24/6/16

Η Φώφη

Η συνταξιούχος τραπεζικός δήλωσε: «Το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το κοινό μας σπίτι, είναι η μόνη ασφαλής προοπτική για όλους μας. Εμείς οι σοσιαλιστές οφείλουμε να ηγηθούμε της προσπάθειας και να εγγυηθούμε μια νέα πορεία για την Ευρώπη και το μέλλον της». Η Φώφη «σπιτώθηκε» στο Ευρωπαικό Σπίτι μαζί με τους ρουφιάν-ρουφιάν και τον Σόρος. Η ιδρυτική διακήρυξη του Κόμματος της, της 3ης Σεπτεμβρίου, όμως αναφέρει :

« Βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, απαλλαγμένης από έλεγχο ή την επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, μιας πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού. Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία,Πίσω από το ΝΑΤΟ, πίσω από τις αμερικάνικες βάσεις είναι οι μονοπωλιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις και τα ντόπια υποκατάστατά τους. Γι' αυτό η κοινωνική απελευθέρωση, αποτελεί το θεμέλιο λίθο του Κινήματός μας.Για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο βιοτέχνης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του».

Εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, για το εθνος και το λαό. Η διακηρυξη, δεν λέει πουθενά για «ευρωσπίτι» για άστεγους πολιτικούς. Πέρα βρέχει λοιπόν.

Ο Μανιάτης και η Χρυσή Αυγή έχασαν μια μοναδική ευκαιρία. Έπρεπε σήμερα να χαιρετήσουν τη μνήμη του Αντρέα και να επαναλάβουν τη διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ για εθνική ανεξαρτησία , λαϊκή κυριαρχία, και κοινωνική απελευθέρωση. Περίπου αυτά είπε η Μαρί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανθρωπολογικώς το έχεις χάσει τελείως.
Μετά τον αρχάνθρωπο των Πετραλώνων ακολουθεί ο πιθηκάνθρωπος της Μάνης που εκκολάφθηκε στα σπήλαια του Διρού την περίοδο της χρυσής αυγής.