1/9/16

Κλείνει η δημοσκοπική ψαλίδα στις ΗΠΑ

Το ταξίδι του Τραμπ στο Μεξικό και οι συνομιλίες με τον πρόεδρο Νιέτο για τη λαθρομετανάστευση και τον «Τοίχο» στα σύνορα των δύο χωρών, ήταν μια τεράστια επικοινωνιακή επιτυχία.
Ο Τραμπ , ο αμφιλεγόμενος υποψήφιος, εμφανίστηκε ως πρόεδρος εν αναμονή και υποσχέθηκε να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση.

Παράλληλα, δύο νέες «παναμερικανικές» δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά ανάμεσα στην υποστηριζόμενη από το «κατεστημένο» Χίτλερι και τον αμφισβητία Ντόναλντ Τράμπ, έχει μειωθεί στις 1-2 μονάδες.
Η δημοσκόπηση της «Ipsos», που διενεργήθηκε για το «Reuters», από τις 25 ως τις 29 Αύγουστου 2016, με δείγμα 1.946 Αμερικανών, έδειξε ότι ο Τράμπ ανέβασε την συσπείρωση των Ρεπουμπλικάνων γύρω από την υποψηφιότητα του στο 78%, που είναι σχεδόν ανάλογο με την υποστήριξη των Δημοκρατικών προς την Κλίντον που είναι στο 79%. Μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων , η Κλίντον, σύμφωνα με την «Ipsos», προηγείται με 40% και ο Τραμπ είναι στο 39%.
Την προηγούμενη εβδομάδα η διαφορά υπέρ της Χίτλερι ήταν, (θεωρητικά), 
7 μονάδες.Το περιθώριο λάθους είναι 2,5%.
Η δημοσκόπηση της ΦΟΞ που έγινε στις 28 - 30 Αυγούστου , με δείγμα 1011 πιθανών ψηφοφόρων και περιθώριο λάθους 3% έδειξε ότι η Κλίντον προηγείται του Τραμπ με 2%. ( 41% -39%).
Οι άλλοι δυο υποψήφιοι, είναι πολύ μακριά. Ο Φιλελεύθερος Τζόνσον κινείται μεταηύ του 5,5% και του 9% και η Εβραία Στάιν στο 2-4%.
Οι «αναποφάσιστοι» είναι πάνω από 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...