξηγείται γιατί οι εβραίοι λατρεύουν τόσο τον Αδόλφο.

Επίσης, ο Αδόλφος ήταν εβραίος ο ίδιος. Βέβαια...

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά εξυπνάκια δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα για να σταματήσει την λαθροεισβολή... Ένα όμως κόμμα με το ποσοστό της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε να κάνει πολλά, αλλά δυστυχώς δεν τα κάνει... Μετά την δικαστική δίωξη η Χρυσή Αυγή έκατσε στα αυγά της... Σας ψήφισα όταν ήσαστε υπό διωγμόν, τώρα όμως διαπιστώνω μια δημοσιοϋπαλληλική βολεψίστικη νοοτροπία... Αυτό που πρέπει να κάνετε κατά τη γνώμη μου είναι να βγείτε πάλι έξω από τα γραφεία σας και να επανακάμψετε στις γειτονιές...

Ανώνυμος είπε...

Εμείς έξω είμαστε.

http://bit.ly/2e5lg5N

Ήμασταν, ήμαστε και θα είμαστε.

Εσύ "αγωνισταρά" μου, πού είσαι;

Μόνο να ειρωνεύεσαι τη Χ.Α. ξέρεις και τίποτα άλλο!

Ποτέ δεν έχεις ψηφίσει Χ.Α.

Έρχεσαι εδώ και παρουσιάζεσαι
ως δήθεν δυσαρεστημένος ψηφοφόρος της Χ.Α.

"Ψήφισα Χ.Α. αλλά τώρα δε θα ξαναψηφίσω κτλ."
Ακριβώς το ίδιο κείμενο κάθε φορά
γιατί υπάρχει ακριβώς η ίδια ατζέντα!

Ακριβώς το ίδιο κολπάκι

Τί νομίζεις πως θα καταφέρεις;

Να παρασύρεις κάποιους ώστε να μην ψηφίσουν Χ.Α.;

Ακόμα να το καταλάβεις;
Ποτέ και σώσουν και ψηφίσουν Χ.Α.!

Ανώνυμος είπε...

Παρ Οκτ 28, 05:39:00 μ.μ.

" Ένα όμως κόμμα με το ποσοστό της Χρυσής Αυγής
θα μπορούσε να κάνει πολλά,
αλλά δυστυχώς δεν τα κάνει... "

Ενώ αν ήταν ο Καραγκιοζοφέρης στη θέση της Χ.Α., έ;

Γι΄αυτόν δεν κόπτεσαι;

Χαιρετισμούς στον Μνημονιάκια Νο.1

Ανώνυμος είπε...

"Σας ψήφισα όταν ήσαστε υπό διωγμόν"

Στον ΚαραΤζαφέρΗ το είπες;

Ανώνυμος είπε...

"τώρα όμως διαπιστώνω μια δημοσιοϋπαλληλική βολεψίστικη νοοτροπία"

Ατυχής
-η κατά τα άλλα σκόπιμη-
προσπάθειά σου
να ταυτίσεις τη Χ.Α. με το κλεπτοκρατικό τόξο.

Κανέναν αφελή να ξεγελάσουμε
και να κλέψουμε κανένα ψηφαλάκι
πού θα πήγαινε στη Χ.Α.

Χαιρετισμούς στην "Εθνική" κΕΝΟΤΗΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

@Παρ Οκτ 28, 05:39:00 μ.μ.

Κάτι καλύτερο από τη Χ.Α. έχεις να προτείνεις
ή
μόνο αρκείσαι στο ρόλο τού επικριτή της Χ.Α.;

Όσο για την αποχή,
που προωθεί και ο θείος Σόρος σε *κάθε* χώρα,
δεν είναι λύση.

-Αναμένουμε τις προτάσεις σου.

Ανώνυμος είπε...

Τελείωσε το παραλήρημά σου; Μια απορία έχω μόνο. Αυτές τις π@π@ριές που γράφεις, δεν μπορείς να τις γράψεις σε ένα σχόλιο; Γιατί γράφεις 4 σχόλια για να απαντήσεις σε ένα δικό μου; Δεν μπορείς να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου; Ότι θυμάσαι χαίρεσαι μου φαίνεται...

ΥΓ. Επ' ευκαιρία, το άκουσες το νέο ανέκδοτο; Είναι η "σθεναρή αντίσταση" της Χρυσής Αυγής στα μνημόνια και στην λαθροεισβολή! Το κόμμα του Λαφαζάνη που δεν είναι καν στη Βουλή πάει σε δικαστήρια και ματαιώνει πλειστηριασμούς! Εσείς σε πόσους πλειστηριασμούς πήγατε αγαπητέ Χρυσαυγίτη;

Ανώνυμος είπε...

Σε αρκετούς, επικριτή της Χ.Α.

https://is.gd/WiybBs

Μα δεν υποσχέθηκε η "αριστερά"
"κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη";


Περί Λαφαζανίστας...

http://bit.ly/2f3SRKU


https://is.gd/wOxTPv


https://tinyurl.com/js9c4wj

Ανώνυμος είπε...

-Επειδή ο λοβοτομημένος ελληνάρας στέλνει Μνημονιακούς Προδότες
με πλειοψηφία στη Βουλή, φταίει η Χ.Α.
για όσα Εθνοκτόνα μέτρα ψηφίζουν ΟΛΟΙ αυτοί.

-Αν το ψευτορωμέϊκο στέλνει γραικύλους στη Βουλή,
και προσ~ΚΑΛΟΥΝ τούς ΛΑθΡΟ (από το 1989...),
φταίει η Χ.Α. πού δεν σταμάτησε τα εκατομμύρια των ΟΡΔΩΝ.

Τελικά, εσύ τί προτείνεις αντί της Χ.Α.;

Αναμένουμε την εναλλακτική σου πρόταση...

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φορά που ρωτώ τον συστηματικό επικριτή της Χ.Α.
να μού υποδείξει κάτι καλύτερο από τη Χ.Α για να ψηφίσω,
απάντηση δεν έχω.




Ανώνυμος είπε...

Τί έγινε;

Τίποτα;

Καμμία εναλλακτική;

Ο λασπολόγος της Χ.Α.
έγινε ΛΑ.γΟ.Σ.
για άλλη μια φορά...

Ανώνυμος είπε...

@επικριτή της Χ.Α.

https://is.gd/07LkJR

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...