24/6/16

Αμερικανικό Τσίρκο στα Σκόπια

Ο αμερικανός ανθύπατος στα Σκόπια Jess Baily, επισκέφτηκε την πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της ΠΓΔΜ Λυδία Κυριακίδου, (Νεντέλκοβα), και απαίτησε να εκδοθεί απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου υπέρ της νομιμότητας του αντισυνταγματικού νόμου για τη συγκρότηση της ειδικής εισαγγελίας με την μανδάμ Γιάνεβα. Επισήμως ο Τζες ζήτησε να ενημερωθεί για τα των μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη και η κ Νεντέλκοβα ευχαρίστησε την Πρεσβεία των ΗΠΑ για τη συνεργασία της και την υποστήριξη της στην την ανάπτυξη της δικαστικής εξουσίας στην πΓΔΜ. Και οι δύο συμφώνησαν στην αναγκαιότητα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
Κατά ειρωνικό τρόπο , η αντισυνταγματική ειδική εισαγγελία μαζί με τους Σοσιαλδημοκράτες κατέθεσαν μήνυση κατά της δικαστίνας Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου , ( Aleksandra Pop Stefanija), για παράβαση καθήκοντος επειδή απέρριψε για έλλειψη στοιχείων την υπόθεση κατά της τέως υπουργού Εσωτερικών Γκορντάνας Γιανκουλόβσκα. Κατά τον τρόπο αυτό όμως η SDSM και η μανδάμ Γιάνεβα ομολόγησαν δημοσίως ότι εργάζονται από κοινού για την κατασκευή υποθέσεων κατά των στελεχών του VMERO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...