21/9/16

Φτάνει πιά με το AgiáΘοφιà

Είπαμε. Οι Τούρκοι έλεγαν την Αγία Σοφία , AgiáΘοφιà, και ορισμένοι αγράμματοι τουρκόφωνοι τουρκομερίτες, το μετέφεραν και στην Ελλάδα. Ελληνικά δεν υπάρχει καμιά Αγιά. Αγία υπάρχει. Και, «η μωρή ΚυραΣοφιά» υπήρχε στα προσφυγικά αλλά προ της υποχρεωτικής εκπαιδεύσεως των κοριτσιών.

Ο κ. Μελισσανίδης έκανε λάθος με το «AgiáΘοφιà» και επειδή είναι πλούσιος και ισχυρός κανένας δεν του το είπε, αλλά αντιθέτως σπεύδουν να επαναλάβουν όλοι οι τηλεμαρκουτσάτοι  και οι Ορίτζιναλ  τουρκόφωνοι AgiáΘοφιà. Αγία Σοφία ρε παιδιά! Αγία Σοφία!

ΥΓ. Αφερίμ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, εντάξει. Μάς έπεισες με τις τρομερές γραμματικές σου γνώσεις...

Ανώνυμος είπε...

Οι τουρκοσποροι αριβιστες τύπου ρεμος που ήρθαν με τους εναπομείναντες της σφαγής στα ελληνικά εδάφη της Μ. Ασιας, όπως οι αλβανοί το '90 που το έπαιζαν βορειοηπειρώτες, τη λένε έτσι. Αλλά αν ρωτήσεις τους συμπατριώτες μας την προέλευση του ονόματος θα σας πουν για την Αγία Σοφία που εορτάζει στις 17/9. Λίγοι γνωρίζουν ότι σημαίνει την Αγία του Θεού Σοφία. Γι'αυτο και το γήπεδο της Αεκ δεν θα χτιστεί ποτέ με αυτό το όνομα γιατί αποτελεί μέγιστη Ύβρη.
Αναγνώστρια

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...