16/6/16

Οι Ρουφγιάννηδες

Ερώτησα τον προφήτην των αιώνων:
-Τι βλέπεις προφήτα εις τους αιώνας;
- Εκείνος μου απήντησεν:
-Ρουφγιάννηδες βλέπω! Βλέπω παντού και πανταχόθεν ρουφγιάννηδες! Ρουφγιάννηδες φυτεμένοι εις κήπους ρουφγιαννίζουν με τα σκουλήκια. Ρουφγιάννηδες βουτηγμένοι εις τα ύδατα κάτω από τα γεφύρια, εξ ού και Γεφυραίοι, ρουφγιαννίζουν. Πραγματευτάδες οι περισσότεροι ρουφγιάννηδες, είτε επάνω εις όνους, είτε με τα σεντόνια επ΄ώμου, ρουφγιαννίζουν παντού και συλλέγουν πληροφορίας όπως συναθροίζουν τη δραχμούλα (σήμερον εννοείται το ευρουδάκι) από το πεζοδρόμιον (κοινώς παζάρι). Ρουφγιαννίζουν και συλλέγουν ότι πολύτιμον απο παντού ακολουθώντες κατά γράμμαν την Ιερήν Εντολήν της Διαθήκης των: «Χρυσός, άργυρος, χαλκός και σίδηρον εις θησαυρόν Γιαχβέ συναθροίσεσθαι».
Τότε του απήντησα, αυτά τα βλέπω καί εγώ. Τί άλλον βλέπεις; Εργασία επί μισθώσει βλέπεις; Ναι βλέπω και παραβλέπω, αλλά υπό το φως της Σελήνης. Να κάνης την δουλειά των αγγέλων. Αλλά ουδέν γνωρίζω περί του εργοδότη και της πληρωμής!...
Δια τούτο λοιπόν απεφάσισα και εγώ να εργασθώ ως άγγελος (ή άγγλος το ίδιο είναι). Διότι το επάγγελμα του γερμανού ετελείωσεν.
Όλοι κυνηγούν τον γερμανόν. Ακόμη και οι σκώληκες. Και ελπίζω εις τον εργοδότην Nigel Farage.

Σημαντική Σημείωσις. Υπογραμμίζω το ρουφγιάννηδες είναι εκ του «ρουφιάνοι» και όχι εκ του «Ιωάννοι» είτε «Ίωνες». Ούτε εννοώ τον μέγα στρατηγόν Ρουφγιάννην Μακρυγιάννην ή τον αερολόγον Ρουφγιάννην Κορδάτον.

Γεώργιος Δ. Κανελλόπουλος
Ουψάλα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι εργάτες για το μάζεμα της Ελιάς

Η Τ//Ο «ΤΟΠ Τσάνελ» μετέδωσε ρεπορτάζ για περισσότερους από 1000 πολίτες της Αλβανίας που οι ελληνικές αρχές στα σύνορα τους γύρισαν πίσω επειδή δεν είχαν 50 ευρώ για κάθε ημέρα διαμονής τους στην Ελλάδα. Συμφωνα με το ρεπορτάζ στα σύνορα υπάρχουν ουρές γιατί η Ελλάδα θέλει να εμποδίσει την εποχική απασχόληση των Αλβανών στη συγκομιδή της Ελιάς.

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ προέβη στην συνταγματική εκτροπή των μεταμεσονύκτιων τροπολογιών, προκειμένου να νομοθετήσουν εν κρυπτώ. Βεβαίως το ζητούμενο και το πραγματικό σκάνδαλο δεν είναι μονάχα αυτό, ούτε κυρίως αυτό, αλλά αυτά που κρύβουν οι μεταμεσονύκτιες τροπολογίες.

Τελευταίο παράδειγμα η τροπολογία Μουζάλα σε σχέση με τις απελάσεις των παράνομων αλλοδαπών. Σύμφωνα, λοιπόν, με την εν λόγω τροπολογία συστήνονται «Ανεξάρτητες Επιτροπές Προσφυγών» με σκοπό την εξέταση των απορριφθέντων αιτημάτων ασύλου.

Η σημερινή νομοθεσία ορίζει πως όποιος παράνομος αλλοδαπός καταθέσει αίτηση ασύλου παραμένει στην χώρα, έως ότου εξεταστεί η αίτησή του. Τώρα ο Μουζάλας νομοθέτησε έτσι ώστε οι όλοι οι παράνομοι αλλοδαποί να παραμείνουν στην χώρα για πάντα.

Συγκεκριμένα, οι «ανεξάρτητες επιστροπές» που συστήνει ο Μουζάλας όχι μόνο διπλασιάζουν τον χρόνο παραμονής του παράνομου αλλοδαπού, αλλά ακόμα χειρότερα μεταφέρουν λειτουργίες του κράτους στις ΜΚΟ, αφού ένα εκ των μελών της επιτροπής ορίζεται από την «Ύπατη Αρμοστεία» και φυσικά θα είναι «αλληλέγγυος» και διαπλεκόμενος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αν, μάλιστα, απαιτηθεί η ομοφωνία της επιτροπής τότε είναι απολύτως βέβαιο πως το μέλος που θα ορίζει η «Ύπατη Αρμοστεία» θα λέει να παραμείνει ο αλλοδαπός, πριν ακόμα δει τον όποιο φάκελο της υποθέσεως.

Η ανθελληνική τροπολογία που μετατρέπει την χώρα σε ένα απέραντο γκέτο λαθρομεταναστών υπερψηφίστηκε από τον Σύριζα, την ΝΔ, τους Ανέλ και το Ποτάμι!

Ανώνυμος είπε...

Δικαζεται για 1.056 χρυσεs λιρεs ο Γιωργοs Καρατζαφερηs!
Στο Σφυρι το ΑΣΤΥ Ραδιο Τηλεοραση πρωην ΤΗΛΕΑΣΤΥ πρωην''ΜΑΡΙΝΟΣ ΗΟTEL''Ξενοδοχειο Γ ταξηs.....
Σε Δικη ο Καρατζαφερηs για λιρεs και αγοραπωλησια μετοχων!
Ο''πατριωτισμοs''του κολλαγονου!YouTube
Απο τη SCHOOL KLANON MPOYRDES OF TRIXES
16/06/2016.....Ειπεν ο περιστερ ω κω λο χεσμενοs πριν απο 29 χρονια ειχα εναν φιλον που επηρεν την μικρουλαν και επεταξεν δια Νεαν Υορκην με το κονκορτιον..και εμεναν μου ηφησεν το ιδικον του αεροπλανον δια να μεταβω και εγω ειs Ν.Υ και επηγαμεν ειs Ισλανδιαν-Γροιλανδιαν μετα Καναδαν και κατοπιν ειs Νεαν Υορκην...
08/06/2016....Τα διαλλειματα δημιουργουν ελλειματα στη γνωση αλλα θαρθει ο τροχοs θα γυρισει και θα μαθουμε ''τα ελληνικα παιδια''πωs να σκεφτονται...
Στον ΣΚΑΙ το πρρρ του ΛΑγΟΣ για το αν θα ειναι υποψωφιοs για δημαρχοs Aθηναιων ειπε:Ειναι ενα θεμα που θα το σκεφτω με τον εαυτο μου και θα το συζητησω με τουs συνεργατεs...του εαυτου μου....αργοτερα....
το πρρρρρ του ΛΑγΟΣ με το ενα νεφρο ειπε:μου θυμιζει μια παροιμια οπωs''Το καλο το παλληκαρι καποιο λακκο εχει η φαβα!!!
ΛΑγΟΣ ο εγγυητηs γαλακτοκομικων και κτηνοτροφικων μεσων σωτηριαs ονων ημιονων γομαριων γαιδουριων και αλλων συμπαθητικων τετραποδων το κωμα τηs κατσικαs-και νυν αιθνικη κυλοτα τηs κατεριναs-τακηs energa...
Panagiota aloithorou vompirh GUERNSEY tercskeikos

Ανώνυμος είπε...

Πως ορίζεται ο ρουφιάνος; Π.χ. τα μέλη της Οργάνωσης Χ, που στην Κατοχή κατέδιδαν τους ΕΠΟΝίτες στους Γερμανούς, ήταν ρουφιάνοι ή όχι;