19/9/16

Γερμανία: εκλογές στο Βερολίνο

Στις χθεσινές εκλογές στο «προοδευτικό» και «εβραιοκρατούμενο» Βερολίνο για τις 160 έδρες του τοπικού κοινοβουλίου οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Χριστιανοδημοκράτες υπέστησαν μεγάλες ήττες, αλλά η «Αλτερνατίβα» δεν κατάφερε να περάσει στη δεύτερη θέση.
Στον χώρο της αντιπολίτευσης μεγάλη σημασία έχει η εξαφάνιση του κόμματος απάτη των «Πειρατών» που από 8,9% έπεσαν στο 1,7%.
Το SPD έχασε 6,7% και 9 έδρες αλλά έβγαλε 38. Οι Χριστιανοδημοκράτες πήραν 17,6 και έβγαλαν 31 βουλευτές. Οπότε ο «μεγάλος συνασπισμός» SPD- CDU που κυβερνούσε το Βερολίνο χρειάζεται να βρει τρίτο παρτνέρ. Η αριστερά, “DIE LINKE” ανέβηκε κατά 3.9% και με 15,6% έβγαλε 27 βουλευτές.
Οι «Πράσινοι» με 15,2% έβγαλαν 27 βουλευτές και αναμένεται να μπουν στην πλειοψηφία, ενώ η «Αλτερνατίβα», (AFD), στην πρώτη συμμετοχή της πήρε 14,2% και έβγαλε 25 βουλευτές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το τι κλάμα ρίχνανε στην ΕΡΤ1 είναι το κάτι άλλο [στο μεσημεριανό δελτίο] !!!!!!!
Ξεκίνησαν μάλιστα την είδηση για τις γερμανικές εκλογές λέγοντας:
"Τώρα θα σαν ενημερώσουμε για ένα δυσάρεστο νέο"!!!!
Συνέχισαν: "Το κόμμα της Μέρκελ έχασε σε ποσοστά και δυστυχώς είχαμε αύξηση των ποσοστών του ξενοφοβικού, ναζιστικού κόμματος"!!!!!!!
[Γιατί οι Έλληνες πρέπει να λυπούνται που χάνει το κόμμα της μέρκελ;]
Απαξίωσαν δε να πούνε το όνομα του κόμματος Afd, και συνέχισαν κάνοντας σχόλια για ρατσισμό και ξενοφοβία που διακρίνει αυτό το κόμμα (που δεν είπανε το όνομά του) και μάλιστα λέγανε ότι ανησυχούν μήπως αυξηθούν οι επιθέσεις στους δυστυχισμένους πρόσφυγες!!!!!!
Οι μόνες επιθέσεις που βλέπω εγώ και όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι των "κατατρεγμένων" εναντίον των Γερμανών και κυρίως εναντίον των Γερμανίδων!
Μετά τις ειδήσεις βάλανε ένα από τα χιλιάδες βίντεο με τον "λιβανωτό" υπέρ της ΕΡΤ και πόσο καλή ήτανε και πόσο σωστά μας ενημέρωνε και μας ενημερώνει!!!!!!!!

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...