20/6/16

Η «Κοινοπραξία» των Χαχαμίκων τσουρουφλίζει τους φτωχούς

Οι αριστεροί και οι "Πατριώτες "γδέρνουν τους πολλούς


Μετά τα Ορλωφικά, οι φιλάνθρωποι Αχασβήροι δανειστές της Τριπόλεως, που αγόραζαν με «ντισκάουντ» τους οθωμανικούς φόρους, έβαζαν τους τσίπταρους μπράβους τους να τσουρουφλίζουν με καυτό λάδι τους Έλληνες αγρότες για να πάρουν τα λεφτά τους.
Το ίδιο και απαράλλακτα οι Αχασβήροι δανειστές βάζουν τους αριστερούς μπράβους τους της Κοινοπραξίας των Χαχαμίκων για να μαζέψουν τα λεφτά τους. Στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου φέτος, οι εφορίες «άδειασαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς 428.465 οφειλετών.Αν συνυπολογιστούν και οι κατασχέσεις του Μαΐου τότε συνολικά ξεπερνούν κατά πολύ τις 500.000.
Τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, δείχνουν ότι κατά μέσο όρο στο οκτάωρο της λειτουργίας τους κάθε εργάσιμη ημέρα οι εφορίες προχωρούν σε περίπου 4.300 κατασχέσεις. Στις αρχές του 2014, επί «επαράτους δεξιάς» γίνονταν μόλις... 7.000 κατασχέσεις τον μήνα. Το πρώτο τετράμηνο του 2016 η «Κοινοπραξία» των αριστερών μπράβων των δανειστών έκανε 8.706 πλειστηριασμούς και έβγαλε 9.810 παραγγελίες κατάσχεσης Το υπουργείο Οικονομικών αύξησε σε 1.800 τις κατασχέσεις ανά ημέρα για χρέη προς την Εφορία .
Οι κατασχέσεις στοχεύουν στα περίπου 3,5 εκατομμύρια των φτωχών μικροοφειλετών, που χρωστούν περίπου 25 δις στο Κράτος.
Οι άλλοι , οι 17.000 μεγαλο-οφειλέτες που χρωστούν συνολικά περίπου 65 δισ. ευρώ έχουν το «παράσημο» του ακαταδίωκτου με «βούλευμα».
Οι πολλοί και φτωχοί μαζί με τις κατασχέσεις πλήρωσαν -θέλοντας και μη- στην Εφορία περί τα 1,6 δισ. ευρώ μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2016 για παλαιά και νέα χρέη τους στο Δημόσιο από φόρους και χαράτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: