14/6/16

Για να δανείσεις τους Γερμανούς τους πληρώνεις κιόλας

Οι αγορές «ανησυχούν». Λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, η λαϊκή εφημερίδα «The Sun», που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με νεα δημοσκόπηση της YouGov για τους «Times», που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Δευτέρας υπέρ της αποχώρησης θα ψήφιζε το 46% και παραμονή στην ΕΕ το 39%. (Το 15% ψάχνεται). Άλλη νέα δημοσκόπηση της «Daily Telegraph», με αναγωγή δείχνει ντέρμπυ. Έξοδο από την Ε.Ε. ψηφίζει το 49%, έναντι 48% που θέλει παραμονή.

Εκτός από το δημοψήφισμα οι «αγορές» περιμένουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Και επειδή υπάρχει αβεβαιότητα και τα γερμανικά ομόλογα είναι ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο για τους «επενδυτές», η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου έπεσε σε αρνητικά επίπεδα. Στο -0,001%. Για να πάρουν τα λεφτά των επενδυτών θα πληρωθούν και από πάνω.
Το 5ετές γερμανικό ομόλογο είναι στο 0,44% και το 2ετές στο 0,55%. Για σύγκριση το ελληνικό 10ετές διαπραγματεύεται στο 7,824% και το 2ετές , στο 10,327%. Η τιμή του πετρελαίου είναι σε πτωτική τροχιά. Τα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη υποχωρούν κατά 1,35% στα 48,22 δολάρια και στο Λονδίνο κατά 1,29% στα 49,70 δολάρια.
Σε πτωτική τροχιά συνεχίζουν τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, ενώ στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε στις 15.844 μονάδες.
Η κεντρική τράπεζα Ευρωπαϊκή Τράπεζα για να βοηθήσει τις αγορές αγόρασε χθες εταιρικά ομολόγα, μεταξύ των οποίων οι τίτλοι της ιταλικής ασφαλιστικής Generali, της ισπανικής Τelefonica και της γαλλικής Εngie. Το κόστος δανεισμού των μεγάλων εταιρειών έχει μειωθεί από την αρχή του έτους και στο τέλος της περασμένης εβδομάδας βρισκόταν στο 1,13%, από το 1,6% που ήταν στο τέλος Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...