17/7/16

Το Κράτος Δικαίου ομίλησε

Ο Σουλεϊμάν ,(Σοϊλού), το τρελλό φορτηγό, με τα φρένα σπασμένα, τα είπε έξω από τα δόντια στο «Χαμπέρτουρκ». «Οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα».
Το Κράτος Δικάιου απάντησε αμέσως: Ο Τζον Κέρι, πήρε στο τηλέφωνο τον Μεχμούτ Τσαβούσογλου και του είπε:«Δημόσιοι υπαινιγμοί ή οι ισχυρισμοί περί οιουδήποτε ρόλου των ΗΠΑ στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος είναι εντελώς ψευδείς και ζημιώνουν τις διμερείς μας σχέσεις».
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζων Κίρμπυ είπε ότι ο Κέρι «πίεσε την τουρκική κυβέρνηση να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί το Κράτος Δικαίου στις έρευνες για το πραξικοπήμα»*.
Επί του παρόντος, το σκορ των «μαρτύρων» είναι 161(πολιτοφύλακες -αστυνομικοί) - 104 (υποστηρικτές του πραξικοπήματος). (Όποιος το έπαιξε όβερ πάει ταμείο).
Τραυματίες, (στα νοσοκομεία) 1700. Συλλήψεις αξιωματικών πάνω από 3000. Συλλήψεις δικαστικών πάνω από 2700. Η αμερικανική βάση του Ιρτσινλίκ παραμένει κλειστή.

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν «να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Τουρκίας» και «θα προτιμούσαν οι φιλο-Ερντογανικές δυνάμεις να δείξουν αυτοσυγκράτηση στην αντίδρασή τους έναντι των πραξικοπηματιών».
«Ο Ερντογάν δεν πρέπει το να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ως πολιτική ευκαιρία» ούτε,«να χρησιμοποιήσει υπέρμετρη βία κατά των συνωμοτών». *

Δηλαδή το Κράτος Δικαίου προσφέρει προστασία στους ισλαμιστάς -Τζιχαντιαστάς;

* Πάνω κάτω, πήρε γραμμή από τη ….Φώφη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η Φωφη μου η σοσιαλητηρια

Ανώνυμος είπε...

εγω νομιζω οτι πισω απο το πραξηκοπημα βρισκονται οι γερμανοτουρκοι και η ισλαμικη Γερμανια μαζι με την απαθεια των Αμερικανων που βεβαια θα προσπαθησουν και αυτοι να αποκομησουν τα οφελη τους,εκεινο που με προβληματιζει ειναι η σταση του Πουτιν που εστειλε ενα σωρο Ρωσσους πολιτες για διακοπες στην Τουρκια σαν μην ηξερε οτι θα γινουν αυτα τα κολπα,και μετα ως πανικοβλητος προσπαθησε να τους μαζεψει να φυγουν ...

Ανώνυμος είπε...

Φώφη, τί έβαλες και στράβωσε το στόμα σου;