24/7/16

Το Κυπριακόν Άγος

Έτσι γράφουν την Ιστορία τους οι προδότες

42 χρόνια μετά την απόβαση του «Αττίλα» λένε στην νεολαία της κιμαδομηχανής ότι «τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 20ης Ιουλίου 1974, ισχυρή τουρκική ναυτική μοίρα αποτελούμενη από αποβατικά σκάφη στα οποία επέβαιναν τουλάχιστον 30.000 άνδρες προσέγγισε τις βόρειες ακτές της Κύπρου και, δίχως να συναντήσει αντίδραση, αποβίβασε καταδρομείς στην παραθαλάσσια θέση "Πέντε Μίλι", κανονιοβολώντας, παράλληλα ολόκληρη την ακτογραμμή». : Το βρήκα εδώ: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF Το «Πέντε Μίλι», είναι μια ακτή 200-300 μέτρων. Και αποβιβάστηκαν εκεί 30.000 άνδρες; Με πόσα πλοία; Η απόβαση της Νορμανδίας έγινε;

Και όμως 42 χρόνια μετά, την τουρκική εισβολή και μετά τα μισοανοίγματα του φακέλου της Κύπρου δεν λένε επισήμως ούτε οι ελληνικές πηγές ούτε οι κυπριακές, το πόσα τουρκικά αποβατικά έφτασαν στο «Πέντε Μίλι¨, και πόσους άνρες αποβίβασανν. Ούτε οι Τούρκοι θέλουν να είναι ακριβείς.

Ο Ταξίαρχος Ιωαννίδης μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, είπε στο Γιώργο Φράγκο λίγο πριν τον θάνατό του ότι ο Σίσκο, που μόλις είχε προσγειωθεί ερχόμενος από την Αγκυρα όπου συναντήθηκε με τον Ετσεβίτ, στην κρίσιμη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων στις 20 Ιουλίου 1974, λίγες ώρες μετά την τουρκική απόβαση στο Πεντεμίλι της Κυρήνειας, μίλησε για «μια δύναμη περίπου 1.500 ανδρών για ενίσχυση της ΤΟΥΡΔΥΚ και για τόνωση του ηθικού των Τουρκοκυπρίων».

Το πόσοι ακριβώς αποβιβάστηκαν παραμένει ακόμα μυστικό της ελληνικής προδοτικής ηγεσίας .
Άλλοι λένε ότι «αποβιβάστηκαν μόλις 6.000 άνδρες», ενώ η δύναμη αυτή, υπήρχε στο νησί μια δυο μέρες μετά την άφιξη του Καραμανλή.

Για να μεταφερθούν οι 30.000 η τουρκική «αποβατική αρμάδα χρειάστηκε πάνω από 15 ταξίδια και περισσότερες από 30 ημέρες, ενώ τα ελληνικά υποβρύχια και τα ελληνικά αεροπλάνα παρακολουθούσαν.

Τα λέω και τα γράφω τουλάχιστον 30 χρόνια τώρα αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». 
Ο Αττίλας ως σχέδιο και εκτέλεση ήταν απίστευτα πρόχειρος. Έγινε βιαστικά λόγω των αμερικανικών εντολών και εγγυήσεων με την πλήρη συνεργασία της «ελληνικής». Και το «άγος» της προδοσίας συνεχίζεται

4 σχόλια:

Χρίστος Αθανασόπουλος είπε...

Αν δεν εξαφανισθεί για πάντα η υπάρχουσα πολιτική αλητεία, το αίμα των ηρώων της Κύπρου, θα βοά. Οι δε αναίσχυντοι, κάθε χρόνο, μαζί με τον πρόεδρο της δημοκρατίας !!! θα κάνουν γιορτές, οι ξεδιάντροποι.

Ανώνυμος είπε...

Μια καλή προσπάθεια κάνει η Δημοκρατία με τα βιβλία που προσφέρει κάθε Κυριακή

Ανώνυμος είπε...

οι προδοτες προδιδουν,οι προδιδομενοι τι κανουν?
αστο θα σου πω εγω..προδιδουν τον εαυτο τους ανεχομενοι την προδοσια των προδοτων...

ikonsgr είπε...

Ε, όταν πριν 40 χρόνια, σε μία κανονική στρατιωτική εισβολή καθόμασταν και κοιτούσαμε, τότε πραγματικά δεν θα πρέπει να μας κάνει καμία εντύπωση το "μπάτε σκύλοι αλέστε" στις ορδές 3κοσμικών ισλαμο κατσαπλιάδων που εισβάλουν "ειρηνικά" ως χαρτζιλικωμένοι "πρόσφυγες" των μκο του σόρος....
Ώρες, ώρες, απορώ πως υπάρχουμε ακόμα ως κράτος και ως έθνος (έστω και ως ψευτορωμέϊκο...)